Reacties voor: Vodafone: goedkoop roamen in 16 Europese landen met nieuwe Internet op Reis-bundels

Vodafone lanceert vandaag 'Internet op Reis', een speciale bundel waarbij je voor 5 euro per maand 1 GB dataverkeer mag verbruiken in Europese landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

  1. Wat zijn die prijzen voor mobiel internet in het buitenland toch aan het dalen, een hele goede zaak!

  2. 35 mb 30 fotos uploaden? Mijn fotos komen vaak boven de 1 mb uit, dan nog naar de site etc.. P.s 5 euro pm voor een gig is dan wel fijnnn

  3. €5/maand voor 1 GB?

  4. Lol, ik betaal 1 euro per dag voor 50mb als ik in het buitenland ben. Vodafone ierland ftw:)

  5. De prijzen op de Vodafone site zijn toch iets anders: 3 dagen totaal 5 mb voor 5 euro, of zeven dagen totaal 25 mb voor een tientje ?

  6. Origineel geplaatst door BorgqueenxLol, ik betaal 1 euro per dag voor 50mb als ik in het buitenland ben. Vodafone ierland ftw:)

    Die prijzen gaan omhoog volgend jaar ;-)! Sowieso €2/dag

  7. Zou dit ook voor de supersim klanten gelden? Aangezien ik met mijn supersim abb. ook al geen gebruik kon maken van de internationale internetbundels

  8. @Borgqueenx: Niet lang meer. Ik heb gehoord dat je vanaf nu 1 euro per 5MB betaalt.

    @Rick: Ik denk dat de informatie op de site nog niet is bijgewerkt. In het persbericht staat echt: 5 euro per maand, 1GB uit je nationale bundel gebruiken.

  9. Wauw, goedkoop hoor. Wanneer volgt T-Mobile? 😀

  10. Origineel geplaatst door Joost Verhoeven
    Zou dit ook voor de supersim klanten gelden? Aangezien ik met mijn supersim abb. ook al geen gebruik kon maken van de internationale internetbundels

    Dat probeerde ik net ook uit te vinden. Helaas wist de helpdesk hier überhaupt nog niets vanaf. Ik kreeg het advies later vandaag terug te bellen.

  11. he toe, en what about mensen zoals ik met een huidig abonnement? Ben benieuwd, want als je de engelse versie ziet is het toch echt heel wat anders

  12. @Gonny van der Zwaag: Hmm… da’s dan weer jammer… Had afgelopen vakantie in Portugal een gepeperde rekening na roaming. Had weliswaar een 25MB/€10/7dgn ‘blox’ maar wat is nou 25MB voor een iPhone? Dus deze optie van €5/1GB was mooi geweest, helaas (hoewel? 😉 heb ik een goedkoper Vodafone-abonnent…

  13. iedere camping/hotel heeft tegenwoordig wifi waar je als gast gebruik van mag maken (kostenloos) dus heb dat niet perse nodig op vakantie.

  14. Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland zei: “Wij laten met deze oplossing zien dat dataverbruik op reis niet meer duur hoeft te zijn.”

    Eufemistisch taalgebruik meneer Schulte-Bockum; u doet nu net of u met een vooruitstrevende oplossing komt, maar het internationaal (EU) opererende Vodafone in feite iets doet wat het vele jaren geleden had moeten doen: het opheffen van zo goed als virtuele landsgrenzen.

    Dat de EU deze belachelijke situatie niet zelf heeft aangepakt is mij een raadsel, maar het kan niet uitblijven; op een gegeven moment wordt ook daar iemand wakker natuurlijk en dat snapt Vodafone heel goed; draait de zaken op zijn kop en brengt een onvermijdelijke EU ingreep vervolgens als noviteit.

    Ik begin steeds beter te begrijpen wat die studies marketing en communicatie inhouden; het verkopen van knollen voor citroenen.

  15. Als we nu is met elke inwoner in Nederland is afspreken
    dat we de komende 2-3 jaar niks nada aan internet abonnementen aansluiten, moet jij maar is zien hoe de prijzen dan dalen.

  16. Je betaald dus in het buitenland € 5,- voor 1 GB en in nederland € 9,50…. toch appart

  17. Zou dit nou ook gelden voor een zakelijke iphone abbo?

  18. @pascale: Nee, die € 5,- komt bovenop het bedrag dat je al betaalt voor je databundel.

  19. @pascale…idd beetje vreemd ja..Maar wel handig dit..Ga in februari een lang weekend naar Barcelona, dan 1 maand 5 euro betalen en dan kan mijn iPhone4 mooi mee, die ik morgen ga ophalen..

  20. Hoop dat het voor de kerstvakantie nog ingaat. 2 euro per dag is te doen. Vraag me wel af hoe ze het inregelen: moet je voordat je op vakantie gaat elke keer iets aanzetten en dan reken je 2 euro per dag af (alleen bij daadwerkelijk gebruik? en hoe lang mag dit?)

