Reacties voor: Heb jij 4G verbindingsproblemen met Vodafone in iOS 11? [poll]

Gebruikers met Vodafone 4G hebben een verbindingsprobleem in iOS 11. Help mee om te achterhalen wat de oorzaak is door onze poll in te vullen!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Iphone 6 schone installatie gedaan via itunes voor 11.0. Latere bugfixes updates over the air gedaan. Geen problemen ondervonden. Ik heb Vodafone zakelijk abo.

  2. Met KPN heb ik geen enkel probleem ondervonden, sterker nog, de 4G verbinding met IOS11 werkt buitengewoon snel en probleemloos. Ik ben zeer tevreden.

  3. Ik heb een iPhone 8 plus. Heb nu iOS 11.1 beta 2 erop staan. Heb nu, maar ook toen ik telefoon binnen had, nergens last van gehad.

  4. Vorige week geen mobiel internet meer met iOS 11 voor de officiële 11.0.3 update. Vodafone. Na herstart deed deze het pas weer. Vliegtuigmodus aan/uit en mobiel netwerk uit/aan hielpen niet.

  5. Ik heb gelukkig KPN. En ik ervaar geen problemen.

  6. @Gonny APN is in Nederland kan je vrij aanpassen. Echter is de APN in het buitenland is wel degelijk van belang. Staat deze niet goed dan werkt het juist niet. Tip blijft om live.vodafone.com te gebruiken en username en password beide op: vodafone

  7. Ik heb een iPhone 6. OTA update iOS 11, 11.0.1 en 11.0.2 gedaan. Voor het eerst sinds ik een iPhone heb (iPhone 2G) nu problemen na een update.
    Internet valt regelmatig weg. Niet alleen na uitschakelen WiFi. Toestel is super traag geworden. Apps starten nu zeker 2x langzamer op. Crashes van diverse apps. Soms tijdens opstarten. Ram geheugen lijkt wel meteen op na 1 app.
    Ga straks de boel wissen en dan via iTunes een nieuwe verse instal doen. Hopelijk helpt dat.

  8. Vodafone en geen problemen.

    iOS 11.03

  9. Fijn te lezen op iCulture dat meer mensen deze klachten hebben. Het is echt heel vervelend dat elke keer wanneer je switcht van Wifi naar 4G, ‘het mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk is’. Het APN-netwerk opnieuw instellen helpt voor het moment, maar je blijft aan de gang ;-). Ik heb een nieuwe sim-kaart geïnstalleerd, maar dat helpt niet. Ik ben zakelijk Vodafone klant. Ik heb Over the Air iOS11 geïnstalleerd, ik ga nu een installatie via iTunes proberen.

  10. Ook met een T-Mobile abonnement geen problemen met 4G en 4G+, alles werkt goed en naar behoren.

    Daarnaast ook geen problemen gehad met de update naar IOS 11 / 11.0.1 / 11.0.2 en 11.0.3 , mijn iPhone 7 Plus blijft goed en probleemloos zijn werk doen.

    Dus waarom de één wel problemen ervaart, en de ander weer niet, snap ik ook niet helemaal.

  11. ik heb een 6s/11.0.3 op een vodafone abbo maar geen probleem vooralsnog, ik update wel altijd via itunes op een w10 machine.

  12. iPhone 8 plus met extreem lage down- uploadsnelheid.
    Download: 2,8 Mbit en normaal 100 Mbit
    Upload: 2,5 Mbit en normaal 19 Mbit
    Gemiddeld gemeten.

  13. Poll ingevuld
    Ik ben een zakelijke Vodafone klant met een iPhone 7 en heb sinds 11 in alle versies een probleem.

  14. Ik heb het probleem ook gekregen op mijn iPhone 6 na de update van ios11. Mijn provider is Hollandsnieuwe, onderdeel van Vodafone (en de APN instellingen zijn inderdaad van Vodafone). Hoop dat het snel wordt opgelost want het is heel irritant. Mijn installatie verliep ook via OTA.

  15. Heb iPhone 6s icm tmobile go unlimited maar heb sinds ios11 mega traag internet van max 15 Mbit download.
    Herstellen e.d. Heeft geen bijdrage aan geleverd.
    Bij iPhone 7 geen enkele probleem. Zit datussen de 140 en de 188 Mbit download.

