Reacties voor: Vodafone start met nieuw mobiel jongerenmerk Blyk

In Nederland heeft Vodafone de dienst Blyk gelanceerd, een dienst voor jongeren van 16 tot 29 jaar waarmee je in ruil voor reclame gratis kunt bellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Dit is een goed alternatief voor dure abonnementen!

  2. Persoonlijk zou ik hier al niet voor te vinden zijn, reclame berichten krijgt iedereen wel eens aan, al dan niet van zijn eigen provider, dus die gaan direct de vuilbak in, maar op lange termijn kan die reclame wel eens uit de pan swingen en wordt je overspoelt door zulke berichten, dat heeft een naam, SPAM.
    Dan zit ik liever bij een operator die die 1.000 berichten gratis aanbied bij elke zoveel €uro die je herlaad.

  3. En dan zit straks je memory steeds vol, na een tijdje te hebben ge- smst/msmst. Als bij ieder bericht een advertentie/reclame bericht wordt mee verzonden blijft dit ook in je mailbox staan.

    Volgens mij word je helemaal ziek om steeds alles in de prullenbak te moeten gooien/verwijderen.

  4. wat dan helemaal pro zou zijn is dat er een jailbreak app uit zou komen die automatisch de reclame weer weg gooit 🙂

  5. Op zich een mooie deal. Denk dat het in de praktijk niet praktisch is voor bijvoorbeeld een iPhone. Die paar maanden gratis internet die je via vrienden aanmelden kan krijgen zijn leuk meegenomen maar daarna betaal je het pre-paid tarief voor internet. Dat is over het algemeen zeer duur.

  6. Leuk leeftijdsdiscriminatie…iemand van 29 mag er wel gebruik van maken en iemand van 30 niet.

  7. Origineel geplaatst door MRB
    Leuk leeftijdsdiscriminatie…iemand van 29 mag er wel gebruik van maken en iemand van 30 niet.

    En waar baseer jij dat op ?

  8. Vreselijk, ik hoop dat Nederlandse jongeren niet zulke paupers zijn.

  9. Origineel geplaatst door MRB
    Leuk leeftijdsdiscriminatie…iemand van 29 mag er wel gebruik van maken en iemand van 30 niet.

    Jij vindt het zeker ook leeftijdsdiscriminatie dat een 65+er extra korting krijgt overal?

    Als je goed leest staat er “gericht op” en niet “alleen voor”.

  10. For the over 30’s there is a thing called a contract abo , for the kids and sms freaks is this good , over 30’s dont sms so much and complain more , there is an age limit on alot of things , you have to put a age limit somewhere ,

  11. @MRB

    Nee, het is GERICHT op die leeftijds groep. Voor hun part kan iemand van 90 zo ‘n abo nemen. Net als kinderfietsjes, die kan iemand van 90 ook kopen, is alleen niet de leeftijdsgroep waar het product op gericht is.

  12. We hebben toch al o.a ping, whatsup en twitter (met push).. Gratis en zonder reclame.. Een internet abbo is tegenwoordig ook niet meer zo duur…

    Nee ik denk dat het weinig kans slagen heeft door de komst van goedkoop mobiel internet.. Te laat, was leuk voor 10 jaar geleden 😉

  13. Waarom wordt er geimpliceerd dat dit een product van Vodafone is? Volgens mij is dit gewoon een MVNO die graag pronkt met het feit dat ze “connected by Vodafone” zijn. Reclametrucje omdat men toch wel weet dat het Vodafone netwerk gewoon goed is.

    Origineel geplaatst door Rick de Jong
    Origineel geplaatst door MRBLeuk leeftijdsdiscriminatie…iemand van 29 mag er wel gebruik van maken en iemand van 30 niet.En waar baseer jij dat op ?

    Dat staat in de signup…

    Blyk is een netwerk voor 16-29 jarigen. Ben je jonger of ouder, dan kun je helaas geen lid worden.

    Origineel geplaatst door Nigel
    wat dan helemaal pro zou zijn is dat er een jailbreak app uit zou komen die automatisch de reclame weer weg gooit

    Als ik me niet vergis kan iRealSMS dat. Ik denk dat dit ook wel op te lossen is met iBlacklist :)…

  14. Dit wil ik wel.
    Ik gebruik een iphone 3gs, en tog heb ik her intresse in.
    Er zijn nog steeds 10tallen vrienden/vriendinnen waar ik dagelijks mee sms, dit gaat zwaar boven me iphone bundel enheb meestal een rekening van 90euro op de mat.

    Met dit blyk gedoe zou dat zo opgelost zijn.
    Die reclame?
    Filther je zo weg met een iphone. geen moeite.

    Eenigste probleem is met het data verkeer, elke maand 3 vrienden fixen voor blyk,,, dat word lastig.
    Wel heeft het 3mb data snelheid als het het netwerk van vodafone gebruikt!
    Dat is 1mb sneller dan bij T-mobile.!

    Ja ik zie hier wel wat in.

  15. Ik heb net een kaartje gekocht. De code om toch een kaartje te ontvangen is ‘vroege vogel’ Verder kun je ook onbeperkt internetten via het vodafone netwerk voor 9.50!

    Er zal vast een manier komen in Cydia om de reclame mms’jes meteen automatisch weg te gooien.

  16. @misterx:

    Waar heb je zo’n kaartje gekocht?

  17. @Richard

    De site van blyk werkt alleen als je het adres voluit intypt in de adresbalk, dus met www. ervoor.

    Als blyk.nl intypt kom je uit op de website van Vodafone.

