Reacties voor: Vinder prototype iPhone 4 in bar geeft uitleg op Reddit: ‘Gizmodo maakte misbruik van mij’

Brian Hogan, de vinder van prototype iPhone 4, achtergelaten in een bar, vertelt na 3 jaar op Reddit over zijn bevindingen nadat de pers en politie hem ontdekten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. Wie het vind, mag het houden, toch?

  2. Finders keepers!! Belachelijk hoe deze gozer is behandeld.

  3. Vind het schandalig. Is dit nou puur de macht van Apple?

  4. ik vind dat als Apple hem inderdaad niet serieus nam, dat hij helemaal geen schuld heeft. En is het dus helemaal geen probleem dat hij hem had doorverkocht.

  5. Uh hallo allen, iets wat niet van jou is en de vermeende eigenaar neemt je niet serieus, dan breng je het gevonden voorwerp naar de politie, simple as that! Verkopen van een gevonden goed is strafbaar.

  6. zo blijkt weer dat je alles wat je doet, goed over na moet denken en opnemen.

  7. @UtregCity: Ben jij roomser dan de paus?

    Niemand had het anders gedaan. En al helemaal niet naar de blauwe vrienden gebracht!

  8. tja….5000 dollar is ook niet veel, zoveel aandacht de iphone heeft opgebracht. verkopen voor miljoentje ofzo zal vast wel een gek voor zijn en dan gewoon betalen voor het jaar.

  9. Nog steeds de mooiste desgin van alle iPhone’s tot nu toe

  10. Als jij iets vind mag je het houden, maar als je weet wie de eigenaar is en aan een ander verkoopt ben je strafbaar lijkt me, en dat Gizmondo hieraan mee werkt is ook belachelijk en net zo strafbaar.

    Maar goed we zijn niet allemaal roomse dan de paus dus zal het zelfde ook we gedaan hebben. 😉

  11. Origineel geplaatst door michel
    Als jij iets vind mag je het houden, maar als je weet wie de eigenaar is en aan een ander verkoopt ben je strafbaar lijkt me, en dat Gizmondo hieraan mee werkt is ook belachelijk en net zo strafbaar. Maar goed we zijn niet allemaal roomse dan de paus dus zal het zelfde ook we gedaan hebben.

    Onderstaande is dus niet waar, de ervaring leert dat velen van ons het gevonden voorwerp houden, maar in mijn beleving horen we het inderdaad in te leveren bij onE blauwe vrienden of op zijn minst daar te melden.

  12. @Neptune: Dan is onderstaande wel waar, we zijn niet roomse dan de paus en houden het gewoon.

  13. Dit is gewoon een stunt van apple geweest zelf opgezette hype. Misschien zat de vinder ook gewoon in het complot.

    Als het niet zo is zouden ze die jongen een boete van paar honderd kunnen geven en die sukkel die zn prototype is kwijtgeraakt kunnen ontslaan en aan de schandpaal hangen, dat die nooit meer prototypes kwijtraakt.

  14. Ik zal het nog sterker vertellen: een gevonden voorwerp houden, terwijl je weet dat het van een ander is, zonder daar melding van te maken valt gewoon onder artikel 310 van het wetboek van strafrecht. Oftewel diefstal met een theoretische straf van 4 jaar brommen op kosten van de staat. Echter als je naar het politiebureau gaat en er daar melding van maakt kan je verzoeken om als bewaarder te worden aangesteld. Dan mag je het product dus zolang bewaren (maar niet gebruiken). Na een jaar als een verliezer zich niet meld is het wel officieel jouw eigendom. Overigens is het nu zo dat niet de politie maar de gemeente zich bezig houdt met gevonden voorwepen (maar dus niet een koffer met cocaïne en een tonnetje aan euri’s).

    En dat is niet roomser dan de Paus zijn maar gewoon slim eigenaar van iets worden. Als je met een gevonden telefoon het netwerk opgaat (en eigenlijk gestolen blijkt) dan is het een eitje voor de politie om je te achterhalen. Een verhaaltje over een gevonden telefoon zou je wel eens flink wat problemen kunnen bezorgen. Wie gaat dat geloven?

  15. @WvB22: Als je met wetsteksten gaat gooien pak dan het juiste artikel 😉 Het betreft hier namelijk geen diefstal, maar verduistering.

    Artikel 321
    Hij die opzettelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort en dat hij anders dan door misdrijf onder zich heeft, wederrechtelijk zich toeëigent, wordt, als schuldig aan verduistering, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  16. @joost: Dat hangt er maar vanaf: is het anders dan door een misdrijf? Verduistering gaat er vanuit dat je met bijvoorbeeld met medeweten van de eigenaar het goed onder je hebt. Je brengt een huurauto niet terug of leent iets met toestemming en brengt het niet terug. In dit geval is het een dun lijntje. Je moet immers weten dat je de telefoon niet ‘eerlijk’ onder je hebt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.