Reacties voor: ‘Volgende generatie iPhone krijgt schermresolutie 960 x 640 pixels’

Volgens een Tsjechische website krijgt de volgende generatie iPhone een scherm met een resolutie van 960 x 640 pixels. Ook zal er de In Plane Switching-technologie worden toegepast.

Reacties: 40 reacties

  1. We will see it the 7th June.

  2. Steve Jobs: It’s amazing and we really think we did a great job. It will just blow your mind and we are far, far ahead with other phones

  3. Ben erg benieuwd. Dat zijn belangrijkere veranderingen voor mij dan een front facing cam.

  4. We zullen het wel merken volgende week

  5. Kan dit nu ook dan in de iphone 3gs?

  6. Origineel geplaatst door WvB22: Ben erg benieuwd. Dat zijn belangrijkere veranderingen voor mij dan een front facing cam.

    meen je dat nou? Alsof de resolutie nu slecht is… Front Cam geeft echt extra mogelijkheden. Hoge resolutie is mooi maar volgens mij probeer jij met jouw toontje vooral heel interessant te doen en kijk jij met jouw tone of voice (‘voor mij’) neer op anderen.

  7. @tim: Misschien moet je maar gewoon niet reageren.

  8. @tim moeilijke week gehad? 🙂
    Ik hoop dat kleurdiepte net zo goed is als de ipad, dus ook een mooi diepzwart, ik ben benieuwd!

  9. Misschien wordt die iPhone 4G toch nog iets.

  10. Zo’n hoge resolutie….
    Komt aardig in de buurt van de iPad (1024×768)
    Je zal veel minder in hoeven te zoomen op Websites, maitjes en documenten.
    Ik heb veel liever een beter scherm dan een camera aan de voorkant.

  11. @Onno: veel meer zullen inzoomen bedoel je. Het scherm is nagenoeg even groot. Met meer pixels betekent het dus dat alles op het scherm kleiner wordt. Je zult dus meer moeten inzoomen om de teksten te kunnen lezen.

  12. Origineel geplaatst door Arjan
    De Tsjechische website Superiphone.cz beweert de volgende generatie iPhone onder de microscoop te hebben gelegd om de pixeldichtheid te bepalen. Volgens deze site gaat Apple voor de volgende generatie iPhone een scherm met een resolutie van 960 x 640 gebruiken, voorzien van In Plane Switching-technologie (IPS).

    Inderdaad!

  13. @Prana: Heeft hij dat echt gezegd? De iPhone is nou niet bepaald een telefoon met de nieuwste features.. Net als front camera dat zat al in mobieltjes van een paar jaar oud.. alleen apple komt met die “nieuwe” features op het moment dat de normale gebruiker ze daadwerkelijk kan gebruiken…

    @Onno: Um.. ook al stop je honderdmiljoenmiljard pixels in het scherm van een iPhone.. je zal toch moeten inzoomen dankzij het formaat..

    Overigens vind ik het totaal nutteloos dat ze zoveel pixels in zo’n klein schermpje gaan stoppen.. Meer pixels = meer processor verbruik = minder lang met je batterij doen..

    Agja, leuk voor mensen die graag de kleine lettertjes willen lezen 😀 of willen pimpen met zinloze features.

  14. Nou ik ben benieuwd, ik denk dat het er weer gelikt uit zal zien! Uiteindelijk is iedereen weer verbaasd wat die resolutie toch uit kan maken. Alles is zo veel scherper! Kom maar op met je 4G, Steve Jobs 😉

  15. Origineel geplaatst door John
    Kan dit nu ook dan in de iphone 3gs?

    Als het scherm gewoon dezelfde grootte heeft kan je je scherm van je iPhone 3GS laten vervangen voor deze lijkt mij :d

    @Jasper
    minder lang met de batterij mee denk ik niet. Er zijn ondertussen ook weer zuinerige chips uit mbt. wifi, GPS,motion detector enzovoort. Misschien ook een verbeterde techniek van de batterij. Als ze dit allemaal toepassen denk ik dat het erg meevalt, misschien zelfs gelijk is aan nu of misschien wel zuiniger dan nu.
    tot nu toe is het alleen maar speculeren. Nog even en we weten het 😀

  16. @just2n: Moet de hardware het ook aan kunnen.. en ik vrees dat die dat niet kan..

