Reacties voor: Vodafone gaat iPhone-contract niet aanvechten, voorraad Mobistar uitgeput

Vodafone gaat in Nederland de exclusieve deal van Apple met T-Mobile niet aanvechten. In België is Mobistar inmiddels door de voorraad heen en roept filialen op om geen intekenlijst te hanteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. – Gaan we oplossen, maar hier off-topic

  2. ik heb toch het vermoeden dat het om de iPhone 3G gaat op de site, en niet om de 3Gs, anders zou de 32 gig er volgens mij ook al bijstaan + de prijzen zijn net hetzelfde als die van de 3G.
    Ik weet het dus zo niet.

  3. Ik denk dat het inderdaad de voorraad van de 3G is die uitgeput is. @kal_el:

  4. Inderdaad het gaat om “oude” 3G modellen bij Mobistar.
    Leuk voor die mensen die dan dachten dat ze een 3G(s) hadden besteld!

  5. Het gaat hier inderdaad nog altijd om de Iphone 3G, de prijzen van de nieuwe Iphone zijn namelijk nog altijd niet officieel bekend. Ik verwacht dit ten laatste woensdag.

  6. Wel is de iPhone in Nederland gewoon bij gsm-winkels te koop als los toestel en in combinatie met abonnementen (we zullen binnenkort weer een overzicht maken). Wie een simlockvrije iPhone 3G S wil hebben, kan overigens ook naar België gaan..????

    staat hier dat de 3G nu simlockvrij in NL te koop is??? of ook de 3GS?? In NL simlockvrij????

  7. Belgie mag van mij wel eens de prijzen bekend gaan maken..
    hoop dat ze rond dezelfde prijs zullen blijven als bij de introductie van de iphone 3g. Helaas lijkt het een totaal de andere kant op prijs te worden.

  8. Euh….dat van de website van mobistar klopt toch ergens niet hoor. Je kon daar nog gewoon de iPhone 3G bestellen.
    Of ben ik nu fout?

  9. Origineel geplaatst door Shorty007
    Wel is de iPhone in Nederland gewoon bij gsm-winkels te koop als los toestel en in combinatie met abonnementen (we zullen binnenkort weer een overzicht maken). Wie een simlockvrije iPhone 3G S wil hebben, kan overigens ook naar België gaan..????staat hier dat de 3G nu simlockvrij in NL te koop is??? of ook de 3GS?? In NL simlockvrij????

    Verschillende (web)shops verkopen uit Italie/Belgie geimporteerde iPhones met niet-t-Mobile abonnementen… en die zijn dus simlockvrij.

  10. Ik was één van de gelukkige die op de lijst stond bij de eerste 5. Kreeg vrijdag telefoon dat de lijst niet meer gelde. Ik zit al te sukkelen met mn HTC sinds april en wachte sinds dan op de nieuwe iphone. Geen htc meer voor mij omdat het allemaal teveel wordt met dat gecloon met een WM-shell. Ter info, mijn oor-speaker werkt niet meer, moet dus altijd bellen met speaker aan en mn netwerk valt altijd weg als mn gsm een paar tikken krijgt, zeer productief als zelfstandige en oproepen die je mist. Leuk als ik er nu weer geen heb en weer weken moet wachten!

  11. ik sta ook als 2de op de lijst bij een mobistar shop, maar ik heb echter nog niets gehoord van 1 of andere afschaffing, terwijl de verkoper me op de hoogte ging houden van alle nieuwtjes..

  12. @Iwantmy3GS:
    Als iemand min vraagt of ik zijn computer Jan fixen vraag ik altijd eerst wat voor OS hij draaid. Als hij Windows zegt laat ik hem niet eens uitpraten en zeg al dat ik niks van computers weet. Zo ook met telefoons.

