Reacties voor: Vodafone meldt landelijke dekking 4G-netwerk in Nederland

Vodafone heeft het 4G-netwerk landelijk dekkend, meldt de provider. De laatste tien masten werden aangesloten, waardoor 95% dekking wordt gehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Dit is zeker een grap?

  2. De iPhone 6 heeft GEEN 4G+!

  3. Deze dekking is niet volledig voor iPhone 5. Wel voor de iPhone 6?

  4. @derek: In provincie Zeeland absoluut geen 3G en ook geen 4G op mijn locatie!
    Zeer slecht!

  5. En wanneer gaat Tele2 nou eens actie ondernemen!!!

  6. Ben benieuwd. Heb vorige week net mijn abbo aangepast inclusief 4G. Met 3G op veel plekken in Nederland geen of weinig bereik. De Dekking van KPN is wel iets beter. Op de dekkingskaart van Vodafone zie je nog wel veel gaten voor 4G bereik. Tevens ondersteund de IPhone 6 wel LTE Advanced, maar alleen op de 1800 MHZ

    Zie

  7. Heb het al tijden. Amsterdam en Apeldoorn. Belangrijkste steden waar ik kom. Altijd en overal, ook onderweg 4G. Met m’n iPhone 5 al relatief op veel plekken 4G ontvangst gehad, nu met de iPhone 6 praktisch overal.

  8. Tja in de kop van noord holland niet eens normale dekking dus laat staan 3G of 4G prut bedrijf geworden na de brand is het alleen maar ellende

  9. Waarom heb ik ooit voor T-Mobile gekozen?

  10. Ik haal hier in Utrecht, Zuilen, nog steeds 70 Mbs met de iPhone 6. In eerdere berichten stond dat de snelheid gehalveerd zou zijn met de 6. Ook de indekking van Vodafone dat de snelheid theoretisch is gaat hier gelukkig niet op ๐Ÿ™‚

  11. Hartje Deventer en gewoon 3G….. Zit ik dus net in het 5% gebied waar geen 4G is.

  12. Nu ‘alleen’ 3G nog fatsoendelijk zien te krijgen…

  13. In de trein tussen Amersfoort en Zwolle op het Vodafone netwerk…..als je geluk heb GPRS…..geen 3G, en al zeker geen 4G.

    Misschien eerst eens even zorgen voor 100% 3G dekking voor er aan wat nieuws wordt begonnen.

  14. @Jermo94: Dat vraag ik mij ook af.. Zodra mijn abbo is afgelopen is het byebye Tmobile.

  15. De iPhone 6 en 6 Plus ondersteunen juist geen 4G+ van Vodafone, in ieder geval niet met de maximale snelheid. Zie Tweakers.

  16. Ik vind dit hele 4G gebeuren een beetje over hyped. Het is een must have geworden terwijl het eigenlijk in mijn ogen helemaal niet zoveel toevoegt kwa internet op een mobiele device. Great, nu heb je super speed met allemaal data limieten. En komt de contenent nu echt zoveel sneller op je scherm binnen? Leuk deze snelheden voor als je gaat tetheren maar zoveel snelheid voor alleen dingen die je op je iPhone scherm gaat bekijken dat vind ik overkill. Mensen die bedroefd zijn dat ze het niet hebben, jullie missen echt niet zoveel als je alleen nog 3G hebt. Snelheid is niet alles.

  17. Wij van wc eend…….. Wat een kwats vodafone!

  18. Mag ik nu heel hard beginnen te lachen?

  19. Origineel geplaatst door Jermo94
    Waarom heb ik ooit voor T-Mobile gekozen?

    Ik wil niet veel zeggen, maar ondanks dat T-Mobile nog geen landelijke 4G dekking heeft, moet ik zeggen dat ze een stuk beter bezig zijn dan Vodafone.

    Ik maak zowel van Vodafone (zakelijk) als T-Mobile (privรฉ) gebruik en ik heb de indruk dat het netwerk van Vodafone steeds slechter wordt en het netwerk van T-Mobile steeds beter.

    T-Mobile pakt het gelijk grondig aan door in een gebied alle masten / apparatuur tegelijk te vervangen om daar niet alleen 4G, maar ook UMTS-900 en EDGE uit te rollen. Iets wat Vodafone niet heeft (UMTS-900) of maar zeer beperkt uitrolt (EDGE).

