Reacties voor: VISA test contactloos betalen met iPhone in Turkije

Visa is in Turkije begonnen met het testen van een dienst om contactloos te betalen met behulp van een iPhone. Hiervoor wordt de iCarte-extensie met een NFC-chip gebruikt.
Elger van der Wel -

Reacties: 14 reacties

  1. Nu nog een standaard om toegangskaarten te laten scannen en we zijn weer helemaal het mannetje

  2. Doe mijn dan maar een nfc sticker of SIM ipv zo’n kastje aan je mobiel….

  3. Als je zo’n RFID kaartje kan kraken (lees: ov-chipkaart), hoe gaat visa zoiets voorkomen dan? Zal wel lache zijn als dat ook gekraakt word 🙂

  4. Een ding aan m’n iPhone hangen???
    Dacht het niet!

  5. Hmmm, op basis van de MyFare classic….
    Zit die ook niet in de OV Chipkaart?
    http://www.icarte.ca/features420.shtml

  6. 87% van iPhone bezitters willen wel een kastje aan de telefoon???? Wat een onzin. Geloof ik helemaal niks van. En los meenemen gaat ook nergens over. Neemt de visakaart minder ruimte in. MAAR… Direct betalen vanuit de iPhone zou natuurlijk wel weer mooi zijn.

  7. In turkije betalen zelfs kinderen met een creditcard. Ik zou het echt niet willen gebruiken.

  8. Het is effectief zo dat je in Turkije zeer gemakkelijk aan een credietkaart kunt geraken, het is bijna zo gemakkelijk als een lolly kopen.
    Simpel je identiteitskaart nr door sms’en en je krijgt het opgestuurd.
    De interestvoeten zijn schandalig hoog. Er zijn een groot aantal mensen van de dupe, iedereen heeft een cCard en gebruiken het roekeloos. Het is dan ook normaal dat visa een land als deze uitkiest om dergelijke testen uit te voeren.

    Verder vind ik dit geen goed idee, er zouden beperkingen op moeten komen. Ik vind het een goede zaak als je tickets voor de trein/bus/bioscoop kunt betalen maar moet ergens een streep getrokken worden.

  9. Dit is natuurlijk ook bedoeld met visie op de toekomst. Als de iPad 2 en de iPhone 5 een nfc chip krijgen heeft visa alvast een betaal systeem. Ziet er toch goed uit dan?

  10. Als iPhones gejailbreakt kunnen blijven worden ondanks alles dat Apple hier aan doet qua beveiliging, vraag ik me af hoe veilig dit zal zijn..

  11. @Acizane80: Het gebruik van deze betaalmethode vereist dezelfde discipline als je huidige creditcard. Er zullen ongetwijfeld mensen door in de ellende komen maar dat komen ze met een CC toch ook?
    Ik neem aan dat er een limiet op zit, of toch in elk geval mogelijkheden daarvoor zijn.
    Bedenk: geld lenen kost geld.
    Daar leven de CC-maatschappijen van.

  12. Ik ben zelf (ook) Turks en ik geef Acizane80 gelijk. In Turkije kun je heel makkelijk aan een creditcard komen, maar wat gozer zegt: ‘zelfs kinderen betalen met een creditcard’ is erg overdreven.

    In Turkije denken de mensen: ow laat ik maar naar Bank A gaan en een creditcard nemen waarbij ik in X termijnen terug kan betalen, laat ik bij Bank B met actie … maar een creditcard nemen etc. etc. waardoor 1 volwassene met meerdere creditcards rondloopt.

    En ik denk niet dat zij om die reden een onderzoek in Turkije hebben gedaan. Ik denk juist doordat de bevolking in Turkije voornamelijk bestaat uit jongeren waarbij vergrijzing laag is, en de ICT / Mobiele telefoon sector in de groei is. Jongeren willen altijd een hippe telefoon hebben (de iPhone natuurlijk) en die zeggen zonder na te denken: kan ik dan betalen met de iPhone??? Tuurlijk wil ik zo’n kastje eraan.

    Want als ze logisch nadenken dan zouden ze moeten weten dat zo’n ding erg onhandig is. Beter een ingebouwde chip of een bepaalde app waarmee je kunt betalen.

  13. Dit is denk ik een prototype wat puur is om het te testen.. Aangezien huidige iPhones het niet ingebouwd hebben is een los apparaatje maken een stuk makkelijker dan het overal in te bouwen..

    Ik neem overigens liever mn pinpas mee dan een creditcard kastje op mn telefoon.. En voor de mensen die een credit card onveilig vinden maar wel op t internet willen betalen: credit card op een sterke magneet leggen, 3 cijferige veiligheids code uit je hoofd leren en deze van de kaart verwijderen.. En dan kan niemand m gebruiken als hij of zij m vind:)

  14. Ik hoop dat ik hiermee (Apple’s NFC embedded in iPhone) straks een ander betaalmiddel kan opgeven dan mijn iTunes betaalmiddel…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.