Reacties voor: Vochtsensor iPhone getest: na een douchebeurt al garantie kwijt?

Een Pools testlab heeft gekeken of de vochtsensor van de iPhone zo gevoelig is als sommige mensen denken. Na een aantal testjes blijkt het wel mee te vallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Dus eigenlijk valt de gevoeiligheid wel mee?
    Heb er gelukkig nog nooit last van gehad!

  2. Ja ik bel regelmatig terwijl ik onder de douche sta…

  3. wel typisch dat je de iPhone bij een temperatuur onder de 0 graden eigenlijk niet mag gebruiken. Deze winter zou hij dus bij meerdere mensen verkleurt kunnen zijn die sensor

  4. De iphone zal in je zak of tas niet zo snel afkoelen tot de buiten temperatuur, dan zou je hem echt snachts op de tuintafel moeten laten liggen.

    Dat hadden ze eigenlijk wel uit mogen zoeken, hoe koud het apparaat word in de zak van een spijkerbroek of in een handtas.

  5. Ik lig regelmatig in bad en gebruik dan de iphone als radio.. Zojuist gekeken en het lijkt wel dat alles nog ok is.

  6. Dat klinkt niet zo best. Ik fiets het hele jaar door naar mijn werk (18 kilometer enkele reis) en doe dat de afgelopen weken dus vaak bij flinke temperaturen onder nul. Hoe zit dat met condens en zo? En nee,ik douche nooit met mijn iPhone…

  7. Met mijn Ipod touch weggebracht omdat hij vreemd deed. kreeg geen garantie omdat hij vochtig geworden zou zijn. Deze ipod veel gebruikt in tropen. Hier is de luchtvochtigheid heel hoog. Beetje jammer, kan dat ding dus niet tegen. Kon de kapotte ipod terug kopen voor36 euro of hem laten maken voor 195…. Ze zullen er wel iets in gemaakt hebben.. zoiets als dat stickertje op je ruitenwisser dat verkleurd wanneer hij ouder wordt…

  8. Nog een tip voor de ongelukkigen die hun iPhone in het water laten vallen. mijn 2g is in het toilet gevallen en er direct weer uitgehaald. Na 1 minuut stopte hij met werken. Heb hem toen drie dagen in een bak met rijst gelegd. En tussendoor een paar keer getest zonder resultaat. Na drie dagen deed hij het weer. In het begin kon je het vocht onder het gehele scherm zien zitten, na drie dagen was het vocht onder het scherm volledig verdwenen. Daarna opgeladen en hij doet het weer. Alleen de motionsensor doet het niet meer, voor de rest is hij weer helemaal ok!

  9. Ik leg altijd mijn iphone op een handoek in handbereik op de badbaker als ik een bad neem. Ik kijk zelfs uitzending gemist vanuit bad.

    Ik heb wel ooit een lampje rood zien worden links naar de speaker, dus dat zal wel de vochtsensor zijn? Hoe dan ook mijn iphone werkt nog prima.

  10. Origineel geplaatst door Seeker
    Ik leg altijd mijn iphone op een handoek in handbereik op de badbaker als ik een bad neem. Ik kijk zelfs uitzending gemist vanuit bad.Ik heb wel ooit een lampje rood zien worden links naar de speaker, dus dat zal wel de vochtsensor zijn? Hoe dan ook mijn iphone werkt nog prima.

    naast je speaker zitten de nabijheids sensor en de lichtsensor, maar geen lampjes hoor…

  11. M’n broertje heeft mede door labyrinth zijn iPhone in de waterbak van onze hond laten vallen. Door een snelle reflex lag hij er niet lang in, maar eerst deed het geluid het niet, maar na 4 uurtjes deed alles het weer en nu nog steeds zonder problemen!