  16. Zowel ik (6s zakelijk) als mijn vrouw (6 privé) hadden dit probleem. Ik heb op beide toestellen bij de instellingen onder “opties voor mobiele data” de optie “schakel 4G in” op “alleen data” gezet. Dus niet “gesprekken en data”. Dat heeft voor ons het probleem opgelost. Staat zo al een week op beide toestellen ingesteld en geen problemen meer ; ios 11.0.3.

  17. Ook Vodafone en ook dezelfde problemen. Al sinds de public beta. Goed om erachter te komen dat het niet alleen bij mij is. Hoopte dat het met officiele release zou zijn opgelost, maar nog steeds niet helaas. Ik ga iig de tips hierboven proberen, bedankt!

  18. 7 plus, 11.0.3 (11 clean instal) Vodafone zakelijk Red. No problemo

  19. Ik heb het ook in alle beta’s al gehad en gemeld. Ik blijf dat toch bijzonder vinden als een probleem maanden lang bekend is, dan het dan toch mis gaat.

  20. Ik herken het probleem wel met IOS11 op mijn iPhone7, maar ik merk het alleen als ik met de bedrijfs WiFi verbonden was en daarna de trein in stap. Wel een 4g symbool maar geen internet. Even de vliegmodus aan en uit en daarna werkt het weer. Na verbonden te zijn geweest met mijn thuis WiFi, treedt er geen 4g probleem op.

  21. Vorige week al op deze site gemeld toen maar weinig reacties, vanaf iOS 11 last van.
    Collega’s met 6s en 5SE op Vodafone allemaal problemen.

  22. Aan dit commentaar hebben we (n)iets.

  23. Vodafone en de 6S. In geen van de iOs 11 versies problemen ondervonden. Van 10.X naar 11 via iTunes de update uitgevoerd, de opvolgers OTA.

  24. Waarom toch altijd iets met Vodafone????

  25. @Paul: Ik heb precies hetzelfde probleem en van een aantal collega’s hoorde ik hetzelfde: als je het bedrijfsnetwerk verlaat krijg je geen 4G connectie met Vodafone. Even naar vliegtuigstand en dan pikt mijn iPhone 6 de 4G connectie met Vodafone wel op. Bij het verlaten van mijn privé WiFi netwerk heb ik daar geen last van.

  26. yup hier op de iphone 7 met Vodafone exact dit probleem. Zeer irritant.

  27. iPhone 6s, zakelijk voda. Update over the air gedaan. Bij mij voornamelijk als de telefoon eerst verbinding heeft gehad met de carkit van mijn auto( anders was het geen carkit 😂😂). De nieuwe optie berichten onderdrukken tijdens het rijden staat aan. Het lijkt er op dat tijdens het rijden de 4G uit wordt gezet. Vanuit de auto WiFi signaal prima. Als het toestel daarna moet overschakelen naar 4G gaat het verkeert.

  28. Heb ook dit probleem. 6s+ Voda particulier. 11.0.3 Update OTA.

  29. Voor de vodafone klanten onder ons

    Ga eens naar instellingen

    Mobiel data – mobiele data opties

    En zet alleen data aan niet data en gesprekken

    Veel van mijn vrienden op vodafone met ios 11 hadden na deze tip geen problemen meer

    Ik zelf heb T-mobile

    Zodra ik gesprekken en data aanzet keldert mijn snelheid drastisch naar beneden

    Niet geprobeerd is altijd mis!

  30. Origineel geplaatst door HC
    Zowel ik (6s zakelijk) als mijn vrouw (6 privé) hadden dit probleem. Ik heb op beide toestellen bij de instellingen onder “opties voor mobiele data” de optie “schakel 4G in” op “alleen data” gezet. Dus niet “gesprekken en data”. Dat heeft voor ons het probleem opgelost. Staat zo al een week op beide toestellen ingesteld en geen problemen meer ; ios 11.0.3.

