Reacties voor: Vodafone voert vanaf 14 mei nieuwe abonnementen in

Vodafone gaat per 14 mei nieuwe abonnementen invoeren, ook voor de iPhone. De prijs gaat omhoog, maar je krijgt wel gratis sms/mms en meer keuze uit databundels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Tja….ik vind het behoorlijk prijzig. Het enige positieve is dat je de belminuten apart van een databundel kan kiezen. Ik gebruik zelf niet heel veel van mijn belminuten. Maar het feit blijft dat je minder minuten krijgt voor (ongeveer) hetzelfde geld.

  2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet vind tegenvallen. Als ik het vergelijk met mij huidige t-mobile abonnement: 300min, 300 sms + family (= slechts 5 mensen met wie je 1000 min/sms mag delen) kost mij €55.

    Het vergelijkbare abonnement hierboven is: 200min, onbeperkt sms, 1GB data en onbeperkt bellen met álle vodafone klanten. Dit kost ook €55.

    Maar ik kijk het allemaal nog even aan, we hebben ten slotte nog even tot de iPhone 5 uitkomt, ik zou namelijk het liefst overstappen naar KPN. Wat ik wel zeker weet is dat ik bij t-mobile vertrek.

    /edit: ik zie nu trouwens dat er ook tetherjng wordt toegestaan! Dat is helemaal ideaal! Overigens vraag ik mij af wat de internetmaximaal bundel extra kost, dit staat namelijk niet in het artikel.

  3. Ik zie niets van ToestelLease zoals Hi en Telfort dat doen. Een goed teken lijkt me.

  4. Wat een ellende… Daar gaat mn Vodafone sim-only, 15 euro per maand. 400 min/sms en 1gb data. Jammer.

  5. Dit is wel heel veel duurder.. ik heb nu 200 min + 1000MB voor € 34,50 (eerste 12 maanden voor de helft gehad). Nu betaal je voor 90 minuten + 1000MB € 42,50! Geen verlenging voor mij dus…

  6. Valt mee? Ja, als je eerst een paar keer flink in je ballen wordt geschopt valt een klap in je gezicht inderdaad best wel mee ja.

  7. Origineel geplaatst door Thomas
    Valt mee? Ja, als je eerst een paar keer flink in je ballen wordt geschopt valt een klap in je gezicht inderdaad best wel mee ja.

    En zo is het..dit valt toch niet meer mee.
    Willen ze dat de mensen de smartphones niet meer gaan gebruiken ofzo? Ene prijsverhoging na de andere.
    Ene provider nog erger dan de ander.

    Waarom moet een beetje internetten nou opeens zo verschrikkelijk duur worden?
    Liefst wil ik 100 belminuten en minstens 1 GB internet voor maximaal 30 euro. Dat moet toch te doen zijn lijkt me.
    Dan moet je het toestel al los kopen en een sim only nemen 🙁

  8. dat ze maar naar de pomp lopen na mijn abbo leg ik de smartphone neer krijg ik ook meer rust haahaha
    toch nog een mooie ipod touch aan over gehouden!!!!

  9. Origineel geplaatst door Thomas
    Valt mee? Ja, als je eerst een paar keer flink in je ballen wordt geschopt valt een klap in je gezicht inderdaad best wel mee ja.

    Daar heb je -alhoewel wat lomp uitgedrukt- wel een punt, de prijzen zijn inderdaad nog steeds verschrikkelijk als je ze vergelijkt met sommige andere landen. Maar toch als ik in 2008 en 2010 al bereid was om €55 voor mijn huidige abonnement te betalen, dan ben ik dit ook voor bovengenoemde. Ik ga er namelijk absoluut niet op achteruit door hogere internetsnelheid en tethering!

