Reacties voor: Vodafone introduceert buitenlandbundel van 2 euro per dag

Vodafone introduceert een buitenlandbundel van 2 euro per dag. Voor die prijs kun je 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms'jes versturen en 35MB mobiel internetten. Zakelijke gebruikers betalen 4 euro per dag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Dat is precies wat ik zocht! Hulde vodafone

  2. Goede zet van Vodafone. Dit is veel goedkoper dan wat ik nu betaal als ik snel even iets moet checken in het buitenland en dat je niet iedere dag betaalt, maar alleen op dagen dat je het daadwerkelijk gebruikt is ook top. Eerste stap naar gelijke mobiele tarieven in de hele EU?

  3. Ik zit wel bij Vodafone, maar dan via Sizz. Je zal zien dat dit dan weer niet geld voor sizz abbo’s.

  4. Waarom zit je ook bij Sizz?

  5. Dus als je 3 weken op vakantie bent betaal je 42 euro?
    Daarvoor vind ik de bundel nogal magertjes (vooral de internet databundel).

  6. Niet verkeerd, maar mijn favoriete vakantieland zit er niet bij. Bovendien heb ik T-Mobile, omdat Vodafone wat ze hierop verliezen, weer goedmaken met de Nederlandse tarieven.

  7. @Dekon: Je betaalt 42 euro als je iedere dag internet gebruikt of belt/sms’t. Maar als je iedere dag internet gebruikt of belt/sms’t, ben je zonder deze bundel waarschijnlijk nog duurder uit.

  8. Handig nu is internet op reis 2€/dag en 50mb?
    Helaas kom ik 14juni weer terug!

  9. Origineel geplaatst door Dekon
    Dus als je 3 weken op vakantie bent betaal je 42 euro? Daarvoor vindt ik de bundel nogal magertjes (vooral de internet databundel).

    Alleen als je het daadwerkelijk gebruikt.
    Momenteel heeft VF dit met de Internet op Reis blox.
    Vorig jaar in Oostenrijk ook gebruikt, prima! als je een dag geen internet gebruikt, betaal je ook niks.

  10. erg fijn dat ze de oude op-reis-bundel opgewaardeerd hebben. Die was 2 euro per dag om max 35 MB van je gewone tegoed op te snoepen. Die ging ook elke 24 uur pas in bij start van gebruik en aan het einde van de dag “stopte” de bundel tot je er weer gebruik van ging maken. Let op: 00:01-00:00 uur, maar ook 23:58-00:00 uur = 2 euro. Als je er geen gebruik van maakte koste het dus ook geen 2 euro per dag.
    Ik neem aan dat deze constructie ook bij de nieuwe bundel zo werkt??

  11. Jammer dat ze voor de zakelijke abo’s het duurder maken… die dingen zijn al niet goedkoop. Maak dan een optie dat je ook de 2€-variant kan nemen.

  12. Origineel geplaatst door Pazerg fijn dat ze de oude op-reis-bundel opgewaardeerd hebben. Die was 2 euro per dag om max 35 MB van je gewone tegoed op te snoepen. Die ging ook elke 24 uur pas in bij start van gebruik en aan het einde van de dag “stopte” de bundel tot je er weer gebruik van ging maken. Let op: 00:01-00:00 uur, maar ook 23:58-00:00 uur = 2 euro. Als je er geen gebruik van maakte koste het dus ook geen 2 euro per dag.
    Ik neem aan dat deze constructie ook bij de nieuwe bundel zo werkt??

    Nee want hier zit bellen in de Vodafone CEO twitterde “turns on when you roam” dus dan gaat de 2euro in zodra je op een buitenland netwerk komt.

  13. Het zal aan mij liggen maar bij T-Mobile heb je ook een buitenland internet mogelijkheid. Voor slechts 14,95 per 7 dagen kan je op internet. Volgens mij is dit nog veel goedkoper.

    Jaja, hier zit geen belminuten en/of sms-jes in. Maar het is toch ook internetten in het buitenland en goedkoop. Ik weet niet of vodafone nu dan toch beter zal zijn.

  14. Jammer dat wanneer je bundel op is, niks meer werkt. Via sms activeren, of via myvodafone maakt niet uit, uiteindelijk moest ik vanuit frankrijk naar de nl klantenservice bellen waar ze 1 of andere blokkade op moesten heffen, kon alleen de ks voor mij doen. Waarom dit zo omslachtig werkte kon de dame van de ks mij niet vertellen.

