Reacties voor: Vodafone breidt 7 april 4G-toegang uit tot bijna alle abonnementen

Vodafone zal toegang tot 4G op 7 april uitbreiden naar Smart-abonnementen. Red-abonnementen hadden al 4G op de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Hoe stel je dat überhaud in of gaat dat van zelf ?

  2. 4G-toegang impliceert dat je dus tegen je huidige voorwaarden en prijs gebruik kunt maken van 4G net zoals je dat van 2G/3G doet?
    Of betekend dat je tegen een meerprijs 4G erbij kunt krijgen? Want dat laatste hebben velen toch al? 4G blox…

  3. Ik werd gevraagd of ik wilde overstappen naar 4G. Het overstappen is gratis, maar je abonnement wordt wel een stuk duurder.

    Ik heb 500MB, 100 sms’jes en 100 belminuten. Als ik wilde overstappen moest ik dat verhogen naar 1GB, 300 sms’jes en 300 belminuten.

    Gelukkig vind ik 3G snel genoeg!

  4. Ik heb net in de Vodafone-chat gehoord dat dit een gelekt bericht is, vandaar geen bron. Er komen wel nieuwe abonnementen volgens de chat.

    Ik heb ook gevraagd of ik met mijn BSW uit 2010 ook van 4G gebruik kan maken. Ik moest er maar niet op rekenen… Zelfs niet toen ik aangaf dat ik gerust 2,50 extra voor de BLOX 4G wilde betalen, dat kan namelijk niet.
    De kop met “bijna alle abonnementen” valt dan ook tegen.

  5. ik heb al lang 4G bij mijn Red abo maar daar heb je niks aan als het niet uitgerold is in je woonplaats. In mijn geval Breda en omgeving. Dus wanneer gaat Vodafone dit uitrollen is mijn vraag?

  6. @MARTIN: Dat staat op hun netwerkdekking’s kaart. Maar ze zenden maar op bepaalde plekken ook 4G voor de iPhone 5 uit.

  7. Ik zou wel overal een dekkende 3G verbinding willen hebben! 😀

  8. Ik heb sinds een paar weken 4G op mijn iPhone 5S in Valkenswaard.

  9. Vanaf donderdag lekker KPN. Met goed bereik. Doei vodafone

  10. Dus de klanten die soms al jaren bij vodafone klant zijn krijgen geen 4G??? Alleen voor nieuwe klanten. Lekker klantvriendelijk van vodafone.

  11. Snap niet zo goed wat hier klantonvriendelijk aan is. Als Vodafone het aan bestaande klanten gaat aanbieden is dat niets anders dan service. Je had er bij het afsluiten van het abonnement nl geen recht op. Wijzigingen in het contract ten nadele vd klant zijn (logischerwijs) taboe, maar er wordt wel verwacht dat providers gratis alle verbeteringen bij bestaande klanten doorvoeren.
    Als je een auto koopt ga je jaren later toch ook niet terug omdat de fabrikant Een zuinigere/krachtigere/… Motor in het model levert.
    Op het moment van koop sluit je een deal. Verbetert de provider je bundel dan is dat niets anders dan service,je betaalt er immers niets meer voor!

  12. @Wil: zit al 6 jaar bij Vodafone wel erg slecht dan

  13. Vodafone zegt ook wel eens tegen mij dat ik maar weinig van m’n mb bundel gebruik.
    Dat kan kloppen, gek hè als ik meestal geen 3G bereik heb als ik buiten kom.
    Ik woon in noordoost Nederland…
    Kennelijk moet je in de Randstad wonen om overal goed bereik te hebben.
    Ook heb ik 100 belminuten waarvan ik gemiddeld nog geen 5 gebruik…
    Langleve de wifi!
    Het wordt tijd voor een iPhone waar je wel mee kan Whatsappen en iMessage-en maar waar je niet mee kan bellen en een abo zonder belminuten die je niet gebruikt maar waar je wel voor betaald!
    Ik wil ook helemaal niet gebeld worden!
    Verder doe ik alles met m’n iPhone.

  14. Volgens mij dekt het totale Vodafone netwerk sowieso maar 40% van Nederland. Of je hebt wél netwerk en dan werkt het ook gelijk erg snel, of je hebt helemaal niets, zelfs geen langzaam netwerk. En dat laatste komt helaas vaker voor dan dat je wél netwerk hebt.

    Wat mij betreft kunnen ze zich beter eerst druk maken over hun dekking voordat ze met 4G bezig gaan.

