Reacties voor: Vodafone schaft Fair Use Policy af en voert datalimieten in

Vodafone stopt met de Fair Use Policy en kiest voortaan voor datalimieten. Bij de goedkope abonnementen geldt een limiet van 250MB, bij duurdere abonnementen 1GB.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 189 reacties

  1. Daarom ben ik blij met t-mobile

  2. Ben ik blij dat ik net een week geleden ben overgestapt op vodafone. Ik zit voorlopig dus nog 2 jaar goed.
    Hoop dat het tegen die tijd weer is veranderd allemaal. Want op deze manier gaan we natuurlijk weer terug naar hoe het 5 jaar geleden was. Belachelijk.

  3. Byebye Vodafone!

  4. Voor mij was het al bye bye Vodafone maar nu helemaal!!!

  5. Heb net gister mijn abonnement verlengt dat scheeld:) ben blij met de dekking en het snelle internet dus ik hoef niet weg..:)

  6. Hmm zit nu al bijna 10 jaar bij Vodafone: daar gaat nu wellicht verandering in komen…

  7. T-mobile 4 life! zwaai zwaai vodafone

  8. Ik ben nu heel blij dat ik met T-Mobile in zee ben gegaan. En niet heb gewacht tot Vodafone de iPhone 4 zou aanbieden.

  9. Vodafone is al duur! Internet op mijn smartphone heb ik nu 10 jaar werd eindelijk blij dat het wat goedkoper werd, gaat vodafone de prijzen opstoken. Geen Vodafone voor mij!!

  10. Zie je. Die ratten beginnen nu opeens heel hard terug te krabbelen, nu de aanwas van iPhone klanten boven hun hoofd groeit.
    En ook nog even gauw de belminuten naar boven afronden. Lekker dan.
    Roep nog maar eens heel hard dat het bij Vodafone allemaal zoveel beter is. ; )

  11. Ik heb BSW 450, dus ik zit goed met 1GB 🙂 Ik heb met mijn 3GS in 12maanden tijd maar 4,1GB gedownload. Zal vast en zeker met mn iphone 4 geen 1GB per maand downloaden..

  12. Niet meer verlengen dus maar door laten lopen. Ik heb trouwens ruim een half jaar maar dan 5GB per maand verstookt met een uitschieter richting de 10GB (geen thetering overigens). Ik heb nog nooit wat gehoord van Vodafone. Dit was met een Touch HD, met mijn 3GS kom ik niet in de buurt 😉

    Ps: Mijn abbo loopt al 10 jaar en ik verbel gemiddeld slechts 20% van mijn bundel.

  13. Ben juist heel tevreden over Vodafone. Maar zo heeft elke provider wel iets (of iets niet).
    Maar hoe kom je erachter hoeveel data je per maand verbruikt dan?

  14. Vieze dieven dat ze zijn 250 mb kan je nix mee slaat totaal nergens op

  15. FF rekenen… met de Vodafone snelheid van +/- 3Mbit

    [b]In 11 minuten zit je over je limiet heen[/b]
    Daar gaat Vodafone op terug komen… Dat kan niet anders!

    Als je ff op de trein wacht 10 minuten en je download iets dan zit je er al overheen.

    3 Mbit = 384Kb/s

    250.000 Kb / 384 Kb = 651 seconden = 10,85 minuten

    Het klopt dus, het gaat er iig om dat je in 10 minuten je data erdoorheen kan jassen.

  16. Dit wordt mijn laatste jaar vodafone zowaar. Erg jammer… Maar wat nu? T-mobile (slecht bereik), KPN (duur) maar dan heb je wel overal echt bereik.
    Mag in december voor nieuwe (i)phone gaan. Maar geen vodafone meer. Ik snap dat bedrijf echt niet. 250MB… We leven in 2010, Youtube, muziekstreaming, facebook, mailen. Vodafone komt denk ik binnenkort ook nog met een wap abonnement, waarbij je 3 cent per kb betaald.

  17. Lieve mensen,

    Begrijpen jullie dan niet dat dit logisch is? Hoe wonderlijk is het dat mensen hier roepen dat ze blij zijn dat ze bij T-Mobile zitten omdat het zo goedkoop is, terwijl je op andere plekken leest dat mensen de kwaliteit van het netwerk van T-Mobile bagger vinden.

    Ziet dan niemand het verband?

    Het gemiddelde datagebruik per mobiel internetgebruiker gaat omhoog, en iedereen verwacht maar dat de totale prijs die je betaalt daalt. (Meer gebruiken, minder betalen?!)

    Not gonna happen. En niet omdat het “ratten” zijn, maar omdat we anders allemaal met falende 3G verbindingen zitten.

    Your choice.

  18. Ik ga hetzelfde zeggen als ik ook zei toen bij j AT&T

    Ding dong…

    2002 belt aan…

    Dit is toch een stap achteruit ipv vooruit…

  19. In eerste instantie vond ik dit een negatieve ontwikkeling, maar na het checken van mijn datagebruik de afgelopen 2 jaar, zie ik dat ik bij lange na niet aan die 250 Mb per maand kom, terwijl ik mijn iPhone toch intensief gebruik.
    Ik heb dus geen bezwaar tegen een grens, mits die bij normaal gebruik niet bereikt wordt. Als er een grens is kunnen ze tethering gaan toestaan, omdat er dan voor het grotere datavolume toch betaald wordt. Ik denk dat mensen die veel YouTube en streaming audio gebruiken via 3G misschien wel aan die limiet komen. Incidentele gebruikers daarvan zullen de limiet nooit halen

  20. En afrekenen per minuut i.p.v. seconden en ook nog eens je over gebleven belminuten inpikken, daar worden de providers slapend rijk van.

    Going back in time with the Dutch operators 🙁

  21. Blij dat ik niet pas overgestapt ben naar Vodafone en bij Telfort gebleven ben. Poeh he.

  22. Ik heb net 1 week terug mijn SIM van Vodafone mogen ontvangen….ben nu dus een bestaande klant….

    Maar 30 augustus gaat nummerportering pas door en kan ik de SIM gebruiken….ben ik dan op 30 augustus een nieuwe klant?

    Ik heb het contract afgesloten met de oude voorwaarden.

  23. Dat in NL de tarieven het minst duur zijn waag ik te betwijfel, maar aan de andere kant ook weer niet vreemd. Het is een van de kleinste landen van Europa. Als je het bekijkt pet vierkante kilometer kunnen we wel eens de duurste zijn en Frankrijk wellicht stukken goedkoper! Toch vreemd in een Europa dat je buiten NL zo veel duurder uit bent! Het riekt naar kartelvorming!

  24. Pfffff blij dat mijn abonnement net op tijd ingaat. Juist overgestapt naar Vodafone vanwege betere netwerk en hogere snelheid en dan gaan ze nu snel de boel knijpen. Domme actie van Vodafone want die jagen de klanten nu rechtstreeks in de armen van t-mobile. Zelden zoveel nadelige aanpassingen in één keer gezien. Dit gaat ze klanten kosten, zoveel is zeker.

  25. Niet je bits en bytes door elkaar halen hè 🙂

    Origineel geplaatst door Rob
    FF rekenen… met de Vodafone snelheid van +/- 3Mbit[b]In 11 minuten zit je over je limiet heen[/b] Daar gaat Vodafone op terug komen… Dat kan niet anders!Als je ff op de trein wacht 10 minuten en je download iets dan zit je er al overheen.3 Mbit = 384Kb/s250.000 Kb / 384 Kb = 651 seconden = 10,85 minutenHet klopt dus, het gaat er iig om dat je in 10 minuten je data erdoorheen kan jassen.

  26. Geldt de klantenservice wijziging ook voor bestaande klanten?

  27. In deze tijd kan je niet met data limieten werken.

  28. Overigens, de meeste iPhone gebruikers zullen een duurder abonnement hebben dan 26,50. Ik denk dat de 1GB hier alleen relevant is, 250mb limiet zal (bijna) niemand mee te maken krijgen.

  29. Jongens, iedere provider gaat de kant van vodafone op, dus overstappen heeft geen enkele zin!!!

  30. Tja, met dit soort flauwe kul kunnen alle streaming diensten wel inpakken. Vodafone gaat gewoon terug in de tijd, in plaats van een vernieuwende blik op de markt.

  31. Origineel geplaatst door Sjaak
    In deze tijd kan je niet met data limieten werken.

    Precies, Vodafone maakt gewoon een stap van 12 jaar terug in de tijd. Te dol voor woorden dit!

  32. 250?? Ik zit ruim boven de 1,5 GB per maand op 3G. Blij met T mobile!

  33. Aan de ADSL thuisverbinding zit toch ook geen limiet? Voor een hogere snelheid te betalen valt te overwegen, maar voor meer data? No way!

  34. Neeee!!! 🙁

    Ik zit elke maand sowieso rond de 2,5 GB… dus zit er aan te denken om mijn abonnement op te zeggen!

    Heb net wel Vodafone gelijk gebeld. Mn contract loopt pas op 28 april 2011 af, dus zou ik 28 november kunnen verlengen, maar ik mag NU al verlengen.. Dat is dus nog voor 6 september. Alleen kan ik dan geen iPhone 4 nemen via een aanbieder op het internet (of wachten tot Vodafone zelf met de iPhone komt als we de geruchten mogen geloven), want ik moet dat dan allemaal regelen via 1200.

    Dilemma dus… :s

  35. Dat is schrikken, hopelijk wacht T-Mobile hier nog ff mee. Of ze voeren het direct door en ga ik naar SimOnly (ontbinden) ben ik nog voordeliger uit.

    Maar sta wel versteld van de bewering dat 250mb ruim boven het gemiddelde verbruik is. Ik denk dat dit bij T-Mobile met de iphone gebruikers toch wel hoger ligt? Ik vind mijzelf niet eens een intensieve verbruiker en zit al aan de +/-50mb per dag (up&down bij elkaar). Zeg maar 1,5gb per maand. En dan tethering ik nog niet eens met m’n laptop en gebruik ik thuis, op school en op het werk WiFi.