  15. Ga met m’n ipad 3G naar Turkije op vakantie en aangezien ik op m’n ipad niet telefonisch bereikbaar (kan) zijn ga ik een Turkse Prepaid internetkaart voor de Ipad halen.
    Kosten = 39TL voor 4GB (1maand) oftewel €16,79 (gebaseerd op huidige koers)

    Geldt trouwens ook voor m’n Iphone…

  16. dat wordt een vodafone prepaid voor Eu zone.

    ben vaak in Du. Niet zo vaak om internet europa aan te zetten via tmobile. maar dit is gunstiger dan die 5 mb van tmobile voor 1,95 per dag.

  17. Jammer dat’t pas de 15e in gaat. Er zitten dan al 2 bijzondere sportevenementen op nl. de Roparun en de Alpe d’Huzes.

  18. Gaat het hier om een bloX-bundel of een abonnement? Vind het gebruik van beide woorden in dit artikel nogal verwarrend.

    Verder natuurlijk een goede zet van Vodafone, als ze dit als bloX aanbieden. Heb recentelijk ook gebruik gemaakt van Internet op Reis voor 2,- per dag, als je roaming aanzet. Werkt wat mij betreft prima!

  19. En ik maar denken dat de voormalige Ned. Antillen [duizenden stagaires, (ex)pats, gedetacheerden en hun bezoekers elk jaar] nationaal Koninkrijksgebied was, onder dagelijkse territoriale bescherming van de Kroon [Land/Zeemacht, KMar), maar ja … als de baas van Vodafone een Brit is, kan hij zo ver niet denken. Nice one, another fail that is, ya Shropshire vandal.

  20. Origineel geplaatst door Rob
    Nee want hier zit bellen in de Vodafone CEO twitterde “turns on when you roam” dus dan gaat de 2euro in zodra je op een buitenland netwerk komt.

    Dat schreef ik ook: “bij start van gebruik” in het buitenland betekend dat dus starten met roamen. Wat jij eigenlijk zelf zegt is niet correct “zodra je op een buitenland netwerk komt”. Dat betekend nog niet dat je gebruik maakt van het internet, want volgens mij slaat roamen op internetgebruik en niet op bellen/sms-en. Bij mij staat roamen nl altijd uit en de paar keer per jaar dat in het buitenland kom zit ik toch echt op een buitenlands netwerk en kan ik gewoon bellen/gebeld worden, maar NIET internetten.
    Je antwoord geeft wel een interessante draai aan de bundel gaat hij idd aan bij aanmelding op buitenlands netwerk of pas als je gaat bellen/gebeld worden(of SMS) of pas als je internet gebruikt.

    Gonny heeft tijdens het typen van mijn verhaal al antwoord gegeven. Niet nodig om dit verder uit te diepen :).
    Dank je, Gonny

  21. Schandalig duur nogsteeds!
    voor 3 weken 42 euro, bovenop je normale thuisbundel van 30 euro per maand. is toch al een flink bedrag!

    Het moet in principe niet uitmaken waar je bent, in het buitenland of in nederland. We leven in de EU, geen grenzen meer, alles open! Gewoon (zeker met de bundeltarieven van tegenwoordig) overal in de EU voor dezelfde prijs als voor in eigen land!

    Het lijkt erop alsof de telco wil mee liften op de vakantie uitgave van de individu, zo van, op vakantie mag het wat kosten. Terwijl zij er geen enkele actie voor hoeven ondernemen.

    Grote bullshit dus!

  22. Hoera Vodafone….net een vers abootje afgesloten, maar ga al voor de ingangsdatum van die mooie bundel weg…tot volgend jaar dan!

  23. @marc: hoe is T-mobile goedkoper? bij vodafone is het 7×2 per week = 14 euro, plus dat je er belminuten en smsjes bij krijgt en ook nog eens een veel hoger data limiet. Bij T-mobile is het geloof ik maar 100MB per week en bij vodafone dus 7×35… Ik snap dus niet wat je bedoelt… En bij vodafone betaal je dus ook niet als je het niet gebruikt op een dag, en bij T-mobile betaal je gewoon gelijk voor de hele week…

  24. En zou dat deze keer wel gaan werken…… Deze Bundel is niet nieuw en bestaat reeds, maar alleen ligt het aan je abonnement of je hem wel of niet kunt inschakelen. sim only abonnement wat ik heb staat het niet toe hoewel de klantenservice Vodafone mij er zelfs per SMS in februari al op attendeerde kan ik hem niet activeren op mijn abonnement……. dus niet te vroeg juichen over Vodafone…..