    Ach nee, geen HTC prullen meer. Het eerste wat een HTC pieper tegen je zegt als je telefoon telkens crasht is dat je allemaal tweaks moet doen en rare rommetjes moet gaan zoeken. Dan draait het heel stabiel volgens hen. Het ligt altijd aan jou dus. Typische Windows mentaliteit: zeggen dat het door de gebruiker komt als het mis gaat. Alle Windows ellende van register missers en dll fouten heb je op zo’n HTC prul ook, das bij de iPhone wel even anders straks voor je. 😉

  13. BELACHELIJK!

    Dat dit nog kan in deze tijd! Producten opkopen :s
    We kunnen tegenwoordig de zorgverzekeraar kiezen die we willen, elektriciteitsbedrijf die we willen maar als we een iPhone willen dan moeten we persee een abbo nemen bij dat pauper T-Mobile :S

  14. @Wouter:
    Je moet helemaal niks, je kunt ook een HTC prul kopen, of zo’n Neukia. Tuurlijk mag Apple zelf bepalen bij wie jij je iPhone koopt: heeft niemand wat mee te maken toch?

    Leuk voorbeeld van de zorgverzekeraars trouwens, want daar mag je ook nauwelijks zelf bepalen welke medicijnen je wilt: kiezen zij wel voor je, anders vergoeden ze het niet…

  15. Origineel geplaatst door Wouter
    BELACHELIJK!Dat dit nog kan in deze tijd! Producten opkopen :s
    We kunnen tegenwoordig de zorgverzekeraar kiezen die we willen, elektriciteitsbedrijf die we willen maar als we een iPhone willen dan moeten we persee een abbo nemen bij dat pauper T-Mobile :S

    Welke tijd, de tijd waarin de USB stick nog geen 10 jaar bestaat? 😛

  16. Wel is de iPhone in Nederland gewoon bij gsm-winkels te koop als los toestel en in combinatie met abonnementen (we zullen binnenkort weer een overzicht maken).

    Maar zonder garantie bij T-Mobile dan of niet? Dus gewoon geïmporteerde modellen uit het buitenland die door onafhankelijke resellers doorverkocht worden, met een contract naar keuze.

  17. Origineel geplaatst door Snaak
    @Wouter:
    Je moet helemaal niks, je kunt ook een HTC prul kopen, of zo’n Neukia. Tuurlijk mag Apple zelf bepalen bij wie jij je iPhone koopt: heeft niemand wat mee te maken toch?

    Toch is het wel een vreemde situatie. Bij de automarky zie je dat Europa hier ook gaat reguleren en dat je straks geen merkspecidieje dealers meer hebt zoals nu het geval is. Ik vermoed dat dat straks ook voor de telefoniemarkt zo zal zijn.

  18. Het zijn de gewone 3G 16 GB modellen natuurlijk want die gaan ze niet meer verkopen!
    Hopelijk zijn de lijsten niet overal geschrapt anders zal ik m’n voorschot terug gaan halen.
    Ik heb ergens anders al besteld ondertussen! Zien waar het eerst lukt!

  19. @PLi:
    Moet je alleen weten dat hier zelf om wordt gelobbyd. Volkswagen vindt het niet erg om ook een Porsche naast hun Golf te zetten. Vergeet het dus maar dat er straks BMWs naast een Mercedes komen te staan. Dit soort winkels zijn er in de telefonie al zat trouwens: kijk eens naar een Belcompany. Service punten zullen er altijd blijven bestaan en Vodafone gaat geen Tmo abo’s verkopen hoor.

  20. Lab9 heeft niks op zijn website staan over de iPhone 3G S hoor? http://www.lab9.be/

  21. achterklap! waarschijnlijk horen we dinsdag meer uit belgie.. en lijkt mij logisch dat vodafone het er bijlaat..zij gaan het zelfde doen met de palm pre in september

  22. Mobistar krijgt rond de 7500 toestellen geleverd de 26e. Per winkel gaat het om 500/250/100 toestellen (afhankelijk van de grootte van de winkel).