    Ik heb liever dat ik elke maand €10,- betaal voor onbeperkt gebruik dan de eerste zoveel maanden gratis of goedekoper en dan datalimiet. De explosieve groei zal hierdoor wel een halt toe geroepen worden. Erg jammer zeker omdat er geen alternatief is voor mobiel internet. Er zijn gewoon te weinig gratis hotspots.

    Misschien dat T-Mobile & KPN daar iets aan moeten doen. Nog verder uitbreiden, horeca benaderen voor samenwerking en eenvoudiger verbinding kunnen maken dan de huidige omslachtige manier. Ook het inzetten van Hotspot locaties op grote evenementen om het netwerk te ontzien zouden ze eens over na moeten denken. Een weg vallende verbinding in het jaar 2010 is toch te gek voor woorden.

  36. @Radar: Je zegt het zelf al, oude voorwaarden zijn oude voorwaarden.
    @Gregor: Lezen!

  37. @Niels: helemaal mee eens! Ergens vind ik het ook wel erg 1999 dat cafés en restaurants niet standaard Wifi aanbieden. Dat is tegenwoordig net zo normaal als een garderobe of een toilet toch?

  38. KPN gaat sowieso ook dezelfde kant op:

    “KPN maakte in juni tevens bekend in de loop van 2010 meer verschillende mobiele internetabonnementen te gaan aanbieden. Daardoor gaan grootverbruikers juist meer betalen dan nu.”

    van Nu.nl

  39. Uitmelkers!!!!

  40. Huh en nu zijn de rollen weer omgedraait. T-mobile FTW 😀

  41. Goed, check dit:

    – De Fair Use Policy gaf gebruikers een bepaalde mate van vrijheid, maar leidde ook vaak tot vragen omdat onduidelijk was wat het gemiddelde verbruik was.

    – De operator introduceert binnenkort een online tool waarmee klanten vanaf 6 september een indicatie krijgen van de hoeveelheid data die ze verbruiken.

    Omdat dus de FUP onduidelijk was qua ‘wat het gemiddelde verbruik’ inhoudt, gaan ze datalimieten instellen. Maar nu kunnen ze wel een online-tool in het leven roepen? En een sms sturen wanneer je limiet bijna bereikt is?

    Kom op… zijn consumenten nou ZO DOM? Behandel je consumenten op deze wijze? Ja dus! Ik heb veel propagana gemaakt voor VF met een iPhone (tof snel bereik), maar met deze stap beledigen ze me echt.

    Ik ga nu via XS4ALL een sim-only abo nemen, want ik weet dus dat er datalimieten zijn, maar dat in de praktijk deze wel middels FUP werken en ook via KPN’s netwerk werkt. Dag VF.

  42. Denk dat het niet lang meer duurt en tmobile begint er ook al mee! Heb nu sinds kort Vodafone! Vele malen beter dan tmobile, veel meer plaatsen 3G etc! En dat voor maar 12 euro in de maand en dus onbeperkt internet! Zie het over 2 jaar wel weer!

  43. oke meestal hoor je juist dat t-mobile *** is. en nu verandert vodafone iets aan de prijzen en wil iedereen opeens weer overstappen naar t-mobile.
    wacht maar een paar maanden, dan doen alle providers het zelfde 😉

  44. Origineel geplaatst door Rob
    FF rekenen… met de Vodafone snelheid van +/- 3Mbit[b]In 11 minuten zit je over je limiet heen[/b] Daar gaat Vodafone op terug komen… Dat kan niet anders!Als je ff op de trein wacht 10 minuten en je download iets dan zit je er al overheen.3 Mbit = 384Kb/s250.000 Kb / 384 Kb = 651 seconden = 10,85 minutenHet klopt dus, het gaat er iig om dat je in 10 minuten je data erdoorheen kan jassen.

    leuke rekensom.. maar jij gaat uit van Megabit.. en zoals ik het artikel lees gaat t om MegaByte?

  45. Wij Belgen zijn al ongelooflijk blij met 200 MB per maand bij Mobistar…
    Jullie goochelen hier met gigabytes… volgens mij zijn jullie allen verwend en was dit helemaal niet houdbaar op termijn. Als iedereen nu ettelijke MB en GB per maand begint te downloaden met zijn GSM, wat denken jullie dat er met de snelheid zal gebeuren ??
    Ik gebruik mijn iphone zeer veel en kom telkens toe met minder dan 200 MB per maand. Ik gebruik thuis wel WIFI en gebruik ook alleen wifi voor filmpjes en apps.

  46. Origineel geplaatst door Rob
    3 Mbit = 384Kb/s

    Hoeveelheid data kan nooit gelijk zijn aan snelheid.

  47. Liegen dat ze barsten. “Door de hevige concurrentie is Nederland een van de landen waar mobiel bellen het goedkoopst is.” Ze bedoelen het duurst. Reis vaak rond Europa ivm werk. Bijna elk ander land in Europa heeft gratis mobiel bellen onderling en naar andere operators. Veel goedkoper per minuut bellen als je een abbo neemt zonder gratis bellen.

    Ze liegen dat ze barsten.

  48. 26 Mei kwam Neelie Kroes met het rapport waarin staat dat Nederland een van de duurste landen is in de EU om mobiel te bellen.
    Link: http://www.zibb.nl/10269980/ICT/ICT-nieuws/ICT-nieuwsbericht/Mobiel-bellen-bijna-het-duurst-in-Nederland.htm

    Nu zegt Directeur Consumentenmarkt Bart Hofker: ‘Door de hevige concurrentie is Nederland een van de landen waar mobiel bellen het goedkoopst is.’

    Het kan toch niet dat we 26 mei 2010 nog het duurste land zijn in de EU voor mobiel bellen, en 3 maanden later een van de goedkoopste zijn??????

    Wellicht ziet Vodafone dat als het internetverbruik te snel stijgt en als dat zo door gaat, dat ze dan moeten investeren in de 3G en HSDPA netwerken, terwijl ze liever het geld willen steken in de

  49. Balen dit!
    Ik heb mijn abbonement 2 maanden geleden afgesloten en deze gaat op 3 september in. Betekent dit dan dat ik nog wel de oude voorwaarden heb? Maw de FUP?
    Gaat om een sim only van 21,50 p.m

  50. @SnijdeA: Een 3Mbit lijn heeft capaciteit om 384Kilobyte van locatie A naar locatie B te transporteren.

    OT: een prijzenoorlog? Laat me niet lachen, dat is wat de operators ons graag laten geloven. De abo’s worden alleen maar duurder.

  51. Ben ik blij dat ik mn tel met supersim heb.
    Onbeperkt internet + 50 euro tegoed voor 25,- per maand.
    Mooi toestel los kopen en lekker goedkoop uit.

  52. Hopelijk kijkt T-Mobile het nog even aan. Ik verwacht dat veel Vodafone klanten in de komende tijd overstappen naar T-Mobile (als het om de iPhone gaat), en uiteindelijk T-Mobile gewoon de ongelimiteerde internetbundel kan handhaven wegens de stroom klanten extra.

  53. Origineel geplaatst door M.
    @SnijdeA: Een 3Mbit lijn heeft capaciteit om 384Kilobyte van locatie A naar locatie B te transporteren.

    En weer staat het er verkeerd, dat is PER SECONDE !!!
    Overigens kom je in de praktijk niet boven de 300 KB/S.

  54. Wat moet er in zijn hoofd om gaan; 250mb ligt never nooit ‘ruim’ boven de fup. Daarnaast is Nederland ook bij lange na NIET een van de goedkopere mobiele internet aanbieder, wat een gelul. Eens kijken of er een oorlog komt, of dat ze met z’n alle de prijzen gaan verhogen.

  55. Origineel geplaatst door Jan Pieter
    @Radar: Je zegt het zelf al, oude voorwaarden zijn oude voorwaarden. @Gregor: Lezen!

    Ik heb het over de klantenservice, niet over de FUP.

  56. Nog steeds erg blij met t-mobile. Wat een stelletje opl*****ers ze maken belachelijke winsten maar het moet altijd meer.

  57. grrrrr, Heb ik het net allemaal aan de praat 🙁

  58. Origineel geplaatst door Radar
    Ik heb net 1 week terug mijn SIM van Vodafone mogen ontvangen….ben nu dus een bestaande klant….Maar 30 augustus gaat nummerportering pas door en kan ik de SIM gebruiken….ben ik dan op 30 augustus een nieuwe klant?Ik heb het contract afgesloten met de oude voorwaarden.

    Ik heb ook vorige week m’n sim ontvangen. Contract heeft als datum 06-08-2010.Echter is de porteringsdatum 13-09-2010. Ik neem aan dat de datum contract geldt in dit geval, en niet de datum van portering…? In dat geval zouden voor mij de oude voorwaarden nog 2 jaar gelden.
    Iemand enig idee hoe dit zit?

  59. Op naar vodafone;d ik heb in 12 maanden maar 4 gig verbruikt ofzo..

    Alleen t lelijke is wel als je elke maand 200 mb gebruikt en dan 1 maand 1,5 gig mag je dik betalen..

  60. T-mobile zal hier denk ik niet snel aan beginnen: Apple heeft als voorwaarde gesteld dat bij de iPhone abonnementen ONBEPERKT internet moest zitten…

  61. Wat een hoop blabla en huilie huilie hier weer. AT&T komt met datalimieten; KPN zegt dit sterk te overwegen; Vodafone voert het binnenkort in. Ze gaan het allemaal doen. En klets niet over T-Mobile, die werken met onbeperkte limieten, en je ziet wat er gebeurt: het netwerk trekt het niet. Dus tja, binnen de kortste keren hebben alle providers het, dus overstappen heeft geen enkele zin hoor.

