Reacties voor: Vodafone wil koppelverkoop iPhone laten onderzoeken

Vodafone heeft in Duitsland via de rechter gevraagd de verkooppraktijken rond de iPhone te onderzoeken. Niet omdat het bedrijf tegen het exclusieve contract van T-Mobile is, maar vooral om zich te wapenen tegen toekomstige gevallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Gelijk hebben ze!!!!

  2. hoppa.. Alleen dan weer jammer dat ze het niet doen omdat hun de iphone ook willen verkopen. Dat had leuker geweest. Maar dit is een stap in de goede richting

  3. Neeltje Smit Kroes: je hebt weer een nieuw klusje….?

  4. Apple krijgt hopelijk zo wel in de gaten dat de Iphone (en hun marketing) niet goed werkt in europa.
    Wij hebben toch echt 3G nodig bijvoorbeeld.

  5. koppelverkoop is in Nederland verboden dus dat gaat nog wat woorden :):)

  6. In een aantal gevallen is koppelverkoop in Nederland verboden op grond van de Mededingingswet (art. 24 ev.[1]). Daarvoor is, volgens de jurisprudentie, in het algemeen het volgende noodzakelijk:

    1. Ten eerste moet het gaan om afzonderlijke producten die gekoppeld worden. Er moet, met andere woorden, een afzonderlijke markt bestaan voor de beide producten en die producten moeten voor consumenten ook gezien worden als onderscheidende producten.
    2. Ten tweede moet er (vanzelfsprekend) sprake zijn van koppeling, het ene product moet direct of indirect vast zitten aan het andere product.
    3. Ten derde moet er sprake zijn van een machtspositie van de leverancier, de leverancier van het koppelende product moet bijvoorbeeld een “aanzienlijke marktmacht” hebben.
    4. De vierde eis is dat er een substantieel deel van de markt door de koppeling wordt aangetast.

    In België (De Wet op de handelspraktijken, Afdeling 5 [2]) is de wetgeving op dit vlak veel strenger. Zo is het niet toegestaan om GSM’s uitsluitend samen met een bepaald telefonie-abonnement te verkopen, wat in Nederland wel kan. Zo zal het niet mogelijk zijn dat de Apple iPhone enkel met een (Proximus-) GSM-abonnement zal verkrijgbaar zijn.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koppelverkoop

  7. Apple zal wss de koppelverkoop wet omzeilen met een ander artikel (typisch belgie)

    Artikel 112 stelt dat Telefoondiensten die “aangeboden worden via een geïntegreerde technologie” wél samen verkocht mogen worden.

    Afwachten dus…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.