  10. Om de 3 à 4 maanden veranderen de abonnementen en elke keer worden ze een stuk duurder. Dit gaat toch nergens meer over? Dit vragen ze in de USA met 4g netwerken niet eens. Er moet snel eens een goede concurrerende provider komen. Eigenlijk zouden een paar mensen het initiatief moeten nemen om een nieuw netwerk op te starten die transparantie en helderheid uitstraalt zonder enorm winstoogmerk. In dit geval denk im dat je de algehele telecom markt over kan nemen zolang je maar eerlijk richting de klanten blijft.

  11. Om weg te gaan en naar een andere provider is zeer waarschijnlijk zinloos dit omdat er onderling prijsafspraken worden gemaakt en dat je voor het zelfde abonnement waarschijnlijk het zelfde betaald als je de voorwaarden goed leest.
    Hier uit blijkt weer dat de mobile telecom een zeer dubieuze markt is en puur uit zijn op winst bejag.

  12. Het bekende ‘Minder-voor-Meer’ principe wat als eerste door mijn t-mobile freunden de wereld is ingegooid! Zou het telco troijka elke 2-3 maanden anoniem afspreken bij Starbucks Schiphol om samen te bepalen hoe ze de smartphone gebruiker de volgende poot uit kunnen draaien. 🙁

  13. Ik betaal € 12,95 per maand, 60 belminuten en onbeperkt internet. Geen slechte deal imho, ik kan daar prima mee uit de voeten.

  14. Ach lekker opzeggen die abbo’s! De telecomproviders proberen ons ( het volk ) uit te melken net als het huidige kabinet!

    Koop gewoon een prepaid kaartje en een blox voor 9,95 per maand.
    Mocht je dan als nog willen bellen dan waardeer je lekker een tientje op en zo niet dan kost het je ook geen reet.
    De mensen die verlengen betalen meestal geen aansluitkosten en de mensen die nieuw zijn worden daarbij ook nog eens genaaid.

    Zogenaamd eerste 2 maanden gratis maar ondertussen wel aansluitkosten betalen waarvoor je in veel gevallen indirect 1 maand betaald.

    Honden zijn het die KPN, t mobile, vodafone en telfort!!

  15. Vanochtend naar Vodafone gebeld waarom trouwe klanten weer in de kou staan en nieuwe klanten gratis mogen tetheren vanaf vandaag. Voorwaarden, blablabla. Net in februari mijn abonnement verlengd, dus ik heb gewoon pech voor de komende 2 jaar. Top service!

    Het was niet zo eenvoudig om een knopje in te drukken en tethering toe te staan. Wel als ik 5e betaal per maand krijg ik wat MB’s erbij en kan ik ook tetheren. Flikker toch op, wat een monopolie positie hebben ze!!!

  16. Het is al gevraagd, maar weet iemand wat ie internetmaximaal gaat kosten?

  17. Geef me 1 goeie rede te verlengen ipv door laten lopen….

  18. Origineel geplaatst door Michel van Drongelen
    Geef me 1 goeie rede te verlengen ipv door laten lopen….

    Inderdaad. Zelfde geldt voor overstappen:

    Ik heb nu een i150 ’08 abo van T-Mobile. Kost me dus € 30 per maand, met 150 min/sms en onbeperkte data. Die 150 min doe ik geen bal mee. Data wel, zeker meer dan 500 MB.

    Als ik naar Vodafone zou gaan met een sim only abo van 2 jaar voor 75 min en 1000 MB, zou ik één eurootje per maand goedkoper uit zijn. Maar dan heb ik wel ineens 75 min ipv 150 en een datalimiet.

    No thanks! Ik koop in de herfst wel een losse iPhone “5”.

  19. Hahahaha valt mee? Pillen niet ingenomen zeker?
    Voor iemand die 55 euro per maand voor een telefoon-abonnement betaalt, zal veel dingen wel meevallen ja.

    Gelukkig heb ik nog mijn Flex 15 uit 2009. Kost mij 30 euro per maand met 2000 MB onbeperkt internet en 15 euro belminuten. Belminuten zijn onbeperkt behoudbaar.

