Reacties voor: Vodafone SignaalPlus Plug & Play verbetert 3G-signaal in huizen en kantoren

Vodafone gaat 3D-signaal in huizen verbeteren met SignaalPlus Plug & Play. Deze femtocel kost 85 euro en is geschikt voor consumenten en kleine bedrijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Zal het effectief in auto’s ook zijn? (omdat het bewegend is) en is er ook 3rd party t-mobile oplossing soortgelijks?

  2. In huis gebruik je dan toch Wifi, of ben ik nou gek?

  3. Ik ga toch niet extra investeren omdat Vodafone onvoldoende dekking geeft.

  4. Das lekker, heb je met je Vodafone slechte dekking in een gebouw moet je zelf een apparaat aanschaffen om goede dekking te krijgen. Vodafone zou meer antenne’s moeten plaatsen in “slechte” gebieden. Heb sinds de overstap van Vodafone (slechte 3G dekking in kantoren Amsterdam centrum) naar KPN weer vol bereik. Het kan dus wel! Niet de klant opzadelen en laten betalen voor een hulpmiddel maar zorgen dat je de beloofde dekking kan waarborgen Vodafone.

  5. @Erik: Om te bellen? 😉

    Maarehm. Je sluit het ding dus aan op je eigen internetverbinding? Dus ik ga mijn eigen verbinding delen? Of zet het ding een soort VPN op naar het vodafone netwerk?

  6. Dus je gebruikt eigenlijk je eigen internet? Neem aan dat het niet meetelt in je datalimiet dan…

  7. Origineel geplaatst door Erik
    In huis gebruik je dan toch Wifi, of ben ik nou gek?

    Voor internet wel, maar voor SMS en e-mail niet.

    Ik vind het maar vreemd. Jij moet extra betalen omdat hun slechte dekking hebben? Je koopt eigenlijk een mini-zendmast, en ontlast hun netwerk daarmee…

    Thuis 3G internetten over je eigen internetverbinding, en dan aan Vodafone betalen…

  8. Origineel geplaatst door Linkemink
    Vodafone zou meer antenne’s moeten plaatsen in “slechte” gebieden.

    Ja, dat klinkt in theorie heel goed als je in de Randstad woont. Maar je hebt bijvoorbeeld op het platteland plekken waar heel weinig huizen staan. Dan is het niet haalbaar om naast elk huis 3 masten te zetten (één van elke operator).

  9. Ben sowieso geen fan van 3G signaal, zeker niet in mijn slaapkamer! Ik gebruik mn eigen wifi wel, deze gaat snachts automatisch uit en smorgens weer aan!

  10. Lezen is moeilijk hier blijkbaar.

    “SignaalPlus kan een oplossing zijn voor mensen die op een plek met slechte dekking wonen en maar geen operator kunnen vinden met een signaal dat sterk genoeg is.”

    Oftewel vodafone komt met een oplossing voor plekken waar Geen Enkele provider een goede dekking biedt. Vodafone denkt dus mee en probeert een betaalbare oplossing aan te reiken om in die gebieden toch iets meer te bieden. Maar ja. In vele ogen kan geen enkele provider blijkbaar tegenwoordig nog iets goed doen. We leven tenslotte in een een zeik en zeur cultuur.

  11. Ik heb via mijn werkgever de voorloper van de fermtocel in gebruik. Vanwege de keuze van mijn werkgever voor Vodafone kan ik niet anders dan dit ding gebruiken (Vodafone leverde hem overigens gratis). Werkt perfect, maar zou er prive nooit aan beginnen en gewoon kpn nemen die in mijn regio wel vol bereik heeft. Het is een goede oplossing voor Vodafonebellers met slecht bereik of als je geen alternatief hebt. In buitengebieden heeft geen enkele aanbieder goed bereik, en dan is dit een goed maar prijzig alternatief.