  15. Beetje keuze voor 200 of 500mb, voor 2000 mb slechts 1 variant mogelijk…jammer.
    Want zo nodig is onbeperkt smsen al 5 jaar niet meer

  16. Ook in de randstad en midden NL vaak slecht bereik met Vodafone. Amersfoort vaak alleen GPRS, ook voor bellen vaak omvoldoende. Utrecht deels ook matig.

  17. Bestaande BSW-abo’s dus geen 4G?
    Ach…heb hier nauwelijks 3G-dekking, laat staan 4G.
    Laat me abo van 620min/sms met 1GB en Internet Europe-blox mooi doorlopen tot 2029 voor 25 EUR/maand 🙂

  18. Ik heb nog de anwb actie van 10 euro per maand onbeperkt internet. Ik krijg geen 4G en zelfs de snelheidsverhoging 3G niet.

  19. Ik won in Almere en hebb sinds een aantal maanden een Red abbo. Nog steeds geen 4G in Almere bijna 200000 inwoners. Afgelopen weekend in het Noorderbos aan de rand van Utrecht gewoon 4G. Gooi maar in mij niet, over een past maandenlang over naar KPN.

  20. Ik heb ook de anwb actie met 600min onbeperkt sms en 11gb internet. Ik heb destijds de 4G blox voor 2,50 per maand aangezet en heb ook 4G op een iphone 5S. Op een iphone 5 helaas nog geen 4G

  21. Origineel geplaatst door Wil
    Ik heb nog de anwb actie van 10 euro per maand onbeperkt internet. Ik krijg geen 4G en zelfs de snelheidsverhoging 3G niet.

    Nog geen brief gehad dat je abo per 7 april wordt omgezet naar een abo die meer gericht is op de toekomst? Namelijk 1000min / 200mb…

    Misschien heb je de brief gemist, want postbodes zijn ook niet meer te vertrouwen. Of misschien heb je geluk, maar velen hebben de brief al ontvangen. Mijn abo is ook van 2010 en via de anwb, namelijk 300min/sms en fup internet.

  22. Ik heb nog n abbo zonder data bij vodafone.
    Nu heb ik al paar maanden steeds hoge rekeningen!
    Steeds 42€ xtra voor mobiele data bij 0 mb gebruik!!!
    Iemand n idee hoe dit mogelijk is?

  23. @patjuh: Ergens klopt er iets niet. Je betaald geen 42,50 voor niks. Ik zal je gespecificeerde rekening maar es goed bekijken.

  24. Ik kreeg bijna 2 maanden geleden al een sms van vodafone waar in stond: vanaf april kub je gratis gebruik maken van het vodafone 4G netwerk. Je maakt hier gratis gebruik van en hoeft er niets voor te doen!

    (Zo iets) heb helaas de exacte sms niet meer. Ik gebruik overigens een iPhone 5.

  25. Origineel geplaatst door patjuh
    Ik heb nog n abbo zonder data bij vodafone.
    Nu heb ik al paar maanden steeds hoge rekeningen!
    Steeds 42€ xtra voor mobiele data bij 0 mb gebruik!!!
    Iemand n idee hoe dit mogelijk is?

    ik denk dat je dit beter aan vodafone kunt vragen.

  26. Origineel geplaatst door Redondo1982
    Nog geen brief gehad dat je abo per 7 april wordt omgezet naar een abo die meer gericht is op de toekomst? Namelijk 1000min / 200mb…Misschien heb je de brief gemist, want postbodes zijn ook niet meer te vertrouwen. Of misschien heb je geluk, maar velen hebben de brief al ontvangen. Mijn abo is ook van 2010 en via de anwb, namelijk 300min/sms en fup internet.

    Ik heb geen brief van vodafone gehad. ik heb een SO Bel + SMS + Web 135 abonnement, internet FUP via de anwb. 10.95 per maand loopt tot 2029. Einddatum abonnement geloofde ik eerst niet maar is bevestigd door vodafone.

  27. Origineel geplaatst door wil
    Origineel geplaatst door Redondo1982Nog geen brief gehad dat je abo per 7 april wordt omgezet naar een abo die meer gericht is op de toekomst? Namelijk 1000min / 200mb…Misschien heb je de brief gemist, want postbodes zijn ook niet meer te vertrouwen. Of misschien heb je geluk, maar velen hebben de brief al ontvangen. Mijn abo is ook van 2010 en via de anwb, namelijk 300min/sms en fup internet.Ik heb geen brief van vodafone gehad. ik heb een SO Bel + SMS + Web 135 abonnement, internet FUP via de anwb. 10.95 per maand loopt tot 2029. Einddatum abonnement geloofde ik eerst niet maar is bevestigd door vodafone.