    En 250Mb zal zeker wel boven de FUP zitten voor mensen met de goedkopere abo’s. Alleen smartphones gebruiken zoveel data, maar momenteel is ongeveer 20% van alle nieuw verkochtte telefoons een smartphone. Dus zelfs nu nog internet 80% van de klanten nauwelijks, of leest alleen mail.

    Daarnaast, datalimieten kan volgens iedereen wel zo ouderwets zijn, maar we zien dus aan bijv. AT&T en T-Mobile dat het onbeperkt internetten voor een 10 gewoon niet gaat werken. Is iedereen nu even vergeten dat de iPad abo’s in Nederland ook gewoon met limieten zijn?

    Kortom, als iets nadelig voor je uitpakt, begin dan niet direct zo zielug te schreeuwen, maar kijk even naar de feiten. Naast Vodafone heb je maar 1 goed netwerk hier in Nederland, en dat is KPN. Die zuigen je ook uit. Dus je kunt eventueel naar Hi, maar ik verwacht dat die ook gewoon met limieten komen.

  62. Ze komen eerdaags ook met een nieuwe telefoon. De nieuwe Nokia 3210, kan je prima mee interwappen

  63. Nieuwe iphone sinds twee weken, zit op 2,3 GB verzonden en 5,9 GB ontvangen. Limitiet is niks voor mij, dan zou de telefoonmaatschappij de bloedzuiger van mijn portomonee worden

  64. vervolg: terwijl ze liever het geld willen steken in de…

    nieuw gekochte licenties en technologien die daarbij horen. En om problemen als die van t-mobile te voorkomen, hebben ze deze regels ingesteld.

  65. Origineel geplaatst door Dave
    26 Mei kwam Neelie Kroes met het rapport waarin staat dat Nederland een van de duurste landen is in de EU om mobiel te bellen. Link: http://www.zibb.nl/10269980/ICT/ICT-nieuws/ICT-nieuwsbericht/Mobiel-bellen-bijna-het-duurst-in-Nederland.htmNu zegt Directeur Consumentenmarkt Bart Hofker: ‘Door de hevige concurrentie is Nederland een van de landen waar mobiel bellen het goedkoopst is.’Het kan toch niet dat we 26 mei 2010 nog het duurste land zijn in de EU voor mobiel bellen, en 3 maanden later een van de goedkoopste zijn??????

    Zulke directeuren leuteren maar wat ze voor de mond komt en hun het best uitkomt.
    Als ze hun bonus maar opstrijken. Straks houdt T-mob ook op met flat-fee maar dat is dan “toevallig” geen marktafspraken nee hoor het zijn zulke fijne knullen.

  66. @OmeWillem: Ik probeer ze er op mijn werk ook van te overtuigen om WiFi aan te bieden, maar ze willen er niet aan en dat geldt voor veel bedrijven. Ze zijn vaak toch bang voor ‘hackers’ die dan in het interne netwerk komen. Als heb ik al zo vaak gezegd dat dit niet zo hoeft te zijn. Maar helaas.

    @Gerardus89: Over de 250 ruim boven FUP: Waarschijnlijk is het ook wel waar, maar het is wel een beetje achterbaks om het zo te brengen aangezien deze wijziging ook niet doorgevoerd zou worden als niemand veel data verbruikte. Ze zijn alleen bang voor de groei die nog komen gaat en willen zich alvast indekken. (begrijpelijk dat wel) maar je beperkt nu wel degelijk de early-adopters.

  67. Origineel geplaatst door Rob
    FF rekenen… met de Vodafone snelheid van +/- 3Mbit[b]In 11 minuten zit je over je limiet heen[/b]Daar gaat Vodafone op terug komen… Dat kan niet anders!Als je ff op de trein wacht 10 minuten en je download iets dan zit je er al overheen.3 Mbit = 384Kb/s250.000 Kb / 384 Kb = 651 seconden = 10,85 minutenHet klopt dus, het gaat er iig om dat je in 10 minuten je data erdoorheen kan jassen.

    Haha wat een grap. Ik neem aan dat je wel weet dat 384kb/s maximale snelheid niet gelijk staat aan 384kb gebruikte data?

  68. @Hisense: Ik ga er dan toch vanuit dat je een backup hebt terug gezet van je vorige iPhone en daarbij je stats ook hebt mee genomen. Anders is het wel echt extreem!

  69. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Hopelijk kijkt T-Mobile het nog even aan. Ik verwacht dat veel Vodafone klanten in de komende tijd overstappen naar T-Mobile (als het om de iPhone gaat), en uiteindelijk T-Mobile gewoon de ongelimiteerde internetbundel kan handhaven wegens de stroom klanten extra.

    Dát denk ik dus niet! Wacht maar af… andere providers gaan het voorbeeld van Vodafone volgen. Daarbij hoor ik hier veel mensen piepen die volgens mij niet eens weten wat hun dataverbruik is! Valt misschien allemaal best mee.

    Vraag me trouwens wel af hoe Vodafone omgaat met klanten die hun bestaande abonnement stilzwijgend laten doorlopen na afloop van de contractperiode. Volgens de telecom-wet kan je provider je volgens mij niet verplichten een nieuw contract af te sluiten, maar heb je ‘t recht om je huidige abonnement door te laten lopen.
    Iemand die daar een antwoord op heeft?

  70. Maar wat downloaden jullie nu toch allemaal met de iphone om aan zo’n grote datavolumes te komen ?? hele dagen films en zo op jullie kleine schermpje zitten kijken of zo ? Daar heb je toch een laptop of PC voor…
    Zitten jullie dan constant te downloaden via 3G , waarom niet gewoon via WIFI ?

  71. Damn. Ik wilde overstappen naar Vodafone. Nu moet ik wel bij tmobile blijven. Boe!!!

  72. Mensen hebben tegenwoordig een hekel aan limieten. Ik ook best wel en het is ook best eng. Limiet van 1gb per maand leek mij best wel weinig totdat ik na even kijken op mijn iphone tot de ontdekking kwam dat ik op 4,8 gb zit met mijn iphone die ik al een jaar heb.

    Het is opzich een logische stap. Spotify is er nu die streamt muziek. Binnenkort? itunes.com die streaming muziek gaat aanbieden. Alles op de cloud is het toch..? Lekker streamen en aftikken.

  73. Heb bij Vodafone gezeten, het zijn oplichters.
    Ze brengen veel spook-data in rekening (50 euro in een maand).
    En probeer daar maar weer eens van af te komen.

  74. het is toch heel simpel nieuwe operator zoeken

    welkom in de mobile wereld die al jaren in belgie heerst

    zouden ze dit nu veranderen voor bestaande klanten kun je gewoon kosteloos opzeggen tja ze veranderen hun voorwaarden en dit zijn niet de voorwaarden dan waarmee je je contract hebt afgesloten.
    zijn ze niet stom en laten ze de oude contracten zo als ze zijn ze zouden ze enkel aan het einde niet kunnen verlengen zodat je enkel op die nieuwe voorwaarden kan intekenen.

    maar als je ruim 700 euro kan neertellen voor een iphone bwa wat maken die enkele euro,s dan uit
    die betaal je dan toch ook gewoon

    vind dit eigelijk beetje mugge zifterij een telefoon van dik 700 dit kan maar betalen voor diensten dit mag niet te veel kosten en zou eigelijk gratis moeten zijn
    als je alle dingen van een iphone wilt gebruiken betaal er dan gewoon voor en klaag niet.

    lol beetje op het station staan maar niet kunnen internetten omdat je data op is word dan hoog tijd om je iphone terug in je zak te steken want mensen zouden is kunnen gaan denken van wel geld voor een 700 + euro telefoon maar geen geld voor data
    echt de max

  75. Origineel geplaatst door peter
    T-mobile zal hier denk ik niet snel aan beginnen: Apple heeft als voorwaarde gesteld dat bij de iPhone abonnementen ONBEPERKT internet moest zitten…

    dan heeft vodafone dat met een iphone abbo straks ook lijkt me? want die kunnen daar dan ook niet onderuit.

    Origineel geplaatst door karel-willem
    . Voor duurdere abonnementen is de datalimiet 1 GB. Wie meer data nodig heeft kan voor €10 per maand 1 GB extra inkopen door de Internet Extra-databundel af te sluiten. Voorheen was

    HET IS BIJ VODAFONE ALLEMAAL VEEL BETER! Daarbij als je klant bent veranderd er niets.. dus ik ben blij met vodafone in mijn iphone 4!

  76. @Coen Gortemaker:

    Wedden dat als je contract over is, je dan een nieuw contract met de nieuwe voorwaarden moet afsluiten? Voor de mensen waarvan het huidige contract nog loopt veranderd er niks maar na afloop dus wel.

  77. @ Iedereen
    Ten aanzien van ingang contract e.d.:
    Het gaat op het moment van afsluiten. Op het moment dat jij je handtekening onder een contract zet teken je voor de voorwaarden die op dat moment gelden. Tot 6 september is dat dus een FUP.
    Overigens houdt die FUP officieel 10 keer het gemiddelde in wat Vodafone al heeft gezegt op 250MB. Dus ik begrijp niet waar iedereen zich zo druk over maakt..

  78. Hmm. En als ik mijn supersim only nou stilzwijgend verleng?

  79. Gelukkig ben ik sinds 2 aug bij Vodafone 🙂 icm mijn iPhone 4 echt top

  80. Origineel geplaatst door Laurens
    @ IedereenTen aanzien van ingang contract e.d.:Het gaat op het moment van afsluiten. Op het moment dat jij je handtekening onder een contract zet teken je voor de voorwaarden die op dat moment gelden. Tot 6 september is dat dus een FUP.Overigens houdt die FUP officieel 10 keer het gemiddelde in wat Vodafone al heeft gezegt op 250MB. Dus ik begrijp niet waar iedereen zich zo druk over maakt..