    Dit heeft voor mij ook het probleem verholpen, +1

  31. Heb hier ook last van, als zakelijke vodafone klant. Probleem treedt elke keer op nadat ik heb gebeld met iemand. Vliegtugmodus aan/uit is dan de tijdelijke oplossing. Zeer vervelend dit.

  32. Vanaf het moment dat ik iOS11 beta ging draaien op mijn 6S Plus had ik issues met 3G. Volledige streepjes, maar 0 internet (lees 80-100% packetloss). Dit is alle betas zo gebleven. En nu ook met mijn iPhone 8 is het, het zelfde liedje. KPN overigens.

  33. Problemen inderdaad ondervonden maar APN instellingen op Office.vodafone.nl gezet en geen problemen meer. In artikel staat office.vodafone.com. Wellicht .nl gebruiken als je nog problemen ondervindt.

  34. Veel problemen op een iPhone 7plus. Sinds de update continu problemen met 4g maar ook dat (hierdoor) gesprekken wegvallen.
    Het probleem doet zich alleen voor bij mijn zakelijke Vodafone abonnement. Bij mijn particuliere Vodafone abonnement op een iPhone 7 heb ik geen problemen.

  35. Enige oplossing tot nu toe bij mijn klanten is bellen over 4G uitzetten.
    Dus enkel de 4G optie gebruiken voor data.

    Tot op heden heb geen enkele probleem meer vernomen.

  36. Vodafone zakelijk en geen problemen ondervonden.
    Alle updates gedraaid….

  37. Origineel geplaatst door Marvin
    Voor de vodafone klanten onder ons
    Ga eens naar instellingen
    Mobiel data – mobiele data opties
    En zet alleen data aan niet data en gesprekken
    Veel van mijn vrienden op vodafone met ios 11 hadden na deze tip geen problemen meer
    Ik zelf heb T-mobile
    Zodra ik gesprekken en data aanzet keldert mijn snelheid drastisch naar beneden
    Niet geprobeerd is altijd mis!

    Deze tip kregen wij ook van onze leverancier! Ik kan bevestigen dat dit bij ons op kantoor ook werkt.

    We hebben hebben het tot dusver alleen bij Vodafone gebruikers.

  38. Mijn ervaring was dat mijn 4G niet werkte als ik uit m’n auto stapte. Dan had ik thuis WiFi verlaten, Bluetooth op de carkit. Dan uit de auto en dan helemaal niks. Dus ook geen park mobile. Doh
    Dit scenario is herhaalbaar.

    Uiteindelijk uitgevonden dat even in Airplane mode en weer terug de oplossing was, in afwachting van echte oplossing. Ga nu de alleen data optie proberen. Kijken of dat gaat werken.

  39. Ben ik even blij dat ik een jaar geleden overgestapt ben naar T-mobile!

    Binnenshuis en buitenshuis gewoon vol bereik en goed 4g bereik!

  40. Heb welgeteld 1 keer bij T-Mobile meegemaakt dat ik onderweg een paar keer direct achter mekaar geen 4G had. Kan natuurlijk een toevalstreffer zijn maar heb het aan de andere kant nog nooit eerder meegemaakt.

  41. Heb dit probleem ook al sinds de beta versie. Zojuist alleen 4g data aangezet en de internetsnelheid is nu twee keer zo hoog. Ik hoop dat dit het probleem opgelost heeft. Ben hier al twee keer voor bij Vodafone geweest en twee keer een nieuwe Sim gehad. Dit heeft het probleem niet opgelost.

  42. @Dani: Al 10 jaar bij Vodafone al die 10 jaar binnen en buitenhuis volop bereik, ik merk juist mensen met tmobile klagen dat breek niet doet(Ook niet nog wel eens).

    Dus ja geen enkele provider is heilig makend overal.

  43. Ik heb een 6s met Vodafone zakelijk. Update naar iOS 11 via iTunes gedaan en had ook dit probleem. Overschakelen van wifi naar 4G. Telefoon geeft bovenin aan dat er 4G is, maar geen verbinding. Aantal weken geleden 4G van ‘voice and data’ naar ‘data only’ gezet en probleem is sindsdien volledig weg. Hoop dat dit bij anderen ook helpt,

  44. Goed dat dit onderwerp wordt opgepakt. Ik heb een SE en sinds iOS 11 problemen. Dus vanuit thuis wifi naar buiten en dan maakt 4G geen internet verbinding, terwijl er wel 4G in het display staat. Vliegtuigmodus werkt het snelste om het weer werkend te krijgen. Herstel netwerk instellingen helpt niet. Op advies van Vodafone zelf een nieuw SIM kaart geplaatst helpt ook niet.

