Reacties voor: Visitekaartjes zijn verleden tijd: iPhone en Gmail zijn voldoende

Visitekaartjes zijn verleden tijd, schrijft het zakenblad Fast Company. Door digitaal te gaan bespaar je niet alleen bomen, maar leg je ook makkelijker connecties, bespaar je tijd en kun je je imago aanpassen aan het moment.

Reacties: 22 reacties

  1. mja waarom moet dit dan perse met een iphone en gmail? zie totaal geen link hierin…Kan toch ook met bijv. een WM telefoon en outlook? 😛
    Nja maakt mij nie uit, ik gebruik Gmail en een iphone soieso al haha ben ik even up to date zeg…

  2. De wat modernere telefoons geven je de optie op je eigen gegevens op te slaan in een business kaartje. Zo doe ik dat, en dat stuur ik hem naar de ander via blue-tooth. Via e-mail kan natuurlijk ook, maar dat is zo’n gedoe.

    Als je dan op een congres bent moet je wellicht tientallen emails gaan opstellen. Kaartje via bluetooth sturen is veel sneller. Dit kan vanaf 3.0 toch? Alleen ontvangen niet/wel?

  3. Nog geen ervaring op deze manier, wel via Facebook: je leert iemand kennen, kan je die meteen toevoegen op facebook! Handig! Voor het zakelijke aspect en met bijhorende uitleg over milieuvriendelijkheid en snelheid kom je er goed, snel, handig en goedkoop mee weg! Ga ik nu ook beginnen doen! Al snap ik niet helemaal waarom de To-Do applicatie erbij komt…

  4. @neoflux: Die To-Do-applicatie is nodig om jezelf eraan te herinneren dat je nog een e-mailtje moet sturen, met samenvatting van het gesprek.

  5. wel erg kort door de bocht. In onze branche is het natuurlijk al wat meer geaccepteerd, maar ik heb voldoende klanten die echt gaan denken of ik mijn hoofd te hard gestoten heb, als ik met dit verhaal aan kom.

  6. @Jeroen: Dat probleem heb ik ook een beetje. Ik voel me toch altijd wat onbeholpen als ik kaartjes vergeten ben. Het is toch ook een soort ritueel, dat je fysiek iets overhandigt. Ondanks het feit dat ik verder digitaal graag voorop loop hou ik de visitekaartjes nog even in ere.

    Niet teveel nagedacht over het design: gewoon wit kaartje met zwarte letters. Het enige exotische is dat we ze bij Copy Central in San Francisco hebben laten drukken 😉

  7. IK gebruik ook de ” oude” app telefoonboek,
    en dan de gegevens toevoegen aan contacten, heb je alles bij een, snabizz ook geprobeerd OCR van visite kaartje), maar met de 3g te slechte kwaliteit, mischien is snabizz beter met
    de 3GS?

  8. maak een visite kaartje met alleen de MS tag er op. Zo kan je iemand iets fysieks geven, terwijl je al je gegevens altijd kan aanpassen. (of een combinatie van die 2, dus je gegevens er fysiek op en op de achterkant een MS tag.)

  9. @Gonny van der Zwaag: wel een logo mag ik hopen ;)?

  10. “opa wat is papier?” “-vroeger kapten mensen bomen om daar vervolgens iets op te schrijven”. -“echt waar opa? Gekke mensen”

  11. applicaties om vCard uit te wisselen? Met OS 3.0 kan dat toch standaard?
    Dat maakt het hele verhaal nog makkelijker zelfs. Je ontmoet iemand, selecteert je eigen contact gegevens uit je adresboek, druk op share, en je kan alles direct mailen naar de persoon. En dan nog leuk je verhaaltje erbij zetten en klaar.

  12. Er was tog ooit ook nog ziets als “Hellomynameise”, dan kun je via alle telefoons met internet elkaars gebruikersnaam toevoegen en dan heb je gelijk alle profielinfo beschikbaar.

  13. pff kan dit enkel met Gmail?