    OK, das mooi om te horen, goed dat ik al heb getekend dan 😉
    Waar iedereen zich vooral druk over maakt is denk ik deze passage:

    In de nieuwe regeling is die soepele opstelling verdwenen en betaal je bij overschrijding van de datalimiet altijd 3 eurocent per MB.

  81. hahahaha lach ik ff hard, net 2 weken geleden vodafone kl geworden……..zit nog mooi in de fup……das wel beter voor mij.maar het is natuurlijk belachelijk….250 mb per maand….of 1gb. ik heb nu z,n dongel van kpn op m,n laptop met 1gb die is met 2 weken leeg verbruikt…..ze moeten hier op terug komen.

  82. Wat word er verstaan onder ”nieuwe klanten” en wat betekend dit voor oude klanten? Ik heb 3 weken geleden mijn abbo met 2 jaar verlengd… 🙁

  83. Iedereen die nu zegt: “Bye Bye Vodafone”.

    Over paar maand is het “Bye Bye welke Telecom provider dan ook”

  84. Het mooiste is dat zolang je je Blox aan hebt staan en dit dus niet meeneemt bij je verlenging je dus gewoon op de fup blijft hangen! Vodafone gaat hier vast net zo hard op terug komen als de snelheid verlaging

  85. Andere providers zullen een soort gelijk model gaan aanbieden in de toekomst, trust me 😉

  86. Origineel geplaatst door Ruben Marissen
    Iedereen die nu zegt: “Bye Bye Vodafone”.Over paar maand is het “Bye Bye welke Telecom provider dan ook”

    Nou dat dus. Andere providers hebben deze plannen ook!

  87. Ik kom aan grote limieten doordat ik veel programma s uitprobeer, tevens een slingbox om tv te kijken op iphone. Deze dmv een apple av kabel naar een extern scherm î„….

  88. We gaan weer terug in de tijd … zal Nelie Smit Kroes weer eens mailen.

  89. Lol, ben vandaag abbonee geworden. Toen ik thuis kwam en even snel iPhonclub ging lezen kun je m’n reactie wel raden.
    Ik heb in de voorwaarden van vandaag gekeken en daar staat FUP is 10x gemiddeld, dus zullen die voorwaarden moeten gelden. Daar ga ik tenminste vanuit.

    Voorwaarden:
    “Mobiel internet is op basis van FUP. Dat wil zeggen, dat het datagebruik niet regelmatig tien keer zoveel (of meer) per maand mag zijn dan het gemiddelde
    datagebruik van alle gebruikers”

  90. Gewoon niet meer verlengen dus en onder de oude voorwaarden je abbo laten doorlopen.
    Volgens mij kom je dan nooit onder de nieuwe voorwaarden of sla ik de plank mis?

  91. Toevallig vandaag verlengt, gaat echter pas in oktober in. Morgen maar even bellen vaan Vodafone of dit ook voor mij geldt. Anders cancel ik het alsnog, hebben ze namelijk in de winkel niet aangegeven dat dit zou veranderen.

  92. Paz, en wat is dan volgens hen ‘niet regelmatig 10 keer zoveel (of meer) per maand zijn dan het _gemiddelde_ datagebruik van alle gebruikers’.

    Ja, precies, dat is veel minder dan die 250 mb waar ze het over hebben. Of.. wacht, nee dat is wat ze zeggen. Waar zijn de feiten? Tellen ze dan ook alle BB-gebruikers mee? Want die zijn berucht om hun extreem laag dataverbruik, omdat internetten via zo’n toestel een hel is.

    Investeren moeten ze gewoon en zorgen voor veel capaciteit. Anticiperen op alle toestellen die de markt in geslingerd worden en hongerig zijn in data.

    Als mensen meer nodig hebben of meer willen, dan zorg je daarvoor! Als mensen meer hamburgers willen, dan gaat een hamburgerketen toch ook niet een limiet instellen van 2 hamburgers per persoon.

    Ben werkelijk teleurgesteld in hun handelswijze. Begint toch op een telecomkartel te lijken.

  93. Hmmm, al jaren vodafone, maar als dit de voorwaarden zijn bij mijn volgende abbo dan is t bye bye vodafone. Stelletje geldvreters!

  94. Realiseren mensen, die de downloadstats van hun iPhone uitlezen, zich wel dat als je (ooit) een restore of jailbreak (DFU) gedaan hebt, je weer bij nul begint?
    Zit nu na 4.0 of 4.01 alweer op meer dan 1 Gb…meeste ben ik denk ik kwijt aan alle apps updates iedere keer 😉

  95. 250 mb is niets…. Alleen ‘s morgen het krantje is al 12 mb/ keer. Dan ‘s middags de NRC ook weer 16 mb en dan heb ik nog geen seconde gesurft…

  96. @Roeland:
    800 MBvolgens een “vage” bron:
    http://www.allaboutphones.nl/nieuws/5366/Vodafone-introduceert-databundels-en-doet-de-FUP-in-de-ban.html

    Ik heb 190 min abbo en zou dus 1GB mogen verbranden, is nu net onder mijn gemiddelde. Kan er dan wel mee leven, voorlopig.

  97. Masaal bannen die provider!!
    Een voorbeeld stellen zodat andere providers deze achterlijke regel niet overnemen. Wilde mijn iPhone op hun netwerk zetten maar dat kunnen ze schudden!!!

  98. Origineel geplaatst door Richard
    Masaal bannen die provider!! Een voorbeeld stellen zodat andere providers deze achterlijke regel niet overnemen. Wilde mijn iPhone op hun netwerk zetten maar dat kunnen ze schudden!!!

    Dream on…

  99. T-mobile uk heeft ook hetzelfde als vodafone heeft , dus ik denk dat straks komt dat regel ook in nederland , het tijd van geen data limits is voor allemaal over , heb wel vodafone maar ik ga niet over naar t- mobile , te slecht een bedrijf en netwerk , dus doei iphone 5 als deze komt volgende jaar

  100. Boehoe iedereen moet het voor zich weten, bij tmobile komt zoiets ook nog wel! Ze moeten het ergens op verdienen! Sms verdienen ze steeds minder door msn en whatsapp/ping op j telefoon! Skype erbij

  101. @WvB22: @Paul: Heb hetzelfde probleem heb hem vorige week verlengt maar gaat pas 13 oktober in nu zouden het gaan vervroegen zodat het niet voor mij geldt

  102. @richard

    een paar 100 abo,s gaan ze nu echt niet voelen
    en waar jullie nu over klagen daar zijn zij al maanden mee bezig om dit uit te werken.en hebben de voorspellingen al lang in hun zak zitten zou het geen haalbare kaart zijn geweest zouden ze dit zeker niet doen
    maar nu gaan ze nog meer winst maken en das leuk voor de aandeelhouders
    en alle providers gaan dit toepassen
    en zou het niet gaan zoals ze willen vinden ze wel een andere legale manier maar een ding is zeker ze komen de centen halen
    ga je niks tegen kunnen doen en europa is voorstander van limieten op data gebruik van mobiele diensten

    belgie is een goed voorbeeld lopen ze ook al jaren te klagen en te zeuren en alles gelimiteerd en toch verkoopt het als zoete broodjes

    enigste middel is als iedereen zijn gsm buiten smijt en er niet meer mobiel word gebeld
    maar word moeilijk omdat mobieltjes gewoon zijn ingeburgerd
    maar het kan in de begin jaren 90 zag je nog geen mobieltjes of waren er geen providers en het werkte ook
    wil je ze doen buigen moet je die kant op en anders vergeet het en betaal wat ze je vragen wat voor bedrag dit ook mag zijn

  103. Origineel geplaatst door MRB1606: @Coen Gortemaker:

    Wedden dat als je contract over is, je dan een nieuw contract met de nieuwe voorwaarden moet afsluiten? Voor de mensen waarvan het huidige contract nog loopt veranderd er niks maar na afloop dus wel.

    Nee, heb namelijk net mijn abbo verlengt.. Heb er specifiek naar gevraagd, ik verleng mijn huidige contract incl de voorwaarden want er vindt geen wijziging plaats!

  104. Ik hoor niemand over wi-fi. De meeste data komt bij mij thuis via wi-fi binnen, vooral YouTube en apps.

  105. Origineel geplaatst door MacF
    Hmm. En als ik mijn supersim only nou stilzwijgend verleng?

    Dan ga je veel meer betalen
    Ik had ook supersim , 14 euro per maand.
    Na 2 jaar net verlengt met kleinste bundel 70 minuten/sms met data.
    Ga nog ff kijken of ik naar 2 jarig om kan zetten.

  106. Wat is het gemiddelde dataverbruik bij huidige abonnementen? 250 Mb lijkt mij vreselijk weinig. Bij een beetje YouTube kijken Ben je er volgens mij zo door. Of heb ik het mis? Iemand?

  107. woot Mobile Vikings! 12€ voor 1GB internet in België!
    (alleen data-album dus speciaal voor iPad)

    http://mobilevikings.com/nl/offer/price-plans/data-only/

  108. Het is toch wel 250mb/1gig per maand hè? Zo niet is het helemaal schandalig. Blijf jammer, was voor mij de beste provider die ik had.

  109. Vanwaar alle paniek. Ik ben erg blij met een datalimiet. Dit is namelijk de enige mogelijkheid om het netwerk kwalitatief hoogwaardig te houden. 

    Waarom wachten totdat het netwerk tegen de vlakte gaat omdat allerlei losgeslagen pubers de hele dag op YouTube rondhangen? Wil je altijd online kunnen of wil je wachten tot er weer ruimte is? 

    Niemand verplicht je klant te worden of te blijven bij Vodafone. Misschien is het beter meteen over te stappen als je niet wilt betalen voor kwaliteit. 

    Gratis bestaat niet en aan kwaliteit hangt een prijskaartje. En wat is nou €10 extra voor één GB? Zie ze niet als ratten of zuigers. Ze voorkomen hiermee wel dat het netwerk tegen de vlakte gaat. 