    Edit: Toch zal het meer batterij trekken als met de oude resolutie.. ja ok de batterijen gaan ook in tijd vooruit dus zal hij meer energie kunnen leveren en zal de de batterij toch evenlang mee gaan.. maar ik heb liever dat mijn batterij langer mee gaat dan die extra pixels…

  17. Evenveel pixels als de nieuwste Androids, maar geen OLED. Heb dit weekend zo’n OLED scherm naast m’n iPhone gehouden en dan sta je toch echt 3-0 achter. Wat daar zwart is lijkt op de iPhone opeens grijs.

  18. 178 graden 😛 Nice. Ik word een beetje gek van de geruchten rond de niz

  19. @iFreek: Het verschil ga je zien met het echte grafische werk, zoals games en video’s. Ook als je die wilt exporteren naar een groter scherm is een hoger resolutie ondersteuning welkom; zo kun je een computer vervangen met de iphone wat presentaties betreft.

    Bovendien het opschroeven van de resolutie nog een voordeel, en dat is dat er geen geup/ downscale meer nodig is vanuit de developers/gebruikers kant wat betreft apps zowel op de iPhone als de iPad mooi er uit te laten zien.

    @iFreek: Hmmm, ik ben op dit moment geen fan van de OLED in zijn huidige staat; ja zwart is echt zwart, maar het rood is overdreven rood en dominerend en het blauw is te zwak op de OLED(en laten we niet over de zonlicht problemen beginnen!). De OLED is er niet klaar voor en zal zeker niet het mooie beeld kunnen toveren als de iPhone 4G met de bovengenoemde resolutie en IPS techniek.

  20. Dan vraag ik me toch af wat ze dan met de games gaan doen … de iphone moet dan wel kunnen upscalen want anders zijn die games miniatuur!
    maar het werd echt tijd voor een nieuw scherm … en denk dat het niet veel extra stroom kost … maar we zullen zien!

  21. Ben benieuwd naar dit scherm, spijtig dat ze niet naar 3.7 inch zijn overgeschakeld, zou veel beter zijn met die resolutie.

  22. Origineel geplaatst door Jasper: @Prana: Heeft hij dat echt gezegd? De iPhone is nou niet bepaald een telefoon met de nieuwste features.. Net als front camera dat zat al in mobieltjes van een paar jaar oud.. alleen apple komt met die “nieuwe” features op het moment dat de normale gebruiker ze daadwerkelijk kan gebruiken…

    @Onno: Um.. ook al stop je honderdmiljoenmiljard pixels in het scherm van een iPhone.. je zal toch moeten inzoomen dankzij het formaat..

    Overigens vind ik het totaal nutteloos dat ze zoveel pixels in zo’n klein schermpje gaan stoppen.. Meer pixels = meer processor verbruik = minder lang met je batterij doen..

    Agja, leuk voor mensen die graag de kleine lettertjes willen lezen 😀 of willen pimpen met zinloze features.

    De baterij wordt groter en er komt een chip in die voor minder energieverbruik zorgt. Mijn oom maakt die chip, ga maar eens naar http://www.bruco.nl

  23. @Joris:

    Hoe je het ook wend of keert meer pixels = meer cpu = meer processor snelheid.. En iedereen loopt te klagen over de batterij en ik hoor bijna niemand over het scherm… Agja we zullen wel zien hoe de nieuwe iPhone gaat presteren.

  24. Mijn iPhone is ter reperatie gestelt en hoplijk verliezen ze ‘m zodat ik voor een beetje geld de 4G kan halen! 😀 Zou mooi zijn!

  25. Laatst was er een gelekte screenshot van opties voor videobellen, kunnen ze daar niet gewoon de resolutie van aflezen?

  26. Origineel geplaatst door Arjan
    @Onno: veel meer zullen inzoomen bedoel je. Het scherm is nagenoeg even groot. Met meer pixels betekent het dus dat alles op het scherm kleiner wordt. Je zult dus meer moeten inzoomen om de teksten te kunnen lezen.

