Reacties voor: ‘Volgende iPhone en iPad als contactloos betaalmiddel’

Apple zou de volgende iPhone en iPad hebben voorzien van NFC-chips die contactloos betalen mogelijk maken. Dit zou bovendien nauw samenhangen met een iTunes-achtige mobiele betaaldienst.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Laat me raden… Apple krijgt 30% van alle betalingen die gedaan worden via de iPhone?

  2. Alexander, dat zou mooi zijn in het verhaal, het is een mooi verhaal en als Apple dat erdoor krijgt, heel tof, hopelijk dan ook ondersteuning voor bestaande iPhones en iPads, dat betekend dan weer een onderdeel eraan hangen, ok,
    best weer beginnen sparen voor de nieuwe uitgave.. 😉 want als Apple liefhebber ga je er toch voor.

  3. Met je iphone een snicker of twix kopen 🙂

  4. Mijn knip is toch echt kleiner dan mijn iPad!

  5. @Alexander: Hahaha! Jaja, jij ziet Apple echt al de wereld over nemen 😛
    Apple begeeft zich met een eigen betalingssysteem wel in een compleet andere bedrijfstak. Ik denk dat er vooral veel kritiek zal komen op de privacy als Apple zowel het bedrijf is waar je koopt en via wie ze je betaald.

  6. Laat iemand hier wel eens z’n bankpasje vallen?
    Daar kan namelijk weinig mee gebeuren als hij even uit je handen valt…

  7. Neen deze keer gaat hij ook een klein beetje denken aan zijn trouwe fanboys , word maar 25% voor apple

  8. Die NFC chips kunnen ook achteraf geplaatst worden.. Bv op de accu van de iP4.
    Dus op bestaande iphones kan het ook.

  9. Mooie techniek, hopelijk wel veilig, voordat skimmers iedereen hun broek aflopen en scannen.

    Ik vraag me af of Apple een percentage wil hebben van de betaling, dan zou alles duurder worden, maar uiteraard heb je wel een abo op het kastje waar de betaling mee gedaan wordt, net als nu de pin module in de winkel, die vragen net zo goed geld, dus niet meteen Apple is een geldwolf, het wordt nu net zo hard gedaan.

    En als Apple dat niet doet maakt het ook niet uit, want ze krijgen gewoon meer toestellen verkocht, want iedereen wil zo betalen als er nog alleen maar die dingen in de winkels staan (uiteraard zal dit niet gebeuren, of heel lang duren)
    En dan moeten andere toestellen ook hiervan voorzien zijn, en dan moeten ze Apple betalen om het te mogen gebruiken, tadaaa..

  10. en als u iPhone gestolen is? waar is de veiligheid dan naartoe?

  11. Ben benieuwd hoe dit zich zal gaan ontwikkelen, zit wel potentie in lijkt me!
    Alleen wel vervelend als je je iPhone kwijtraakt hahaha

  12. Nu nog een magnetische strip en klaar! Kan je zelfs cash uit de muur trekken..

  13. Met een sticker met chip aan bestaande telefoon toevoegen kan al:
    http://www.cashlessbetalen.nl/

  14. Ja! Doe het! Ik heb een hekel aan een portemonee in m’n zak. Zolang dit veilig kan is het wat mij betreft de toekomst. Een code intikken op de telefoon zelf is dan geen overbodige optie op z’n minst.

  15. En binnen een straal van 10 cm ook iemand zijn geld stelen…

  16. Ik ben om, ik koop een iphone5 😀

  17. Precies, je kunt het dan toch gelijk doorgeven en blokkeren net als bij een pasje, lijkt me niet zo’n punt.

  18. Het lijkt me niet handig om een iPad in je zak te moeten hebben om te betalen. Dan is iPhone toch beter.

  19. 1200 vestigingen van McDonals in UK gaan er mee van start

  20. en via een jailbreak tool kun je de iPhone laten denken dat ie betaald:D

  21. En binnen de kortste keren lopen criminelen met een apparaatje langs je broekzak of handtas om vervolgens je geld te jatten!

  22. NFC is iets wat al vrij lang bestaat. Nokia is hier jaren terug mee begonnen elk jaar weer werd er de electronische toegangswereld gezegd dat het dit jaar zou aanslaan maar het gebeurde maar niet. Volgens mij is nokia er ook weer mee gestopt. Ik betwijfel of dit nu wel gaat aanslaan of dat men toch verder gaat met de nieuwe ‘micro’ bluetooth techniek.

  23. Voor iPhone/ipod okee, maar iPad… kom op zeg, is hij toch veel te groot en lomp voor!

    Hoe zit dat eigenlijk als iemand naast je iets wil afrekenen en jij loopt net toevallig langs met je iPhone. ‘Piep’, en je bent spontaan de gelukkige betaler voor je buurman/-vrouw…

  24. Denk je nou echt dat ze dat soort dingen niet getest hebben etc?

  25. dat gaat er hier niet komen dus een overbodige functie

  26. dit zeiden jullie ook over de iphone 4

  27. NFC heeft niets met Apple op zich te maken maar is een manier om op korte afstand apparaten met elkaar te laten communiceren. Deze techniek komt ook op andere apparatuur maar wordt bij Iphoneclub natuurlijk weer toegewezen aan Apple. Op deze manier lijkt het wel alsof Apple alles in handen heeft. Bovendien bestaan er al geruime tijd telefoons die NFC hebben ingebouwd. Toepassing als betaalmiddel komt nog niet van de grond. Dat heeft wel wat meer voeten in aarde als alleen even een app ontwikkelen.