    Ga je eerder uit je plaat over €2 per Mb als je gaat roamen. Wat is €10 voor 1GB extra dan nog? Gewoon betalen voor wat je gebruikt. 

    Hartelijk Vodafone!

  110. Zit lekker bij t-mobile. Alleen maar gezeik met vodafone de hele tijd gehad. Krijg nog 50 euro van ze, maar zelfs een aangetekende brief lijkt ze niks te doen.

  111. ach wat ergg!.. 3 cent per mb als je over je limiet heen gaat dus 10 mb kost dan 30 cent is toch nog niet veel.
    Anders kan je voor 10 euro 1 gb extra bijkopen

    nou zon probleem is dat toch niet wie veel verbruikt moet ook meer betalen is toch eigenlijk logisch?

  112. Origineel geplaatst door Coen Gortemaker
    Origineel geplaatst door MRB1606: @Coen Gortemaker:Wedden dat als je contract over is, je dan een nieuw contract met de nieuwe voorwaarden moet afsluiten? Voor de mensen waarvan het huidige contract nog loopt veranderd er niks maar na afloop dus wel.Nee, heb namelijk net mijn abbo verlengt.. Heb er specifiek naar gevraagd, ik verleng mijn huidige contract incl de voorwaarden want er vindt geen wijziging plaats!

    Da’s dus NIET waar. Jij hebt je contract ‘verlengd’ maar daarmee feitelijk een nieuwe contractsperiode afgesloten. Stilzwijgend verlengen betekent aan ‘t eind van de contractsperiode GEEN actie ondernemen… gewoon helemaal niets doen. Dát is stilzwijgend verlengen.

  113. @knauf:
    Nee, maar natuurlijk wel klote als je altijd onbeperkt kunt internetten en dan opeens moet je gaan betalen als je teveel internet…
    Snap het aan de ene kant wel want ze moeten het allemaal toch ergens weer vandaan halen aangezien ze steeds minder krijgen aan bellen en sms’en tegenwoordig. Maar hoop dat dit niet echt doorbreekt, maar denk maar niet dat T-mobile als enige dit niet gaat doen, die gaan die kant ook wel op als de rest het allemaal doet.

  114. Trouwens mijn Abbo is bijna afgelopen. Zolang ik me Abbo niet verleng blijft het dus stilzwijgend doorlopen met de oude voorwaarde een kosten. Doe ik dat toch lekker. Koop me iPhones toch los en simonly wilde ik toch blijven gebruiken. @Kevin: Ja wat dacht je dan per dag?

  115. Blijf het grappig vinden dat in het ene bericht T-mobile helemaal de grond in wordt gestamt waarbij Vodafone echt helemaal geweldig is en nu is het allemaal precies andersom.

    Zo zie je maar weer. Iedere provider heeft zijn sterke en zwakke punten.

  116. Dus als ik het goed begrijp, werkt internetten nog steeds volgens de FUP zolang je maar vóór 6 september een nieuwe abonnement hebt afgesloten? Nieuwe klanten na 6 september gaan pas hieronder lijden, toch?

  117. Zo dit maakt het een stuk makkelijker om tóch over te stappen naar t-mobile zeg. Bedankt Vodafone! Scheelt mij een hoop nadenkwerk 😛

  118. waarom kan ik dat persbericht niet vinden op de vodafone site?

    laatste persbericht daar is van 26-7-2010

  119. Prijzen zijn nu misschien nog wat radicaal. en bundels te klein. maar dit word vanzelf gecorrigeerd of aangepakt. verder ben ik er van overtuigd dat elke provider langzaam naar dit model toe gaat aangezien binnenkort bellen en smsen volledig over data zal gaan. ik bedoel dan dus dat je met je data abbo gebruik gaat maken van diensten alle Skype en pingchat of wat dan ook de marktleider is op dat gebied en je dus verder geen minuten meer hebt. dan moet er dus bijna wel voor data gerekend worden want vergeet niet dat télécom bedrijven door de history enkel verlies maken door gigantische investeringen in netwerken en dus op een bepaald moment toch echt uit de rode cijfers moeten klimmen. wanneer dat is gebeurd en er genoeg capaciteit is dan zal je voor een vast bedrag per maand mss een bepaalde snelheid krijgen. wie zal het zeggen… ii denk in ieder geval dat we dit de aankomende jaren mee gaan maken. Bedrijven als Vodafone die moeten het gewoon merken dat mensen kleinere bundels nemen en over data contact leggen met vrienden. daarom wss ook het T-Mobile family idee. dan laat je mensen in ieder geval nog iets betalen om te bellen en smsen met hun vrienden en omdat gewoon bellen en smsen nu nog beter geïntegreerd is in je toestel dan bv Skype of pingchat is dit voor mensen toch nog aantrekkelijk. dit gaat wss snel veranderen. kijk google voice en talk voor Android en je ziet het gebeuren.

  120. Origineel geplaatst door Roelof
    Origineel geplaatst door MacFHmm. En als ik mijn supersim only nou stilzwijgend verleng?Dan ga je veel meer betalen Ik had ook supersim , 14 euro per maand. Na 2 jaar net verlengt met kleinste bundel 70 minuten/sms met data. Ga nog ff kijken of ik naar 2 jarig om kan zetten.

    Ook jij hebt volgens mij niet gesnapt wat stilzwijgend verlengen betekent… dat heb jij in elk geval nl. niet gedaan.

  121. Origineel geplaatst door Splendid
    Zo dit maakt het een stuk makkelijker om tóch over te stappen naar t-mobile zeg. Bedankt Vodafone! Scheelt mij een hoop nadenkwerk

    Nou, dat ‘nadenken’ is zo te lezen nou ook niet je sterkste kant

  122. Dit vindt ik echt gewoon belachelijk. Ik heb geen eens mobiel internet, maar ik zie zo al dat dit nooit goed kan zijn. Je kan best limieten maken, maar je moet zoizo een onbeperkt abonnement hebben. Het zijn gewoon oplichters. Ik weet zeker dat ze hieraan klanten gaan verliezen.

  123. We worden zwaaaaar afgezet, in vergelijking met de uk….

  124. Nederland is volgens mij wel vrij goedkoop, wat gsm-tarieven betreft. Je moet nl. wel vergelijken met de pure tarieven en niet met tarieven waarin een component “lening voor aanschaf telefoon” inzit. Als je een ‘gratis’ telefoon krijgt bij een abonnement en je moet ineens meer dan het dubbele betalen per maand, dan is dat NIET gratis, maar dan heb je gewoon een lening afgesloten.
    Daarnaast is het natuurlijik bespottelijk dat mobiele aanbieders zich niet veel meer gaan richten op WIFI. Als 3g zo instabiel en kostbaar wordt in steden, dan zoek je toch gewoon naar een andere oplossing.

  125. Hmm, Straks gaat de snelheid omhoog. Daar kun je op wachten.. Maar daar heb je geen fuck aan.

    Belminuten afreken op hele minuten.. wtf. Prehistories hoor.. Bellen zou juist goedkoper kunnen! Mijn bundel gebruik ik voor ong 60%, die 40% is dus pure winst voor het bedrijf. Dan vind ik het best als ze op hele minuten afrekenen.. maar dan wil ik wel mijn beltegoed elke maand willen mee nemen.. en niet zoals nu na 2 maand vervalt.

    Klantenservice.. Ik snap niet waarom er voor een klantenservice betaald moet worden… Okay voor onozele vragen over Mijn telefoon doet het niet.. kan ik begrijpen.
    Maar factuur bedragen, klachten met betrekking tot netwerk.. daar hoeft de klant toch niet voor te betalen?

    Wordt tijd voor een nieuwe profider! Ik stap over, wat ik zoiezo al van plan was. Die *** site van hun werkt ook voor de helft van de tijd niet. En is traaag.. En trouwens een app voor de iphone willen ze niet eens maken.

  126. Origineel geplaatst door Pascal
    …Vraag me trouwens wel af hoe Vodafone omgaat met klanten die hun bestaande abonnement stilzwijgend laten doorlopen na afloop van de contractperiode. Volgens de telecom-wet kan je provider je volgens mij niet verplichten een nieuw contract af te sluiten, maar heb je ‘t recht om je huidige abonnement door te laten lopen. Iemand die daar een antwoord op heeft?

    Dit ligt aan Vodafone en valt nu niet met zekerheid te zeggen. Vodafone wijzigd niet tussentijds de voorwaarden voor bestaande klanten omdat je dan je contract kosteloos mag laten ontbinden. Na afloop van je huidige contractstermijn kunnen ze het eventueel wel doen want je mag zowiezo al opzeggen op dat moment.

    Doorgaans gebeurt dit echter niet. Maar is dus moeilijk te voorspellen, ze kunnen het wel doen.

  127. Origineel geplaatst door Tman
    Daarom ben ik blij met t-mobile

    Als je logisch nadenkt weet je dat T-Mobile hier ook nog mee gaat komen

  128. Origineel geplaatst door eRik
    Nederland is volgens mij wel vrij goedkoop, wat gsm-tarieven betreft. Je moet nl. wel vergelijken met de pure tarieven en niet met tarieven waarin een component “lening voor aanschaf telefoon” inzit. Als je een ‘gratis’ telefoon krijgt bij een abonnement en je moet ineens meer dan het dubbele betalen per maand, dan is dat NIET gratis, maar dan heb je gewoon een lening afgesloten. Daarnaast is het natuurlijik bespottelijk dat mobiele aanbieders zich niet veel meer gaan richten op WIFI. Als 3g zo instabiel en kostbaar wordt in steden, dan zoek je toch gewoon naar een andere oplossing.