  23. @Snaak:
    Ik bedoelde ook niet dat Vodafone dan T-Mobile abo’s zou gaan verkopen maar wel dat koppelingen aan een netwerk zoals nu met de iPhone in de toekomst tot een verleden behoren. Het blijft een vreemde situatie dat iemand niet zelf mag bepalen welke provider hij kiest bij een telefoon. Beetje hetzelfde als Renault zegt dat je alleen nog maar bij Shell mag tanken.

  24. Origineel geplaatst door pbouwen
    ik sta ook als 2de op de lijst bij een mobistar shop, maar ik heb echter nog niets gehoord van 1 of andere afschaffing, terwijl de verkoper me op de hoogte ging houden van alle nieuwtjes..

    Zal zo niet zijn, alle lijsten zijn inmiddels geschrapt, en degenen die voorschot betaald hebben krijgen dat in vermindering met wanneer ze hun iPhone 3GS in de winkel kopen, zoals iedereen. Je krijgt dus géén enkele voorrang op anderen, zijn ze uitgeput dan moet je wachten tot de volgende levering.

  25. Origineel geplaatst door Jens
    Lab9 heeft niks op zijn website staan over de iPhone 3G S hoor? http://www.lab9.be/

    Eventjes mailen en ze zetten jou op de lijst 😉 al zijn ze toch wel voorzichtig denk ‘k. Mij kennen ze daar omdat ik af en toe eens passeer om info en dergelijke, heb er overigens mijn Macbook gekocht en gratis office bij gekregen omdat ze deze vergeten zijn aan te bieden ( promotiestunt ). maar dat je een iphone op jouw naam kan zetten is zeker waar 😉

  26. @Monolo:

    Kerel, weet jij wel wat je zegt?

    Er ziujn in België 150 Mobistar winkels. Das welgeteld 50/winkel gemiddeld. Er gaan echt geen aantallen van 500/200 stuks aangeleverd worden in de winkel op die dag hoor!

    Het kan goed zijn dat enkele grote franchises meer aantallen aangeleverd gaan krijgen, maar 500 lijkt mij echt veel te veel op een aantal van 7500stuks!

  27. Origineel geplaatst door David
    @Monolo: Kerel, weet jij wel wat je zegt?Er ziujn in België 150 Mobistar winkels. Das welgeteld 50/winkel gemiddeld. Er gaan echt geen aantallen van 500/200 stuks aangeleverd worden in de winkel op die dag hoor! Het kan goed zijn dat enkele grote franchises meer aantallen aangeleverd gaan krijgen, maar 500 lijkt mij echt veel te veel op een aantal van 7500stuks!

    Ter verduidelijking, T-Mobile in Nederland heeft bij de speciale launch party in Almere ‘slechts’ 200 stuks, dus waarom zou een gemiddelde Mobistar winkel er meer krijgen?

  28. Lab 9 heeft een hele slechte service, ben er geweest omdat er haarscheurtjes in mijn iPhone zaten en ze zeiden dat de haarscheurtjes niet rond de headphone-jack voorkomen en ik zei ook dat de sensor voor het licht niet meer werkte, toen zeiden ze dat ze hem gingen opsturen. Toen ik hem terug ging halen was er niets aan veranderd, ze hebben hem volgens mij zelfs niet opgestuurd want ze konden geen bewijs voorleggen, ik zit nu nog steeds met een half kapotte iPhone, ondertussen zijn er ook al andere problemen met mijn iPhone en ik ga er over een aantal dagen mee terug. Toen ik in de winkel kwam kenden ze me zelfs niet meer alhoewel ik daar al een macbook had gekocht enzo en ik was ook de 8e in de rij voor een iPhone te hebben op 11 juli vorig jaar.

    Srry, ik weet dat dit off-topic is maar ik wou het toch even kwijt.

