Reacties voor: Vodafone belooft landelijke 4G-dekking in september

Vodafone zegt in september 2014 landelijke dekking voor 4G te kunnen bieden. De operator heeft beloofd versneld 4G uit te rollen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Vodafone belooft wel meer…..

    The Power To You was het toch ?! :s

  2. Ik hoop echt dat Vodafone ook nog veel meer master voor iPhone 5 gaat activeren. Lijkte me super!

  3. Dat is natuurlijk fantastisch, maar ik ben bang dat we niet te vroeg moeten juichen. Ik vraag me dan ook sterf af wat Vodafone nou eigenlijk bedoelt met ‘landelijke’ dekking. De huidige uitrolstrategie is namelijk om van te janken, ze activeren in vrij grote plaatsen maar één of twee antennes, waardoor er zogenaamd in de hele plaats dekking is, maar de dekking binnenshuis om van te janken is. Wat dat betreft liggen ze op dit moment nog mijlenver achter op KPN en ik zie Vodafone overigens niet in staat om in 4 maanden tijd de achterstand in te halen. Qua dekking kunnen ze voorlopig niet tippen aan KPN en is er nog veel werk te verrichten.
    Daarnaast begrijp ik niet dat Vodafone weigert om 3G op de 900Mhz-band uit te rollen. Zowel KPN als T-Mobile zijn hier al een tijdje mee bezig (vooral in de randstad) en de 3G-dekking binnenshuis is een verademing t.o.v. vroeger en Vodafone. Bij Vodafone val ik vaak binnenshuis van 4G terug naar het trage 2G en is het internet dus min of meer onbruikbaar. Vrienden met KPN of T-Mobile hebben gewoon altijd 3G-bereik en ook vaker nog gewoon 4G.
    Het is dat ik een abonnement bij Vodafone heb, waar ik 10GB data mag gebruiken voor een spotprijsje, maar anders was ik allang overgestapt naar KPN. Dat kost meer, maar dan heb je ook wat.

  4. Goeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiemorgen 😀 vind voda top, heb nooit ergens last wat verbinding betreft 🙂 dus blij dat ze een half jaartje eerder zijn wat betreft uitrol 4g

  5. Ik heb pas sinds afgelopen vrijdag 4G in Amsterdam, ik hoop dat het voor de rest van Nederland sneller gaat.

  6. pffffff ze hebben hier (in Zeeland) nog niet eens overal 3G dekking terwijl ze dat wel op de dekkingskaart pretenderen…… laat ze eerst dat maar s op orde maken!!!!
    Wist al dat ik waarsch. bij de laatste 5% zit!

  7. Moet zeggen dat de 4G dekking hier vrij goed is buitenshuis (iPhone 5). Komt misschien ook doordat ik tussen Amsterdam en Haarlem woon. Snelheid is prima!

  8. Ik zit nog even met een BSW 190 voordat ik Red super voor 30 euro, :), krijg. Laat die 4G maar komen. Mijn originele snelheid was 3,6, maar is geruime tijd verhoogd naar 7,2. Ik ben waarschijnlijk een uitzondering, maar ik haal in de praktijk 7,0(!). De “latency” is niet altijd even goed, maar ik mag zeker niet klagen over de praktijk-snelheid. Ik hoop dat ik straks ook de 50 haal 🙂 met m’n 5s(kan dat?)

  9. Voor mij is het te laat. In november ga ik overstappen naar KPN. 3 jaar geleden ben ik overgestapt van T-mobile maar achteraf vind ik Voda niet beter dan T-mobile.

  10. Kost extra, dus zal toch weinig uitmaken 🙂

  11. Leuk. Ik vraag me ook sterk af wat precies verstaan wordt onder ‘landelijke dekking’ (minimaal x aantal zendmasten per x m2?

    Niet dat het mij interesseert ik heb nog een iPhone 4S. Daarbij merk ik dat de 3G netwerken ontlast lijken te raken door alle 4G overstappers…. Ik heb sneller en stabieler internet op 3G als ooit tevoren!!

  12. Laten ze eerst maar 3g dekkend maken, hier in Nijverdal ommen richting hoogeveen nog steeds geen 3g (umts)

  13. Dat werd tijd!

  14. Laten ze er eerst maar voor zorgen dat 3G buiten de stadscentra normaal te ontvangen is, want dat is na al die jaren nog steeds een drama, ipv die mooie woorden over 4G.
    En klagen helpt ook niet hoor !
    Nog even en ik ben van Vodafone af !

  15. Ik had met mijn iphone 5 altijd 48/15 in amsterdam utrecht 1800 mhz nu met de iphone 5s haal ik niet meer dan 15-17 !! Ik snap dat er meer mensen op de 800mhz zitten dan 1800mhz maar dan nog de snelheid hoop dat VF er snel wat aan doet soms is 3G nog sneller zo!!

  16. Wat ik niet snap is dat ik in de Verenigde Staten gewoon 4g op mijn 4s heb en hier kan dat kennelijk niet. Hoe kan dat?

  17. Aan alle providers is wel wat op te merken. Ze zeggen allemaal hun best te doen en proberen iedereen binnen te halen. Maar als puntje bij paaltje komt, kunnen ze je niet helpen of ze hebben allemaal een excuus waarom je 4G niet hebt of niet binnen kan bellen of wat dan ook.