  12. verzekering van t-mobile verzekerd ook bij waterschade dus……

  13. Of je kind van twee de ocarina laten fluiten op de iPhone. Garantie was gelijk weg. Haarscheurtjes werden mooi daar naar verwezen. Onzin.. Ze ( de reparatiedienst) mochten er niet meer aan zitten van Apple.. Tss

  14. Inderdaad: ga eens een kwartiertje Oscarina spelen, heb je wel eens gemerkt hoeveel vocht uitademt als je zo zit te blazen… Je blaast met Oscarina allemaal vocht en stof je iPhone in. Dat stof gaat lekker onder je scherm zitten. Nou, daar pas ik voor.
    Overigens gebruik ik m’n iPhone wel in de douche (luister er radio op) als de sensor rood wordt boeit me dat niet. Ik maak toch geen aanspraak meer op de garantie: er zitten barstjes (waren haarscheurtjes) in de achterkant – ik geef er niet meer om. Het is een telefoon en die slijt / beschadigt nu eenmaal na intensief gebruik.
    Ik laat er ooit wel zelf voor een paar tientjes een nieuw achterkantje op zetten ofzo, als het me nog boeit.

  15. Vorige week op wintersport geweest, en dat is niet goed voor je telefoon. Zat in mijn jas, maar het scherm is toch kapotgevroren. goeie strepen door mijn beeldscherm.

    wel raar idd dat je bij temperaturen onder 0 de telefoon niet meer kan gebruiken binnen garantie, aangezien dit bij andere elektronische apparatuur tot -20 wel binnen garantie valt.

  16. Origineel geplaatst door don
    Of je kind van twee de ocarina laten fluiten op de iPhone

    er zijn wel meer van dat soort apps, waarbij je bij voorbaat al weet dat al dat geblaas en gespuug in de microfoon funest is

    “beetje dom”

  17. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door SeekerIk leg altijd mijn iphone op een handoek in handbereik op de badbaker als ik een bad neem. Ik kijk zelfs uitzending gemist vanuit bad.Ik heb wel ooit een lampje rood zien worden links naar de speaker, dus dat zal wel de vochtsensor zijn? Hoe dan ook mijn iphone werkt nog prima.naast je speaker zitten de nabijheids sensor en de lichtsensor, maar geen lampjes hoor…

    toch wel. De nabijheidssensor bestaat oa uit een rood lampje. Test het maar eens. Wel best testen in een donkere omgeving, dan zie je het heel duidelijk.

  18. Ik heb onlangs mijn iPhone binnengedaan bij een Mobistar filiaal waar ik hem gekocht had, omdat het ijzeren randje van het scherm begon los te komen. Er waren ook enkele haarscheurtjes.

    Nu heeft Mobistar de reparatie geweigerd, wegens ‘vochtschade’. Ik let zeer goed op mijn toestel, en laat deze al helemaal niet in contact komen met vocht/water. Ik vroeg details hier van op, waarna ze mij de foto’s hebben getoond van de connector en deze fameuze ‘vochtindicator’. Deze was bij nog steeds wit gekleurd, en het koper van de connectors was een beetje grijs gaan zien op enkele plekken. Waarbij ze me trots zeiden dat dit oxidatie was. Uit mijn cursus chemie, en mijn vader die scheikundig ingenieur is leidt ik af dat koper GROEN ziet bij oxidatie en niet grijs…

    Na herhaaldelijke pogingen het scherm alsnog te laten herstellen door hen, bleven ze me steeds wijzen op de vocht schade. Ze vertelde me zelfs dat dit zeer makkelijk gebeurde, een nachtje in de auto laten liggen (tijdens het rijden bv) of zelfs tijdens de winterse koude van buiten terug in een warme kamer komen (thuis) kan de condens van de warme lucht zich op je koude connectors aanbrengen… Gevolg: Vochtschade en je garantie van 2 jaar is verlopen.

    Geen van deze dingen is mij overkomen, ik gebruik de iPhone als een ‘normale gebruiker’, voorzichtig dus voor je aankoop van toch wel een 670 euro.

    Ik vind dit schandalig, want mijn toestel doet het nog perfect en het is slechts 3 maand oud.