  28. Lijkt me erg handig kleine bedragen gewoon met je beltegoed of zoiets te kunnen betalen. M’n telefoon heb ik altijd bij, mijn geld niet.

  29. Origineel geplaatst door DaejjiPrecies, je kunt het dan toch gelijk doorgeven en blokkeren net als bij een pasje, lijkt me niet zo’n punt.

    Snel Ff doorbellen .. Oja shit iPhone net verloren !! Wordt bellen uit telcel..:-)

  30. @iNick: Jij haalt vast ook je pinpas door een apparaat als je langsloopt, vertel me even waar je loopt dan ga ik daar mijn boodschappen doen.

    Even alle gekheid op een stokje, het apparaat waar jij je Iphone bij zult moeten houden staat naar alle waarschijnlijkheid opgesteld bij de kassa, dus om dan voor je voorganger/buren te betalen zul je hen opzij moeten duwen om binnen het bereik van die tien centimeter te komen. En laten we eerlijk zijn, hoeveel jaar is er de gemiddelde consument voorgehouden dat de pinpas een absoluut betrouwbaar en veilig betaalmiddel zou zijn maar ondertussen bij de banken allang bekend was dat er op grote schaal mee gefraudeerd kon worden. Dit hebben ze in het begin glashard ontkend om de pinpas geen flop te laten worden en het een grote desinvestering zou kunnen worden omdat de consumenten dit dan wel eens af zouden kunnen wijzen.

    Welnu zie hier een nieuw betaalmiddel, wederom een op techniek gebasseerd middel, door de mens uitgedacht, dus de volgende stap kun je op voorhand invullen, jawel een door de mens uitgevonden methode om deze nieuwe techniek te kraken/omzeilen waardoor er toch weer mee gefraudeerd/gestolen kan worden.

    Zie hier de eeuwenoude ratrace waar waarschijnlijk nooit een einde aan zal komen, maar dat wil niet zeggen dat je de techniek niet voortdurend moet vernieuwen. Om het zo veilig mogelijk te maken, voor zo lang als het duurt. Kijk naar de auto de nieuwste modellen met startonderbreking worden momenteel het meest gestolen, het gilde koopt gewoon een nieuwe auto en expirimenteerd net zolang tot er een methode is gevonden om de nieuwe techniek te omzeilen.

    Zo is het altijd al geweest en zo zal het blijven zolang het maar lucratief genoeg is om wat op te brengen

  31. Hmm.. Vraag me wel af hoelang het duurt voordat je hier in Nederland echt wat mee kan.

  32. Ach, wanneer banken eens om zijn, ben je alweer een kaar of 10 verder…. Die magneetstrip is ook al hopeloos verouderd. Iemand nog geskimd laatst? Chip in 2012 wordt eens tijd.

  33. Hmm, ik weet het niet.
    Als ik ga tanken, dan betaal ik met mijn credit card, als ik boodschappen doe, dan betaal ik met het pasje van de gezamelijke rekening, als ik ga lunchen, dan pin ik van mijn eigen rekening, hier heb ik dus een keuze.
    Ik wil niet alles betalen met 1 rekening … dat zie ik met NFC er wel aankomen.

  34. @clik: Wat betreft “voeten in de aarde” zit je bij Apple natuurlijk wel goed!
    Al zou de techniek al lang bestaan, Apple is dan een uitstekende katalysator om de diverse toepassingen van de grond te krijgen 😉
    Ok, misschien dan niet terecht dat Apple vervolgens met de eer strijkt maar….Who cares?
    Wij als gebruikers plukken er uiteindelijk de vruchten van!

  35. net zoiets als ms met kinect

  36. @stefanw – Over cashlessbetalen.nl hebben we een keer geschreven.

  37. @Sybo – Magnetische strip is gedateerd en fraudegevoelig. Buiten Nederland zijn de meeste landen al overgestapt op bankpassen met een chip. Geld uit de muur trekken kan dus prima met zo’n NFC-chip, daar heb je geen magneetstrip voor nodig.

  38. @b – Er zijn meerdere mensen die zich zorgen maken wat er gebeurt als ze hun iPhone kwijtraken. Ik vind dat wat vreemd: bankpasjes kun je net zo makkelijke kwijtraken en die kun je alleen afschermen tegen misbruik met een simpele pincode o.i.d. Een iPhone is een computer, dus die kun je met veel geavanceerdere methoden afschermen tegen misbruik door derden. Desnoods iets met biometrie, gezichtsherkenning of zo, in combinatie met een pincode. Lijkt mij veel veiliger. Bankpasjes en iPhones kun je allebei kwijtraken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.