    Het gebeurt mij regelmatig dat ik bij klanten slechts GPRS heb bij Vodafone, terwijl bij T-Mobile wel een goede 3G verbinding heb (al dan niet via 900 MHz). Is er geen 3G (mijn toestel ondersteunt geen 4G) dan werkt EDGE nog altijd veel beter dan het brakke GPRS bij Vodafone.

    En dan heb ik het nog niet over de keren dat ik niet kan bellen (bij Vodafone) omdat het netwerk weer eens bezet is.

  20. Nou hier omgeving ommen, hellendoorn,
    Nog gewoon gprs op de iphone 6.
    En dan bellen ze voor snellere internet op je telefoon. Ik blijf mooi bij mijn abbo tot 2024

  21. Hier in Apeldoorn geen 4G voor de iphone 5

  22. @eric: de iphone 5 heeft sowieso op weinig plekken 4G dankzij een andere band.

  23. Lees op andere sites nou juist dat de iphone 6 4g niet ondersteund omdat deze een cat4 chip bevat inplaats van een cat6 chip die hiervoor vereist is. Apple loopt altijd net een beetje achter de feiten aan. Jammer!

  24. Nu 3G nog. Net verhuisd, en in en rond het nieuwe huis alleen maar haperende gprs. En nee, dat is niet ergens op het platteland, maar gewoon in een wat kleinere stad in de randstad. Volgens Vodafone is er echter niets aan de hand. Snel overstappen naar een andere provider dus.

  25. Wat moet je met 4G+ in hemelsnaam?!
    4G is al ruim voldoende.
    Hebben ze eindelijk 4G uitgerold gaan ze patserig lopen doen wie dat medio 2015 4G+ het gaat worden.

  26. Tot mijn verbazing en verrassing in het Drentse Aa-gebied waar alle ruim 400 bewoners klagen over slecht bereik gewoon 4G beschikbaar met de iPhone 6 Plus. Postcode: 9466

  27. Misschien een domme vraag, maar op dit moment heb ik een redelijk brakke 3g verbinding met vodafone. Dit klopt ook volgens hun dekkingsgraad (wel shit, maar is ff niet anders). Volgens hun dekkingskaart zou ik wel een goede 4g verbinding hebben. (huidig toestel 4s, kan dus niet controleren)
    Is het zo dat als ik een 5s toestel neem, mijn verbinding wel goed is met 4g ? ondanks dat hun 3g verbinding niet goed is ?

  28. Origineel geplaatst door Jack
    Ik vind dit hele 4G gebeuren een beetje over hyped. Het is een must have geworden terwijl het eigenlijk in mijn ogen helemaal niet zoveel toevoegt kwa internet op een mobiele device. Great, nu heb je super speed met allemaal data limieten. En komt de contenent nu echt zoveel sneller op je scherm binnen? Leuk deze snelheden voor als je gaat tetheren maar zoveel snelheid voor alleen dingen die je op je iPhone scherm gaat bekijken dat vind ik overkill. Mensen die bedroefd zijn dat ze het niet hebben, jullie missen echt niet zoveel als je alleen nog 3G hebt. Snelheid is niet alles.

    Zeker zelf nog geen 4G? ๐Ÿ˜‰
    Het gaat echt niet om die hogere snelheid, maar vooral dat je op 4G gewoon altijd verbinding hebt en alles gelijk op je beeld komt (juist met minimaal bereik). Niet hoeven wachten tot whatapp verbinding maakt, niet hoeven wachten op het laden van pagina’s. Ik zou niet meer zonder 4G willen.

  29. Dan denk ik toch dat ik maar bij T-Mobile blijf.
    Die zijn er nog lang niet, maar beloven dat als ze landelijke 4G hebben, dat het dan ook super goed zal werken.

    We blijven positief, bij T-Mobile!!