  29. Origineel geplaatst door Snaak
    @Wouter:
    Je moet helemaal niks, je kunt ook een HTC prul kopen, of zo’n Neukia. Tuurlijk mag Apple zelf bepalen bij wie jij je iPhone koopt: heeft niemand wat mee te maken toch?Leuk voorbeeld van de zorgverzekeraars trouwens, want daar mag je ook nauwelijks zelf bepalen welke medicijnen je wilt: kiezen zij wel voor je, anders vergoeden ze het niet…

    Kan wel zijn.. maar ik ben een Apple freak en geen t-mobile freak

  30. @Wouter:

    Dan ga je toch gewoon een dagje naar België of je laat je eentje opsturen??

  31. Origineel geplaatst door David
    @Monolo: Kerel, weet jij wel wat je zegt?Er ziujn in België 150 Mobistar winkels. Das welgeteld 50/winkel gemiddeld. Er gaan echt geen aantallen van 500/200 stuks aangeleverd worden in de winkel op die dag hoor! Het kan goed zijn dat enkele grote franchises meer aantallen aangeleverd gaan krijgen, maar 500 lijkt mij echt veel te veel op een aantal van 7500stuks!

    Jah hoor, heb deze info gekregen via interne kringen in het mobistar marketing en stock beleid.

    De regeling gaat als volgt, het zijn maximaal-stock items, wilt zeggen dat de stores een maximaal aantal kunnen aanvragen, door middel van de iphones uit mindere drukke punten over te brengen naar drukkere punten.

    Uitleg :

    De provinciale Mobistar centers krijgen maximaal 500 stuks. De middel-grote service punten krijgen maximaal 200 stuks en de kleinste mobistar centers en apple retail stores krijgen maximaal 100 stuks.

    Ook wil ik je zeggen dat er meer dan 150 mobistar winkels zijn. In mijn dorp van 11000 inwoners heb je 6 mobistar shops.

  32. Ter verduidelijking, T-Mobile in Nederland heeft bij de speciale launch party in Almere ’slechts’ 200 stuks, dus waarom zou een gemiddelde Mobistar winkel er meer krijgen?

    Klopt maar dat is hun stock in de winkel zelf, ze hebben ook een centrale stock zoals elke provider, die apple blijft aanvullen, en daaruit kunnen ze extra iphones laten overbrengen naar de service-punten 😉

  33. Origineel geplaatst door Monolo
    Origineel geplaatst door David@Monolo: Jah hoor, heb deze info gekregen via interne kringen in het mobistar marketing en stock beleid. De regeling gaat als volgt, het zijn maximaal-stock items, wilt zeggen dat de stores een maximaal aantal kunnen aanvragen, door middel van de iphones uit mindere drukke punten over te brengen naar drukkere punten.Uitleg :De provinciale Mobistar centers krijgen maximaal 500 stuks. De middel-grote service punten krijgen maximaal 200 stuks en de kleinste mobistar centers en apple retail stores krijgen maximaal 100 stuks.Ook wil ik je zeggen dat er meer dan 150 mobistar winkels zijn. In mijn dorp van 11000 inwoners heb je 6 mobistar shops.

    Jouw regeling zou nog wel eens kunnen kloppen. Maar uw verhaakl over Mobistar winkels in België klopt langs geen kanten.

    Hetgeen wat u bedoelt, zijn verkooppunten/verdelers van Mobistar maar dat zijn geen winkels. En bij mijn weten krijgen alleen de franchises iPhones aangeleverd…

    En om even te verduidelijken, het zou inderdaad goed kunnen dat er in uw “dorp” 6 Mobistar winkels zijn, maar dan moet jouw “dorp” de naam “Brussel” dragen, en dan staat die 11 000 daar toch wel een beetje verweesd, vind je niet?