  12. Origineel geplaatst door Ronald
    vodafone komt met een oplossing voor plekken waar Geen Enkele provider een goede dekking biedt.

    Kan me niet voorstellen dat in ons ontwikkelde samenleving gebieden bestaan waar GEEN provider een goede dekking biedt. Overstappen naar een provider die in jouw gebied wel goede dekking biedt is een optie. Tenslotte is in Nederland iedereen ook aangesloten op het lichtnet, waterleiding riool ga zo maar door. Maar goed woon je in een hutje op de hei en je hebt stroom dan is het misschien een goede oplossing

  13. lezen is niet moeilijk, techniek wel. waarom zou je 3g nodig hebben als je wifi hebt. signaal plus wordt op ethernet aangesloten. het is dus voor mensen die geen wifi en geen 3g hebben, maar wel internet.
    het klinkt als een alternatief voor een wifi router. makkelijke keuze lijkt mij.

  14. Kan je dat ding ook mee op vakantie nemen? Kan je daar ook bellen.

  15. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ja, dat klinkt in theorie heel goed als je in de Randstad woont. Maar je hebt bijvoorbeeld op het platteland plekken waar heel weinig huizen staan. Dan is het niet haalbaar om naast elk huis 3 masten te zetten (één van elke operator).

    En dat is al heel lang simpel oplosbaar namelijk door masten & apparatuur te delen. Maar elke provider moet zonodig zijn eigen spullen hebben.

    Je kent’t wel: zet 3 Nederlanders bij elkaar en ze richten minsten 2 of zelfs 3 verenigingen op.

  16. Zou dit apparaatje ook checken voor locatie, of kan je dan in een ander land ook een VodafoneNL coverage opzetten?

  17. Leuk voor je vakantiehuisje of vestiging in het buitenland, in het internet pluggen en je belt weer alsof je in NL bent.

  18. Wij zitten op een van de bovenste verdiepingen van de Maastoren in Rotterdam (totaal 44 verdiepingen). Zo hoog heb je vaak slechte dekking omdat je boven de meeste masten zit. [En daar kunnen we echt de providers niet de schuld van geven]
    Dit lijkt in zo’n geval een goed oplossing voor ons zelf en onze gasten.

  19. KPN geeft mij geen dekking in huis. Heel vervelend uiteraard. Een booster gaf uitkomst. Vanaf 50 euro in China diverse te koop. Kleine buitenantenne, booster en antenne binnen. Probleem opgelost. Geen verbinding met internet. Werkt uiteraard voor iedere provider.

  20. Ik snap nog steeds niet waarom dit nodig is, zelfs in afgelegen gebieden. Zo groot is Nederland ook weer niet! In Canada had ik in the middle of nowhere vol 3G bereik, en dat in een gebied waar het dichtstbijzijnde gehucht vele tientallen kilometers verderop lag. Hoezo moeilijk?

  21. @Linkemink: kom eens koffie drinken bij mij thuis. Hoewel ik de masten van de providers kan zien heb ik met Vodafone 0 bereik, T-Mobile 1 streepje GSM en KPN 1 streepje GPRS. Geen enkel 3G bereik.

    Ik zou best willen meewerken met zulke initiatieven, maar het is toch absurd dat je als klant:
    1. Een apparaat moet kopen voor 85 euro
    2. Je duurbetaalde internet verbinding moet gebruiken
    3. Je de stroom van het apparaat moet betalen

    Als ze die dingen nou gewoon gratis weggaven dan was er nog wel over te denken, maar op deze manier hoeft het van mij niet. Terwijl het idee wel goed is, goedkope manier om minder sterke antennes te hoeven plaatsen wat weer goed is voor de algemene straling.

  22. LOL. Vodafone heeft her en der slecht bereik. In plaats van dat te verbeteren betaalt de klant 80 euro voor een apparaatje, waarmee je thuis, via je eigen internetaansluiting, een betere (3G) internetverbinding kunt krijgen. Ben ik nou gek?