  45. iPhone SE over the air naar 11.0.0 geüpdatet en vanaf het begin af aan dit probleem. Wordt er helemaal gek van.
    11.0.2 via iTunes restore en daarna (via iTunes) backup terug gezet, probleem nog steeds aanwezig.
    Daarna over the air 11.0.3 en nog steeds aanwezig.

    Echt waardeloos, heb m’n wifi nu overdag uit staan en zet ‘m ‘s nachts aan voor app updates en iCloud backup.

  46. Hier een iphone 6 met Vodafone zakelijk. Sinds OTA update naar 11.0.0/11.0.1/11.0.2 hier last van. Inderdaad na wifi (thuis) en dan in de auto. Na reboot werkte het weer. Ga eerst updaten naar 11.0.3 en voice uitzetten op 4G en het resultaat bekijken.

  47. Ik heb schone installatie gedaan, updates via OTA. Maar ik heb ook veel momenten waarop 4g in eens niet meer beschikbaar is (ook geen 3G). Bij bellen schakelt hij terug naar 3G. Heel vreemd allemaal. Is dus niet alleen Vodafone gerelateerd! Lijkt iets te maken te hebben met het herwaken van de telefoon.

  48. Prive telefoon iphone 7 geen probleem met vodafone

    Werk telefoon iphone 6s soms geen verbinding sinds update

  49. Na 22 jaar Libertel, Liberfone, Vodafone stap ik over over minder dan 2 weken naar KPN.
    Bereik met Vodafone is gewoon dramatisch te noemen, KPN mochten we (zakelijk) testen en wat blijkt, gewoon veel beter netwerk, 4G en meer stabiel.
    Vodafone reageerde onsportief om het nummer niet eerder vrij te geven dan midden Oktober, hoe langer het wachten hoe meer het gevoel van vrijheid bij KPN.

  50. Ik heb Vodafone, iOS11 en een iPhone SE. Nergens last van (gelukkig!)

  51. Ik heb vodafone (zakelijk) ios11 en iphone SE en heb het probleem ook. Workaround is bij mij even vliegtuigstand in en weer uitschakelen.
    Nadeel is dat ik dan ook verbinding met airpods kwijt ben en weer handmatig moet herstellen.
    Hoop dat er snel een fix komt.

  52. Oplossing die bij mij werkt: vliegtuigmodus aanzetten. Even wachten en weer uitzetten. Dan werkt het wel weer.

    Heb het met de FlitsMeister app. Bij kantoor heeft ie WiFi en op het moment dat je wegrijdt heeft ie geen verbinding met 4G. Bovenstaande truc werkt dan.

  53. Ik denk dat het geen Vodafone,maar een IOS probleem is. Ik heb/had met mijn KPN abo hetzelfde probleem en ik las het ook van anderen die geen Vodafone abo hebben.

  54. Ik roam op het netwerk van Vodafone NL met een abonnement uit spanje en dat werkt probleemloos met iOS11 op het netwerk

  55. Ik heb een iPhone 6, voorzien van de laatste versie van iOS, welke OTA geïnstalleerd is. Ik heb een zakelijk Vodafone abonnement. Sinds de release van iOS 11 ervaar ik het hierboven omschreven probleem. De updates die de laatste tijd uitgebracht zijn hebben het probleem niet opgelost. Het resetten van de netwerkinstellingen lost niets op. Het opnieuw opstarten van mijn iPhone lost het probleem wel tijdelijk op. Later kwam ik er achter dat Airplane Mode inschakelen en weer uitschakelen het probleem ook oplost. Toen ik Vodafone over dit probleem heb gebeld pas, stelden zij dat Apple het probleem met een update dient te verhelpen. Het lijkt er echter sterk op dat het probleem bij Vodafone ligt. Ik hoor deze klacht enkel van Vodafone klanten. Ik heb de medewerker van Vodafone verteld van de tijdelijke Airplane Mode workaround en deze kende hij nog niet, maar hij zou het in de organisatie delen.

