Reacties voor: Vodafone 4G-netwerk vanaf 5 augustus opengesteld voor klanten

Vodafone heeft vanaf 5 augustus het 4G-netwerk opengesteld. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is 4G voor RED-abonnees beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Laat ze bij Vodafone eerst eens de 3G dekking op orde brengen en daarna pas eens investeren in de 4 G. De 3G dekking op Terschelling is waardeloos.

  2. Nu hopen dat T-Mobile ook snel er mee komt!

  3. RED Super krijgt het dus gratis, wat m.b.t. de overige abbonementen?

    Een iPhone Altijd abbonement bijvoorbeeld, welke bijna een jaar geleden is afgesloten?

  4. Origineel geplaatst door William
    RED Super krijgt het dus gratis, wat m.b.t. de overige abbonementen?Een iPhone Altijd abbonement bijvoorbeeld, welke bijna een jaar geleden is afgesloten?

    Overige niet, alleen RED gebruikers krijgen 4G.

  5. ik heb nog steeds alleen 3G.

    ps. ik ben in Amsterdam (en ik heb Red super abo+HTC one)

  6. Maar zoals je al kan lezen heb je niks aan Vodafone red met je iPhone 5

    Mij werd verteld toen ik dit abonnement afsloot dat ik voor het einde van de zomer als een van de eerste gebruik kon gaan maken van 4g. Maar met de iPhone 5 die ik heb is dit dus nog lang niet mogelijk

  7. @Donstil: hahaha. Bij tmobile moeten we nog wel even wachten, maar dan krijgt ook iedereen met een internet abonnement gratis toegang van 4G.

  8. Update in artikel: Vodafone-woordvoerder Jan van der Aa heeft ons laten weten dat er vandaag geen carrier-update beschikbaar komt. En: het persbericht met alle details is zojuist verstuurd.

  9. Alle RED abonnementen zijn geschikt voor het 4G netwerk, niet alleen de Super.

  10. @Terso: Mee eens! Afgelopen vrijdag was ik in Noordwijk. Op de boulevard nauwelijks 3G, kon daardoor geen gebruik maken van mijn Parkmobile. Op het strand helemaal geen 3G.

  11. Ik sta echt op het punt een iphone 5 te kopen in combinatie met een RED abonnement, juist omdat ik 4G erbij kreeg. Moet er wel bij vermelden dat ik in het oosten woon, waar het wel even duurt totdat hier 4G beschikbaar is.
    Kan er iemand enig advies geven wat ik nu het best kan doen? Is Vodafone het waard?

  12. @William: Heb zojuist Vodafone gebeld, ze hebben mijn iphone vaak € 70 omgezet in een RED Abonnement. Gelijk alles onbeperkt en 4GB internet t.o.v. 500 MB die ik had.

  13. @Daniel: ok ik heb iets over het hoofd gelezen…

    “Bestaande klanten krijgen in de loop van de maand… “

  14. Ter info:
    Mijn oude bel-sms-web 190 met FUP is op 3G opgewaardeerd van 1,90Mbps upload en 0,27 Mbps download en ping 100ms naar 5,75Mbps en 1,60 Mbps en ping 61ms. Ik heb een iPhone 4.
    Een paar maanden geleden zeiden ze tegen mij bij Vodafone dat ze dat niet gingen doen toen T-Mobile dat wel deed bij oude abbonnee’s. Erg bllij nu. Bereik lijkt ook beter. Lokatie Utrecht

    Origineel geplaatst door Niek
    Vodafone moet eens wat voor een huidige klanten over hebben die al lang klant zijn, maar daar hechten ze geen waarde aan.

    Hier ben ik het dus niet helemaal mee eens 🙂

  15. Origineel geplaatst door Erwin
    @William: Heb zojuist Vodafone gebeld, ze hebben mijn iphone vaak € 70 omgezet in een RED Abonnement. Gelijk alles onbeperkt en 4GB internet t.o.v. 500 MB die ik had.

