Reacties voor: Vodafone: koop toch een HTC Touch Diamond!

De Vodafone-klantenservice raadt klanten die een iPhone willen kopen aan om de HTC Touch Diamond te nemen, want die werkt wel met UMTS op het Vodafone-netwerk. De operator heeft ook een eigen kijk erop, waarom ze de iPhone niet aanbieden.
Lees het complete artikel → Vodafone: koop toch een HTC Touch Diamond!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. lol
    ze spelen met onze voeten;
    zowel in BE als daar bij jullie in NL

  2. nou, zoweiso een hele domme klantenservice. en eventuel een spelletje van t-mobile.

    maar peroonlijk kan ik me niet voorstellen dat die datum niet klopt

  3. zucht….. liever Vodafone maar ik heb nu een HTC (MDA Compact III) van Tmobile en daar zit window mobile 6 op. Wat een waardeloos besturingsprogramma is dat zeg. Plus dat de touchscreen van die HTC van mij ook bagger is ivm die van de iphone.

  4. Misschien ook plots een uitgestelde datum zoals in België … 🙁

  5. Vodafone : ze kunnen iPhone niet eens goed spellen, laat staan verkopen…

  6. @hanky dussen:
    Hahaha, en behalve het waardeloze windows mobile is dat ding (vooral de achterkant) nog spuuglelijk ook

  7. Hehehe. Ik vind het wel grappig dat er hier zoveel mensen afgeven op WM. OK, het is niet het BESTE OS, maar toch zeker niet slecht. Het wordt elke keer beter. Ik heb zelf een iPhone en heb bij de aanschaf van mijn nieuwe laptop ook lang getwijfeld om een Macbook of zo te kopen. Maar toch heeft de prijs mij weer overtuigd. Apple is gemiddeld (in mijn “research”) 20 tot 40% duurder dan de rest! Net zoals de iPhone 3G. Als de gespeculeerde prijzen kloppen, dan wordt die iPhone VEEEEL te duur betaald. Ik weet het wel, een iPhone werkt supersnel en is heel gebruiksvriendelijk, maar 2MP op een “smartphone” van (waarschijnlijk) 600+ euro (los)?!? WTF??? En dan zwijg ik nog over Flash en dergelijke. Ik zeg niet dat ik geen nieuwe iPhone ga halen, maar Apple heeft me (jammer genoeg) nog steeds niet overtuigd om “I LOVE APPLE” op mijn kont te laten tatoeëren… 😉

  8. aah cancunlover :p
    nja over de prijs is idd duurder dan gewoon, daarom koop ik 2dehands :d

  9. dit is echte lulkoek.. wel uitbrengen in meer dan 10 andere landen.. en omdat het in nl wellicht niet winstgevend is zeggen dat netwerkaanpassingen nodig zijn..

  10. heb ook een htc touch diamond. In 1 woord ***ding. Merkte meteen verschil met iphone, en die verkoper maar zeiken dat de iphone zo slecht was. Die htc is geen internet toestel , het toetsenbord is *** en de touchscreen zuigt ook

  11. @Cancunlover

    ik kan je verzekeren dat Apple die 20 tot 40 % hogere prijs in compleetheid stabiliteit virusvrijheid meteen goed maakt. Het zal alleen wennen zijn dat er OSX op draait wat zorgt voor die compleetheid stabiliteit en virus vrijheid. Geen nare abonnementen en op passen voor gevaar van buiten af. dingen werken gewoon. Rechtstreeks uit de doos al.

    heb je er moeite mee en er is geen vriend of buur man in de buurt die je uitleggen kan dan zijn er overal gratis seminars in het land. of ze zijn online te vinden

    link naar een van de vele locaties voor gratis seminars
    http://www.ifactors.nl/catalog/staticpage.php?file=events.html

    link naar een seminar online
    http://www.apple.com/findouthow/mac/

    http://www.macmiep.nl

    als de prijs het enige is dat je tegenhield dan zou ik het alsnog overwegen… de volgende keer.
    De hardware is hoe dan ook in staat om windows te draaien (sneller dan op een vergelijkbare PC)
    Het beste van twee werelden kan dus op een mac. dat bied je dus 2 computers voor de prijs van 1 (iets duurdere) En Apple computers gaan gewoon veel langer mee dan PC’s met een kwart van het onderhoud dat je er aan hebt.