    Op de website van blyk kan je gewoon een simkaart bestellen met de code FREEDOM.

  18. Bel en mobielinternet tarieven zijn echt schrikbarend duur, ook MOET je elke 3 maanden opwaarderen, zal geen probleem zijn, want na een week ben je al door je tegoed heen.

    35 cent per minuut
    75 cent per 15 minuten, of dat per keer is, of cumulatief staat er even niet bij

  19. Gonny, alleen http://blyk.nl verwijst naar de Vodafone website. http://www.blyk.nl laat een eigen productpagina zien.

    Wat betreft de gegevens van Blyk: Blyk.nl. N.V. is in ieder geval de houder van de domeinnaam. Als ik op de website van Vodafone de zoekfunctie gebruik om naar “blyk” te zoeken krijg ik welgeteld… Nul resultaten? Doe je hetzelfde maar dan met the holy Google, dan kom je deze link tegen, ctrl + f daar maar naar “blyk“.

    Blyk als nieuwe MVNO op het Vodafone netwerk. Blyk zal na de zomer van 2008 in Nederland van start gaan.

  20. Pure dicriminatie ik ben te oud voor deze abbo

  21. Origineel geplaatst door WvB22
    Op zich een mooie deal. Denk dat het in de praktijk niet praktisch is voor bijvoorbeeld een iPhone. Die paar maanden gratis internet die je via vrienden aanmelden kan krijgen zijn leuk meegenomen maar daarna betaal je het pre-paid tarief voor internet. Dat is over het algemeen zeer duur.

    En op een gegeven moment hebben al je vrienden de uitnodiging wel een keer gehad en krijg je ook geen maand gratis internet meer 😉

  22. In feite betaal je dus voor de reclame. Het is maar net hoe je het bekijkt. Want zo bijzonder is het abonnement echt niet.

  23. Gewoon een trashrule instellen voor deze MMS’jes.

  24. Ik ken wel wat tieners die hier erg in geïnteresseerd zullen zijn. Zal ze er eens op wijzen. En dan zullen ze het onderling wel doorgeven. Ik denk dat dat 50000 streven van vodafone nog wel eens overtroffen kan worden op deze manier. Welke jongen of meid van een jaar of 15 a 16 wil nou niet 1000 smsjes gratis versturen of 1000 min bellen. Die reclame nemen ze heus wel op de koop toe.

  25. Wel nice opzich, gewoon elke maand tien euro kopen, zorgeloos internet aan naar 4000 smsen en je kunt dan zelfs nog 2 x bellen hha :d en 1000 gratis smsjes, ik heb er 1tje besteld.

    Maar ik snap nog niet of je ook nummerbehoud kunt doen? 😮

  26. Nouja, dat kan dus wel. Maar iBlacklist en dergelijke programmas zullen niet werken omdat je sommige smsjes moet beantwoorden met JA of NEE. Als je dit niet doet, dan breek je de spelregels dus 🙁

  27. ook ik ben van mening dat dit initiatief te laat komt. Ik heb overigens zo’n 2 jaar geleden dit concept al in een congres tegengekomen, met de mededeling dat het spoedig gelanceerd zou worden, ahum… toen was er nog kans geweest. Maar tegenwoordig heb ik toch echt mobiel dataverkeer nodig, en niet tegen prepaidtarieven. Dan schaf ik toch liever mobiel internet met Vodafone-korting aan. dit verruimt mijn mogelijkheden enorm voor een slordige 10 euro p/m. Misschien in in combinatie met blyck?

  28. Volgensmijn bronnen is Blyk in het VK (bijna) failliet? Is ook de reden waarom ze het alsvolledig appart bedrijf neerzetten, zodat ze de stekker eruit kunnen halen wanneer ze willen.

  29. Ja je kunt gewoon Vodafone Blox erbij nemen, dat is tot en met augustus maar 4,95 voor internet! dan waardeer ik gewoon met 20 euro op per maand, elke maand internet, 1000 smsjes, en 15 euro om overal overheen te komen. Dat zijn de deals.

  30. Een stel slecht geinformeerde schooiers zijn het daar bij Blyk! Ik word gewoon echt gek van aanbieders die beweren ‘onbeperkt’ internet te hebben maar in werkelijkheid maar maximaal 250 MB aanbieden. Met andere woorden… net als bij Vodafone kom je met de iPhone de maand niet door. (bij normaal internet gebruik) Meerdere keer twitter. beetje msn, internet en soms wat downloaden.

    Maar nee, wij bij Blyk houden niet van kleine lettertjes en zijn als bedrijf erg open. yeah right… Medewerkers konden mij niet eens vertellen of het internet ook wel echt onbeperkt is. Huh? Staat toch op de site? ‘Je betaalt een vast bedrag per maand en surft zoveel op het internet als je wilt.’

    Dus niet. Mensen pas op want als na een aantal dagen je databundel op is ‘onbeperkt internet ;)’ dan vreet hij in een keer je hele beltegoed op.

    Wil je een beetje veilig zitten bij Blyk dan kun je op je iPhone alleen soms nieuws kijken en voorzichtig zonder foto’s twitteren.

    Medewerkers bij Blyk zijn blijkbaar niet goed op de hoogte van hun eigen diensten. Erg jammmer want het idee achter alles is best goed.

  31. @Dviate (ID 208681)

    Waarom wordt er geimpliceerd dat dit een product van Vodafone is?

    Omdat Vodafone vanochtend het persbericht heeft verstuurd en omdat Blyk.nl naar Vodafone doorverwijst. Ik heb KPN nog nooit reclame zien maken voor Tele2 (ook een MVNO).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.