Reacties voor: Vodafone verhoogt 3G-snelheden voor alle smartphones

Vodafone verhoogt de snelheid van het 3G-netwerk in bepaalde delen van Nederland, omdat 4G niet door iedereen gebruikt kan worden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 42 reacties

  1. Ik haal net in Amsterdam 14.82Mbps download.

  2. Dus wij dachten dat we al vol gebruik maakten van 3G terwijl we smijten met ons abonnementen geld. Blijkt dus niet zo te zijn, afzetters.

  3. Dat wil dus zeggen dat Vodafone al die tijd de volledige 3G capaciteit niet gebruikt heeft, ergo de gebruikers ‘geknepen’ heeft 😉

  4. Zelf ook erg goede ervaringen na overstap T-Mobile > Vodafone: gemiddeld ~10Mb/sec en vaak ~14Mb/s of zelfs hoger (ook al is max volgens abo 14,4 Mb/s

  5. Uh Robin? Doe eerst wat research voordat je wat los roept!
    De maximale snelheid aangegeven is altijd theoretisch in de beste omstandigheden. In de praktijk heb je 1000 en 1 factoren die allemaal te maken hebben met je echte snelheid die jij ontvangt.
    Dat ze het nu verhogen is niet simpel een knopje, ‘speed-up’ of ‘zet snelheids limiet uit’
    Maar heel veel werk wat achter de schermen gebeurt.

    Dit is Fase 2 van Fast Forward. Hier word het beter uitgelegd.
    Ik wil niet zeggen dat providers geen afzetters zijn… Maar die kreet is niet van toepassing.

    Tevens terzijde: Ik ben ook zoals hierboven gezegt opgestapt van t-mobile naar vodafone. Klaagde nooit over T-Mobile was tevens ook mijn eerste provider en ook altijd super tevreden met een altijd wel redelijke dekking! Maar nu ik bij Vodafone zit, zal ik zeker nooit meer terug gaan. Je merkt echt het verschil kwa dekking en snelheid!

  6. knijpen doen ze sowieso, vandaag 68 man eruit bij vodafone … dus kan de snelheid weer omhoog …

  7. Dit wordt mijn 3e jaar bij Vodafone. Ik ben woonachtig in de randstad en heb altijd uitstekend bereik. 3G is ook bij mij supersnel nooit problemen.

    Maar als het sneller kan waarom niet.

    In december zal ik overstappen op 4G als de prijzen NORMAAL zijn.

  8. @jz1: Hier in den helder anders niet, daar halen ze gewoon een mast weg en dan mag ik blij zijn dat ik nog bereik heb op mijn werk, **** Vodafone!!

  9. Origineel geplaatst door jz1
    Dat ze het nu verhogen is niet simpel een knopje, ‘speed-up’ of ‘zet snelheids limiet uit’ Maar heel veel werk wat achter de schermen gebeurt.

    Je hebt grotendeels gelijk. Dit is enerzijds een hardware-vervanging (iets dat al continu gebeurt) en anderzijds een systeemomzetting die van de ene op de andere minuut plaatsvindt.

    Door het gebruik van nieuwe antennes en software kunnen twee verbindingen gelijktijdig worden gebruikt. Dit resulteert uiteindelijk in een verdubbeling van de netwerk snelheid. Vanaf januari 2013 is deze snelheidsverhoging beschikbaar.

    http://www.vodafone.nl/mobiel_bellen/netwerk_en_dekking/fastforward/

  10. Top!!!
    Heb nog FUP van 3 jaar geleden 🙂
    Laat maar doorkomen. Haal nu max 2Mbs in Utrecht, ben benieuwd wat het wordt.

  11. @Paz:
    3 jaar geleden had je een maximumsnelheid van rond de 3,6 Mbps, dus misschien haal je nu wel 2,5?

  12. Ik haal met KPN 10,86 Mbps in rotterdam

  13. Toevallig net 2 uur geleden de snelheid getest, nu is het ruim dubbel zo snel:

    http://img855.imageshack.us/img855/3761/imagemooy.jpg

  14. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Paz: 3 jaar geleden had je een maximumsnelheid van rond de 3,6 Mbps, dus misschien haal je nu wel 2,5?

    1,5 keer 2 lijkt me 3 🙂 Ook prima 🙂
    Hopenlijk zetten ze ook nog de abonnementen van 3,6 om naar 14,4 🙂 (wishfull thinking)

  15. Origineel geplaatst door Beloved
    Toevallig net 2 uur geleden de snelheid getest, nu is het ruim dubbel zo snel:http://img855.imageshack.us/img855/3761/imagemooy.jpg

    Wat voor abo heb je bij Vodafone, Beloved?