    2 sites waarop men zegt dat Apple niet heel veel duurder maar wel de beste keuze is
    let op wat voor n sites dat zijn

    http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/1944609/2379258/apple-levert-beste-windowsnotebooks.html

    http://laughingsquid.com/pc-world-fastest-vista-laptop-an-apple-macbook-pro/

    Maar weer ff ontopic

    De touch diamond is een pracht telefoon
    als de iphone niet bestaan had had ik m zeker gekocht
    maar dan had ik Markspace software nodig gehad om het met de mac te laten werken.
    Want microsoft weigert daar iets aan te doen. Dat doe apple toch veel beter

  12. Volgens mij kan je beter als titel geven: “helpdesk medewerkers weten weer niets”. Ik heb gisteren met de klantenservice van vodafone gebeld en iemand aan de lijn gehad die mij verzekerde dat de iPhone op korte termijn zou verschijnen op het vodafone netwerk. Het punt is dat die mensen evenveel/minder weten dan de hele apple community. Meestal roepen ze maar wat!

  13. Nav de ingediende klacht werd ik zojuist gebeld door een medewerker van de klantenservice. Hij zei dat het beleid was geen klanten aan het lijntje te willen houden, vandaar nog niet eerder aangekondigd. Vervolgens zei hij “maar ik kan u nog niet melden wanneer de iPhone komt” Ik met mijn mond vol tanden “hoezo niet, overal staat aangekondigd dat het 11 juli is” hij weer: “Nee hoor, ik heb zojuist met mijn collega overlegd. is nog niet officieel vastgesteld….”

    Dus: of een hele domme klantenservice of spelletje van T-Mobile??

    Right! Wat een waardeloos bericht. Erg dom als dit idd gezegt zou zijn. Ik kan iedereen mededelen 11 juli komt de iPhone bij T-Mobile en niet later.. Ongelovelijk..

  14. Ik heb gisteren ook van iemand van T-Mobile gehoord dat de datum van 11 juli nog niet vast staat. Deze zou wel eens wat verder in de toekomst kunnen liggen. Dit was niet iemand van de klantenservice maar een vertegenwoordiger.

    Ik hoop natuurlijk dat het niet zo is, laat ik dat voorop stellen.

    Ook zei ze dat binnen T-Mobile zelf nog niet duidelijk is hoe de abonnementen eruit komen te zien. Laten we maar hopen dat ze er 3 juli wel uit zijn zodat de verkoop op 11 juli toch kan starten.

  15. cancun: je research is niet goed! Hoge prijzen; ja. Duur, nee. (configureer maar eens bij Dell)

  16. @atquest: Laat me het zo zeggen: ik vond de argumenten die de Apple “freaks” hier altijd aanhalen niet doorslaggevend. EN ik moet er eerlijkheidshalve bij vermelden dat ik voor een software bedrijf werk waar ik diverse programma’s moet testen, en die zijn helaas niet compatibel met Apple. Maar toch had ik dan nog getwijfeld. Maar jouw verschil tussen “hoge prijzen” en “duur” zie ik niet in… Dell heeft niet de beste helpdesk, maar ik ben eerder een doe-het-zelver op dat gebied. Heb ik niet nodig. Gewoon mijn hardware garantie… 😉

  17. Aangezien Edit bij mij niet werkt, deze post. Bedoel je misschien dat ik dezelfde hardware samenstelling van Apple eens bij Dell moet configureren op de site? Want dan kom ik nog steeds goedkoper uit. 😉 Maar ik wil hier vooral geen off-topic discussie beginnen over prijsverschillen tussen Apple en Windows systemen.
    Ik wil gewoon duidelijk maken dat de nieuwe iPhone me niet van mijn sokken heeft geblazen en dat ik een HTC Touch Pro overweeg voor de uitgebreidere features… Dus begrijp ik de uitleg van Vodafone wel. (hoewel zij niet zomaar een ander product kunnen promoten. Ofwel is het echt een vies spelletje…)

  18. @ 4saus,
    Toch jammer van de SDK dan :).

  19. Het lijkt me sterk dat de iPhone niet goed werkt op het vodafone netwerk. Dan heb je een probleem met de buitenlanders die een iPhone hebben en niet het netwerk van vodafone kunnen gebruiken omdat de iPhone dan niet goed zou werken. Dan moet een buitenlandse iPhone gebruiker een ander netwerk kiezen. Dan loop je volgens mij klanten mis.

