Reacties voor: Volgende generatie iPhone/iPod touch krijgt energiezuinige 802.11n

In de beta van iPhone OS 3.0 zijn aanwijzingen gevonden voor 802.11n, waardoor de iPhone en iPod touch toegang krijgen tot een sneller mobiel netwerk, met een groter bereik, een lager energieverbruik en op een minder drukke frequentieband: 5GHz.

Reacties: 33 reacties

  1. Nice, maar wat heb je er eigenlijk aan op een iPod:P

  2. Origineel geplaatst door Banaan
    Nice, maar wat heb je er eigenlijk aan op een iPod:P

    Sneller internet, en je hoeft niet voor een extra 802.11g netwerk te zorgen als je iPod Touch/iPhone je enige apparaat is dat nog geen 802.11n aan kan.

  3. WiFi op een iPod is niet zo gek hoor…

  4. Leuk, maar onderweg zijn 99,9% van de wifi spots 802.11G en niet N ?!

  5. Ik gebruik wel N in huis, N1 welteverstaan. Was het maar mogelijk dat ze iets aan het ontvangst van de huidige generatie wat kunnen/willen doen. Mijn G3 zijn WiFi deed het alleen goed met firmware 2.0. Na al de updates werd de afstand alleen maar kleiner. Vanaf de slaapkamer mag ik nu geregeld WiFi resetten door het een keer uit en aan te zetten omdat ik anders geen bereik heb. Bij v2.o had ik door het hele huis volle bak. Nu zie ik dat als ik naast de router sta en een paar meter verderop zakt het aantal streepjes al snel naar minimaal.

    Nog liever zie ik een accu dat ook echt uren mee kan en niet zoals nu na een paar uur intensief gebruik leeg is.

  6. goed , kan ik eindelijk mijne nieuwe router functioneel gebruike vr de phone. Nog een voordeel van de n technologie ia verder bereik. Met g konnik vroeger niet buiten, met n kannik in het zonnetje laptopen en binnekort du ook iphone!

  7. Dit is slecht, 802.11n is nog slechts een draft, veel fabrikanten gebruiken dus een eigen implementatie en wanneer n dus eindelijk een standaard wordt, zullen veel van die n-toestellen niet meer volledig juist werken met de standaard.

  8. Origineel geplaatst door bert
    goed , kan ik eindelijk mijne nieuwe router functioneel gebruike vr de phone. Nog een voordeel van de n technologie ia verder bereik. Met g konnik vroeger niet buiten, met n kannik in het zonnetje laptopen en binnekort du ook iphone!

    Hoe moeilijk is het om daadwerkelijk zo te typen dat we je ook begrijpen?

    Kan dit niet standaard reden zijn om een bijdrage te schrappen,onbegrijpelijk taalgebruik?

  9. @Absrnd:
    Ja, maar als je een N ontvanger hebt, kan je toch werken op een G netwerk. Alleen als de router een N-signaal uitzend, kan een G ontvanger daar niet mee werken. (Correct me if I’m wrong) Bovendien, ik denk dat alle spots over een paar jaar wel naar N zijn veranderd;)

  10. Origineel geplaatst door Absrnd
    Leuk, maar onderweg zijn 99,9% van de wifi spots 802.11G en niet N ?!

    Als er wordt gesproken over N, houdt dat ook in dat het “backwards compatible” is, de B en G standaard zullen er dus gewoon op zitten 🙂 …

  11. @Pete:

    Zit wat in, bagger zo’n reactie.

  12. echt fantastisch weer minder accuverbruik!
    laat maar snel meer nieuws komen over iphone 3.0 😀

  13. @Pete:

    Aan jou bijdrage hebben we ook niet erg veel of wel?

  14. Afbeelding

    Linkfix voor opmaak

  15. Origineel geplaatst door Sybo
    @Pete:Aan jou bijdrage hebben we ook niet erg veel of wel?

    Nee die van jou voegt veel toe zeker?

  16. Dat die nieuwe iPhone nog maar wat op zich laat wachten…

  17. Origineel geplaatst door Absrnd
    Leuk, maar onderweg zijn 99,9% van de wifi spots 802.11G en niet N ?!

    Ik heb thuis een wireless N router staan van Linksys 😉
    Dus het is dan juist fijn want je hebt verder en beter bereik en het is ook nog sneller.

  18. mogen we er dus van uitgaan dat er toch een nieuw model komt ?