  19. Mijn iPhone 3G had geen vochtsensors die aangaven dat er vocht contact was geweest maar er bleek wel vochtschade te zijn. Contact met touch screen heeft corrosie waardoor deel scherm af en toe niet werkt. Reactie repair: buiten garantie! Niet geactiveerde sensoren zijn geen garantie op garantie dus 🙁

    Heb mijn iPhone echt niet in vochte ruimtes gehad of in direct contact vocht. Schijnt dus toch in broekzak ontstaan zijn. iPhone doet het wisselend en ik zit de resterende contract periode maar uit zodat ik kan overstappen op 3GS of zelfs wellicht 4G. Zonder iPhone…das pas echt niet leuk 😉

  20. Ik heb mijn iphone een keertje meegewassen. Was em kwijt, ik bellen naar mijn mobiel. Gaat ie af in mijn wasmachine (was net 5 minuten aan het draaien). Liep daarna weer als een zonnetje :))

  21. Wie zegt dat Apple of de reparatiedienst te vertrouwen zijn ? Wie zegt dat dan je recht op reparatie komen te vervallen ? Apple ? Die maakt de wetten niet in Nederland dacht ik.

  22. Hoe groot is de kans dat Apple je problemen geeft met deze sensor?

    Mijn iphone gaf problemen en werd zonder zelfs maar te kijken gaven ze me een nieuwe.

  23. De reparatie dienst van T-Mobile (solid vision) mag de iPhone niet eens open maken, het engie wat ze doen is kijken of de vochtindicator verkleurd is. Zoja, betalen en daarna nieuwe iPhone. Zoniet gratis omruil. Zonder dat mijn iPhone in aanraking met vocht was geweest toch mooi bijna 300 euro verloren.

  24. Een telefoon blijft meestal wel werken na contact met vocht, het is niet zo dat hij gelijk helemaal doorbrand en niets meer doet. In de meeste gevallen van vochtschade lijkt het toestel in eerste instantie niets te mankeren, maar na verloop van tijd zul je merken dat bepaalde functies niet meer goed werken (zoals bij telefoons met toetsenbord dat sommige toetsen stoppen met werken). Dat komt omdat het water icm zuurstof zorgt voor kleine oxidatie/roest plekjes aan de binnenkant van het toestel. Daarom zegt IEDERE fabrikant dat de garantie vervalt bij aanraking met vocht. Omdat de interne werking van het toestel gewoon niet meer te garanderen is, en om het echt 100% te repareren moet alles behalve de behuizing vervangen worden.

    En stoom van een douche is ook gewoon water, erger nog zelfs, de stoom verspreid zich evenredig over de kamer, en dus ook in de telefoon. Zodra de temperatuur dan daalt, condenseert die stoom en ontstaan er dus druppels in het toestel.

  25. @robin: Zie mijn reactie, tegenwoordig is dat het eerste wat ze nakijken. http://bit.ly/cR1QWq

  26. Mijn Iphone 3gs had na 2 maanden stof achter het scherm en had al die tijd snachts in een onverwarmde kamer met het raam open gelegen (we hebben toch zeer koude nachten gehad). Via de T-mobile shop de telefoon op laten sturen voor reparatie en ontving na 5 dagen een nieuw/refurbished toestel!!

  27. @Gioom: Heb je geprobeerd hem bij Apple te laten repareren?

    Ik woon in Canada maar ben hier met mijn iPhone 3g gewoon de Apple store ingelopen en daar gewacht tot een genius tijd had en had in 5 minuten een nieuwe telefoon.
    En als ik naar al de verhalen hier lees zou mijn telefoon toch zeker vocht shade moeten hebben.

  28. @robin: Nee, ik denk niet dat dit gaat, aangezien ik hem heb aangekocht bij Mobistar en mijn garantie denk ik ook bij mobistar hoort.

    Maar ik denk wel dat mobistar afhangt van Apple qua reparaties, zij sturen dit op naar een reparatiecentrum die dan test of er vochtschade is.

  29. @Gioom: Ik zou het proberen.

    Ik heb mijn iPhone niet bij Apple gekocht maar gewoon bij mijn locale telefoon winkel en ze deden er hier helemaal niet moeilijk over.

  30. Mijn microfoon deed het niet meer.. en ze zeiden bij wel dat het “vochtschade” was dus hebben ze hem niet gerepareerd.. en ik gebruik hem NIET onder de douche.. 🙁

  31. @robin: Ik zal eens proberen, maar ik denk wel dat er een database is die nu zegt dat mijn garantie verlopen is :-S

  32. @Gioom: Het is het proberen waard.