  16. Vodafone zijn ontzettende oplichters, heb een enorme spijt dat ik van T-Mobile overgestapt ben. Ik woon praktisch naast een mast en op mijn iPhone geeft ie altijd 3G met vol bereik aan. Je zou denken perfect toch?
    Nou mooi niet, mijn internet is zo traag dat ik niet eens op whatsapp kan of facebook checken. Met de app van speedtest gaat die bijna nooit voorbij check server en wanneer die dat wel doet blijft die hangen bij ping omdat die zo ontiegelijk traag is. Ben naar de VF winkel geweest, als advies krijg ik: we kunnen niks doen Almere is gewoon niet goed gedekt. U mag uw abonnement proberen op te zeggen in de hoop dat het gehonoreerd wordt?
    Belachelijk, ik ben juist van T-Mobile overgestapt omdat ik hoorde dat VF de beste provider was. Onzin, met t-mobile had ik met 3 streepjes 3g bereik alsnog een snelheid van 7,2 mbs in mijn huis terwijl ik nu met volle bereik niet eens 0,01 mbs heb. VF sterf!

  17. Haal persoonlijk (binnen) maar een downloadsnelheid van 4,14 mbps. 5 minuten geleden uitgevoerd met Speedtest.net op Iphone.

  18. Hier in Den Bosch kom ik op dit moment niet verder dan 5 mbits down en 0.4 up.
    Ben sinds een paar maanden bij Vodafone, maar ben niet te spreken over signaal. Heb meestal maar 2 streepjes bereik van de 5.
    Heb een iPhone 5 met snelste internet abbo. Hoop dat het snel beter word?!

  19. 2,1 Mbps bij telford wil ook wel beetje speed erbij

  20. @Barend:
    Misschien heb je dit al; voor €5 kun je je snelheid verhogen bij telfort

  21. @Barend: voor speed moet je zeker niet bij Telfort zijn!

  22. @MRB78:

    De masten zijn 9 van de 10 keer niet van de provider zelf maar die huren ze, alleen apparatuur die erin staat is van hun.
    Niet gelijk dingen gaan roepen als je niet eens weet waar je het over heb.

    Maar zelf al 6,5 jaar bij Vodafone en deze maand gewoon weer verlengen, altijd tevreden geweest nooit problemen en prima bereik.

  23. Hier in Antwerpen net getest en zit op 22.71 Mbps . Ben ik vrij tevreden mee

  24. Ik snap de goede berichten over vodafone niet. Ik in omgeving doetinchem en heb zelfs thuis geen bereik van vodafone. Daarnaast (ook op de snelweg) nogal wat gaten in de dekking. Hier dus zeker niet tevreden over deze provider!

  25. Ik heb ook vodafone.
    Woon in Rotterdam
    Ben van 14,72MB down
    naar snelheid tussen de 17,20MB t/m 18,10MB down gegaan.
    Heb als thuisprovider voor internet kpn en dan,
    zit ik aan een snelheid van max 7MB
    Betaal voor 40MB dus en betaal voor allebij rond de 50 euro.

  26. Nou hier in Heemskerk (NH PC 1964) is het naatje sinds vandaag (12:00). 1 Blokje met 3G (was 3 blokjes incl 3G) nu alleen maar switchen tussen 3G, Edge of 2G. Hoop dat ze het snel oplossen want dit is bagger!

  27. Speedtest 148kb/sec… In Utrecht Centrum. Sinds gisteren is het volledig k*t.
    Weet niet wat er aan de hand is.

  28. Woon in Barendrecht en ben al weken bezig over de snelheid met voda. Binnen kan ik niet eens speedtest uitvoeren, en buiten 2 mb als het niet minder is. En ze blijven volhouden dat er niks mis is en ik ben niet de enige hoor hier in de buurt.