    Kijk en dit weiger ik dus, ik heb alles onbeperkt + 10GB databundel, voor mij is RED ten eerste duurder en ten tweede ga ik er zowat op alles achteruit.
    Vodafone moet eens wat voor hun huidige klanten over hebben die al lang klant zijn, maar daar hechten ze geen waarde aan.

    Origineel geplaatst door Paz
    Hier ben ik het dus niet helemaal mee eens

    Maar goed, waar ben je het niet mee eens dan?
    Ik kan als trouwe klant +/-15 jaar echt wel vergeten om 4G te krijgen als ik niet “upgrade” in mijn geval “downgrade” naar Vodafone RED.

  16. @Niek: “niet helemaal” mee eens zie mijn 1e post over mijn opwaarderening. Dan kan ik, persoonlijk, toch niet ontevreden zijn??

    OT: Ik hoop idd dat Vodafone alsnog besluit iedereen die 4G kan ontvangen, eventueel op termijn, ook 4G geeft. (zoals ik nu na lange tijd ook van 3,6 naar 7,2. Contract zegt max 3,6)

  17. Waarom zou ik 4g eigenlijk willen hebben ? Ga echt geen grote bestanden downloaden ??

  18. Origineel geplaatst door Haagsegoof
    Waarom zou ik 4g eigenlijk willen hebben ? Ga echt geen grote bestanden downloaden ??

    Sneller streamen minder latency.

  19. T-Mobile heeft toch wel een beter 3g bereik aan zee, maar mij vind je daar nooit dus ik heb gewoon Vodafone.
    Wel raar dat tussen die steden geen Eindhoven staat, ze hebben daar immers 37 4G masten staan.

  20. Eindelijk! Het jammere vind ik dan toch dat ik even wil wachten tot de nieuwe iphone uit is voordat ik mn abbo overzet naar RED…
    Wat betreft de 3G snelheid, haal in Rotterdam al een paar maanden een down van 7.0Mbps en een up van 1Mbps (speedtest app).

  21. Flevoland/Gelderland is echt een drama qua snelheid. 3mbit down 0.7mbit up. Dus die 3G upgrade is meer dan welkom!!

  22. Hoe zit ‘t nou? Wel of geen 4G op de iPhone 5 in de randstad??? Wil wel Red abonnement nemen omdat ik een f&f heb.

  23. Ik had een Iphone vaak 70 abonnement, betaalde 70 euro. Had 500 bel/sm en 500 mb.
    Vandaag gebeld met Vodafone, heb een omzetting geregeld naar RED Super, kost 65 euro.
    Luister:
    Onbeperkt bellen en smsen.
    4 GB internet.
    Ben ik nu al die tijd voor de gek gehouden? Haha, mooie actie.

    Wat betreft 4G in randstad, heb een iPhone 5 en zit in de randstad, en heb inmiddels RED Super. Maar voor mij geen 4G. Ligt aan de frequentie geloof ik die de iPhone nodig heeft en die Vodafone heeft. Hoop dat het in de nabije toekomst wel mogelijk is. Heeft iemand daar al iets over gehoord?

  24. Origineel geplaatst door bassie
    Hoe zit ‘t nou? Wel of geen 4G op de iPhone 5 in de randstad??? Wil wel Red abonnement nemen omdat ik een f&f heb.

    Ja precies, dat zou ik ook wel graag willen weten! Want als dat wel zo is, dan zet ook ik m’n abonnement om!

  25. @Henk: Ik zou zeker wachten, niet alleen vanwege een nieuwe iphone (oude wordt dan ook goedkoper) maar ook omdat in het oosten niet al te best bereik hebt met 3G.
    Als je 4G-LTE wilt gebruiken moet je echt nog wel een jaar wachten voordat het overal normaal te gebruik is en dan moet je nog geluk hebben dat ze de frequentie van de iphone ondersteunen.
    En om daar nu zo’n duur Vadofone abbo voor te kopen.

