Reacties voor: Vodafone maakt roamen op 4G-netwerk in meer landen mogelijk

Vodafone breidt deze zomer de lijst met landen uit waarin je op 4G kunt roamen. Je betaalt de gebruikelijke 3G-tarieven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik was 2 weken geleden op vakantie in Italië (o.a. Rome, Milaan), maar nergens 4G…

  2. Nou jongens, in België mag je het in elk geval vergeten met je iPhone om op 4G te roamen (tenzij als je ergens 4G van Mobistar vindt).

  3. Leuk hoor roaming in het buitenland! Maar ze kunnen er beter voor zorgen dat ze veel sneller 4G gaan uitrollen in Nederland!

  4. Leuk hoor, 4G in het buitenland. Kun je nog veel sneller je dure roaming data verstoken! Allicht dat ze daar belang bij hebben om dat snel uit te rollen…

    Maar ik zag liever dat ze eerst eens de 3G dekking in NL op orde brengen voordat ze aan 4G beginnen. Op dit moment heb ik nog steeds in grote delen van het land een uiterst beroerde ontvangst.

  5. @Alfred: ligt er ook aan bij welke provider je zit hè. Ik zit bij Vodafone, en heb nog nooit zo’n goede ontvangt gehad 🙂 Alleen nog geen 4G 🙁

  6. ik heb Vodafone en ik zit bijna altijd op wifi, en als ik buiten ben op 2G, Pas als ik in de stad ben heb ik 3G bereik met mijn iPhone 5. dus dat kan ik zeer slecht noemen via vodafone

  7. Met een lokale prepaidkaart heb je vaak 1GB data voor minder dan €10. Meestal is dat dan 30 dagen geldig. Bellen en sms’en deed ik dan met FaceTime of Whatsapp/iMessage. Voor de meesten is 30 dagen vakantie wel voldoende. Daarbovenop had ik in Azie en Zuid-Europa altijd wifi in hostels en restaurants. Lijkt me goedkoper dan roamen, tenzij iemand ‘n betere suggestie heeft?

  8. Volgende week stap ik over naar Hi. Het kpn netwerk is toch het beste netwerk van Nederland kan ik uit mijn eigen ervaring nu ook zeggen.

  9. Origineel geplaatst door Yoeri
    Nou jongens, in België mag je het in elk geval vergeten met je iPhone om op 4G te roamen (tenzij als je ergens 4G van Mobistar vindt).

    Dat is niet correct. De carrier settings (waaronder het al dan niet aanwezig zijn van de LTE-schakelaar) zijn enkel afhankelijk van de simkaart, niet van het netwerk waarmee men op dat moment is verbonden. M.a.w. iemand met een Vodafone NL simkaart heeft de LTE-schakelaar in zijn instellingen, ook wanneer hij is België is, en zal dus kunnen roamen op de LTE-netwerken van Proximus en/of Base (als die dat toestaan).

  10. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    @Alfred: ligt er ook aan bij welke provider je zit hè. Ik zit bij Vodafone, en heb nog nooit zo’n goede ontvangt gehad Alleen nog geen 4G

    Jammer, maar ik heb dus ook Vodafone en ik heb nog nooit zo’n slechte provider gehad. Ik kan volledig de ervaringen van Ryan delen. Ik heb dan wel een actie-abonnement met 1GB data + 3GB “gratis” erbij, maar de verbinding is zo kut dat ik per maand niet meer dan 300MB erdoor krijg, de rest van de tijd ben ik afhankelijk van wifi.

  11. Lul toch nie zo slap allemaal Vodafone is kei goed ik heb altijd uitstekende 3G verbinding alleen 4G laat lang op zich wachten maar voor de rest is het de beste die er is !! En ja als je in zon boere gat woont kun je beter een telefoon nemen met een antenne van 5 meter der aan hangen anders heb je nergens bereik.

  12. Tja, ze kunnen er zelfs 10g tegenaan gooien (als dat er was) maar zolang het internet in het buitenland zo duur is, heb je er geen reet aan. Want immers, hoe sneller je internetverbinding, hoe sneller je door je databundel van 35mb bent. Als ze het naar 4g brengen in andere landen, dan moet je het verbruik daar ook verrekenen met de databundel die men in Nederland heeft. Dit betekent alleen maar extra kosten voor de klant.

  13. Ook ik ben uiterst ontevreden over Vodafone. Heb onbeperkt bellen én onbeperkt internet (business abbo) maar wijk noodgedwongen steeds weer uit naar wifi en moet ca 1/3 van mijn telefoontjes opnieuw doen of slecht verstaanbaar voeren. Nog een jaartje maar gelukkig en dan snel naar KPN!

  14. Ik vind het rete irritant dat je in 3/4 van Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk geen 3G krijgt, dan zal de 4G uitrol ook wel weer drama zijn..

  15. Nu nog 4 G in heel Nederland en het is toppie!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.