    Dan ga jij die brief ook krijgen, want die van mij liep ook tot 2029. Ik had een iets zwaardere variant hiervan, namelijk 300min. Ben er echt doodziek van geweest, maar ben er inmiddels achter dat je wettelijk gezien niets hebt aan die einddatum. Je contract loopt immers van maand tot maand na de contractperiode en die is dan van beide kanten op te zeggen. Alleen de reden van Vodafone is schandalig, namelijk dat het nieuwe abo ‘scherp xl’ meer op de toekomst gericht is. Jaja…200 mb!

    Ik hoop voor dat je hem mag houden, maar kijk goed naar 7 april, want dat is de datum dat je abo automatisch wordt omgezet naar scherp xl. Dus let goed op, want je bent een fup gewend en dan ga je heel snel buiten die bundel van 200mb. En dat is niet te betalen.

    En we hebben het echt uitgezocht, dus bespaar je de moeite om er tegenin te gaan en bloeddruk 200 ervan te krijgen haha.

  28. Origineel geplaatst door ronald
    @patjuh: Ergens klopt er iets niet. Je betaald geen 42,50 voor niks. Ik zal je gespecificeerde rekening maar es goed bekijken.

    Kheb net nagekeken, er staan steeds data verbindingen met verschillende tijdsduur, maar zonder 1 enkele mb verbruik.
    bv totaal data 35:00 uur, totaal 0mb, en dan kosten verbruik buiten bundel data 0mb = 42,50€
    Lijkt er dus op dat ik per tijsdduur aangeslagen wordt, terwijl ik helemaal niks verbruik.
    Echt zielig en raar

  29. Origineel geplaatst door Base
    Snap niet zo goed wat hier klantonvriendelijk aan is. Als Vodafone het aan bestaande klanten gaat aanbieden is dat niets anders dan service. Je had er bij het afsluiten van het abonnement nl geen recht op. Wijzigingen in het contract ten nadele vd klant zijn (logischerwijs) taboe, maar er wordt wel verwacht dat providers gratis alle verbeteringen bij bestaande klanten doorvoeren. Als je een auto koopt ga je jaren later toch ook niet terug omdat de fabrikant Een zuinigere/krachtigere/… Motor in het model levert. Op het moment van koop sluit je een deal. Verbetert de provider je bundel dan is dat niets anders dan service,je betaalt er immers niets meer voor!

    Je kan bij je abonnement extra blox afsluiten, zoals 4G. Je betaald dan gewoon extra. Dus niks geen gratis service wat verlangt wordt door klanten als er meer mogelijkheden zijn. Vodafone maakt nu bij bepaalde abonnementen dat extra betalen onmogelijk en dwingt tot een duurder abonnement.

  30. Hier ook een 2010 ANWB actie abo en het belachelijke aanbod van 1000 min/200MB ter vervanging. Hier gaan dus alle Vodafone abo’s de deur uit en gaan we over op Hi , heb je ook gelijk een betere 4G dekking.

  31. nog geen brief gehad en wacht af tot 7 april. Als ik toch ook zo’n geweldig aanbod krijg van vodafone ga ik over naar KPN Hi. nu aanbod 15 euro per maand, 750 mb en bijna landelijke dekking met 4G. Waar ik woon en werk heeft vodafone nu ook 4G dekking dus ze moeten wel met een heel geweldige aanbieding komen als ze me willen houden.

  32. Origineel geplaatst door wil: nog geen brief gehad en wacht af tot 7 april. Als ik toch ook zo’n geweldig aanbod krijg van vodafone ga ik over naar KPN Hi. nu aanbod 15 euro per maand, 750 mb en bijna landelijke dekking met 4G. Waar ik woon en werk heeft vodafone nu ook 4G dekking dus ze moeten wel met een heel geweldige aanbieding komen als ze me willen houden.

    Ik heb ook tijdens de chat met Vodafone aangegeven dat op deze manier(oude klanten geen 4G Blox geven) Hi/KPN interessant wordt om naar over te stappen. Daar zijn de grote bundels met 4G goedkoper en met meer dekking en je krijgt ook Spotify..

  33. net een chat gehad met vodafone. medewerkster weet niets van anwb abo’s die 7 april vervallen. Ze zei, als ik geen brief heb gehad veranderd er niets aan mijn contract.

  34. ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga niet afwachten op een brief. 4G is toch alleen voor nieuwe abo’s. Ik heb net abo bij KPN Hi afgesloten. Na jaren lang bij Vodafone te hebben gezeten, zelfs toen het nog Libertel was. Dat is dus al heel lang.

  35. Nieuwe klanten 4G, vaste klanten niet. Zelfde als bij T-mobile. Al jaren trouwe klant, maar dat geeft geen voordeel.

  36. Nou dan weet ik het ook wel kpn ik kom ook maar naar jullie toe!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.