  29. Wow ik lees hier nog best hoge snelheden ook! Ik wist niet dat je met 3G gewoon 22mb/s kon halen. Telfort bied maximaal maar 7mb/s aan als je er een internetversneller bij gooit. Anders is het maar 2mb/s. Afzetters…

  30. Ik haal met KPN max 2mb hier in limburg. Niet echt wat je snel noemt! Maar het werkt vaak wel

  31. Wat ik zo hoop is dat Vodafone (en T-Mobile/KPN net zo) slim genoeg zijn om hun 3G-netwerk niet alleen met een eenzijdige snelheidsverhoging te verbeteren maar dat ze ook de onderliggende systemen vernieuwen en opwaarderen naar de meest recente technologieën zoals HSPA+* (uploaden met 21Mbps) en DC-HSDPA* (downloaden met 42 Mbps). Alleen dan kunnen klanten die nu nog meer dan een jaar aan een contract vast zitten met bijvoorbeeld hun iPad 2, 3, iPhone 4, 4S, galaxy S2 etc veel meer profijt behalen, en een tevreden klant op een betrouwbaar netwerk is voor zo’n provider toch ook wat waard?

    Ik zelf heb momenteel een iPad 3, die volgens de keynote video van Apple, van maart 2012 (screenshot) dus die HSPA+ en DC-HSDPA moet kunnen ondersteunen. Dus ik zeg, kom op Vodafone! Geef ons 3G met de meest recente technieken!
    En dat wij dit nog niet in Nederland hebben, en dan bedoel ik bij Vodafone, vind ik frappant want in Portugal biedt Vodafone deze snelheden wel aan over 3G! Oh en men heeft in de grote steden van Portugal al een operationeel 4G netwerk met een maximum snelheid van 150Mbps!!!
    (bronnen: 1, 2, 3, 4) HET KAN DUS WÉL!

    Dat wij in Nederland als het gaat om mobiel internet HOPELOOS achterlopen is RONDUIT SCHANDALIG! De providers hebben jaren, en geld gehad om een goed en snel 3G aan te bieden en ze hebben dus maar gewoon op hun lauweren gezeten en ons laten betalen voor 1 á 2, hooguit 3 Mbps. Dus het is nu goed dat er weer concurrentie komt dankzij Tele 2. Wij zitten in Nederland dus eigenlijk met 3 monopolisten opgescheept die allen ongeveer éénderde van de markt hebben!

    Afkortingen:
    HSPA+: High Speed Packet Access, de benaming voor de techniek om mobiel een snelle verbinding op te zetten ongeacht of dit voor down- of upload wordt gebruikt.
    Met de toevoeging ‘+’ kan dus een symmetrisch gelijkwaardige verbinden worden opgezet.
    DC-HSPDA: Dual Cell – High Speed Downlink Pakket Access, hiermee worden gelijktijdig twee signalen binnen het zelfde frequentie spectrum over een dubbele bandbreedte (meestal 10Mhz) verstuurd. Waardoor er dus een maximum downlink (download) snelheid van 42 Mbps mogelijk is.

    PS: in het screenshot wordt aangegeven dat de iPad 2 maar tot 7,2Mbps ondersteunt, dit klopt, echter ondersteund de vernieuwde iPad 2 die Apple NU verkoopt naast de iPad Mini en de 4de generatie iPad wél snelheden tot 21,1 Mbps middels HSPA+

  32. Hier 2.82Mbps download en 0.62Mbps met Vodafone in Amsterdam

  33. /Getallen die ik noem zijn download-snelheden.

    De maximale theoretische snelheid van deze vorm van DC HSPA is 42.2Mbps. Vodafone biedt maximaal 14.4Mbps voor telefoons (afhankelijk van je abo kun je ook lagere maxima hebben). In de praktijk kwam dat neer op 1.2 tot 3.0Mbps. In theorie moet dat nu dus neerkomen op 1.8 tot 4.5Mbps (“gemiddeld 1,5x sneller”).

    De iPhone 4 kan 7.2Mbps (HSDPA) halen, de iPhone 4s kan 14.4Mbps (HSDPA+) halen en de iPhone 5 kan 42.2Mbps (DC-HSDPA) halen. Dit allemaal theoretisch en op 3G.

    Hier in Amsterdam krijg ik met een iPhone 5: 2.59 Mbps down/0.28Mbps up (91ms ping). Dit was overigens de tweede poging, de eerste poging was zo traag dat Speedtest het niet eens heeft opgeslagen. Ik merk er dus nog niks van onderweg in de stad rond half acht ‘s avonds.

    Origineel geplaatst door Dennis A.
    Wow ik lees hier nog best hoge snelheden ook! Ik wist niet dat je met 3G gewoon 22mb/s kon halen. Telfort bied maximaal maar 7mb/s aan als je er een internetversneller bij gooit. Anders is het maar 2mb/s. Afzetters…

    3G kan die snelheid dan ook niet zomaar halen 😉 Dit zijn upgrades en combinaties van meerdere masten. De volgende ‘stap’ in 3G (met “4G” snelheden) is een combinatie van meerdere technologieën om zo een dubbele snelheid van 84.4Mbps te halen. T-Mobile Duitsland wilt in 2014
    Telfort is niet voor snelheid, Telfort is een digitale prijsvechter van KPN.

