Reacties voor: VMware Fusion 8 laat je nu Windows 10 gebruiken in OS X

Windows 10 even op je Mac uitproberen: het is doodsimpel met de nieuwe versie van VMware Fusion. Daarmee concurreert VMware ook meteen met het vorige week aangepaste Parallels.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. Hoe zit het met games spelen via VMware en dus het programma Steam moet gebruiken in het windows deel? Is dit überhaupt mogelijk?

  2. @stef: Het kan, maar heel lekker zal het niet lopen. Windows draait immers niet native, en je Mac moet aardig knokken om het met Fusion te laten werken.

  3. IK heb diverse virtualisatie opties geprobeerd om Steam (halflife, portal, team fortress) te draaien. Virtueel is dit echt niet fatsoenlijk te doen. Daarna weer terug naar Bootcamp gegaan. Dat draait helemaal Native en daarmee kun je je volle processor, geheugen en CPU gebruiken.

  4. @stef: @Bitje: In de reacties op het Parallels artikel kwam de mogelijkheid ter sprake om Windows onder BootCamp te installeren, maar die BootCamp partitie dan ook te gebruiken om onder Parallels dezelfde vertrouwde windows installatie tegelijk met OS X te kunnen draaien. Zo heb je het beste van twee werelden, het gemak van Windows en OS X apps naast elkaar zolang de apps niet te veeleisend zijn. En toch de volledige capaciteit van je Mac kunnen gebruiken voor de zwaarste Windows apps, zoals veel games.

    Onder Parallels schijnt dat vrij simpel te zijn, onder VirtualBox is het een stuk lastiger. En voor VMware is het (mij iig) onduidelijk hoe moeilijk of makkelijk maar allicht ook de moeite van het uitzoeken waard?

    @Bastiaan Vroegop: Misschien ook interessant om op iCulture eens een onderzoekje en één of meer artikelen aan te wijden? Bijvoorbeeld een vergelijking tussen de 3 belangrijkste VM’s voor Mac op (oa) dit punt en wie weet zelfs zo’n how-to gidsje (of 3) zoals jullie wel vaker schrijven de laatste tijd…

  5. Ik start mijn Mac tegenwoordig met W10 op – dan werkt de Wifi altijd
    en wacht wel op een evt. virtualisatie met El Caipitain (of hoe ‘t allemaal heten mag…)

  6. Is het zo dat dat je toch nog voor Windows moet bij betalen?

  7. @kevin: Windows 10 is gratis als je het 1ste jaar gratis een upgrade uitvoert vanaf een 7 of 8.1 client, dus niet vanaf een windows 8 die moet je eerst upgraden naar windows 8.1.

    Uiteraard kan je nu ook gewoon windows 10 al kopen in de winkel

  8. Onzin onder fusion 6 draait Windows 10 ook gewoon, je hoeft enkel om de foutmeldingen heen te werken

  9. Dank allen, dit schept een hoop duidelijkheid. Bootcamp it is then 👍🏻

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.