  23. Het gaat dus puur om het 3G signaal en niet om het bereik van het “gewone” bellen en sms-en?

    Dan lijkt me dit namelijk een vrij rare optie. De mensen die dan toch al internet thuis hebben kunnen dan toch beter een draadloze router kopen zodat je gewoon je telefoon met WI-FI kan verbinden lijkt mij.

    Misschien mis ik wel iets

  24. 3G is toch niet alleen data? Dat is ook het protocol waarmee je kunt bellen. Dus ook bij slecht ‘bel-bereik’ is verbetering van dat signaal zeer nuttig.

    Ik heb T-Mobile. En vrijwel overal in- en bij huis goed bereik. Gek genoeg is er één locatie waar het signaal echt vrijwel helemaal wegvalt. En laat ik daar nu net vaak zitten, waardoor ik bij elk telefoontje aan de wandel moet, voor ik hem aanneem.

    En overstappen op een ander provider is dus geen garantie, zoals je hierboven ook kan lezen. Dat is nu eenmaal de tol die we betalen voor al die draadloze meuk waar we ons mee omgeven.

  25. Ik heb op de zaak hier ook een zakelijke femtocell (de voorloper hiervan), werkt prima.
    Als je in belgië woont en geen vodafone ontvangst thuis hebt en zo’n ding installeerd, dan ontloop je natuurlijk wel de roaming tarieven… Dus neem zo’n ding mee op vakantie of zakenreis en als je in je hotel of vakantiehuis een vaste internetaansluting hebt en je belt tegen het lokale tarief. (of zie ik het nu verkeerd…)

  26. Die mensen van Vodafone zijn echt gek! omdat HUN een slecht netwerk hebben moeten de klanten die al dik voor hun abbo betalen een extra apparaat kopen om de dekking binnen te verbeteren haha met Kpn heb je gewoon zo goed als overal dekking.

  27. @Arjan Maas: Weet iemand of er een beperking op land zit? Ik woon nl net over de grens is Duitsland en heb erg slechte ontvangst op mn iphone. Soms zijn er nl blokkades als je vanuit een buitenlandse internetverbinding iets wilt doen.

  28. Ofwel zijn ze gek of wel snappen ze het niet.
    Ik gebruik thuis geen betalend 3G netwerk maar wel het veel snellere , betrouwbaardere, datalimietloze, goedkopere WiFi.

  29. Mooi om te lezen dat mensen klagen over een slechte dekking. Maar dat gaat het niet om. Hier buiten het kantoorgebouw hebben we prima 3G Vodafone dekking, maar binnen in het gebouw is het bereikbaar bijna 0%. Dit heeft meer te maken met de bouw van het gebouw. Ook zijn er genoeg werkruimtes onder de grond zonder standaard dekking. Hier werkt zo’n apparaat van Vodafone dus prima en daarvoor is hij dus ook meer ontwikkeld.

  30. Eindelijk een betaalbare femto-cell oplossing op de markt. Nu nog wachten op de andere aanbieders. Ik vraag me af of deze oplossing ook voor de MVNO’s op het Vodafone netwerk werkt, zoals Hollands Nieuwe, maar ik ga er vanuit van wel.

  31. werkt dit ook in het buitenland? hangen aan de vaste internetverbinding en dan kunnen bellen via nederlands netwerk? dan is het interessant

  32. @eiskoud: Ik denk dat je dan telecomwetgeving overtreed, omdat je in dat land een signaal uitzend waar je geen licentie voor hebt. Het is een relatief zwak signaal, dus de kans dat je overlast veroorzaakt en de pakkans is redelijk klein, maar toch. Als het op de een of andere manier technisch niet al geblokkeerd is.

