Reacties voor: Eerste Volkswagen-auto’s met CarPlay deze week te koop

De eerste Volkswagen-auto's met CarPlay zijn naar showrooms verzonden. De nieuwe auto's zijn volgens Volkswagen vanaf eind juli bij de eerste winkels te koop.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Afgelopen maandag de nieuwe VW Polo van mijn vriendin opgehaald. Deze heeft inderdaad carplay en werkt mooi moet ik zeggen. Wel jammer dat alle 3rd party navi apps nog geen Carplay ondersteuning hebben (zoals TomTom). Ik weet alleen niet of dat ligt aan Tomtom of aan Apple ๐Ÿ™‚

  2. @Ruben: welke media systeem heeft je vriendin er in zitten!? Ik heb mijn polo met 3 maanden dus ik denk dat ik dan ff moet updaten?

  3. @Ruben: @Ruben: indd, ik wil ook graag weten wanneer tomtom beschikbaar is voor carplay.

  4. @Ruben: dit ligt aan Apple. Ze geven de CarPlay api niet vrij aan ontwikkelaars.

  5. Ik werk bij een Skoda/Seat dealer, bij beide merken is CarPlay al leverbaar, en beschikbaar in de showroom. VW wordt ingehaald door haar eigen concern genoten denk ik

  6. Helaas zijn de losse inbouw opties zoals die van pioneer nog net wat te duur vind ik ๐Ÿ™

  7. @Jarno: Ze heeft de Discover Media maar dan de nieuwe versie. Zelf heb ik ook een Discover Media in mijn Golf 7, maar die van mijn vriendin heeft een veel mooiere en grotere display (zowel in pixels als in formaat) en daarnaast is hij veel sneller dan die in mijn Golf zit. Het is dus even de vraag of je ook deze nieuwe versie van de Discover Media hebt…

    Edit: even gezocht naar een vergelijking.

  8. skoda heeft het inmiddels ook in hun “columbus” info systeem. In hoeverre deze afwijkt van het MIB II systeem weet ik niet.

  9. @Ruben: Thanks voor het opzoeken.. Ik heb net gekeken en ik heb de Discovery Media (2e generatie). Ik heb inderdaad ook zo’n groter scherm. qua pixels kan ik het niet vergelijken maar ik denk dat ik dan dezelfde heb.

    Is het mogelijk om de software van de Discovery Media te updaten ( dus niet de maps ). Ik kan dit namelijk nergens terug vinden.

    Thanks alvast!

  10. Ben benieuwd! Heb toevallig 2 weken geleden m’n Polo besteld. Gaat geleverd worden eind september. Laten we hopen dat ik dus in die nieuwe ronde val en CarPlay krijg.

  11. Geldt dat dan ook voor de Octavia?

    De Superb heeft het al wel. De Octavia heeft wat minuscule wijzigingen ondergaan waaronder een verbeterd Colombus systeem.

    Zit daar dan bij de Octavia ook CarPlay ingebouwd?

  12. Origineel geplaatst door RTF
    Geldt dat dan ook voor de Octavia?
    De Superb heeft het al wel. De Octavia heeft wat minuscule wijzigingen ondergaan waaronder een verbeterd Colombus systeem.
    Zit daar dan bij de Octavia ook CarPlay ingebouwd?

    Ik ben toevallig vandaag bij een Skoda dealer geweest om precies DIE vraag te stellen. Volgens dit filmpje zou het moeten werken alleen staat daar Skoda III bij wat betekend dat dit een 2016 model van Skoda is. Of het dan ook werkt met oudere modellen is nog maar net de vraag.

  13. Voor de Volkswagen Passat geldt dat Apple Carplay vanaf model 2016 beschikbaar is. Praktisch betekent dit vanaf productieweek 22/2015.

  14. Grappig, ik heb op 9 juli mijn golf gte opgehaald en daar zit al carplay op.

    Je kunt er tot nu toe weinig meer mee dan de auto standaard al kan…
    Behalve een bericht mondeling beantwoorden dan.

    Jammer dat apps als flitsmeister niet werken.

    Eerlijk gezegd vind ik het niet zo interessant.
    We waren op de updates!!

  15. Ik heb sinds een maand de nieuwe VW Passat. Zou mooi zijn als Carplay achteraf ook nog zou kunnen worden ingebouwd. Iemand enig idee of dit kan? En zo ja hoe?

  16. Origineel geplaatst door Robbert
    Ik heb sinds een maand de nieuwe VW Passat. Zou mooi zijn als Carplay achteraf ook nog zou kunnen worden ingebouwd. Iemand enig idee of dit kan? En zo ja hoe?

    Dit zou ik ook willen weten.. Gister de dealer gesproken die zei dat het hardwarematig niet kan.. Beetje raar want overal lees ik dat je MIB2 moet hebben om het te gebruiken. Lijkt mij een kwestie van firmware upgraden en klaar.. Alleen dan is de vraag waar ik die firmware vandaan haal.. Zal een andere dealer proberen te bellen om te kijken of deze hetzelfde verhaal geeft. Baal wel hard als ik in mijn 2 maanden oude auto geen CarPlay kan gebruiken..

  17. @RTF: als je een Columbus besteld hebt wel!

  18. @Jarno van Rhijn: de systemen hebben ook een verbeterde processor. Is bij ons bij Skoda ook zo met onze Columbus (het grote systeem)
    Ik vrees voor je dat het niet gaat werken

  19. @Joop: Thanks voor je reply Joop. Heel jammer dat ik geen CarPlay kan gebruiken. Zeker omdat de auto pas 3 maanden oud is. Een kwestie van pech hebben denk ik ๐Ÿ™‚

    Hopelijk is er middels custom firmware nog iets te regelen maar dat zal ook wel lastig worden.

  20. Ik heb een Golf van 1 maand oud met Discovery Media (2e generatie)(althans volgens het bijgeleverde boekje). Echter om app connect (en dus carplay) te kunnen gebruiken heb ik een activeringssleutel nodig. Iemand bekend mee? Betekent dit dat je voor carplay extra moet betalen? (uitbreidingspakket?).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.