    En er is een app iwarranty die je kan vertellen of je garantie nog actief is 🙂

  33. @robin:
    Je mag altijd voor mij kijken :-), want mijn iPhone is nu in bezit van Mobistar

  34. Ik ken beide bedrijven van dichtbij.. Bij solid vision maken ze tegenwoordig zelfs iphones die stuk zijn… Zomaar vervangen word minder gedaan.. Blijft wel de moeite waard aangezien 90% vd iphones word geswapt.. (omgeruild)

    Origineel geplaatst door GrafGiraf
    De reparatie dienst van T-Mobile (solid vision) mag de iPhone niet eens open maken, het engie wat ze doen is kijken of de vochtindicator verkleurd is. Zoja, betalen en daarna nieuwe iPhone. Zoniet gratis omruil. Zonder dat mijn iPhone in aanraking met vocht was geweest toch mooi bijna 300 euro verloren.

  35. bijzonder waardeloos dat garantie gedoe van apple. mijn trilfunktie werkte niet meer, dus stuur ik de iphone terug. kosten 280 euro. waterschade!! gewoon belachelijk, iphone 3gs was 2 maanden oud, nooit water gezien. ze kijken gewoon nergens meer naar als dat stickertje verkleurt, ook al heeft je storing helemaal niets te maken met waterschade!! 6 weken telefoon kwijt en 60 euro onderzoekskosten en nog geen stap verder gekomen. stik maar met hun garantie, voor 35 euro maken ze m al in breda. t is dat dat de iphone zo lekker soepel werkt, voor de rest is t maar een achtergebleven apparaat wat hardware betreft

  36. haarscheurtjes …. opgestuurd, afgekeurd: waterschade! aangetekende brief verstuurd en aanbod gekregen om 3 maanden geen abo kosten te betalen. Heb ik afgewezen en gezegd dat ik de deze handelswijze ronduit slecht vind en na mijn contractperiode over stap naar een andere provider na toch 7 jaar tevreden T-mobile gebruiker. Ik denk dat de vochtschade (lees: verkleurde sensoren) komen doordat ik een paar keer met iphone in mijn broekzak door de regen ben gefietst..maar goed dat is toch geen reden om haarscheurtjes af te wijzen als garantieclaim…. :S

  37. Origineel geplaatst door matijs: Ik heb mijn iphone een keertje meegewassen. Was em kwijt, ik bellen naar mijn mobiel. Gaat ie af in mijn wasmachine (was net 5 minuten aan het draaien). Liep daarna weer als een zonnetje :))

    Was ie ook weer mooi schoon?

  38. @jeroenimo: Jazekers, alle vingervlekken er af, en dat op 30 graden !!

  39. @mattijs: ik denk dat je door de haarscheurtjes vochtschade hebt opgelopen … leuke naam heb je trouwens 😉

  40. Ik heb hem vorig jaar een keertje binnen gedaan. Ik had een probleem met 3G (gesprekken die met 3G aan quasi nooit correct tot stand kwamen).
    Zelfde verhaal, Dynafix (de hersteller van Mobistar) haad vochtschade vastgesteld. Foto’s opgevraagd => een klein hoekje van de vochtindicator was rood gekleurd.
    Ze wilden hem niet herstellen. Na lange discussie heb ik hem toen teruggeregen zonder te moeten betalen (ze rekenden € 45 voor de analyse van de vochtschade).

    Nadien klacht neergelegd bij de FOD economische inspectie, maar die hebben helaas nooit resultaten van hun onderzoek laten weten… ook niet na ettelijke reminders.

  41. @Matijs:
    dubbel “t” he geen enkele ;-)…. Quite a difference… 🙂

  42. Hemeltje. Ik had problemen met m’n 3GS. Vroeg continu om pincode. Opgestuurd via TMobile store. Resultaat: vochtschade, buiten garantie. Kosten 303 euro. Je reinste kolder: het ding is nooit in contact met water geweest. Is er iemand die hier iets succesvols over te melden heeft? Hier kan Apple/TMobile toch niet zo makkelijk mee wegkomen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.