  33. @Dewittenhave: toen ik de Signaalplus hier op de zaak installeerde stond er in de gebruiksvoorwaarden dat dit apparaat alleen op de locatie gebruikt mocht worden die ik opgegeven had…

  34. Origineel geplaatst door iMakker
    Ofwel zijn ze gek of wel snappen ze het niet. Ik gebruik thuis geen betalend 3G netwerk maar wel het veel snellere , betrouwbaardere, datalimietloze, goedkopere WiFi.

    Ofwel een heleboel reageerders zijn gek, ofwel ze snappen het niet.

    🙂

    Jij belt en wordt thuis op je mobiele telefoon via je WiFi netwerk gebeld dus?

    Dat is knap. Of op zijn minst nogal omslachtig. 😉

  35. Er worden een dingen door elkaar gehaald wat verwarring geeft.
    1) WifI is voor data, niet voor spraak (tenzij je skype of iets dergelijks gebruikt)
    2) je vaste internetverbinding heeft geen datalimiet (qua verbruik). Vodafoon gebruikt deze vaste verbinding om verbinding met hun netwerk te maken. (net als de GSM masten gewoon over het vaste telefoonnetwerk lopen), je krijgt dus als het ware een eigen gsm-mastje. Je betaalt dus hetzelfde als bij normaal gebruik en hebt geen extra kosten.

    Dit is ontzetten handig voor b.v. nieuwe huizen, waarin veel staal en 3dubbel glas in is verwerkt (of kantoren). Hier kan Vodafoon niets aan doen. Ook kan je een 2G signaal opkrikken naar 3G.

    Minder bereik op sommige plekken heeft idd met kosten te maken, maar ook met vergunningen. Zeker gezien de explosieve groei van het datagebruik zullen providers eerder extra investeren in gebieden waar heel veel gebruikers zitten. Daar kan je over schreeuwen, maar het is een feit en ik geef ze geen ongelijk.

    Wat het buitenland betreft ben ik niet zeker hoe dit gaat werken. Vodafoon weet dat het kastje in het buitenland zit (door het ip-adres van je router).
    Ben benieuwd hoe dat nu precies gaat werken, maar verwacht dat dit geen oplossing zal bieden voor roaming.

    Ik denk dat het een prima oplossing is van Vodafoon en een vernuftig ding. Naast de investering zijn er geen kosten aan verbonden, dus we moeten niet zeuren. Ik zou er blij mee zijn (als ik vodafoon zou hebben gehad)

  36. Geeft dit ook verbetering van het telefoonsignaal?
    Heb hier nauwelijks dekking voor telefoon.
    Uiteraard werkt de wifi (via andere) provider wel, maar ben telefonisch niet bereikbaar.

    Origineel geplaatst door Harry
    Ik snap nog steeds niet waarom dit nodig is, zelfs in afgelegen gebieden. Zo groot is Nederland ook weer niet! In Canada had ik in the middle of nowhere vol 3G bereik, en dat in een gebied waar het dichtstbijzijnde gehucht vele tientallen kilometers verderop lag. Hoezo moeilijk?

    Kan je ook een link geven van die Chinese site?
    Ga er dan meteen bestellen.

  37. @Harry: @michel: Precies!
    Al het andere is klok en klepel geneuzel…

  38. Origineel geplaatst door Deepak Mehta
    Zou dit apparaatje ook checken voor locatie, of kan je dan in een ander land ook een VodafoneNL coverage opzetten?

    De femtocel is bruikbaar in 5 landen, zie ook deze PDF.

  39. Ik snap het voordeel hiervan niet boven een wifi-signaal?

  40. @Dviate: Er staat dat de dienst geleverd wordt in vijf landen, maar Vodafone zit ook in al die landen met lokale netwerken. Er staat dus niet dat je er je ermee mag gaan roamen, wat ook niet mijn verwachting is.

    @Arjan: Het gaat hier voornamelijk om gsm-telefonie, dat los je met WiFi niet op. Verder maken nogal wat grote bedrijven gebruik van een eigen APN op het Vodafone netwerk. Het maakt dus ook de bereikbaarheid voor zakelijke data, voornamelijk mail op smartphones, beter.