  25. Heeft er iemand een idee of je een micro simkaart met databundel kan kopen in Spanje?

  26. Tmobile had ik vorig jaar onbeperkt data voor 14,95 hoor…

  27. Is een iPhone Smart abonnement toch beter. Hiermee kun je 60 dagen per jaar gewoon uit je eigen bundel bellen en internetten.

  28. Vraag is wat die 20/20/35 kosten als je ‘normaal’ in het buitenland belt. Want als je weet dat je bijv. vrijwel niet gaat bellen of gebeld gaat worden dan kan de oude manier best weleens voordeliger zijn.

  29. Even terug komen over t-mobile in het buitenland. Het is daar wel onbeperkt internet. Goed, het is dan minder snel maar wel onbeperkt. Dat vind ik meer een punt eigenlijk.

    Bellen en sms’en doe ik dan toch niet, alles doe ik via whatsapp. Dus voor mij toch meer T-Mobile.

  30. @marc 14,95 geldt voor zone 1 (EU landen). Het meest populaire land Turkije zit in zone 2 en betaal je dus 14,95 per week voor 10 MB. Dan is Vodafone wel veel voordeliger.

  31. Dit had ik (zakelijk) vorig jaar al bij Vodafone… Apart dat het nu bekendheid krijgt

  32. Zo populair vind ik Turkije niet hoor. En voor mij is het prima wat t-mobile heeft en kan bieden. Ik blij er positief bij!!

  33. Ik zie net dat 500MB per week bij T-mobile tijdelijk 9,95 is! deze actie geld tot 1 augustus, erg verleidelijk om te doen, mits ze 3G hebben op m’n vakantie bestemming 🙂

  34. Ben tussen 6 en 14 juni in de Ukraine. Heeft iemand nog n oplossing voor mij ?

  35. Ik hoop dat Hi nog iets uit brengt voor de Verenigde Staten. Zou geweldig zijn om twee weken lang gewoon te kunnen bellen en internetten zonder dat je een dikke rekening op de mat krijgt.

  36. @Nigel:
    Toen internet Europa iets meer dan een jaar geleden werd geïntroduceerd, was het ook 9,95 per maand. Dit is weer net doen of iets actie prijs is, terwijl het waarschijnlijk juist net verhoogd is. En letop: het loopt door tot einde van je contact. Heb je nog 1,5 jaar te gaan, dan betaal je deze bundel nog voor 1,2 jaar grotendeels 14,95!!!

  37. Oekraïne niet voor degenen die afreizen naar het EK. Hier betaal je €8,95 per MB!!!

  38. Ik heb het al voor internet voor maar € 2,- per dag in buitenland.

  39. Duh,
    Hierzo in Spanje met Carrefour prepaid via orange maar 1 euro per dag max 100 mb.Enne niet gebruiken is niet betalen.
    Tja bellen wie wil dat nog?

  40. Waar staat dat je verplicht bent dit te gebruiken?
    Hoor veel gezeur en geklaag, maar zet je de bundel niet aan dan betaal je het standaar tarief en dan is 10 minuten bellen al meer dan €4. Niemand is verplicht om tijdens zijn vakantie te bellen, sms’en en te internetten. Voor de genen die dat wel willen kunnen nu goedkoper uit zijn!
    Wie er zeurt over 1 Europa *zucht* benzine prijzen zijn in het buitenland ook goedkoper, sigaretten, belasting en kan nog wel even door gaan. Stel je eigen verkiesbaar en doe er iets aan zou ik zeggen!

    Maar goed back to topic.
    Je mag 20 minuten bellen en gebeld worden, 20 sms’jes en 35MB voor €2! Met Vodafone passport was 3x gesprek opzetten of gebeld worden al €2,37 (€0,79 starttarief)

    Met de wereld bundel krijg je 4MB voor de niet passport-landen en daarna €2,50 per MB. Normaal kost dit €8,95 per MB! Dus in landen buiten de EU en Azië, Afrika en America is internetten toch wel een stuk goedkoper geworden.

