Reacties voor: Vodafone introduceert duurzaamheidslabel voor mobiele telefoons

Vodafone gaat een duurzaamheidslabel invoeren voor mobiele telefoons. Daaruit valt af te lezen hoe belastend de productie en het gebruik van de telefoon is. Ook worden arbeidsomstandigheden en corruptie meegenomen in de score.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Leuk verkoopargument als toestellen ook qua functionaliteit en prijs vergelijkbaar zijn. Denk dat consument toch eerst kiest voor functionaliteit en prijs en dat deze waardering ondergeschikt is.

  2. Prima idee. Het zal mij niet weerhouden een mooie telefoon te kopen als het label slecht is, maar het stimuleert fabrikanten wel om duurzamer te produceren!

  3. Vodafone laat zien te denken aan het milieu door met het ECO label te komen. De mensen denken steeds meer aan het milieu, bedrijven springen daarop in. Nu kunnen we gaan zien welke telefoonmaker het milieu vriendelijkst is.

  4. Alsof je op een label let bij het kopen van een BMW M3 ofzo. Denk dat het hier ook niet op gaat bij de high-end modellen. Hoewel Apple aardig bezig is Green Peace blij te houden. Maar goed dat gaat ook meer om de verscheping van de producten en volgens mij minder hoe ze de iPhone maken.

  5. Volgende twlefoon sws een iphone ongeacht het label …..

  6. Leuk idee idd als ze dat nou ook doen voor de electromagnetische straling is tie compleet

  7. En wie geeft telecombedrijven als Vadafone een duurzaamheidslabel? Het is commercieel interessant om een ander de maat te nemen; maar wat doen ze zelf?

  8. Ik geloof niet dat consumenten een afweging maken op duurzaamheid.. wellicht energieconsumerend, maar dat staat vaak al bij de batterij specs aangegeven. Daarnaast heeft dit geen direct effect op de portmonnee dus zullen Nederlanders er weinig waarde aan hechten.

  9. Wat een grap…
    Alsof ik let op een duurzaam geproduceerd toestel… NOT!

    Zal vast weer een goede marketing stunt zijn, zie je straks de duurste telefoons met een groen label!
    Man man man…

    Hou toch op met die onzin!

  10. De volgende telefoon word weer een iPhone.
    Ik kijk naar’t label van het abonnement / aanbieder

  11. Wordt inmiddels helemaal gestoord van die milieu gekte!!! Het hele milieu verhaal is alleen maar business, niet meer en niet minder.

  12. Toch is het goed want het toevallig niet om 1 mobieltje maar om miljoenen. En dan
    Maakt het echt wel wat uit. Vooral omdat straks alle fabrikanten da weloeten doen

  13. Prima initiatief. Of je er nu iets mee doet of niet, maar als blijkt dat je iPhone een ‘hufterlabel’ krijgt, is het maar een kwestie van tijd voordat fabrikanten gedwongen worden te letten hoe ze produceren en van wie ze inkopen.

    Ervaring leert dat het een kwestie van tijd is voordat men zich ongemakkelijk gaat voelen doordat ze een ‘Eco 1’ toestel hebben. Dat zag je ook met Hummer (alleen malloten rijden nog in deze benzineslurpers) en bijvoorbeeld ganzelever (heel lekker, maar je voelt je ongemakkelijk als je het bestelt).

  14. Ik vind het een prima idee; trouwens Vodafone is zelf ook steeds duurzamer. Het nieuwe kantoor is het groenste/duurzaamste/millieuvriendelijkste kantoor van Nederland, dus ik vind dit eigenlijke een prima volgende stap

  15. Zou beter zijn als ze ECOnomisch omgaan met de prijzen van abonnementen en hun klanten.!

  16. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    En wie geeft telecombedrijven als Vadafone een duurzaamheidslabel? Het is commercieel interessant om een ander de maat te nemen; maar wat doen ze zelf?

    +1

    Zelf ben ik alleen geïnteresseerd in hoe ze de iPhone raten en concurrenten ervan. Dan kan Apple mooi werken om het nóg milieuvriendelijker te maken dan ze al zeggen dat het is 😉

  17. Ik zal er zeker naar kijken en het meenemen als een van de factoren die mijn keuze beinvloed. En het zal producenten prikkelen er dus ook op te gaan letten.

  18. Dan kunnen we misschien toch eens van die verdomde ecocheques afgeraken !!!!

  19. Goeie zaak. Consumenten worden steeds kritischer. En terecht. Men betaalt een godsvermogen voor een kek toestelletje of apparaat. Logisch dat men ook wilt weten of daar smerige materialen in verwerkt zitten. Of dat het onder tamelijk normale omstandigheden in elkaar is gezet.

    Apple maakt mooi en prettig spul. Ik zou wel graag willen hoe zij werken. Als er ergens in Azie kindertjes van vroeg tot laat in ongezonde omstandigheden mijn ifoon in elkaar zetten, dan heb ik daar een probleem mee ja. En zal ik de volgende keer een wat meer doordachte keuze maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.