  26. Ik zou al blij zijn als het 3G netwerk helemaal dekkend is hier in NL. In veel gebieden is het bereik of de snelheid daarvan nog erbarmelijk.

  27. Iemand al 4G? Obv bestaande contracten? En krijg ik die carrier update automatisch gepushed? Zit nu is buitenland en niet op VF netwerk? Verneem graag.

  28. @Terso: Niet alleen in Terschelling, maar hier in Centrum Utrecht, is Vodafone 3G ook al jaren STRONT!!!!

  29. Flut provider, laat ze eerst maar is 3G goede dekking geven…

  30. In de regio Utrecht gaat 3G alleen maar achter uit. Maar conform algemene voorwaarden is Vodafone op geen enkele manier aansprakelijk…

  31. @Erwin: je bent niet voor de gek gehouden. Het abonnement was er eerst niet. Wel netjes dat ze zo coulant zijn en je omzetten. Voor minder geld meer krijgen!

  32. Ik snap het niet…

    Wel 4g in de randstad >> maar geen carrier update

    Hoe krijg je die 4g dan??

  33. Leuk dat 4G met die mooie hoge snelheden en de minimum garantie op 3G door zowel KPN als Vodafone maar volgens mij vergeet iedereen 1 ding:
    Hoe sneller je verbinding; hoe eerder je door je data limiet heen bent.

    Kortom: wanneer komen de onbeperkte bundels weer terug? Dan heb je er tenminste wat aan.

  34. Hoe zit het dan met de ipad?? Ik heb een abonnement (data) op m’n ipad maar kan hier geen LTE inschakelen?? Dus help!!

  35. Jeetje wat is het toch geweldig dat ik OOK naast mijn RED WIFIspots van ZIGGO heb hier in Noord-holland.. (1 miljoen open wifi spots van vrijwillige ziggo klanten) ik heb automatisch de hele dag “ziggo” staan bij mijn wifi.. wat nou 4G haha

  36. “Mensen die vanaf vandaag een Vodafone RED-abonnement afsluiten kunnen in de Randstad meteen gebruik maken van 3G”

    Dat moet 4G zijn, toch?

  37. 4G wel voor iPhone 5 in de grote steden = Big Bullcrap.
    Gisteren bijna een anderhalf uur verdeeld over 3 gespreken aan de telefoon gezeten met Vodafone. Mijn Zakelijk Platinum zelfs omgezet naar RED Super of iets dergelijks om 4G te kunnen pakken.

    Niks… Gewoon 3G. En wel een abonnement wat ex BTW € 20,- per maand duurder is (Want nog 4 maanden korting op mijn Platinum het eerste jaar). Vond ik het waard. Als grafisch bureau ben ik regelmatig bezig met grote bestanden verzenden. Altijd handig om dat ook sneller te kunnen op iPhone en iPad.

    Na eindelijk ze na 23 minuten wachten weer aan de telefoon te hebben gekregen: ‘Oops’ en excuses. Moest uiteraard zelf ernaar vragen om mijn abonnement weer terug te zetten. Ga geen extra geld betalen voor geen enkele meerwaarde. Hebben ze dan wel gedaan.

    Lang verhaal. Conclusie: Uiteraard is 1 ervaring niet de maatstaf. Maar 4G in de grote steden wel voor iPhone 5 bereikbaar? Ik zeg: Horsesh1t.

  38. @Niek: Je moet niet zo zeuren met je ‘trouwe klant’. Vodafone heeft miljoenen klanten en jij bent echt niet bijzonder. Het is gewoon een dienst die jij koopt. Jij geeft geld in ruil voor bellen, smsen, internetten en een telefoon. Dus hou op met die onzin.