    Conclusie: niet gebruiken en meer betalen of profiteren!

  41. Vreemd. Ik heb deze optie ook al sinds vorig jaar (sim only via directsale actie)
    Maar dan zonder bel/sms, alleen internet. Nu betaal ik dus meteen 2 euro als ik een sms binnen krijg. De iPhone gaat dan maar op vliegtuigmodus op de dagen dat ik er geen gebruik van wil maken.

    Wel met een app je verbruik bijhouden en daarna roaming weer uitzetten, anders $$.

  42. Origineel geplaatst door Eskiya
    Ga met m’n ipad 3G naar Turkije op vakantie en aangezien ik op m’n ipad niet telefonisch bereikbaar (kan) zijn ga ik een Turkse Prepaid internetkaart voor de Ipad halen.Kosten = 39TL voor 4GB (1maand) oftewel €16,79 (gebaseerd op huidige koers)Geldt trouwens ook voor m’n Iphone…

    Hoi ik ga binnenkort ook naar Turkije,kun je me soms zeggen bij welke provider je deze kaart koopt?
    Alvast bedankt Philippe

  43. @ Martin: Telefoon niet gebruiken? Simpel.

    Binnenkort lekker even twee weekjes op vakantie. Twee weken zonder telefoon, zonder internet. Lekker oldskool de weg vragen, met vreemde mensen praten, zelf een eettentje zoeken. Genieten als blijkt dat het een goede keuze was, balen als het dat niet was. Fantastisch!

    Laat de telco’s maar de meest fantastische aanbiedingen doen…het zal mijn tijd wel duren. Foon gaat gewoon uit en die blijft uit.

  44. @marc Jij misschien niet, maar het grote gros van de bevolking wel. De meeste vakantie gangers gaan naar Turkije en is T-mobile absoluut niet voordelig. Probeer niet datgene wat krom is recht te praten.

  45. Ik heb gisteren eens getest en verbruik in circa een halve dag
    Waarin ik 5 mails heb gedownload
    6 internetpagina’s heb bezocht, 5 minuten wordfeud en 1 whatsapp
    100mb, dan vind ik het wel sterk
    Dat je met 35mb ongeveer het 100 voudige kunt doen. Of vodafone is niet eerlijk bezig Waar vind ik de datacalculator trouwens ?

  46. Ik heb dit hele stuk doorgelezen maar ik snap iets toch nog niet. Hoe kan je ervoor zorgen dat je geen smsjes binnen krijgt en niet perongeluk mb’s gebruikt? Ik bedoel met automatisch mail checken enzo..
    Ik hoop dat ik antwoord krijg (:

  47. Origineel geplaatst door Tess
    Ik heb dit hele stuk doorgelezen maar ik snap iets toch nog niet. Hoe kan je ervoor zorgen dat je geen smsjes binnen krijgt en niet perongeluk mb’s gebruikt? Ik bedoel met automatisch mail checken enzo.. Ik hoop dat ik antwoord krijg (:

    In vliegtuigmodus zetten.

  48. Kun je ook online zien hoeveel dagen je hebt verbruikt?

  49. Ben 3 weken in Turkije geweest met alles-in-1-pakket. Kon niet bellen (melding beperkte dienst) of gebeld worden, sms’jes kwamen niet of dagen later aan en met internet was geen verbinding te krijgen. Andere Vodafoongebruikers op dezelfde vakantiebestemming hadden hetzelfde probleem. Volgens Vodafone is er geen melding geweest van een storing. En misschien had ik ook wel een verouderde simkaart (En hoe kom je daar dan achter?). Twee jaar geldeen een abonnement bij Vodafone genomen, maar ook in Nederland krijg ik vaak de melding “beperkte dienst”. Abonnement loopt af, en ik denk er sterk over over te stappen naar een andere provider.

  50. @RH: Op de website wordt nergens melding gemaakt van BloX, dus dat heb ik ook niet in het artikel genoemd.
    Het werkt als volgt: je geeft eenmalig aan dat je gebruik ervan wilt maken. Zodra je in het buitenland gaat roamen/bellen/etc wordt die 2 euro per dag in rekening gebracht, alleen op dagen waarop je ook daadwerkelijk gebruik ervan maakt. Ben je weer in Nederland, dan hoef je je niet af te melden. Alles wordt verrekend via je normale telefoonfactuur.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.