    Dit slaat echt helemaal nergens op. Alles wordt in aantal pixels gewoon groter, en dus scherper.
    De statusbalk was eerst bv. 20pixels hoog, op de nieuwe wordt hij 40pixels hoog. Meer pixels = scherper, meer detail etc. Maar in millimeters is hij nog steeds even groot.

  27. Ik heb nooit getwiijfelt aan het sucses van Apple men verwacht in 1 jaar 64 miljoen exemplaren te verkopen.
    Mijn inziens zal dat zeker gebeuren zeker als je terug kijkt naar de snelle verkoop van de IPad Ook deze is nog steeds niet aan te slepen in de USA. Ben daarom erg benieuwt wat de verkoop in Europa teweeg zal brengen.@5youXpuppet5:

  28. Ik zit niet echt op meer pixels te wachten, de schermresolutie gaat het oplossend vermogen van mijn ogen nu al te boven.

    Geef mij maar een groter scherm met een dunnere rand eromheen: bv 1 cm erbij in de hoogte en 0,5 cm erbij in de breedte.

  29. @Jasper:

    Ik wil er gewoon even op wijzen dat ik toch mijn pixels duidelijk zie, en dus bij een hogere resolutie zal ik toch dingen beter kunnen lezen, of zijn kleinere lettertypes mogelijk. Ik vind dat toch een groot pluspunt, veel beter als een frontcamera.

    Het zal idd ook meer verbruiken maar de nieuwe iphone zou een grotere batterij hebben dus dat zal ook wel meevallen.

  30. Origineel geplaatst door Prana
    Steve Jobs: It’s amazing and we really think we did a great job. It will just blow your mind and we are far, far ahead with other phones

    Boom, ain’t that amazing.

  31. Wat is iedereen hier negatief over de hoge resolutie en dat het batterij verbruikt. Wat wil je dan? Stilstand en 7 dagen batterij?

    De hoge resolutie is iets waar ik het meest naar uitkijk. Teksten etc worden ook niet kleiner zoals iedereen beweert. Alles wordt gewoon super strak, geen pixels meer te zien en een display wordt er rustiger van, net zoals HD op tv. Afgezien van de scherpte wordt het ook rustiger om naar te kijken.

    Dus ik zeg, des te hoger des te beter en zolang de batterijduur hetzelfde blijft als nu vind ik het prima.

  32. @iFreek:

    Maar toch, IPS….. das net als bij de professionele beeldschermen. Dus de kleuren zullen wel redelijke ok zijn.. het is een compromis.

  33. Naar 2 jaar i-500 abbo voor 65 euro krijg je dan bij nieuwe ABO ook korting? Ik moet nog tot juli 2011 met mijn abbo en hoop dat de 4GS uitkomt. Ik wacht wel. 3GS 32 G voldoet mij goed met os4.0 binnenkort kan niet beter jailbreak derbij en unlock heb ik alles compleet. Volgend jaar ff kijken naar 4gs dus. Wat denken jullie iphoneclub? Zou die komen of nog nooit iets over gehoord? Groeten

  34. Origineel geplaatst door Edwin Placebo
    Naar 2 jaar i-500 abbo voor 65 euro krijg je dan bij nieuwe ABO ook korting? Ik moet nog tot juli 2011 met mijn abbo en hoop dat de 4GS uitkomt. Ik wacht wel. 3GS 32 G voldoet mij goed met os4.0 binnenkort kan niet beter jailbreak derbij en unlock heb ik alles compleet. Volgend jaar ff kijken naar 4gs dus. Wat denken jullie iphoneclub? Zou die komen of nog nooit iets over gehoord? Groeten

    Of nog een jaar wachten dan heb je de G5,..haha
    Ik kan niet wachten en hoop op een nieuw model.
    Al ben ik nog zeer tevreden met mijn G3.