  14. Ik heb nog nooit visitekaartjes gehad op papier. Ik zit er wel aan te denken om een keer met Moo.com kaartjes met het adres van mijn website en emailadres te laten printen. Voor nu maak ik gebruik van http://www.mynameise.com/eekay..

    Dat is mijn online visitekaartje waarbij allerlei diensten zoals Facebook, LinkedIn etc gekoppeld zijn en getoond worden op 1 plek… Ze gaan ook een sleutelhanger uitbrengen voor fysiek snel uitwisselen van gegevens op meetings etc (even tegen elkaar houden).

    Welkom in het nieuwe zakendoen 🙂

  15. ik vind dit toch wel beetje vergezocht zeg ..

    “Daarna volgt er een verhaal waarom ze ontslagen zijn. Via e-mail heb je geen excuus nodig”.

  16. Ik ben wel voor digitaal, maar visitekaartjes zijn toch… anders. Zou leuker zijn als een leuke kaart kreeg, dan een mail.

    Een kaart kan je op de kast zetten, en dan kunnen mensen zeggen “Hey, da’s een mooie kaart!”. Je gaat toch niet zeggen “Pss, kijk eens naar het computerscherm.” en dan als reactie verwachten: “Wow, die uitnodiging is echt mooi!”

  17. Hm, ietsje té klakkeloos vertaald vanuit de originele website, wat mij betreft.

    De originele schrijver vertelt alleen over zijn eigen manier van werken (met todo-app op de iPhone en Gmail dus), terwijl deze post hier de indruk wekt dat deze methode ‘de enige juiste/mogelijke’ is, wat natuurlijk onzin is, zoals vele reageerders hier al aangaven.

    Terwijl de kern nou juist is (volgens mij) dat het de moeite waard is te overwegen om te stoppen met visitekaartjes, omdat er inmiddels goede digitale alternatieven zijn.
    Sinds 3.0 kun je gewoon je gegevens als vCard sturen, dat lijkt me de makkelijkste oplossing.

  18. Jammer dat de iPhone geen CSS signaturen kan verzenden met mail.app. Was ik klaar.

  19. Mmm vind dit verhaal ook net iets over de top. Wat anderen zeggen is natuurlijk helemaal waar, dit kan met elke smartphone/e-mail account. Vind op de een of andere manier een kaartje toch iets persoonlijker. Als je daarna in je todo lijst zet dat je die persoon moet mailen is hetzelfde idee maar dan met kaartje. Bovendien is een kaartje in 5 seconden uitgewisseld en is duurt mailen langer en is omslachtiger. Dat milieu oogpunt is wel een goede reden natuurlijk.

  20. Waarom gewoon niet de naam vragen en of hij/zij op linkedin zit? Ik vermeld dan meteen dat ik een invite stuur. Start linkedin app, zoek naam, stuur invite, klaar!

  21. Kijk eens op http://www.soocial.com echt een top dienst. Een onlineadresboek dat kan syncen met mac, outlook, gmail, blackberry, andere mobiele telefoons en binnenkort ook rechtstreeks met je iPhone.
    Mooiste is, het is gratis!!! Echt even checken, ook nog Nederlands!

  22. Ik ben het helemaal met Simon en WvB22 eens dat dit allemaal wel een beetje ver gaat. Allemaal leuk en aardig die technologie, maar volgens mij zal het nooit het orginele “ouderwetse” visite kaartje vervangen.

    Je kan er namelijk volgens mij niet van uitgaan dat iedereen maar in staat is om een vcard te ontvangen en te versturen. Een kaartje kun je gemakkelijk aan iedereen afgeven.

    Ook is het vanuit een economisch oogpunt nou niet een super voordeel, je kunt tegenwoordig echt spot goedkoop, prima kwaliteit vistekaartjes laten drukken en thuisbezorgen door bedrijven zoals Vistaprint. Die kun je ook helemaal naar eigen wens ontwerpen.

    Ik moet nog maar eens zien of het ooit echt zo ver komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.