    Nederland is juist een van de duurste. Verscheen tijdje terug ook al…en telecombedrijven zeggen dat het komt doordat ze gratis telefoons weggeven maar vriend van me woont in UK en die krijgen alle gratis en wat wij betalen voor smsen binnen Nederland kost bij hun een SMSje buiten Europa. Nu jij weer…

  129. Opluchting heb mijn iPhone 3Gs sinds juli bij Vodafone, kan nu gelukkig nog steeds tekeer gaan met internet tetheren.

  130. … “Denk hierbij aan snelheidsverhogingen en de uitrol van nieuwe netwerken”…

    De kosten van het nieuwe netwerk zijn en worden allang verdisconteerd in het gewone tel.abo. De providers hebben immers die explosieve groei van mob. data zogenaamd niet zien aankomen en konden hier dus ook geen begroting voor de toekomst op maken. De ‘uitrol’ van nieuwe netwerken is dus al betaald en die kosten hoeven dus niet uit extra data opbrengst te komen.

  131. m’n iphone zegt bij gebruik: 2.8 GB en opnieuw ingesteld nooit, heb hem nu iets minder dan 20 maanden
    2800mb/20 = 140MB
    dus kan gerust naar vodafone over een paar maanden, of maak ik een rekenfout?
    ik gebruik het internet op m’n iphone trouwens vaak

  132. Origineel geplaatst door Kees
    Lieve mensen,Begrijpen jullie dan niet dat dit logisch is? Hoe wonderlijk is het dat mensen hier roepen dat ze blij zijn dat ze bij T-Mobile zitten omdat het zo goedkoop is, terwijl je op andere plekken leest dat mensen de kwaliteit van het netwerk van T-Mobile bagger vinden.Ziet dan niemand het verband?Het gemiddelde datagebruik per mobiel internetgebruiker gaat omhoog, en iedereen verwacht maar dat de totale prijs die je betaalt daalt. (Meer gebruiken, minder betalen?!)Not gonna happen. En niet omdat het “ratten” zijn, maar omdat we anders allemaal met falende 3G verbindingen zitten.Your choice.

    duh meer met minder is tegenwoordig helemaal hip

  133. Dag dag Vodafone Supersim voor maupie :$

  134. @Rob: Jij snapt het volgens mij niet helemaal.

  135. Ik was aan het twijfelen tussen t-mobile en vodafone. Maar nu weet ik het zeker, het gaat t-mobile worden. Ik gebruik bijna elke maand tegen de 2GB data, dus is vodafone geen optie meer voor mij. Alleen nu hopen dat t-mobile 3G dekking sterk verbeterd.

  136. hmm, dat wordt idd weer voor tmobile kiezen.

    Eerst Vodafone onder ons afschaffen, en nu dit, is niet erg verleidelijk meer om over te stappen zo

  137. En jullie denken dat T-Mobile geen datalimieten gaat invoeren? Haha!

    Wacht maar af!

  138. Holy crap! Zie net dat ik de afgelopen 24 maanden in totaal 38,9 Gig heb ontvangen van Vodafone. Dit is dus voor mij geen goed nieuws. De ontwikkeling is overigens wel enigszins te begrijpen, maar telkens weer je dataverkeer in de gaten houden om hoge rekeningen te voorkomen wordt retevervelend.

  139. TM heeft het toch ook al aangegeven om met limieten te werken, zijn jullie nu echt zo dom?

    Ongeloofelijk wat je hier voor onzin leest zeg. Sommigen moeten echt eens naar school gaan. Weten nog niet wat een bit of byte is.

    Het gaat echt alleen om geld hier, ik heb er gewerkt. De mensen die hier zeggen dat het om de ‘kwaliteit’ gaat, werken zelf voor VF. Zo gaat het met alles, eerst goedkoop aanbieden, liefst gratis, en daarna het grote geld binnenhalen. Dat zijn gewoon marketing modellen. SMS brengt niets meer op en email kunnen ze niet uitmelken (hebben ze ook willen doen, maar model was te complex)

    jammer, maar weinig aan te doen

  140. Ongeloofelijk wat je hier voor onzin leest zeg. Sommigen moeten echt eens naar school gaan. Weten nog niet wat een bit of byte is.

    Of missschien moeten sommigen zich eens realiseren dat we in 2010 leven en niet meer in 1995 met inbelverbindingen en 14k4 modems.

  141. Ik denk dat ze t team brainstormers van Vodafone eens goed door elkaar moeten schudden of moeten vervangen.
    Het goede en snelle internet van Vodafone is voor mij als reseller een sterk verkoopargument tov tmobilep en KPN.
    Mij lijkt dat men hier meer schade mee veroorzaakt dan dat men er profijt van krijgt.
    Hoe dan ook, we komen er vanzelf achter en daarbij zal t niet de eerste keer zijn dat Vodafone een soortgelijke beslissing herroept.

  142. Als apple en google ( youtube ) niet t-mobile betaald dan ben zeker t-mobile gaat zelfde als vodafone. Apple en google gaat t-mobile niks betallen dus ik zie ook gb internet voor december ook bij t-mobile , betallen voor gb is wel in t- mobiles plannen , je krijk wel alleen nu 2gb met een wnw abo dan gaat het snelhied omlaag , ik zie ook het iphone internet op hetzelfde systeem omdat t- mobile heeft een ding als nummer 1 en dat is geld , jammer alle internet gaat per mb als dat kun het smartphone markt kliene maken , geen punt met alle stream apps als je kun niet stramen voor lang

  143. @Kees:

    Heb je aandelen van Vodafone o.i.d.? Het is toch logische, en vooral in deze tijd, dat je je klanten tegemoet komt? Dit is gewoon geldklopperij. Net of het hen zo veel meer kost om een gebruiker meer data te geven.

  144. Is er een mogelijkheid om je ECHTE internet data gebruik te checken (3G & Edge), dus zonder hetgeen je via Wifi hebt verbruikt ?

  145. Heb mijn i4 nu 2 weken en zit al op 1 gb. Zit nu nog 2 jaar met supersim dus zonder limiet. Begrijp niet dat mensen zo weinig data kunnen gebruiken. Een spelletje doen die een verbinding eist en je bent er zo….

    Zie over 2 jaar wel wat Vodafone doet. Ik verleng in ieder geval niet. Zodra ze mij nergens van op de hoogte stellen ga ik er nog steeds vanuit dat ik onbeperkt datalimiet heb.

    Origineel geplaatst door Don Jeffrenzo
    m’n iphone zegt bij gebruik: 2.8 GB en opnieuw ingesteld nooit, heb hem nu iets minder dan 20 maanden 2800mb/20 = 140MB dus kan gerust naar vodafone over een paar maanden, of maak ik een rekenfout? ik gebruik het internet op m’n iphone trouwens vaak

  146. Ik dacht juist dat alles steeds meer onbeperkt zouden krijgen juist. Zie Tringg.nl, onbeperkt bellen, onbeperkt smsen, onbeperkt internetten voor 35 euro p/m. Oke, er zit een FUP aan, maar het is en blijft een goede aanbieding.
    O2 UK biedt abonnementen aan van £60 per maand icm een iPhone waarbij alles onbeperkt is.
    Zolang het voor mij voorlopig geen negatieve wijzigingen opbrengt bij vodafone laat ik mijn abonnement nog mooi doorlopen tot het einde van he contract, over 2 jaar ziet de telecommarkt er heel anders uit en wie weet hebben we hier dan ook wel alles onbeperkt. Tot die tijd kom ik er wel door met mijn FUP. Het is overigens wel belachelijk dat smsen soms in het buitenland naar Nederland goedkoper is dan binnenlands verkeer. De tarieven voor het bel- en smsverkeer in de EU zijn wettelijk vastgelegd en zijn ook makkelijk haalbaar zonder verlies. In principe cashen ze dus zou je zeggen.
    Overigens, Vodafone wil volgens mij uitstralen dat ze duurder zijn, maar kwalitatief beter. Alhoewel dat laatste verre van waar is, lukt het door dergelijke wijzigingen wel om zo’n imago te krijgen. Vooral zakelijke klanten vallen op dit imago. Uiteindelijk dus dubbele winst voor Vodafone. Wie weet zullen ze inderdaad meer investeren, maar dat is natuurlijk nog maar de vraag.

  147. @Rens:

    v vriend van me woont in UK en die krijgen alle gratis en wat wij betalen voor smsen binnen Nederland kost bij hun een SMSje buiten Europa. Nu jij weer

    Oke, dan nu ik weer… Een vergelijking met de prijzen in GB is niet helemaal eerlijk gezien de waardeval van de Britse pond 3 jaar geleden. Daarnaast vergelijk je nu SMS tarieven.. Laten we dat aub niet doen. SMSen is volstrekt debiel, zeker als je een telefoon hebt met mobile internet. Ik kan me niet voorstellen dat iemand die gratis mails (of PING berichten) kan versturen aan elke willekeurige gebruiker in de hele wereld denkt “Laat ik eens lekker een bericht van maximaal 160 tekens versturen voor minimaal 20cent”. Het is overigens maar hopen dat de EC zich meer gaat bezighouden met telefoontarieven, zodat we prijzen krijgen die wat beter te vergelijken zijn.Verbiedt ‘gratis’ telefoons, dan wordt alles alleen maar goedkoper. iPhone gaat dan niet meer 800euro los kosten. En transparantere beltarieven kunnen ook alleen maar dalen..

  148. en toen was ik ineens blij dat ik naat T-mobile ben/ga..
    wat een onzin..
    ze waren bezig het mobiele internet te versnellen en sterker te maken hier in Den Haag( althans dat is wat ze aankondigde dmv posters)
    Nu krijg je dus Data Limiet… jammer dit!

  149. Vind het wel leuk dat iedereen nu loopt te zeuren over Vodafone.
    In de praktijk zal het erop neer komen dat je waarschijnlijk nooit wat bij zal hoeven te betalen.
    1GB (bij mijn abbo) is wel heel veel en geloof niet dat ik dat zal redden.
    Met Vodafone kan ik tenminste thuis bellen zonder dat mijn verbinding er elke keer uitdondert,dat is bij dat achterlijke T-Mobile wel anders.
    Tevens heb ik met Vodafone gewoon 3G thuis ipv gprs.