    Maar wel jammer dat veel Vodafone mensen klagen dat ze geen 4G hebben en dat Vodafone zelf zegt 95% dekking te hebben…. Zou toch nog maar eens gaan meten ๐Ÿ™‚

  30. Origineel geplaatst door Misterx2
    Misschien een domme vraag, maar op dit moment heb ik een redelijk brakke 3g verbinding met vodafone. Dit klopt ook volgens hun dekkingsgraad (wel shit, maar is ff niet anders). Volgens hun dekkingskaart zou ik wel een goede 4g verbinding hebben. (huidig toestel 4s, kan dus niet controleren)
    Is het zo dat als ik een 5s toestel neem, mijn verbinding wel goed is met 4g ? ondanks dat hun 3g verbinding niet goed is ?

    3G en 4G werken op verschillende frequenties, die van 4G zorgt voor een veel beter bereik. In principe zou je er vanuit kunnen gaan dat wanneer je in 4G gebied woont, 4G beter is dan 3G. Maar die dekkingskaart van Vodafone is wel een beetje overmoedig, dus ik zou het eerst proberen te checken bij iemand in je omgeving. ๐Ÿ˜‰

    Verder heb je uiteraard een abonnement nodig dat op 4G mag.

  31. @Zlatan: Bedankt voor je uitleg! Idd goed plan om eerst even iemand anders te vragen ๐Ÿ™‚ Thnx!

  32. In de oostkant van de provincie Utrecht met Vodafone op veel plekken niet eens 3G!
    Ook in de trein van Utrecht naar Amsterdam op veel plekken geen 3G ook. Dus wat Vodafone aangeeft klopt niet!!!

  33. Hier in regio Eindhoven heb ik nog nooit 4G op mijn toestel zien staan (of zie je dat niet?). En daarnaast heb ik nog geregeld GPRS….

  34. Hier in regio Nijmegen, met mijn 6 vol 4G bereik zelfs binnenhuis waar ik met mijn 5 gprs had. Ideaal!

  35. Leugenbeesten…

    Alles wat niet paars is op die kaart is gewoon niet goed, hier in de Noordkop hebben we meestal geeneens 3G

  36. Wat een grootspraak (of leugen, ‘t is maar hoe je het bekijkt).
    Ik heb vaker geen dekking (GPRS) dan 3G, laat staan 4G. Dat heb ik nog nooit gehad.
    Hier in de Barneveld ook alleen GPRS ….

  37. En wanneer je klikt op de link van het persbericht zie je dat de pagina niet is gevonden, raar.

  38. We kunnen kort zijn. Vodafone is vooral gebakken lucht. De irritante reclame waarbij ze niet van eigen kracht ui gaan zegt alles. Nu zelf alle providers gehad, Vodafone is met afstand de slechtste qua dekking overal buiten de randstad.

  39. Nog 1 maandje met t-mobile.. 3G dekking is aardig zodra ik Veere inrijd (klein plaatsje in zeeland, vlak bij Middelburg) springt hij op gprs. Overgestapt op HI, met spotify eindeloos, heb al spotify dus top! Heb het heel even snel getest… Wat een snelheid zelfs binnen.. Prima dus KPN (HI) overal 4g

  40. Origineel geplaatst door zakhooi
    Wat een grootspraak (of leugen, โ€˜t is maar hoe je het bekijkt).
    Ik heb vaker geen dekking (GPRS) dan 3G, laat staan 4G. Dat heb ik nog nooit gehad.
    Hier in de Barneveld ook alleen GPRS โ€ฆ.

    Het klopt dat Vodafone het hier heel rooskleurig voorspiegelt, maar op veel plekken is er echt wel 4G, dat je het niet ontvangt kan aan je telefoon en/of abonnement liggen.

    Bovendien snap ik dat het lastig is als je nu slechte 3G hebt, maar 4G staat compleet los van 3G. 4G is een compleet ander netwerk, dat werkt op een andere (veel betere!) frequentie. 4G bij Vodafone en KPN kan juist de problemen van het slechte 3G oplossen.

  41. Ik heb niet eens overal 3G!

  42. Origineel geplaatst door Misterx2
    Misschien een domme vraag, maar op dit moment heb ik een redelijk brakke 3g verbinding met vodafone. Dit klopt ook volgens hun dekkingsgraad (wel shit, maar is ff niet anders). Volgens hun dekkingskaart zou ik wel een goede 4g verbinding hebben. (huidig toestel 4s, kan dus niet controleren)
    Is het zo dat als ik een 5s toestel neem, mijn verbinding wel goed is met 4g ? ondanks dat hun 3g verbinding niet goed is ?