  20. De abo’s zijn even duur als de huidige BSW Smart abo’s (in tegenstelling tot wat er op tweakers wordt vermeld) en die BSW Smart abo’s zijn veruit het meest populair. Dus t.o.v. het huidige aanbod is er in dat opzicht nauwelijks verschil, met alleen het verschil dat je nu zelf je optimale bundel kunt combineren en dat bellen naar vodafone mobiel standaard nu onbeperkt gratis is. De belminuten buiten de bundel om worden ook weer goedkoper en je betaald weer per seconde. Waarom loopt iedereen toch altijd te zeuren en te klagen. Typisch die nederlandse zeikcultuur. Verder kijken dan je neus lang is en snappen dat telco’s geen filantropische dienstverleners zijn zit er blijkbaar niet meer bij. Alsof jullie werken zonder salaris te krijgen! Get Real.

  21. En voor de mensen die het vergelijken met abo’s van 3, 4 of 5 jaar geleden (en langer). Brood was jaren geleden ook veel goedkoper!

  22. Mijn eerste reactie was ook van, woow wat duur. Beter kijken leert al snel dat ik voordeliger uit ben.

    Betaal nu 51€ voor 280 belminuten/sms en 1000 MB data bij kpn.

    Bij Vodafone zou ik met 350 belminuten, 250 smsjes en 1000 mb goedkoper uit zijn en meer terug krijgen.

    Het blijft een half jaarlijks spelletje om te kijken welke provider onder het motto van ‘ik ben de goedkoopste’ de meeste klanten vergaart. Echter, je blijft altijd nog zelf de keuze te maken.

  23. ****** met zulke prijzen zou je bijna gaan denken dat Vodafone failliet gaat. Ongeloofelijk. Met elke verlaging van data gaat de prijs omhoog.

  24. @Ronald en Benjamin het brood was 3 jaar geleden echt niet 2 keer zo duur en je bent per maand gewoon 2 keer zoveel kwijt voor het zelfde het is echt niet goedkoper geworden.
    En wat betreft dat je zelf de keuze hebt is niet waar want nogmaals
    Er zijn onderlinge prijs afspraken tussen de providers.

  25. De onderlinge prijsafspraken zijn nog altijd niet bewezen en zolang er geen bewijs is is men in dit land nog altijd niet schuldig. Maar los daarvan, je hebt altijd een keuze. Je kunt er ook voor kiezen om een losse telefoon te kopen met een eenvoudig sim only bel abo of prepaid. Je kunt er ook voor kiezen om geen smartphone te nemen en je kunt er zelfs voor kiezen om helemaal geen mobiele telefoon te nemen. Je hebt altijd een keuze! Dat jij ervoor kiest om niet voor een dure smartphone te willen betalen maar deze gratis bij een abo te krijgen en daarbij ook nog eens alle diensten voor een paar cent te willen krijgen is een keuze. En deze keuze heeft tot gevolg dat je nu hier in verzeild bent geraakt. The choice is yours!

  26. Ik denk dat ik maar een Aldi smart phone koop € 180,00 en dan mijn abonnement van € 15,00 door laat lopen.
    De iPhone is me toch net te duur, jammergenoeg.

  27. @hello ik maak de vergelijking met mijn huidig abonnement en niet met abonnementen van twee jaar geleden.

  28. A S O C I A L E PRIJZEN!

    Ben ik even blij met mijn 620 min/sms en onbeperkt snel internet voor 19.95 p/m

  29. allen aan de wifi helpt ook daar betaal je al internet !!!!

  30. @Forrestgumpx:

    Wat voor abonnement heb je dan? Ik vraag me echt af of je dat abonnement mag houden na periode. Ik heb momenteel 10 euro p/m voor onbeperkt internet (150 sms/min)

    echter was de 50% korting alleen eerst 2 jaar. en ben echt benieuwd wat er gaat gebeuren aan eind van dit jaar.