    Als het echt zo is dan is het voor mij voor het eerst in al die jaren (Ik ben al vodafone gebruiker toen het nog libertel heette) dat ik overstap. Ik denk dat meerdere mensen dit gaan doen. Het zal in iedergeval klanten gaan kosten.

  20. De Iphone is 11 Juli te koop alleen is het laagste abonnement dat je kan nemen 30 euro per maand Goedkoopste iPhone-abonnement kost 30 euro dat is wel erg jammer.

  21. Cancunlover zegt:
    ….Maar ik wil hier vooral geen off-topic discussie beginnen over prijsverschillen tussen Apple en Windows systemen….

    Die discussie is bij voorbaat zinloos omdat niet iedereen zijn computer het zelfde gebruikt.
    Een computer is goed voor je waneer die doet wat die doen moet ongeacht welk besturingssysteem. Apple komt dan gewoon handig uit omdat je vrij staat wel besturing systeem je gebruiken kan. hij draait alles super goed. En OSX is nog altijd virus vrij (En dan bedoel ik virusvrij zonder dat je een antivirus software pakket nodig hebt. Laatstaan de dure jaarlijkse abonnementen die er aan vast zitten. En toch kan je internet mail en data gebruiken zonder beperkingen.) En dat is voor velen de reden om over te stappen. je bent echt van het gezeur af.

    Dat apple computers er mooi uit zien is voor veel vrouwen de reden om over te stappen. Daarnaast zijn apple computers stil. Je hoort ze alleen wanneer je ze op hun staart trapt.
    Uiterlijk is bijzaak bij apple het gaat er uiteindelijk om dat de balans tussen de gebruikte onderdelen en het daarop afgestemde besturingssysteem je een fijne werk machine geeft waar je van op aan kan. Je hebt er 0 onderhoud aan. hij is fool proof als het gaat om perrongeluk verkeerde bestanden weg gooien waardoor je mac niet meer opstart. Dingen als defragmenteren doet de machine zelf. Allemaal omdat het besturings syteem veel verder is dan windows.

    Wat je uiteindelijk gedaan krijgt verschilt niet veel of is zelfs het zelfde maar het veel prettiger werken op een mac. Jammer dat je da niet merkt na een middagje muis schuiven. je moet er echt is een keer een dag je dagelijkse bezigheden op doen. Als er iemand naast zit die je 10 minuten de weg wijst kom je er de res van de dag vanzelf wel uit. en ontdek je vanzelf de verschillen VOOr en NA delen.

    Het perfecte systeem bestaat niet maar apple zit in de buurt.
    Net als daqt je onder windows ook hele vete bakken hebt waar de zelfde aandacht aan besteed is aan de hard en software zoals bij apple. Dan noem ik de voodo lijn van HP en de Alieware machines van DELL en de MSI computers ook trouwens stuk voor stuk machines waar men state of the art technologie gebruikt. aangepaste stock onderdelen net zoals apple om net even beter te presteren dan de rest. Als als je dan gaat kijken naar de prijzen zie je dat apple helemaal niet duurder is. Pas dan vergelijk je Apple met waardige tegenstanders op hardware gebied. als je het dan echt eerlijk wilt testen kan je de mac nog voor zien met windows en laat dan de benchmarks maar lopen. Dan presteert apple zeker niet slecht.

    Als je gaat vergelijken vergelijk dan de juiste hardware met elkaar in de juiste klasse met gelijke software.
    Windows is er ook voor de mac dus dat je je werk niet op een mac zou kunnen doen is onzin.
    Je moet er misschien meer voor doen om windows de 1e keer aan de praat te krijgen maar daarna kies je bij het opstarten wat je wil OSX of windows vista/xp en gaan met die banaan.

    @ 4saus,
    Toch jammer van de SDK dan :).

    sorrie mis ik iets ? SDK is een puik plan. ik hoop ook zeker dat wij straks met een 1e gen iphone makkeijk gebruik kunnen maken van als dat moois van apple. Lukt het niet dan koop ik als nog een 2e generatie iphone. Niet dat ik 3G nodig heb maar dan heb ik ook weer garantie en alle voordelen van een legale aanschaf.