    Lang leve Vodafone!

  150. Nu nog hopen dat je überhaupt verbinding kan krijgen. In vele delen van de Randstad lukt dit al niet. Laat staan daarbuiten.

  151. Dit is een rare, in mijn ogen vrij arrogante conservatieve actie van Vodafone.

    Vodafone is namelijk totaal niet transparant in zijn verhaal over hoeveel kosten ze maken om mobiel internet te faciliteren. Sure, mobiel internet gebruik is explosief gestegen maar door de voortschrijdende techniek is de benodigde hardware/infrastructuur vandaag de dag voor ISP’s juist goedkoper/beter/sneller geworden met lagere overall kosten tot gevolg.

    Juist nu iedere l*l en z’n broer een smartphone heeft zit je als klant vast aan het gebruik van mobiel internet.

    In tijden waar men verwacht dat “gratis i.c.m een vast abbo” cq. “flatfee” het business model van de toekomst is voor mobiele internet providers wordt er nu weer door o.a Vodafone een poging gedaan om op een in mijn ogen zeer zelfingenomen wijze over de rug van de klant, door een vendor lock-in, snel geld (terug) te verdienen door het extra belasten van data verkeer. De miljoenen die enkele jaren (teveel) betaald zijn voor de 3G licenties probeert Vodafone nu kennelijk kosten wat het kost, zo snel mogelijk terug te vorderen.

    Terwijl ADSL providers, kabelmaatschappijen etc. op een gezonde wijze met elkaar concurreren in de vorm van “meer voor minder” lijkt het alsof de Vodafone’s en de KPN’s van deze wereld gewoon de markt onderling hebben verdeeld. Prijzen worden kunstmatig hoog gehouden, dit keer onderbouwd door een marketing huilverhaal over het feit dat “de klant niets van een FUP begrijpt” en daardoor misbruik op de loer ligt waardoor o.a Vodafone zicht genoodzaakt voelt om de prijzen flink te verhogen.
    Dankzij deze kartelvorming is mobiel internet de nieuwe cashcow en krijg je als trouwe klant fijn een sigaar uit eigen doos gepresenteerd.

    “It takes 20 years to build up a reputation and just five minutes to ruin it.”

    Ik hoop dat dit soort acties Vodafone veel klanten doet verliezen, want dat is de enige manier om dergelijke grote en logge bedrijven scherp te houden en ze tot innovatie te dwingen. Het wordt tijd dat ze bij Vodafone wakker worden en beseffen dat hun misplaatste arrogantie leidt tot roofbouw op hun klantenbestand.

  152. Achteraf moet ik dus blij zijn met de lost & stolen waar ik gebruik van heb gemaakt, en die dus per 15 november 2011 ingaat en afloopt in november 2013?

    Zit ik dus tot 2013 veilig weet iemand dat?

  153. Origineel geplaatst door MellieD
    Achteraf moet ik dus blij zijn met de lost & stolen waar ik gebruik van heb gemaakt, en die dus per 15 november 2011 ingaat en afloopt in november 2013?Zit ik dus tot 2013 veilig weet iemand dat?

    En ik vind het nog een beetje verwarrend, als je tussen nu en 6 september een abonnement nog afsluit zit je dan nog wel onder de oude voorwaarden of zit je gewoon vanaf nu vast aan de nieuwe voorwaarden en gaan die pas op 6 september in?

    Ik vind dit een slechte zet en vind ik datalimieten niet meer van deze tijd zorg maar gewoon dat je je netwerk op orde hebt.

  154. en dat noemen ze fair use en we ronden de minuten ook nog even af naar boven wat een stelletje eikels zeg… dat was een van de redenen waarom ikk bij vodafone ben gegaan! Toch maar weer eens nadenken over me abbo!

  155. Dit vind ik ook niks, al weet ik niet precies hoeveel ik verbruik aan mb’s . Wifi word erbij opgeteld dusja…

  156. Vodafone? It ain’t gonna happen n’ymore!

  157. Bye bye Vodafone……

  158. Nou lekker dan, zit je dan met je Spotify premium abo. Laat je de muziek lekker een paar dagen draaien en je zit al aan je max.

  159. Origineel geplaatst door Roelof
    Origineel geplaatst door MacFHmm. En als ik mijn supersim only nou stilzwijgend verleng?Dan ga je veel meer betalen Ik had ook supersim , 14 euro per maand. Na 2 jaar net verlengt met kleinste bundel 70 minuten/sms met data. Ga nog ff kijken of ik naar 2 jarig om kan zetten.

    Als je supersim door laat lopen, ga je iets van 29.75 euro per maand betalen. Supersim bij VF bestaat als zodanig niet meer, dus als je 2 jarig abo afloopt en je laat het stilzwijgend doorlopen kom je dus automatisch op het dure tarief. Ik heb met 1 jaar verlengd voor 70 belminuten voor 17,95 en volgens VF nog op basis van FUP.

  160. Kwestie van tijd jongens… De toekomst zullen ze niet met een limiet kunnen blijven werken. Apps en Services gaan steeds meer aanbieden op t feit dat er geen beperking aan data op de bundels is. Maar voor nu dekt men zichzelf in… Er zijn altijd twee uiterste nodig om een middenweg te vinden. 😉

  161. Origineel geplaatst door Laurens
    Overigens houdt die FUP officieel 10 keer het gemiddelde in wat Vodafone al heeft gezegt op 250MB. Dus ik begrijp niet waar iedereen zich zo druk over maakt..

    Een FUP van 10x gemiddelde kan mee groeien met de stijging van het gemiddelde verbruik (logisch) een harde limiet op 250mb zal niet automatisch door groeien.

  162. Origineel geplaatst door rob
    Als je supersim door laat lopen, ga je iets van 29.75 euro per maand betalen. Supersim bij VF bestaat als zodanig niet meer, dus als je 2 jarig abo afloopt en je laat het stilzwijgend doorlopen kom je dus automatisch op het dure tarief.

    En dát betwijfel ik dus! Volgens mij mag je je huidige abonnement gewoon onder de bestaande condities ook ná 2 jaar door laten lopen…

  163. Origineel geplaatst door Pascal:
    Dát denk ik dus niet! Wacht maar af… andere providers gaan het voorbeeld van Vodafone volgen. Daarbij hoor ik hier veel mensen piepen die volgens mij niet eens weten wat hun dataverbruik is! Valt misschien allemaal best mee.

    Dan zou ik de Tw. er op na moeten lezen. Maar volgens mij staat in het contract met T-Mobile dat het niet stilzwijgend verlengd wordt. Ze kunnen in ieder geval niet zomaar eenzijdig nieuwe regels voor bestaande contracten invoeren.

  164. Origineel geplaatst door Pascal
    Origineel geplaatst door robAls je supersim door laat lopen, ga je iets van 29.75 euro per maand betalen. Supersim bij VF bestaat als zodanig niet meer, dus als je 2 jarig abo afloopt en je laat het stilzwijgend doorlopen kom je dus automatisch op het dure tarief.En dát betwijfel ik dus! Volgens mij mag je je huidige abonnement gewoon onder de bestaande condities ook ná 2 jaar door laten lopen…

    contract is wederkerig, dus 2 kanten op werkend. zei zullen nooit stilzwijgend verlengen als het voor hun zo nadelig is. dus ga je wss toch naar een ander tarieven plan

    verder wou ik nog ff zeggen:
    het gemiddelde IQ niveau op iphoneclub daalt zwaar de laatste maanden. denken al jullie 16 jarige dat alles gratis is op deze wereld?
    er is zoveel data gebruik dat dat het enige is waar ze nog geld op kunnen verdienen. zie uitleg in eerdere post. geen reactie op gekregen maar mensen blaten nogsteeds door. ipv dat je dan in discussie gaat en het weerlegd. maar nee mensen hier kunnen alleen huilen dat ze de 1 gig te weinig vinden. das echt goede feedback. ook voor vodafone…

  165. Tja, was te verwachten allemaal. Wie over een datalijn kan internetten, kan ook bellen, SMSen, alles. Zonder 1 Euro kosten (behalve je 10€/mnd).

    Maar dit gaat niet werken zolang de grenzen voor mobiel inet gesloten blijven

  166. @peter:
    hoorde ik t-mobile laatst niet roepen dat ze geld van apple wilden vanwege het hoge datagebruik van hun klanten?.
    Dus t-mobile zal ook wel met een verhoging komen als apple niet over de brug komt.
    kortom, het maakt niet uit waar je straks zit ze hebben allemaal wel een of andere limiet om meer geld te vangen.

  167. Net even bij de Vodafone shop geweest. Ik vertelde dat ik 2 maanden geleden een abb heb afgesloten en dat deze op 3 September in gaat. Ik heb dus voor de oude voorwaarden getekend en dit betekend dus ook dat ik nog gewoon de fup heb. Ook vertelde hij me dat zodra ik echter binnen de contractperiode een stap omhoog ga in bundels dat dan waarschijnlijk wel de nieuwe voorwaarden gaan gelden. Mocht ik na een jaar niet verlengen maar het stilzwijgend door laten lopen blijf ik waarschijnlijk de oude voorwaarden behouden, tenzij Vodafone dit helemaal om gaat gooien en dit aangeeft.
    Ben blij dat ik nog de fup heb, maar het is wel balen dat dit gebeurd. Data limieten geven je toch het stress gevoel dat je over je limiet heen komt ondanks dat je een sms’je krijgt die dit aangeeft.

  168. Als je nu afsluit gelden nog de oude voorwaarden. Net dus ff voor 2 jaar getekend.
    Best goeie aanbieding trouwens Bel+SMS+Web 190 Sim-only 2jaar voor 13,95/maand.