    Origineel geplaatst door nl0wnd2
    Ik heb ook vodafone. Woon in Rotterdam Ben van 14,72MB down naar snelheid tussen de 17,20MB t/m 18,10MB down gegaan. Heb als thuisprovider voor internet kpn en dan, zit ik aan een snelheid van max 7MB Betaal voor 40MB dus en betaal voor allebij rond de 50 euro.

    1. Je moet MegaBytes en Megabits niet door elkaar halen. 1 byte = 8 bits. 1MB = 8Mb. Je betaalt bij Vodafone (vermoed ik) voor 28.8Mbps en je krijgt daar (wonderbaarlijk) meer dan de helft van. Bij KPN betaal je voor 40Mbps en je krijgt daar niet veel van (helaas). KPN is echter wel onbeperkt zonder datalimiet… Zoals het thuis hoort.

    2. 14.4Mbps is de maximale snelheid voor mobiele telefoons die Vodafone’s persoonlijke (Altijd/Extreem) én zakelijke (OBW) bundels bieden. 28.8Mbps is de snelheid die aan de laptop/iPad bundel (Extra) geboden wordt. Is het jouw laptop/iPad die van die prachtige 18 Mbps mag genieten of heb je iets voor mobiel dat ik niet op de Vodafone website kan vinden?

    Educatief en kort Vodafilmpje over snelheden.

  34. Leuk, maar ik heb standaard geen 3G dekking op m’n werk en thuis. Ik ben dankzij wifi ook niet zo afhankelijk meer van dat snelle 3G….

  35. Maar ik lees meer lage snelheden dan hoge , ben niet de enige dus , gewoon bulshit dus dit artikel

  36. Amsterdam Oost, Knsm-eiland:0,07mbps!!!!!! verder geen commentaar nodig….

  37. Sinds de ‘snelheidsverhoging’ is de snelheid als tergend traag. Alles is super stroperig. Het lijkt alsof de verbinding op gang moet komen. Eerst tientallen seconden nul data en dan ineens snel. Na enkele minuten ‘inactiviteit’ weer hetzelfde fenomeen. Met een dergelijke performance is de totale internetbeleving super slecht.

  38. @Bubbly: Ik heb iPhone 5 Altijd €55
    Internet Blox: Internet Maximaal Pakket
    (10GB en daarna 32kbps blox)

  39. @nl0wnd2:
    Dan is je maximum snelheid volgens de website en je contract 14.4Mbps. Krijg je nog steeds zo’n bizar hoge snelheid als je speedtest doet?

  40. Grappig! Of juist niet. Sinds de verhoging is mijn verbinding met mijn MBB extra abonnement 15 keer slechter geworden. En als je dan gaat klagen bij Vodafone krijg je keihard de deur in je smoel geslagen. Écht een te bizar slechte service van Vodafone. Ik heb spijt als haar op mijn hoofd nu en special services doet ook geen ruk om je te helpen. Erger nog, na 8 keer hetzelfde moeizame verhaal en vragen aan te horen willen ze je gewoon echt niet verder helpen. Nee, want hun metingen zeggen dat de dekking goed is en ik kan toch niets bewijzen. En dat is thuis, op mijn werk en noem maar op hoeveel plaatsen. Ik had dit liever niet gezegd, want in Leidschendam had ik een mooie 16Mbps maar nu 0,05down en 0,01Up, Vodafone Sucks Big Time. En ja, als iemand van Vodafone dit leest weten ze precies om wie het gaat. doe er wat aan Vodafone.

    Ik ben in de regel niet een type om te zeiken, maar ze spannen dit maal waarlijk de kroon en verdienen dik een koude douche. Dus!!!

  41. Zelfde bizarre ervaring in Amsterdam Oost. Ik neem niet eens de moeite om Voda te bellen, ik stem wel mijn voeten als het contract afgelopen is. Overigens kan je met een screenshot van speedtest.net wel iets aantonen.

  42. @peter jansen: Geef ik ook aan dat ik heb met geografische gegevens en al, maar daar doen ze ook niets mee. Kansloos. Zelfs zelf aangeboden de iPad die ik erbij heb gekocht terug te sturen maar ook dat is teveel gevraagd. Hoeveel goede wil moet je tonen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.