  41. @iedereen lees nou even die post van @KarelWillem.
    Bellen doe je niet over je wifi thuis!

  42. Origineel geplaatst door Linkemink
    Kan me niet voorstellen dat in ons ontwikkelde samenleving gebieden bestaan waar GEEN provider een goede dekking biedt. Overstappen naar een provider die in jouw gebied wel goede dekking biedt is een optie. Tenslotte is in Nederland iedereen ook aangesloten op het lichtnet, waterleiding riool ga zo maar door. Maar goed woon je in een hutje op de hei en je hebt stroom dan is het misschien een goede oplossing

    Je vergeet dat deze samenleving ook fantastisch geïsoleerde huizen bouwt.
    Ik heb een prachtig nieuwbouwhuis maar dankzij isolatie en vloerverwarming op elke verdieping is het net een bunker.
    Zelfs wifi heeft op elke verdieping een range extender nodig.
    Voor de deur en in de tuin vol 3G, binnenshuis houdt het heel snel op.

  43. Erg slim van Vodafone! In mijn woonplaats valt de 3G verbinding soms weg. Vodafone denkt met de
    klant mee!

  44. Is t niet gewoon mogelijk om alle providers samen te laten werken, zodat er overal dekking is?

  45. Bij mijn weten is een 3G netwerk toch alleen voor data-overdracht? Mobiel bellen staat hier toch los van? Als ik wel 3 streepjes bij Vodafone NL (mijn provider) zie staan maar in plaats van 3G een puntje, E of Wifi tekentje, dan kan ik nog steeds bellen of gebeld worden en behalve bij het ‘3G’ ikoontje bel je dan toch niet via 3G?
    Zelf woon ik op het platte land en heb intussen wat providers geprobeerd, maar moet zeggen dat Vodafone het beste bereik geeft zowel binnens- als buitenshuis. Thuis heb ik geen ‘3G’ verbinding (alleen ‘puntje’ of ‘E’ symbooltje) maar wel gewoon Wifi via ADSL en een vaste telefoonlijn (welke in feite een VOIP is). Dus ik snap de noodzaak niet in mijn geval om met zo’n ding ‘3G’ te moeten hebben. Kan iemand mij fit uitleggen?

  46. Volgens mij is het stuk van @Dviate een intern stuk uit 2011 en gaat dat over de vorige generatie cellen. Als dit inderdaad ook op het vakantieadres werkt, zou het ideaal zijn, maar ik vrees van niet.

    En inderdaad, 3G (UMTS) is inderdaad een systeem met snellere data, maar je kan er ook gewoon over bellen. Voor mensen die dus thuis niet kunnen bellen door slecht ontvangst (antennes hebben bereik, niet de telefoons, zelfs niet in een duplex-verbinding) hebben hier dus wat aan.

  47. Ik denk dat het artikel niet duidelijk genoeg is. Het gaat om 3G binnendekking verbeteren. Dat is de functie van het apparaat. 2G is over het algemeen overal, maar 3G binnendekking is sterk afhankelijk van de constructie van het pand. Dat komt omdat 2G lagere fequentie gebruikt en 3G zit in de 1800 band. Ikzelf heb prima 2G binnendekking maar 3G is een stuk minder, en aangezien mijn IPhone op 3G staat dan heb ik of een accu die daardoor sneller leeg is of mijn Iphone staat te swappen tussen 2G en 3G. Ikzelf zou zou ding wel kopen, mooie oplossing totdat 3G de frequentie van 3G gaan overnemen zodat binnendekking van 3G beter gaat worden.

  48. En wat nou als vodafone weer eens storing heeft doordat er een huisje affikt. Hebben deze apparaten daar ook last van? Anders zou ik het, gezien de storingen met vodafone laatste tijd zeker een optie vinden 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.