  169. Slim hoor van Vodafone. Mensen nog snel een abonnement bij Vodafone laten nemen en daarna de zaak terugdraaien. Dit lijkt me heel sterk, maar goed als alle providers weer achter elkaars kont aangaan…. Zucht…

  170. Origineel geplaatst door Roy
    niet

    T Mobile steelt al tijden je minuten, die worden altijd al afgerond.

    Ik zoek een provider, waar je betaald per echt gebelde tijd (eventueel een begin minuut betalen).

  171. Ik ben over mijn belminuten gegaan en kreeg geen sms.

    Ben ook ver boven mn internet bundel gegaan in het buitenland (1200> rek.) en kreeg geen sms

    Ik ben dus bang dat je vaak over je limiet heen gaat zonder het te weten.

    Vorige week sprak ik een medewerker over het over je limiet heen gaan en die vertelde:

    ”Ja wij zijn een commercieel bedrijf, daar moeten wij op draaien”

    Ze was eerlijk, maar bah wat is het zuur…

  172. Een prepaid lijkt wel goedkoper zoals een Medion simkaart bij de Aldi is 4 cent per minuut en 29 cent per Mb (betalen per seconde) 1 jaar geldigheidsduur en werkt op het KPN netwerk.
    Werkt prima in mijn iPhone, heb vandaag een testje gedaan via 3G.
    Verder is er geen start tarief en SMS is ook 4 cent.
    http://www.medionmobile.nl

    De duitse Medion prepaid heeft GPRS / UMTS / EDGE) kun je dataverkeersnelheden bereiken tot 7,2 Mbps . 0,25 euro per Megabyte dataverkeer of voor een totaal aantal Megabyte (bijv. een bundel van 400 MB)

  173. Om nou te bellen met een product van de Aldi …

    Maar dit is wel een achteruitgang van de ontwikkeling. Niet meer onderweg foto’s uploaden naar Hyves, geen bestanden sturen naar msn contact personen, word bestanden niet meer naar server sturen, niet onderweg online game”en. Toch een stapje terug.

    Maar de limiet is toch wel per maand neem ik aan?

  174. belachelijke stap vodaphone maar scheelt voor mij wikken en wegen; geen vodaphone dus. Richting OPTA alvast de oproep om deze geldklopperij een halt toe te roepen. Als vodaphone dit zonder slag of stoot gaat invoeren zullen alle providers snel volgen; zakken vullen willen ze allemaal.

  175. hoe groot denken mensen dat een fototje is die je naar hyves upload?
    ik heb op het moment een data counter lopen. heb mijn android net nieuw dus doe er best veel op (2x per dag laden) en mijn verbruik zit nu op 6,5mb voor 1 dag. moet ik toegeven dat ik geen streams heb bekeken maar wel meerdere fotos heb geupload, een apk van paar mb heb gemailed en verder ook geinternet.
    verder heb ik thuis wel wifi draaien dus als ik thuis ben gebruik ik geen data. (mss meer bedrijven die wifi moeten aanbieden dan is data gebruik al gelijk een stuk minder) maar stel 6,5mb x 31 dagen = 201 mb. ik zit dan dus nog onder de 250 MB die hun aanbieden. Prijs per MB buiten je bundel vind ik sowieso wel best/te duur.

  176. Jammer dat ze niet voor bestaande klanten invoeren. Dat zou namelijk een eenzijdige aanpassing van het contract betekenen en dus reden tot opzegging. Dan was ik per direct pleite geweest!

  177. Nu er zo weinig Nederlandse operators over zijn zie je langzaamaan de prijzen omhoog klimmen.

    Deze aanpassingen zijn slecht nieuws voor de mensen die wachten totdat Vodafone de iPhone aan gaat bieden. 250mb is met een iPhone makkelijk te halen. Afronden naar hele minuut is verder echt heel erg vervelend. Tot nu toe gebeurt dat vaak al voor de eerste minuut, maar daarna per seconde. Vodafone abonnees (die verlengen) zullen gaan merken dat hun bundels een stuk sneller leeg raken nu straks alles afgerond gaat worden (uiteraard naar boven).

  178. Origineel geplaatst door Tman
    Daarom ben ik blij met t-mobile

    Ja gelukkig heb je daar een retetraag internet.
    Wat ben ik blij dat ik daar weg ben wat een traag internet. Voda is echt snel

  179. Ik ben wel te spreken over Vodafone. Ik betaal €25.- per maand voor 300 sms/150min met FUP internet. Ik heb nog een “oude stijl” abonnement tot volgend jaar Juli 😀

    Ik kan gerust surfen en downloaden. Ik heb nog nooit een waarschuwing gehad dus blijkbaar ben ik nog nooit over die vage FUP limiet heen gegaan. De ene zegt dat het 1GB is, de andere 750MB, who knows… Als er wifi in de buurt is schakel ik daar wel gelijk op over (thuis, uni, trein)
    Snelheid is erg goed en ook overal 3G, meestal zelfs binnenshuis.

    Als ze volgend jaar de iPhone 5 aanbieden blijf ik lekker bij Vodafone (:

  180. Heb vodafone gebeld over vodafone tv ( internet tv dat is onberpekt ) en als je een nokia 🙁 ga naar vodafone’s wap site ( iphone kun dat helaas niet doen ) aanmelden voor mobile tv en heb je geen data limit als je kun 24 uur streamen , dus een idee als je wilt niet over naar t-mobile ( dat gaat ook in het toekomst ook data limits beginnen ) is dit een weg om met je beter 3g te houden

  181. Lekker dan. Ik heb 5 aug, dus voor de aankondeging van Vodavone een simonly 400 sms/bel/web aangevraagd. Nu hoor ik rond de 13e dat er datalimiet komt…Wat kan ik hier aan doen?

  182. Origineel geplaatst door toon
    Lekker dan. Ik heb 5 aug, dus voor de aankondeging van Vodavone een simonly 400 sms/bel/web aangevraagd. Nu hoor ik rond de 13e dat er datalimiet komt…Wat kan ik hier aan doen?

    Voor jou maakt dat niks uit.
    Het gaat pas in bij abbo’s die vanaf 6 september afgesloten of verlengd worden.
    Heb mijn abbo ook halverwege augustus afgesloten en heb nog gewoon FUP.

  183. Origineel geplaatst door Rob
    FF rekenen… met de Vodafone snelheid van +/- 3Mbit[b]In 11 minuten zit je over je limiet heen[/b]Daar gaat Vodafone op terug komen… Dat kan niet anders!Als je ff op de trein wacht 10 minuten en je download iets dan zit je er al overheen.3 Mbit = 384Kb/s250.000 Kb / 384 Kb = 651 seconden = 10,85 minutenHet klopt dus, het gaat er iig om dat je in 10 minuten je data erdoorheen kan jassen.

    Hoe kan je in nou de hoeveelheid data omrekenen in tijd?? dit slaat helemaal nergens op!!!
    Het gaat om de hoeveelheid data dat je verbruikt.
    Zojuist eens gekeken en met mijn 3GS waar ik best intensief gebruik van maak kom ik op een gemiddelde van 100 MB p/mnd genomen over 5 maanden.
    Overigens stom dat we weer terugaan naar een aantal jaren geleden, maar denk dat ze er snel op terug komen…..

  184. Hoezo is het stom?

    Iemand die zijn telefoon alleen gebruikt waarvoor hij bedoeld is (dus niet tethering gebruikt) zal waarschijnlijk nooit in de buurt komen van die 1 gig…

  185. Het telt wel voor mij zegt Vodavone. Ik de aanvraag wel gedaan op 5 aug, maar omdat ik nummer behoud heb aangevraagd gaat mijn contract in op 10 sept.

    Origineel geplaatst door Nicky
    Origineel geplaatst door toonLekker dan. Ik heb 5 aug, dus voor de aankondeging van Vodavone een simonly 400 sms/bel/web aangevraagd. Nu hoor ik rond de 13e dat er datalimiet komt…Wat kan ik hier aan doen?Voor jou maakt dat niks uit.Het gaat pas in bij abbo’s die vanaf 6 september afgesloten of verlengd worden.Heb mijn abbo ook halverwege augustus afgesloten en heb nog gewoon FUP.

  186. Vervelend idd dat FUP gaat vervallen. Nou ja ik heb mijn supersim abbo verlengt icm ANWB, 190 minuten SMS + onbeperkt Web voor maar 10.95 !!!
    Verlenging gaat per vandaag in dus ik kan nog 2 jaar profiteren dan zie ik wel weer verder !
    Google maar op ANWB en vodafone aanbieding ! Scheelt een jas.

  187. Hoe zit het als ik de gewone Bel+SMS+WEB Sim Only 190 neem, die is 13.95 per maand. Maar met een toestel ongeveer 35 euro. Hoeveel data krijg je dan?

  188. Dan heb je,correct me if I’m wrong,nog steeds FUP.
    Zolang je voor 6 september je abbo verlengd/afsluit bij Vodafone heb je gewoon FUP,daarna is het 250MB voor de goedkopere en 1GB voor de duurdere abbo’s.

  189. Sinds gisteren van T-Mobile over naar Vodafone Bel+SMS+Web190 maar het bereik van Vodafone is nog slechter dan T-Mobile met een Iphone.
    Heb hier 2 toestellen liggen, en Iphone 3GS en een Nokia 6303i De laatste heeft uitstekend bereik met de Vodafone sim en de Iphone niet. Het bereik op deze locatie was met de T-Mobile veel beter. Ik rijd veel in NoordHolland maar Vodafone heeft mij laten schrikken van de slechte dekking alhier. Op de Vodafone Forum is dit item gesloten door Vodafone. Zijn er meer mensen met deze klachten, toen het T-mobile betrof was het hek van de dam en nu ……

    http://forum.vodafone.nl/topic/249-slechte-bereikbaarheid-vodafone-icm-iphone/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.