  56. Origineel geplaatst door HC
    Zowel ik (6s zakelijk) als mijn vrouw (6 privé) hadden dit probleem. Ik heb op beide toestellen bij de instellingen onder “opties voor mobiele data” de optie “schakel 4G in” op “alleen data” gezet. Dus niet “gesprekken en data”. Dat heeft voor ons het probleem opgelost. Staat zo al een week op beide toestellen ingesteld en geen problemen meer ; ios 11.0.3.

    Deze oplossing werkt ook bij mij op de iPhone 6s met Vodafone.Hartelijk dank voor deze tip!

  57. iPhone SE en heb installatie via iTunes gedaan. Helaas ook last van dit probleem…

  58. Weekend lang in België geweest, totaal geen data te ontvangen, alle tips die al eerder besproken zijn geprobeerd zonder resultaat
    Vodafone moet dit Goed uitzoeken en gauw gaan oplossen
    Te gek voor woorden wat ik in België heb moeten doorstaan zonder data
    By the way!! ik bezit een 6s iPhone en mijn abbo is particulier 😡

  59. Ik heb een iPhone 7 met zakelijk Vodafone abonnement en heb het probleem ook. Heel onhandig!

  60. iPhone SE, zakelijk abonnement, telkens geüpdatet via iTunes. Nog steeds (maar niet altijd) problemen met wisselingen tussen WiFi en 4g netwerk. Oplossing is vliegtuigmodus aan en weer uit. Blijft irritant, aangezien dit probleem nooit bestond bij vorige versies.

  61. Sinds update naar IOS 11 met Vodafone bel ik regelmatig anoniem, terwijl de settings goed staan (instellingen – Telefoon – nummerherkenning). Vinkje uit- en weer aanzetten verhelpt het probleem tijdelijk. Irritant.

    Internet via 4G geen problemen.

  62. Geen problemen met een 6s Plus met 11.0.2 icm Vodafone. Buiten de deur werkt de data gewoon zoals het hoort.

  63. iPhone 6 Vodafone abo, updates via iTunes. Wisseling van WiFi naar 4G problematisch. Voornoemde tips bieden helaas, voor mij, geen oplossing. Het enige wat rest is toestel uit- en aanzetten. Zeer irritant!

  64. Zakelijk Vodafone abo, iphone 6.
    Na problemen met wegvallen van 4G verbinding gekozen voor clean installatie via iTunes, twee dagen geen problemen nu helaas wederom weer exact dezelfde problemen!

    Kinderen en vrouw hebben T-Mobile en ervaren totaal geen problemen met ios11.

    Erg irritant zo Vodafone!!

  65. Sinds de update heb ik geen 4 g meer zodra ik hem dan reset is het weer goed, maar ben ik dan op WiFi geweest entert 4 g moet hebben moet ik weer resetten. Er staat wel 4 g maar krijgen ho maar. Heel vervelend

  66. Het is schandalig dat Vodafone vrij weinig van zich laat horen. Het is een probleem wat alleen voor komt op hun netwerk.

    We zijn ondertussen enkele weken verder en nog steeds niks. Hoeveel klanten hebben hier niet last van? Mij stuurde vodafone initieel naar Apple. Als je ze dan naar deze thread stuurt beginnen ze meteen schijnheilig te doen.

  67. Het is inderdaad heel vervelend dat Vodafone weinig van zich laat horen, anders dan naar Apple te verwijzen en dat die het op moet lossen.
    De oplossing om de iPhone steeds even in vliegtuig mode te zetten werkt wel maar is heel irritant. Hopelijk werkt het uitzetten van 4G voor gesprekken, zoals hier boven voorgesteld wel voor langere tijd.

  68. 11.1 lijkt een oplossing. Nu geen problemen meer met iPhone 6 en Vodafone.

  69. Hier nog steeds problemen, ook met 11.1
    Niet altijd, maar wel te vaak.

    Ik zal bellen over wifi uitzetten, kijken of dat wat oplost.

    iPhone 6s Plus 64Gb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.