    Of kun je ook aangeven dat je hier altijd gebruik van wil maken zodat je standaard 2 euro bij gebruik in het buitenland afrekend (max 35 mb)

  21. Ik begrijp nog altijd niet waarom het niet mogelijk is een ‘wereldwijde’ bundel te maken. T-Mobile en Vodafone zitten over de hele wereld en toch extra kosten als je in en ander land via hun netwerk belt en internet.

    Kan iemand dat uitleggen?

  22. ik heb een bestaand abonnement, en ik kan de bloX gewoon toevoegen in mijn vodafone, zie:
    http://img405.imageshack.us/img405/1866/bloxq.jpg

    hier staan de algemene voorwaarden;
    http://www.vodafone.nl/Vodafone/wg20/pdf/dienstvoorwaarden_vf_blox_post_febr10.pdf

    Bedankt voor de tip, dit maakt het voor mij echt eens stuk goedkoper, zit elke maand wel eens in het buitenland, en werkte eerder altijd met losse locale SIM kaartjes.

  23. En wat als je nog onder de FUP valt en dus geen limiet van 250 Mb of 1 Gb hebt per maand? Wat zijn dan de regels en tarieven voor deze gebruikers in het buitenland per 1-12?

  24. Origineel geplaatst door leon
    http://www.vodafone.nl/buitenland

    Dan kies ik iedere keer de verkeerde hotels uit want ik tref ze alleen maar aan waar je (fors) voor Wifi moet betalen. Dat neemt niet weg dat je wel een punt hebt. Op veel plekken is (tegen betaling) Wifi te krijgen.

  25. die prijzen mogen weleens omlaag idd, ik vind het onbegrijpelijk dat het tot nu nog steeds zo duur is. Echt niet van deze tijd..

  26. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Ik begrijp nog altijd niet waarom het niet mogelijk is een ‘wereldwijde’ bundel te maken. T-Mobile en Vodafone zitten over de hele wereld en toch extra kosten als je in en ander land via hun netwerk belt en internet.Kan iemand dat uitleggen?

    Nee Tsjaap; dat kan niemand uitleggen, want het is grote flauwe kul die zeker voor wat betreft de EU absoluut niet toegestaan zou moeten worden. Van de providers begrijp ik niet dat ze het hun klanten zo moeilijk maken en in feite tijdelijk wegjagen naar locale providers omdat dat goedkoper is. Ik kan geen geen touw aan vastknopen; of het is gewoon zo dat de mensen die niet in de gaten hebben dat ze in het buitenland veel meer betalen nog steeds meer opleveren dan het tijdelijke verlies van klanten.

    Kan je nagaan HOEVEEL er aan je wordt verdiend ALS je gewoon door blijft bellen en surfen in het buitenland.

  27. Werkt dit qua facturatie net zoals het oude product “Data Dagbundel op reis”? Dat hoefde je maar één keer aan te zetten en werd alleen gefactureerd als je je die maand daadwerkelijk in het buitenland begaf…

  28. 5,- per maand is duurder dan 2,- per dag? Ja, totdat je 2,5 dag op vakantie gaat…

  29. Wat ik me afvraag is of dit ook met de SIM-Only abbo’s geldt. Anders sluit ik liever vandaag dan morgen nog een Bel+SMS+Web 620 af, dat zou dan super zijn!

  30. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Richard —Dan kies ik iedere keer de verkeerde hotels uit want ik tref ze alleen maar aan waar je (fors) voor Wifi moet betalen.Hoe duurder het hotel, hoe duurder de Wi-Fi-verbinding. Je zou denken dat je bij een kamer vanaf 150 euro per nacht wel gratis Wi-Fi zou kunnen krijgen, maar bij dat soort hotels is het fors betalen. Eigenlijk zit je beter bij een 2- of 3-sterrenhotelletje van 80 euro. Daar is het vaak gratis.

    yep en daarom Boingo met tethering gebruiken 😉

  31. @Wessel Meyer
    “Ik begin steeds beter te begrijpen wat die studies marketing en communicatie inhouden; het verkopen van knollen voor citroenen.”

    JUIST!!

  32. @Rogier: ze zijn al omhoog gegaan: is nu 3 euro per dag.

  33. @Borgqueenx: Sorry jongen maar dan zou ik de voorwaarde van Vodafone Ierland nog maar eens doornemen. Ik heb dezelfde kaart als jij en ze hebben zins 27 November 2010 de tarieven even goed aangepast dus voor ons geld dat mooie aanbod ook niet meer.

  34. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Lol, ik betaal 1 euro per dag voor 50mb als ik in het buitenland ben. Vodafone ierland ftw:)

    Dat is niet meer zo vanaf 25 november. Prijzen zijn flink verhoogd en de datahoeveelheiden zijn aangepast.