  35. Eh… dus de iPhone 4G is eigenlijk gewoon een… iPad!!!

    Amazing!!! 😉

  36. laten we eerst eens wachten op de release zelf …

    Nu waar wachten (hopen) we allemaal wel op:
    – iets lichter (ik toch)
    – een (veel) betere baterij
    – disk mode access (ok, os gerelateerd maar toch) alsook uitbreidbaar geheugen (maar dat laatste kan je met een adapter nu wel al)
    – dat hij minder opwarmt bij intensief gebruik
    – betere camera (en versta niet hogere resolutie, maar bvb. lichtgevoeliger, sneller in werking, … )
    – flits (een echt goeie dan … )
    – multitasking (maar dat is os gerelateerd)

    Wat is graag meegenomen maar wat niet door iedereen vorige maand gebruld werd als broodnodig:
    – hogere resolutie scherm (heel leuk als het niet aan performantie en energie gaat vreten om al die pixels te egenreren)
    – een nieuw design (de huidige is toch al niet meer vernieuwend … maar is ook niet slecht)
    – front camera – heb jaren er mee rond gelopen en behalve een paar keer om te pochen, nu niet direct hetgeen je echt veel gaat gebruiken – tenzij je bij die 3% rijziger hoort die van overal wilt ichatten met beeld naar vrienden en familie (is dus gewoon een gadget waar je duur voor betaalt en zelden zult gebruiken). Dit vergt dan ook een zeer goede codex om te comprimeren en over een draadloze gsm verbinding een mooi debiet te halen vanuit jouw mooie omgeving in de alpen of aan een Canadees meer … (waar waarschijnlijk geen 3G verbinding is en de rooming kosten exorbitant duur zullen zijn)

    Nu wat kan op een klein toestel meer gezet worden dat vereenigbaar is met de huidige iphone … op hardware gebied dan:
    – hartslagmeter ?
    – barometer – temperatuurmeter – …

    eerlijk, op hardware de combinatie van telefoon – gps – fototoestel en minicomputer is al zeer volledig. Maak dat allemaal gewoon performanter, gebruiksvriendelijker, veel sneller en energievriendelijker en iedereen is tevreden

    Een hogere resolutie is leuk, nifty zou zijn een kwalitatief high response kleuren digital inkscherm zodat het homescherm altijd kan opstaan (met meer info op) zonder dat dit de baterij vreet.

  37. @jeroen: Kijk eens naar het logo van “klok” op je iphone en lees eens de getallen … zeer duidelijk te lezen.
    Wens je nog kleiner te gaan dan die getallen?

    Hogere resolutie is leuk, maar net als de front camera op de iphone gewoon niet “nodig” en dus enkel een “gadget” aspect …

  38. @Rob:

    als ik vandaag mijn iphone 8 a 10 uur gebruik en dan geen lader ergens heb dan zit ik in de problemen …

    exotisch gebruik? nee hoor.

    Gewoon ‘s ochtens in de wagen (met lader) telefoneren tot als ik op mijn werk ben … dan ganse dag telefoneren (niet zo veel hoor +- 8 a 10 telefoontjes van 5 tot 10 minuten) en emails lezen (als ik niet met mijn laptop kan werken) … en dan ‘s avonds in de wagen terug naar huis (weer in lader).

    Dus ja batterij is voor velen wel echt zeer belangrijk … resolutie omhoog is OK (niemand die dat erg vindt) maar broodnodig is langere stroom uit die batterij …

    BTW: met iPhone 3G kon ik geen 8 uur werken … heb enkel voor batterij een 3GS gekocht …

    Nu meer pixels renderen vraagt CPU (GPU) kracht, en dus energie. Om bovenstaande goed te kunnen doen dient:
    – een betere batterij
    – een zuinigere CPU
    – een zuinigere GPU
    – een zuiniger scherm (backlite, … )

    Hopelijk hebben ze alles van hierboven alsook een verdubbeling van de batterijduur …

  39. @vincefra: Helemaal mee eens.. eerst de problemen oplossen (batterij duur) en dan pas “nutteloze” extra’s toevoegen.. Dus ik hoop dat de nieuwe telefoon toch nog met het oude scherm zal komen.. of een verbeterde versie daar van, maar niet met meer pixels.

  40. @Jasper
    Apple gaat met een nieuwe iPhone voor ‘degelijkheid’ en verbeteringen die zich alleen onder de motorkap afspelen en niet zichtbaar zijn? Wat denk je zelf?

    ‘Het volk’ wil meer, nieuw en lekker opgepimpt! Dus betere specs, hogere resolutie, zichtbare toeters en bellen!

    Aldus geschiedde…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.