Reacties voor: Vodafone start vandaag met uitrol van 5G-netwerk in Nederland

Vodafone begint vandaag met de uitrol van haar 5G-netwerk. In een groot deel van Nederland is het 5G-netwerk te ontvangen, mits je een geschikt toestel hebt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Vanaf mei zit ik weer bij Vodafone met een Red abonnement. Erg netjes van Vodafone dat ze al in juli een landelijke 5G dekking hebben. Al zullen de meesten niks van merken. Ben wel erg benieuwd wie straks de beste 5G dekking/snelheid heeft. Die wint dan veel grote klanten als je bedenkt wat er allemaal straks mogelijk wordt met 5G.

  2. Als ik het zo lees dan is het geen 5G netwerk maar 4G+

  3. Ik denk dat ze eerst Esim moeten uitrollen. 5G helemaal niet nodig op dit moment.

  4. Origineel geplaatst door Bigbrothers2000
    Ik denk dat ze eerst Esim moeten uitrollen. 5G helemaal niet nodig op dit moment.

    Wat je zegt, laten ze eerst met eSIM komen ipv 5G. Want de frequentie is nog niet eens verkocht, lees ik in het artikel.

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    Vanaf mei zit ik weer bij Vodafone met een Red abonnement. Erg netjes van Vodafone dat ze al in juli een landelijke 5G dekking hebben. Al zullen de meesten niks van merken. Ben wel erg benieuwd wie straks de beste 5G dekking/snelheid heeft. Die wint dan veel grote klanten als je bedenkt wat er allemaal straks mogelijk wordt met 5G.

    Veel te vroeg om te zeggen zolang we niet de uitkomst van de veilingen weten en dan die vooral voor 3500 mhz en de 26Ghz

    Qua bedrijven die gaan niet puur vanwege 5G naar een andere partij, wat is het verschil tussen de netwerken, prijs etc etc

  6. Voorlopig hoef je echt geen 5g toestel te kopen.
    Je kunt veilig de nieuwe SE kopen , tegen de tijd dat je dan weer wat anders nodig hebt is 5g misschien net het nieuwe normaal geworden.
    Want de eerste generatie iPhone met goed 5g komt nooit eerder dan in ‘21 hier, die van dit jaar wordt de iPhone 5 all over again.
    En het netwerk eer dat volledig landelijk dekkend is op de volledige snelheid en bij alle aanbieders zijn we jaren verder. Pas in ‘23 kan men er echt volledig mee aan de slag en dan moet men dat nog gaan doen.
    Dan nog alle uithoeken in en dan de tragere providers ook nog aan de slag ermee.
    Daarbij 4g blijft nog lang in de lucht , in dat andere artikel stond nu vast 5g kopen want wanneer je er lang mee doet heb je 5g als t zover is.
    Gaat op alle manieren mank die uitspraak, in de eerste plaats omdat de eerste 5g toestellen waarschijnlijk een slechter 5g hebben in de 2e plaats nu 5g kopen dan nog 3 jaar in wezen op 4g werken en t laatste half jaar ofzo nog echt op 5g, nou koop dan maar gewoon 4g en daarna 5g.

  7. @Leo: Zoek je bericht over 2 jaar nog eens op. Grote kans dat je dit dan doet over 5G en dan bedenkt dat het toch wel handig / beter is.

    Ken je dat filmpje van Bromet waarin hij in 1999 aan de mensen op straat vraagt of ze al een mobiele telefoon hebben? Bij iedere innovatie kunnen mensen zich nog niet voorstellen hoe ze het gaan gebruiken. En 2020 is het jaar van 5G. Alle netwerken bieden eind dit jaar nagenoeg landelijke dekking en betere resultaten dan 4G. De meeste smartphone merken zullen dan ook wel 5G toestellen hebben. En van Apple weten we officieel niets.

  8. Origineel geplaatst door Paul
    @Leo: Zoek je bericht over 2 jaar nog eens op. Grote kans dat je dit dan doet over 5G en dan bedenkt dat het toch wel handig / beter is.

    Ken je dat filmpje van Bromet waarin hij in 1999 aan de mensen op straat vraagt of ze al een mobiele telefoon hebben? Bij iedere innovatie kunnen mensen zich nog niet voorstellen hoe ze het gaan gebruiken. En 2020 is het jaar van 5G. Alle netwerken bieden eind dit jaar nagenoeg landelijke dekking en betere resultaten dan 4G. De meeste smartphone merken zullen dan ook wel 5G toestellen hebben. En van Apple weten we officieel niets.

    Alsof dit zo’n gigantische innovatie is. Het is absoluut vooruitgang, maar de stap van 3G naar 4G was in verhouding echt véél groter. Net als dat de verschillen tussen de nieuwe iPhones nu veel minder groot zijn dan van bijvoorbeeld iPhone 3GS naar iPhone 4, of iPhone 5S naar iPhone 6.

    De volgende iPhones moeten ook gewoon 5G hebben, simpelweg omdat het bij deze tijd hoort.

  9. @Paul: Ja dat filmpje ken ik, en ik had toen al een gsm!
    En in 2000 had ik 1g ( wap) en 2g en 3G heb ik ook allemaal wel gehad, nu uiteraard 4g.
    2020 wordt niet het jaar v 5g, meer het jaar v corona!
    En ik zeg niet dat 5g nooit hoeft, maar nu zeker nog niet! Beter wachten tot na de energie transitie gezien t veel stroom vreet.
    De uitrol zal heel traag gaan, de belangrijkste frequenties zijn nog op andere manier in gebruik. Veiling is pas 2022!! Dan moet men er nog mee aan de slag!
    En dat er nu nog 4g toestellen uitkomen zegt genoeg.
    Ik denk ook niet dat ik het al zal hebben over 2 jaar, en velen met mij nog niet want er gaan nog vele SE s verkocht worden en die hebben geen 5g! En de gemiddelde SE gebruiker doet langer dan 2 jaar met een toestel, heb nu een SE eerste generatie en die wil ik nogal 1-2 jaar gebruiken en daarna mogelijk nog de SE 2020, ik koop mijn iPhone’s tot nog toe altijd gebruikt. Er zijn nu nog budget providers die een 3G abonnement bieden.
    Mijn vriendin is nog maar sinds kort van 3G over op 4g!
    Daarbij leg je mij woorden in de mond die ik nooit gezegd heb,jij laat het lijken alsof ik zeg dat het nooit hoeft of komt, dat zeg ik juist niet!

  10. @Paul: 5G is totaal niet nodig voor mobiels nog steeds, wellicht handig voor andere toepassing.
    Dat mobiel kan meeliften op zelfde netwerk is mooi mee genomen, maar ook nu heb ik nog steeds geen grote behoefte aan 4g met mijn iPhone 11 pro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.