  35. Zijn die bundels (blox) maandelijks opzegbaar? Of zit je er een jaar aan vast ??

  36. Ik wou zo’n soort databundel voor het buitenland ook activeren via de Vodafone-site afgelopen zomer. Alleen werkte dat niet via My-Vodafone (misschien omdat ik kort daarvoor mijn abbo verlengd had, dat was nog in behandeling).
    Uiteindelijk bijna €100 kwijt terwijl ik alleen af en toe mail heb gecheckt en paar dingen had opgezocht via internet.

  37. Nou 100x gebeld met 1200 en 1201 maar niemand kan me helpen aan dit account. sterker nog ze zeggen dat dit dit jaar niet meer ingaat maar volgend jaar.Heb een uur met die *** vodafone aan de lijn gezeten…
    Het wordt tijd dan Joep van ‘t Hek ook naar Vodafone gaat.. wordt de helpdesk/klantenservice daar ook weer wat beter

  38. Origineel geplaatst door patrick
    Zijn die bundels (blox) maandelijks opzegbaar? Of zit je er een jaar aan vast ??

    Zelfde vraag.

  39. als je op de vodafone.com corporate site kijkt (dank @attore van droam.nl voor de tip) zie je hele andere dingen staan, nu voor UK, Duitsland, Italie, Spanje en Griekenland die al klaar zijn voor dit aanbod (Data Traveller geheten). Allemaal andere voorwaarden, soms 5mb voor 2 euro, soms 25mb voor de maand gratis bij je abbo. Nergens een GB te bekennen en een Gigabyte voor 5 euro kan ook gewoon helemaal niet. Punt. Vodafone rekent intern echt niet met een halve cent per mb.

    Vooralsnog lijkt Nederland niet klaar en kun je voor de winter beter naar Droam; die bieden een mifi met 50mb data bundel in huur aan voor een prima prijs en geven nog goede service ook. Of haal lokaal een pre paid kaart zou de eigenaar van dit gremium aanbevelen 🙂

    Grappig trouwens dat Vodafone Nl de pers wel informeert maar een klant botweg gewoon niet. Typerend zou ik durven zeggen (zelf al jaaaaren klant bij KPN)

  40. http://www.vodafone.co.uk/personal/price-plans/managing-my-costs/travelling-abroad/using-the-internet-abroad/index.htm

    dit is de link bij Voda Uk. Let ook op het verschil tussen data op je telefoon (en denkelijk NIET Iphone en Ipad) en data op je laptop (ad 10 UKP per dag voor 50mb).

    Zou NL hier nou echt substantieel van gaan afwijken ?

  41. Informatie is nu toegevoegd op de site. Kan alleen niet vinden of de internet op reis dagbundel ook mogelijk is voor mensen met een “oud” abbonement waar er sprake is van FUP ipv van een datalimiet

    http://www.vodafone.nl/mobiel_bellen/service_en_informatie/internationaal_bellen/vodafone_live_en_internet/internetbundels

    Ik heb het wel kunnen activeren met mijn SO bel + sms + web 360 abo. (via mijn vodafone)

  42. en hoe zou het zitten als je alleen een data abbo hebt, zoals bij een Ipad (waar 35mb echt niets is) ?

  43. Mensen letop, Ze rekenen enorme prijzen in Servie.

    voor 10 mb betaal je daar makkelijke 200 € voor.

    OPPASSEN, OPPASSEN, OPPASSEN, OPPASSEN

  44. Nou ik heb het gisteren zakelijk afgesloten
    duurde wel 1 dag. maar ik heb het!!
    het staat nu ook bij “mijn vodafone” op de website.

    Internationaal internet op reis 1GB a 5 eur per maand
    rockehhh

    ik denk dat ik nu maar op vakantie ga om het te testen

  45. Heeft iemand al ervaring met de 2 Euro per dag- bundel?
    Ga volgende week 3 dagen naar Duitsland namelijk!

  46. Als ik hem nu aanzet, gaat het dan direct in of pas in maart?
    Want ik ga volgende week naar Lanzarote, Canarische Eilanden, Spanje.
    Hoop trouwens ook dat ze het onder Spanje rekenen..

    Trouwens toen ik de blox aanzette, stond er 0 euro per maand?

  47. Ik heb een belangrijke update in het artikel gezet (zie rood blok). In de kleine lettertjes bleken nog wat verrassingen te staan. Het aanbod van 5 euro per maand geldt alleen voor nieuwe abonnementen van €39,50 of meer.

  48. @Richard

    Dan kies ik iedere keer de verkeerde hotels uit want ik tref ze alleen maar aan waar je (fors) voor Wifi moet betalen.

    Hoe duurder het hotel, hoe duurder de Wi-Fi-verbinding. Je zou denken dat je bij een kamer vanaf 150 euro per nacht wel gratis Wi-Fi zou kunnen krijgen, maar bij dat soort hotels is het fors betalen. Eigenlijk zit je beter bij een 2- of 3-sterrenhotelletje van 80 euro. Daar is het vaak gratis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.