  31. @Ronald ik ben nergens in verzeild geraakt, hoe kom je daarbij? Ik heb een iphone 4 met een abonnement 450 bel min en 1gb data voor 45 euro.
    Maar jij gaat er blijkbaar vanuit dat als iemand een mening heeft dat die dat uit eigenbelang doet.
    Verder is het wel duidelijk dat er prijsafspraken zijn daar is bewijs niet echt voor nodig. kijk bijvoorbeeld eens naar de iphone abonnementen bij de providers die zijn in eens allemaal veel duurder geworden in zins je op een iphone via 3g automatisch een tekst bericht stuurt zijn bij alle providers de sms dienst op een iphone gratis?
    Dat is ongeveer het zelfde als een een auto kopen die op water rijd en dan krijg je de benzine er gratis bij.
    Wat mij opvalt is dat je net zo praat als iemand die in de mobile telecom werkt.
    Dat een telefoon gratis is is echt een verkoop praatje vergelijk dat abonnement met een sim only doe dat verschil x 12 bij een jaar of x 24 bij 2 jaar en je ziet precies hoeveel je voor je gratis telefoon gaat betalen.

  32. @Thomas: Super! 🙂

    Origineel geplaatst door Ronald
    En voor de mensen die het vergelijken met abo’s van 3, 4 of 5 jaar geleden (en langer). Brood was jaren geleden ook veel goedkoper!

    Ja, maar niet de helft!!!

    Origineel geplaatst door Ronald
    De onderlinge prijsafspraken zijn nog altijd niet bewezen en zolang er geen bewijs is is men in dit land nog altijd niet schuldig. Maar los daarvan, je hebt altijd een keuze. Je kunt er ook voor kiezen om een losse telefoon te kopen met een eenvoudig sim only bel abo of prepaid. Je kunt er ook voor kiezen om geen smartphone te nemen en je kunt er zelfs voor kiezen om helemaal geen mobiele telefoon te nemen. Je hebt altijd een keuze! Dat jij ervoor kiest om niet voor een dure smartphone te willen betalen maar deze gratis bij een abo te krijgen en daarbij ook nog eens alle diensten voor een paar cent te willen krijgen is een keuze. En deze keuze heeft tot gevolg dat je nu hier in verzeild bent geraakt. The choice is yours!

    man man man, wat een text. Ga de politiek in!

  33. @martin:

    B+S+W Sim Only 620 belminuten, 18 maanden geleden afgesloten. En die laat ik gewoon doorlopen.

  34. Origineel geplaatst door Ronald
    De onderlinge prijsafspraken zijn nog altijd niet bewezen en zolang er geen bewijs is is men in dit land nog altijd niet schuldig. Maar los daarvan, je hebt altijd een keuze. Je kunt er ook voor kiezen om een losse telefoon te kopen met een eenvoudig sim only bel abo of prepaid. Je kunt er ook voor kiezen om geen smartphone te nemen en je kunt er zelfs voor kiezen om helemaal geen mobiele telefoon te nemen. Je hebt altijd een keuze! Dat jij ervoor kiest om niet voor een dure smartphone te willen betalen maar deze gratis bij een abo te krijgen en daarbij ook nog eens alle diensten voor een paar cent te willen krijgen is een keuze. En deze keuze heeft tot gevolg dat je nu hier in verzeild bent geraakt. The choice is yours!

    Ronald, ik heb serieus medelijden met je partner. Je zegt “get real”… Kijk eens even in de spiegel en zeg het zelf eens.

  35. @Aries:

    Origineel geplaatst door Aries
    Ik betaal € 12,95 per maand, 60 belminuten en onbeperkt internet. Geen slechte deal imho, ik kan daar prima mee uit de voeten.

    Waar betaal jij dat dan?

  36. Heb vandaag bij studentmobiel een 4s besteld. Weliswaar bij tele2 maar ik ben met een smartmix 250 (25 euro) en internet (10 euro 500mb) toch redelijk goedkoop uit. De eerste 9 maanden 50% korting dus samen 17,50,-. Moet wel extra bijbetalen voor het toestel en de aansluitkosten. samen nog eens 160 euro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.