  34. lol ik denk dat ze bij mobistar net als verleden jaar maar een paar toestellen per shop krijgen en misschien krijgen ze de 32 gig wel later

    wat betreft lab9

    Origineel geplaatst door Axel Dejager
    Lab 9 heeft een hele slechte service, ben er geweest omdat er haarscheurtjes in mijn iPhone zaten en ze zeiden dat de haarscheurtjes niet rond de headphone-jack voorkomen en ik zei ook dat de sensor voor het licht niet meer werkte, toen zeiden ze dat ze hem gingen opsturen. Toen ik hem terug ging halen was er niets aan veranderd, ze hebben hem volgens mij zelfs niet opgestuurd want ze konden geen bewijs voorleggen, ik zit nu nog steeds met een half kapotte iPhone, ondertussen zijn er ook al andere problemen met mijn iPhone en ik ga er over een aantal dagen mee terug. Toen ik in de winkel kwam kenden ze me zelfs niet meer alhoewel ik daar al een macbook had gekocht enzo en ik was ook de 8e in de rij voor een iPhone te hebben op 11 juli vorig jaar.Srry, ik weet dat dit off-topic is maar ik wou het toch even kwijt.

    wat betreft lab9 deze mensen geven een prima service zeker de mensen in aalst
    kappotte iphones worden zelfs door lab9 opgestuurd naar dynafix die ze maakt en als zij het toestel kapot terug sturen is het echt een zaak van dynafix en nieet van lab9

  35. Origineel geplaatst door ronaldoo
    wat betreft lab9 deze mensen geven een prima service zeker de mensen in aalst
    kappotte iphones worden zelfs door lab9 opgestuurd naar dynafix die ze maakt en als zij het toestel kapot terug sturen is het echt een zaak van dynafix en nieet van lab9

    Origineel geplaatst door Axel Dejager
    Lab 9 heeft een hele slechte service, ben er geweest omdat er haarscheurtjes in mijn iPhone zaten en ze zeiden dat de haarscheurtjes niet rond de headphone-jack voorkomen en ik zei ook dat de sensor voor het licht niet meer werkte, toen zeiden ze dat ze hem gingen opsturen. Toen ik hem terug ging halen was er niets aan veranderd, ze hebben hem volgens mij zelfs niet opgestuurd want ze konden geen bewijs voorleggen, ik zit nu nog steeds met een half kapotte iPhone, ondertussen zijn er ook al andere problemen met mijn iPhone en ik ga er over een aantal dagen mee terug. Toen ik in de winkel kwam kenden ze me zelfs niet meer alhoewel ik daar al een macbook had gekocht enzo en ik was ook de 8e in de rij voor een iPhone te hebben op 11 juli vorig jaar.

    Dan ben jij toch een van de weinigen die dit meemaakt… Ik moet toegeven dat men iemand zoals mij niet snel vergeet ( ben half aziatisch met opvallende kenmerken.. ) en wanneer ze een officepakket verplicht waren weg te geven scheelt dit toch ook wel veel. Maar qua service zijn ze helemaal dik in orde en helpen ze je zelfs (via iChat ) als je met softwarematige problemen zit ( een vriendin vertelde me dit ). Die lijst is er gewoon en ben zeker dat ik er eentje zal kunnen oppikken wanneer ze toekomen =) tenminste als de prijs meevalt… Examens hebben m’n job belemmerd dus heb niets kunnen verdienen =/