    Ik heb nu echt alle providers gehad en met allemaal was er wel wat. Zit nu al jaren bij T-Mobile en ik zeg je eerlijk dat het ook niet altijd je van het is, maar toch altijd nog prima te doen.

  18. Hier in Maastricht heb ik top dekking. Zelfs een paar km buiten de lands, en stadsgrens in Belgische buurgemeentes. Nou heb ik mij wel laten vertellen dat Maastricht ivm thuisbasis Vodafone op hetzelfde moment upgrades en uitbreidingen krijgt als de randstad. Maar hier echt geen klachten over Vodafone!

  19. Origineel geplaatst door Martin
    Wat ik niet snap is dat ik in de Verenigde Staten gewoon 4g op mijn 4s heb en hier kan dat kennelijk niet. Hoe kan dat?

    Dat is geen echte 4G, dat is 3G HSPA+ die vermarkt wordt als 4G. Hier in nederland wordt dat als 3G gezien, wat het ook is!
    4G in Nederland is ook écht 4G, op basis van LTE.

  20. Er maar eens zien. Volgensmij redden ze dit nu zelfs in de randstad bij lange na niet

  21. @GastonM: 3g overal binnenshuis in de randstad bij t-mobile laat me niet lagen dat is echt niet overal het geval!

  22. Nou ik hoop het, maar ik ga uit van wat (vooralsnog) op Apple’s LTE pagina’s staat en dat is dat 4G op de iPhone 5 in principe bij zowel Vodafone, KPN als T-Mobile ondersteund worden en beschikbaar moet komen: http://www.apple.com/iphone/LTE en scroll door tot “iPhone 5
    Model A1429”.

    Apple kennende zouden zij dit niet zo op hun website zetten als zij hier geen duidelijke afspraken met de providers over zou hebben gemaakt.

    Dus we zullen ongetwijfeld zien dat als alle 3 de providers straks klaar zijn met de, wat ik basis uitrol van 4G wil noemen, zij verder zullen werken om dekking en capaciteit uit te breiden en in het verlengde daarvan toch óók de 1800Mhz-band in heel Nederland en op al hun masten aan te zetten. Het is namelijk in feite maar één knopje die men bij KPN/Voda/T-Mob moet in drukken om dit mogelijk te maken.

  23. @Mikki: Dat ligt dan echt aan jou of jouw toestel (of abo) want ik heb al maanden 4G in Amsterdam en ver daarbuiten.

  24. Dekking .. Ja dat zou fijn zijn …. (Maar nu altijd nog beter dan tmobile hier … ).

  25. Origineel geplaatst door David Daniël Wouters
    Nou ik hoop het, maar ik ga uit van wat (vooralsnog) op Apple’s LTE pagina’s staat en dat is dat 4G op de iPhone 5 in principe bij zowel Vodafone, KPN als T-Mobile ondersteund worden en beschikbaar moet komen: http://www.apple.com/iphone/LTE en scroll door tot “iPhone 5 Model A1429″.Apple kennende zouden zij dit niet zo op hun website zetten als zij hier geen duidelijke afspraken met de providers over zou hebben gemaakt.Dus we zullen ongetwijfeld zien dat als alle 3 de providers straks klaar zijn met de, wat ik basis uitrol van 4G wil noemen, zij verder zullen werken om dekking en capaciteit uit te breiden en in het verlengde daarvan toch óók de 1800Mhz-band in heel Nederland en op al hun masten aan te zetten. Het is namelijk in feite maar één knopje die men bij KPN/Voda/T-Mob moet in drukken om dit mogelijk te maken.

    Opzich bieden alle 3 de providers ook 4G toegang op de iPhone 5 (1800MHz), alleen kan je met een 5S op veel meer plekken op 4G.

    TMobile werkt op dit moment alleen aan 4G op 1800MHz, dus waar TMobile 4G heeft, werkt dat met je iPhone 5.
    Vodafone heeft in veel steden ook 4G op 1800Mhz, maar die zijn momenteel vooral gefocust op de 800MHz uitrol.
    KPN heeft nog amper 4G op 1800MHz.

    Uiteindelijk lijkt mij het wel dat KPN en Vodafone waar ze nu 3G uitzenden ook 4G erbij doen. Maar dat kan nog wel even duren. Wat ze tot nu toe doen/gedaan hebben, is 4G800 op de bestaande 2G900 locaties toevoegen.

    Ze gaan het heus wel toevoegen, want ze willen straks ongetwijfeld hoge snelheden aanbieden op basis van LTE-Advanced. Daarbij wordt er op meerdere frequenties contact gemaakt met de zendmast. (bijv. 800MHz & 1800MHz)

  26. @angelo: Je maakt een grapje zeker… heb je al eens op het Vrijthof (dus stadscentrum) BINNEN in een van de cafeetjes gezeten? Daar zit ik met mijn iPhone 5 standaard gegarandeerd op GPRS… En ja, dat zijn oude panden met dikke wanden, maar KPN lukt het wel… Vodafone is een drama binnenshuis in Maastricht, en dat voor de hoofdkantoorzetel. Ik heb ook die 10 Gb databundel en dát is de enige reden dat ik nog bij Vodafone ben.

  27. Als in in Zaandam me buurt super in stap heb ik helemaal geen internet duurt dik 5 min om een iMessage te sturen

    En met bellen heb ik vaak dikke storing op de lijn maar mag wel 55 eu iedere maand aftikken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.