    De Iphone is 11 Juli te koop alleen is het laagste abonnement dat je kan nemen 30 euro per maand Goedkoopste iPhone-abonnement kost 30 euro dat is wel erg jammer.

    30 euro is juist goed te doen

    providers bieden onbeperkt internet aan voor gemiddeld een tientje
    dan blijft er ng 19 euro bellen en smsen over dat daar dan uiteindelijk niet zo heel veel minuten aan vast zitten is niet meer dan logisch.

    ik denk dat men de abonnementen moet vergelijken met adie van de concurrentie met aftrek van de databundel die je vaak nog extra er bij aan moet schaffen en dan zul je zien dat de prijzen van de iphone abbo’s wel mee vallen

  22. Ik zie hier alleen aanhangers van de Iphone, onderbouw jullie argumenten met feiten, het touchscreen van de Diamond werkt perfect, zeker na die nieuwe update van de 31-juli, en is zeker niet slechter dan een iphone,Ik ben zelf werkzaam in de telecombranche…ik vroeg vorige week maandag aan een gebruiker van een iphone wat hij ervan vondt…”Ik wil hem stuk slaan” was zijn letterlijke reactie, zelfde geldt voor mijn collega die er ook een heeft, zij was ook neit te spreken over de door jullie de hemel in geprezen ”Iphone”…
    alleen al beginnend over de camera….
    laten we 1 ding voorop stellen, apple is nieuw in de telefonie, dus kinderziektes zijn niet uitgesloten, aan apple hoe snel deze probleempjes verholpen zijn….

    Windows mobile 6.1 die in de Diamond zit (en geen 6.0!) heb ik ook nog geen problemen mee ervaren. ook de accu waar je veel over leest heb ik geen problemen mee(hoewel dat de eerste 2 weken wel anders was!). ik ga niet roepen de iphone zuigt of de diamond zuigt, want ik onderbouw dat liever met feiten, doe dat zelf ook? want ik weet dat het heel pijnlijk is om over een ander toestel te zeggen terwijl je zo competitief bent dat het beter is, want in mijn opzicht, is de Diamond zonder twijfel de winnaar.

    Ook vodafone zegt ”Diamond beter als de Iphone”
    ook forum.belgiumdigital.com zegt ”Diamond in juni al beschikbaar en aanzienlijk beter als de iphone”
    ook Bright.nl zegt: ”De Diamond is inderdaad geen iphone, hij is BETER dan de Iphone”

    Bovenstaande is allemaal terug te vinden. Feiten dames en heren en 1 ding voorop

    Iphone of HTC Touch Diamond….Het blijft een PERSOONLIJKE keuze!!!

  23. je hebt het aan 2 mensen gevraagd
    vraag het hier aan iedereen en je zal minder dan 2 % uitkomen die totaal niet met de iPhone zal kunnen werken of hem “haten”

    het is en blijft een persoonlijke keuze.

    hoe kan je nu diamanten met appels vergelijken ?
    dat gaat toch niet ? je kan alleen iphone 1gen met de 2gen vergelijken !

    (over je touchscreen he er was een update nodig om “vlot” te kunnen werken , bij de iphone werkt hij al altijd vlot )

  24. Wat probeer je nou te zeggen???

    @Goof

    Ik zie hier alleen aanhangers van de Iphone,….Iphone of HTC Touch Diamond. Het blijft een PERSOONLIJKE keuze!!!

    je geeft het zelf al aan. het blijft een persoonlijke keuze.

    Wil je zeggen dat wij hier op dit forum massaal voor de verkeerde smarttphone hebben gekozen.? (vele van ons al voor de tweede keer.) Moeten wij die nu massaal gaan inruilen voor een windows mobile telefoon die toevallig betere hardware specs heeft? die betere specs boeien geen zier omdat het totaal pakket niet werkt met apple. of gewoon weg als minder gebruiks vriendelijk worden ervaren door een hoop mensen.

    Niet om windows te bashen… maar toch ook wel, “Het blijft windows wat er op die opgepoetste diamant draait van je.” Windos waar heel veel mensen nare ervaringen mee hebben en met reden van zijn gedowngrade naar een oudere versie. windows waar op mobile telefoons een harde reset eerder regelmaat is dan uitzondering. En dat op een telefoon notabene. Het mag dan technisch meer kunnen maar goed het bestaat al wat langer dan OSX.
    En alles wat je er mee kan daar is nou niet echt goed over nagedacht over HOE je dat dan ook echt met een telefoon moet bedienen op een MAKKELIJKE manier.