  36. Origineel geplaatst door David
    Origineel geplaatst door MonoloOrigineel geplaatst door David@Monolo: Jah hoor, heb deze info gekregen via interne kringen in het mobistar marketing en stock beleid. De regeling gaat als volgt, het zijn maximaal-stock items, wilt zeggen dat de stores een maximaal aantal kunnen aanvragen, door middel van de iphones uit mindere drukke punten over te brengen naar drukkere punten.Uitleg e provinciale Mobistar centers krijgen maximaal 500 stuks. De middel-grote service punten krijgen maximaal 200 stuks en de kleinste mobistar centers en apple retail stores krijgen maximaal 100 stuks.Ook wil ik je zeggen dat er meer dan 150 mobistar winkels zijn. In mijn dorp van 11000 inwoners heb je 6 mobistar shops.Jouw regeling zou nog wel eens kunnen kloppen. Maar uw verhaakl over Mobistar winkels in België klopt langs geen kanten.Hetgeen wat u bedoelt, zijn verkooppunten/verdelers van Mobistar maar dat zijn geen winkels. En bij mijn weten krijgen alleen de franchises iPhones aangeleverd…En om even te verduidelijken, het zou inderdaad goed kunnen dat er in uw “dorp” 6 Mobistar winkels zijn, maar dan moet jouw “dorp” de naam “Brussel” dragen, en dan staat die 11 000 daar toch wel een beetje verweesd, vind je niet?

    Ik sta wekelijks in contact met het marketing team van mobistar, en die hebben mij ook al de info van de iPhone meegedeeld.

    Dus ik lig er niet van wakker of jij denkt dat ik gelijk heb of niet, want ik weet dat ik gelijk heb, vermits ik zéér vertrouwbare bronnen heb…

  37. @Snaak:
    Ter info: het is hardware dat mn speaker niet meer werkt. is ander half jaar in een ijsemmer gevallen met gesmolten ijs. werkte nog perfect tot maar/april. Speaker werkt nog wel alsek em iets open schuif en dan weer dicht als ik geluk heb. soms ook niets…

  38. Ik zou me niet te druk maken om de voorraad. Ik heb vrijdag via een Apple dealer in Italie gewoon zes iPhone 3g[s] kunnen bestellen. Ik heb het tracking nummer al en maandag zullen ze binnen zijn.

  39. Origineel geplaatst door Robbie
    Ik zou me niet te druk maken om de voorraad. Ik heb vrijdag via een Apple dealer in Italie gewoon zes iPhone 3g[s] kunnen bestellen. Ik heb het tracking nummer al en maandag zullen ze binnen zijn.

    Welke dealer?

  40. Hallo Robbie,

    kan ik er 1 van je overnemen????

  41. Heey robbie ik heb ook wel intresse, hoe en wat doe je het??? Nog een 32 gb witte over??;)

  42. Ze hebben zelf exclusive contracten in andere landen die willen ze niet kwijt

    Trouwens ook leuk
    http://www.vodafone.nl/prive/favorieten/Super_SIM_Only

  43. Uitleg :

    De provinciale Mobistar centers krijgen maximaal 500 stuks. De middel-grote service punten krijgen maximaal 200 stuks en de kleinste mobistar centers en apple retail stores krijgen maximaal 100 stuks.

    Ook wil ik je zeggen dat er meer dan 150 mobistar winkels zijn. In mijn dorp van 11000 inwoners heb je 6 mobistar shops.

    @Manolo:

    Enig idee hoeveel toestellen de twee Mobistar-shops in Oostende krijgen?

  44. Aan allen die interesse hebben voor een i-phone: denk aub goed na, verschillende mensen hebben garantieproblemen binnen de 6 maand, haarscheurtjes.
    Mijn toestel zit reeds sinds half april binnen via Mobistar bij Dynafix. Ik zou mijn toestel laten vallen hebben! En wat nog? Voor 40 euro krijg ik hem ongemaakt terug!!! Tof hé, we zijn nu 2e helft juni en nog steeds niets!!!
    Een ontgoochelde Apple-gebruiker

  45. Origineel geplaatst door Robbie
    Ik zou me niet te druk maken om de voorraad. Ik heb vrijdag via een Apple dealer in Italie gewoon zes iPhone 3g[s] kunnen bestellen. Ik heb het tracking nummer al en maandag zullen ze binnen zijn.

    Robbie is verdwenen en wil niet zeggen welke Italiaanse “dealer” dat dan is? Jammer!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.