  39. Origineel geplaatst door Tom
    @Terso: Mee eens! Afgelopen vrijdag was ik in Noordwijk. Op de boulevard nauwelijks 3G, kon daardoor geen gebruik maken van mijn Parkmobile. Op het strand helemaal geen 3G.

    Je kan nog bellen of een sms sturen naar parkmobile

  40. Laat Vodafone eerst haar 3G netwerk eens op orde maken, ben vorige maand overgestapt op t-mobile omdat de 3G dekking van Vodafone waardeloos is. Gelukkig heeft T-Mobile wel een goede 3G dekking. Beter goed 3G dan 4G wat heel beperkt bruikbaar is in NL.

  41. Komt er nu wel of geen carrier update. Ik heb het red super abbo icm een iphone 5 dus ik zou gebruik mogen maken van 4G. Is er al duidelijkheid?

  42. Zojuist speedtest in Rotterdam gedaan, 15Mbps met een ‘oud’ Altijd 55 abo. 9Mbps in Houten. Geen carrier update gehad. Het schijnt dus te werken 🙂

  43. @Marcos: Ik gok dat dat niet op 4G is maar op dual carrier 3G (DC-HSPA). Dit is iets wat Vodafone recent heeft geimplementeerd en zou in theorie tot 42Mbps kunnen halen.

  44. Heb niet alles door gelezen, maar voor het geval dit nog niet vermeld is:
    Met sommige andere abo’s is het mogelijk een Blox aan te laten zetten voor gebruik van 4G. Kost 2,50 euro pm. Beetje dubbel gevoel, maar is beter dan een nieuw duur red abo.

  45. Heel simpel; niet opwaarderen of verhogen. Kan natuurlijk niet zien welk abonnement type jullie maar ik haal zonder iets te doen 15,5Mbit om 2Mbit ( regio Schiphol). 4G komt wel, gewoon geduld hebben.
    Het werkt de komende tijd toch niet naar behoren, want het moet ( zowel bij KPN als Vodafone) goed ingesteld worden.

  46. Origineel geplaatst door iphone5 gebruiker
    Maar zoals je al kan lezen heb je niks aan Vodafone red met je iPhone 5 Mij werd verteld toen ik dit abonnement afsloot dat ik voor het einde van de zomer als een van de eerste gebruik kon gaan maken van 4g. Maar met de iPhone 5 die ik heb is dit dus nog lang niet mogelijk

    ik heb hetzelfde probleem betaal nu veel geld voor een vodafone red super abonnement vanwege het 4G internet! Heb vodafone gebeld zij zeggen dat het aan Apple ligt! Apple moet eerst nog een update doen en dan zou je met je iphone5 wel 4G kunnen gaan gebruiken! Mag wel snel gaan gebeuren anders eis ik dat ik m’n abonnement mag verlagen!

  47. @Cynthia: Dat kan niet aangezien het een hardwarematige beperking is van de iPhone 5, een update gaat je niet helpen, erg misleidend van Vodafone. Enkel in de randstad zal je (als dat wel klopt wat ze zeggen) gebruik kunnen maken van 4G. Ook is het niet de fout van Apple, de iPhone 5 was eigenlijk net iets te vroeg, er was nog niet bekend dat 800 de nieuwe standaard zou worden, op de nieuwe 5S mag het dan ook eigenlijk niet ontbreken.

  48. Via jailbreak kan je de LTE knop tevoorschijn krijgen . Als je een red abonnement hebt dan moet je 4G ff laten activeren bij een Vodafone winkel. Bij Rotterdam cs haalde ik 32.71 mb down en 13.35 up ;-)) 4G voor de iPhone 5 is wel beperkt beschikbaar alleen in bepaalde gebieden . Als je het centrum gebied verlaat dan schakelt hij weer terug op 3G .

  49. @Rishi: Leuk geprobeerd maar jailbreak gaat niet van ios 6.1.4

  50. @marco sieben:

    Ik heb iOS 6.1.2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.