  19. Origineel geplaatst door albir
    mogen we er dus van uitgaan dat er toch een nieuw model komt ?

    wat denk je zelf ?
    NATUURLIJK!

    zie titel:
    Volgende generatie iPhone/iPod touch krijgt energiezuinige 802.11n

  20. Een Macbook heeft geen 802.11n want 802.11n bestaat nog niet. Het is nog een draft. Ook wanneer je Macbook deze 802.11n draft ondersteunt en je iPhone/iPod touch ook dan moeten je APs het nog steeds ondersteunen. Tenzij je bedoelt dat je ad-hoc wilt gebruiken. Ook is het zo dat je op dit moment als power saving kunt gebruiken bij 802.11g mits het AP dat ondersteunt. De mogelijkheid zelf de batterij op te laden en een reserve batterij mee op reis lijkt mij veel handiger dan een 802.11n draft ondersteunen, maar dergelijke logica schijnt niet te passen bij Apple. Jammer. Ook weet niet ik zeker dat de nieuwe ARM chipsets in de nieuwe iPhone/iPod touch (alsmede andere 2009 apparaten zoals Palm Pre) heel wat besparing opleveren tov huidige modellen.

    Raikkonen verwisselde vandaag z’n banden 4 rondjes te vroeg naar slicks (regenbanden). Het gevolg: versleten toen het net deels op de baan begon te regenen en intermediates nodig waren. Button verwisselde te laat, en ook niet optimaal. Glock daarentegen had alles correct uigekient. Deels geluk, deels verstandig pokeren. Zo ook hier. Implementatie van 802.11n draft kan leuk zijn mits je geen incompatibiliteit tegen komt (het is immers nog geen standaard). Kijk ‘ns naar de vele uitbreidingen op 802.11g. Werkt alleen als je dezelfde frabrikant gebruikt. Dus hier, als je enkel Apple gebruikt dan zit je vast goed met je 802.11n draft implementatie op je iPhone/iPod touch. Want compatibiliteit met eigen produkten zit bij Apple doorgaans behoorlijk snor. Echter zodra je net even anders wil val je van je mooie roze wolk. Wat dat betreft koffiedik kijken.

  21. wie zegt dat apple de Draft-N standaard neemt en niet de Pre-N?

    Aangezien Pre-N zeker niet moet onder doen voor Draft-N (heeft op langere afstand beter bereik enzow)

    dus niet direct beginnen dat het sowieso Draft-N is aub…

  22. We hebben gewaarschuwd …

  23. maar erm, om even bij de inhoud te blijven, dit is wel dik hoor. Eindelijk een extra reden om m’n thuisnetwerk te upgraden naar n en gigabit.

  24. @kal_el: Het is in ieder geval geen IEEE 802.11n. Want die bestaat nog niet.

    Hoe het wel heet wordt met allerlei termen aangeduid die niet officieel zijn. Daar ga ik geen woorden aan vuil maken. Zo zijn er ook diverse versies van de draft; het punt is dan ook dat het _geen_ IEEE 802.11n betreft.

    Dat het in de titel wel 802.11n wordt genoemt en dat alles dat op dit moment 802.11n genoemt wordt doorspekt wordt van vaagheid is spijtig te noemen. Zo kun je nergens in dit artikel afleiden dat 802.11n niet bestaat.

  25. Ik wacht met spanning af op de nieuwe iPhone. Die ga ik zeker kopen samen met de nieuwe Palm Pre 🙂

  26. @kal_el: nog erger dan, de pre-N is zelfs niet meer volgens de richtlijnen en breekt dus sowieso vrijwel zeker al de compabiliteit met de standaard… Dat zal moeilijk op te lossen zijn met een firmware-update…

  27. Ik heb wel zin in 3.0 🙂

  28. We hebben gewaarschuwd …

  29. We hebben gewaarschuwd …

  30. @Nils:

    Sommigen lezen het misschien niet goed..maar dit is pas bij de volgende Iphone generatie..dus niet in de 3.0 update.

  31. Niemand trouwens gelezen over de FM transmitter/receiver?

    iPhone / iPod in cradle met stroomkabel en je geluid uitzenden op een vrije FM frequentie.

    Geen Belkin (of ander merk) meer nodig. Tenzij Apple het FM gedeelte gaan uitschakelen… Zo’n vermoeden heb ik namelijk wel.

  32. @ead:
    Dus da is waarom wifi bereik ineens zo slecht is.
    Heel erg lastig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.