    Geef mij maar een telefoon apple stijl Eentje die wel naadloos synchroniseert met de mac. het gebruiksgemak heeft van de ongeëvenaarde ipod Touch. Multitouch heeft op een manier die WEL werkt. Geen stylus nodig. Dat Apple het woord HYPE aan zijn kont heeft hangen wil niet zeggen dat ze daarmee slechte spullen maken die alleen nog in leven zijn door marketing wat iedereen dan vervolgens zegt. En al was het zo. het blijft een fijne telefoon. Maar je moet windows mobile kunnen los laten. Kunnen los laten dat je graag met een stylus werkt. kunnen los laten dat je apps niet zelf hoeft af te sluiten dat doet het OS voor je. Kunnen los laten dat het Apple is. (wat voor een hoop mensen toch de duivel blijkt te zijn omdat het overpicete gebakken lucht AKA hype zou zijn)

    mensen die Apple producten kopen hebben er elk hun reden voor.
    Ik omdat ik mijn heil bij andere merken niet heb kunnen vinden en bij apple wel.
    anderen omdat het doet wat ze willen dat het doet
    anderen omdat de buurman er ook een heeft en het hip is
    anderen gewoon omdat het er mooi uit ziet.
    anderen omdat het gewoon fijner werkt naar hun mening.

    Veel plezier met je HTC iPhone clone die technisch veel beter is dan de iphone maar in de praktijk redelijk tegenvalt. Wij vermaken ons (de meerderheid van de bezoekers van deze site) prima met de iphone ondanks de gebreken en tekortkomingen als je die gaat vergelijken met de concurrentie.

  25. mooi gezegd 4saus

  26. HTC staat zelf niet eens achter het ontwerp van de touch diamond serie.
    Eerst brengen ze een model uit dat geheel via het scherm werkt De vinger bedienbare helft is leuk mooi en gelikt maar blijft gimmicky. Maar voor de echte programmas heb je gewoon weer die vervelende stylus nodig.

    De touch 3D of touch flow interface geeft je geen 100% toegang tot alle software mogelijkheden van de HTC. Voor de smartphone features van windows mobile zelf heb je weer kijhard je single touch scherm nodig in combie met stylus omdat dan ineens de knoppen te klein zijn. En wat doet HTC vervolgens? Ze zetten het toetsenbord weer terug.

    Inplaats van dat ze net als apple een eigen besturingssysteem ontwikkelen voor hun technisch superieure hardware. HTC maakt nu namelijk geen enkel verschil met een andere smartphone boer die op windows mobile gebaseerd is. Ze vissen in de zelfde vijver met EXACT de zelfde unieke selling points. De iphone is Daadwerkelijk anders dan de rest MET reden. Niet om anders te zijn maar omdat het anders/beter kan dan wat al bestaat.

    door die stap terug geeft HTC al meteen hun zwakte toe. (toetsenboard weer toevoegen nadat je eerst ook net zo hoog van de toren probeert te blazen als apple dat een toetsenboard niet nodig is)

    Apple houd tenminste voet bij stuk en durft keuzen te maken als het gaat om nieuwe dingen. Dat niet alles meteen goed ontvangen word is in dit geval een kwestie van software updaten voor apple. HTC moet door hun keuze nu complete hardware units gaan veranderen willen ze nieuwe knoppen er bij hebben.

    Ricardo, Ik heb het geprobeert allemaal te beargumenteren
    maar het lukt me niet om daarbij niet als fanboy over te komen
    Maar er moeten nu toch zeker wel een paar argumenten of pogingen daartoe te vinden zijn waar je wat aan hebt.

    Wat belangrijker is ook voor je carriere in het algemeen. Ga nooit blind af op antwoorden van mensen met een besloten mening. (Dus ook niet op wat ik hier loop te orakelen.)

    Probeer er ZELF achter te komen wat een product of dienst goed maakt. Vergelijk de twee producten grondig door hands on ervaringen die je zelf met je eigen handen en ogen hebt mogen ervaren. Sta open voor alles dat anders is dan het gangbare zonder meteen dat wat je kent als heilig te benoemen of dat wat anders is als kansloos. en ga al helemaal niet af op Specs. want dan kom je vaak bedrogen uit.