    Heb je toevallig de beperkt internet Blox aan staan en is deze toevallig niet te vroeg geactiveerd ?!

    Blijkt bij mij juist het geval. Collega’s van mij hebben daar trouwens ook last van.

  43. En nog geen fatsoenlijk bereik.

    Hoe krijgen ze het voor elkaar….

  44. iPhone 5S in katjeskelder, geen 4G maar GPRS;)! Tik hem aan Vodafone;)!

  45. Echt nog geen landelijke denk hoor hier in zeeland heb ik nog alleen gprs verder veel 4g maar ook die 75 Mbit is meer een reclame stunt dan werkelijkheid hoor.

    Maar verder wel tevreden hoor.

  46. Ik kom iedere week in Amsterdam en op de Herengracht viel het mij al op dat ik daar vaak alleen 3G heb dus wat nou landelijke dekking

  47. Als ze nu opschieten komt het op 6G plus.
    Debugging of goede dekking komt later wel.

  48. @bas: de 5s ondersteunt geen 800mhz, dus je telefoon is mogelijk de dader ๐Ÿ˜€

  49. Het bericht luidt dat Vodafone bekend maakt vanaf nu landelijk 4G te hebben en ik zie allemaal reacties over 3G, geen bereik in het verleden, iphone 5 die maar zeer beperkt is in golflengtes etc. Ook zie ik reacties dat 4 G weinig toevoegt :). het gaat niet alleen over snelheid maar ook over capaciteit van het 3g netwerk. Met 4G is de capaciteit vergroot en kunnen er meer mensen data verstoken, de schaarse capaciteit zorgde er juist voor dat 3G trager werd en dat het signaal minder ver te ontvangen was. 4G lost dit weer een tijdje op, maar je hebt wel de juiste telefoon nodig. een iPhone 5 is helaas niet de meest geschikte telefoon voor 4G in Nederland en Duitsland. Tja Apple liet ons hiermee in de steek. de iPhone 6 lost het voorlopig weer even op.

  50. Met mijn 5S en 5 wordt de verbinding met Vodafone steeds slechter.
    Wat zijn de ervaringen met KPN?

    Ik denk er serieus aan om over te stappen. Heb de aanbieding om te verlengen al afgeslagen.

  51. Origineel geplaatst door Kolb
    @bas: de 5s ondersteunt geen 800mhz, dus je telefoon is mogelijk de dader ๐Ÿ˜€

    Als dat zo is, moeten ze ook geen iPhones verkopen.
    Het lijkt mij beter dat als Vodafone een goede goede reputatie wil, ze frequenties gebruiken die voor iPhones ook goed werkt.

  52. Origineel geplaatst door Gerben

    Origineel geplaatst door Kolb: @bas: de 5s ondersteunt geen 800mhz, dus je telefoon is mogelijk de dader

    Als dat zo is, moeten ze ook geen iPhones verkopen.
    Het lijkt mij beter dat als Vodafone een goede goede reputatie wil, ze frequenties gebruiken die voor iPhones ook goed werkt.

    De frequenties waren er eerder dan de iPhone 5S, Apple heeft er voor gekozen om niet compatible te zijn met deze frequentie. Niet andersom Gerben! Op de andere frequenties werkt de iPhone 5 wel gewoon, maar dit is een manco van de iPhone. Providers hebben niet altijd de keus welke frequenties er gebruikt mogen worden in hun land. De smartphone fabrikanten hebben wel de keus welke frequenties ze ondersteunen. Samsung en andere copycats speelden hier dus wel goed op in. Dit is de reden dat ik de 5 heb overgeslagen. De 6 ondersteunt wel de Nederlandse 4G frequentie standaarden.

  53. Als een provider 4G aanbied moeten ze geen phones aanbieden die hun 4G niet ondersteunt.

    Die schuld ligt niet bij de hardware maker.

  54. Origineel geplaatst door jodoks
    Als een provider 4G aanbied moeten ze geen phones aanbieden die hun 4G niet ondersteunt.
    Die schuld ligt niet bij de hardware maker.

    wat een onzin, dus autodealers mogen van jou ook geen snelle autos meer verkopen die harder kunnen dan 130?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.