    In het sociale leven gelden de zelfde dingen. alleen door zlef mee te maken hoe iets of iemand is kan je er een mening bij vormen. elke mening verschilt en het is juist leuk om die meningen te ventieleren en te beargumenteren als jij denkt dat iets daadwerkelijk een stap vooruit is. Dat is wat wij hier proberen te doen op iphone club.

    dat de iphone niet perfect is heb je inmiddels al door. dat weten wij ook donders goed. Maar het is voor velen een product dat ver boven de kwaliteit staat van de telefoon die men hiervoor had. En dat kan hem in kleine dingen zitten.

  27. Ik laat strikt mijn persoonlijke meningen zien hier op dit forum, ik weiger discussies met enig van jullie, mij bevalt de diamond beter als een iphone,en ik ga ook zeker een iphone toevoegen aan mijn collectie, maar wacht hier liever een jaartje mee zodat apple alle kinderziektes uit de iphone kan halen, ook ga ik mij verdiepen in het nieuwtje wat naar buiten is gekomen over de slechte dekking van T-mobile die aan de Iphone te danken SCHIJNT te zijn…..Wat is jullie mening hierover?

    en dat HTC niet achter het concept van de P3700 Diamond staat, vind je dat nou echt zo relevant? heeft samsung zijn ladyphone’s ontworpen? vooral de laatste L310? nee, en daar is als bedrijf zijnde niets mis mee.

    Ricardo, jouw reactie ga ik niet eens op in. sonde van de tijd. vond jij het touchscreen van de Diamond ZELF slecht werken? ik niet namelijk. en als ik mij geroepen voelt om een HTC touch diamond te vergelijken met een Iphone dan doe ik dat, daar heb ik het recht toe in dit land , EN DAT IS WAAR DEZE TOPIC OM GAAT, nadenken voordat je wat uitbrengt.

    4saus, Jouw reactie is degelijk waardig om op te reageren, Mijn excuses dat ik overkwam als een Iphone basher, dit was niet mijn intentie, ik uit slechts mijn mening. en bedoelde niet te zeggen dat jullie allemaal de verkeerde keuze maakte, want dit bedoelde ik ook niet te zeggen. apple zit geloof ik best in de buurt van perfectie, hoewel HTC weinig tijd heeft gestoken in het aanpassen van Windows Mobile 6.1 vind ik dat zij netjes hebben gepresteerd in het brengen van de 3d interface van de TouchFlo 3D. dit is ook wel in de buurt van perfectie maar laat wel steken vallen, want niet alle functies zijn standaard te vinden via de Touchflo 3d interface (HOEWEL DIT WEL OP TE LOSSEN VALT!) ….

    Vervolgens gaan wij beledigt over de OS raaskalken, wat nou beter is, Mac OS of Windows mobile 6.1, Terugkoment op mijn eigen ervaring heb ik TOT NOG TOE niks naars mogen ondervinden aan WM 6.1, Terwijl ik twijfels stel bij bijvoorbeeld de compactibaliteit van Mac OS, maar dat zijn geen punten om een toestel te benadelen. Daarbij is Windows Mobile in t verleden ZWAAR KUT gebleken na ervaringen met MPX220 en nog een aantal, dat klopt, maar tijden veranderen, producten verbeteren, en ik vind dat ze een knap staaltje hebben gedraait uit een Windows mobile toestel. kan je roepen van ”Windows mobile is ***”…maar awt maakt het slecht? die vastloper 1x in de 3 maanden? en wat maat Mac os nou slecht? net zo min als windows mobile denk ik dan. In stabiliteit wint Mac os zonder twijfel,compactibaliteit heb ik dan grote vrezen bij, synchronisatie met MAC is perfect! maar hoe zit dat met windows Vista?

    Dit is mijn persoonlijke mening, gebaseerdt op mijn persoonlijke ervaring. dit kan afwijken van andermans ervaring, waardeer dat alstublieft

    Fijne avond iedereen!

  28. nu doe je het weer
    peren met apple’s vergelijken :p
    enja ik heb vast gehad in men handen en het is de OS die niet traag reageerd.

    maarja

  29. klopt…….?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.