Reacties voor: Vijf hardnekkige iPhone-misverstanden

Iedere iPhone-bezitter heeft het wel eens meegemaakt: als je de iPhone aan anderen laat zien en het stadium voor oooh's en aaah's voorbij is, komen de lastige vragen en misverstanden los.
Lees het complete artikel → Vijf hardnekkige iPhone-misverstanden
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. * Het scherm beschadigt snel
    * Het systeem zit potdicht, je kunt er niets aan veranderen
    * Het werkt niet met Outlook

  2. scherm beschadigd dus echt niet snel!
    je kunt genoeg aanpassen, met de juiste software.
    en welke oen gebruikt er nog steeds windoos?

  3. @jgmkoster
    Dat zegt BOlle dus!
    Het zijn misverstanden, lol

  4. *zucht…* 😛

  5. Het grootste struikelpunt over het algemeen nu is denk ik het feit dat de hardware al een jaar uit is.

    Meestal vernieuwd apple de lineup elk jaar…

  6. Het is leuk dat de problemen de wereld uit geholpen dienen te worden, echter een kritische noot mag wel geplaatst worden.

    Er wordt gesteld dat: Steeds opnieuw unlocken niet noodzakelijk is, inderdaad is dit niet het geval wanneer je niet update. Maar aangezien je je iPhone optimaal wilt benutten en daarom de laatste software (firmware) wilt gebruiken, dien je bij elke update je telefoon wel opnieuw te unlocken.
    Wel of niet unlocken is dus niet objectief, maar subjectief en hangt af wat de gebruiker wilt.

    Simlocken is niet illegaal noch het simlockvrij maken. Echter wanneer je de iPhone ‘importeert’ via America, is de import wel illegaal. Je betaald geen invoeringsbelasting en dat is belastingontwijking, wat ook wel bekend staat als zwart. Geheel volgens de letteren der wet is het dus niet.

    Duur is hij wel in vergelijking met andere telefoons. Maar absoluut niet TE duur, voor kwaliteit moet je betalen.

    Wanneer je de telefoon in Frankrijk koopt kan je EN deze legaal verkrijgen EN je hebt een definitieve Legale unlock. Waarom worden de nette manier van importeren en kopen van spullen op deze website zo weinig benadrukt?

  7. Ik sprak gisteren een Fransman, die me vertelde dat de Franse iPhone alleen simlockvrij is gemaakt voor de drie eigen mobiele netwerken. Apple voldoet daarmee wel aan de Franse wetgeving, maar het voorkomt dat er iPhone-toerisme ontstaat. Zou natuurlijk ook een misverstand kunnen zijn, dus als iemand het al geprobeerd heeft en dit mogelijke misverstand uit de wereld zou kunnen helpen?
    Verder schijnt het kopen in Frankrijk toch niet zo makkelijk te zijn als je het voorspiegelt, Harrie. Niet iedereen heeft een Frans adres achter de hand. Lees ook even de ervaring van deze persoon.

  8. Als de iphone in Nederland verkrijgbaar is kan je dan wel de firmware upgraden met je oude toestel gekocht voor de beschikbaarheid in Nederland?

  9. over misverstand 4, ik heb mijn iphone net als vele andere gewoon uit amerika laten meenemen, 435$ geen invoerrechten. 300 euro. Duur? Hell no!

  10. UMTS voor ca € 50,- euro per maand?
    Dat kost toch gewoon een tientje…

  11. @Harrie,

    Jouw vergelijking van de iPhone met andere mobiele telefoons gaat niet helemaal op (qua prijstelling).
    De iPhone is geen “ordinary” telefoon en mag niet met de doorsnee NOKIA, Samsung en andere toestellen vergeleken worden.

    Hoewel het in de meeste landen normaal is (tov NL) betaal ik hier in België de volledige prijs voor een toestel ongeacht of ik hier een abonnement voor 15 jaar aanvast hang of zonder abonnement ansich.

    Mijn NOKIA 9500 kostte destijds ruim 800 euro en uiteindelijk had het minder mogelijkheden dan mijn iPhone. Mocht je een iPhone volledig importeren vanuit het buitenland en aan alle invoerenrechten en BTW voldoen, ben je nog steeds voordeliger uit.

  12. @Harrie.

    Het importeren van een Iphone is niet illegaal..
    Het ontduiken van de belasting wel.. Dus als je je Iphone bij binnenkomst in Nederland aangeeft, krijg je een belasting aanslag en dan is er neits illegaals aan het importeren van een iphone.

    Het unlocken van een Iphone is daarintegen WEL illegaal omdat je van te voren de software moet aanpassen om hem te kunnen jailbreaken.. en da’s nou net wat niet mag…

  13. HDSPA is ca 50 euro p/maand maar dat is 7.2mb per sec.
    UMTS kost rond de 15-20 euro p/maand en dat is ong 300 kbit per sec, GPRS is 80kbit en 10 euro p/maand.

    Eerste 2 zijn beide 3G maar apple kennende kiezen ze voor het tragere umts voor hun 2e iphone.

  14. HDSPA kost ca 50 euro p/maand maar dat heeft een snelheid van 7.2mb/sec (theoretisch)
    GPRS kost idd 10 euro per maand maar is slechts 80kbit per sec en UMTS kost gemiddeld 20 euro per maand en heeft een snelheid van 300+ kbit per seconden.

    HDSPA en UMTS zijn beide 3G en apple zou wel voor die laatste kiezen in hun iphone 2G want die is financieel veel realistischer.

    (ik zou geen 50 euro per maand betalen voor mobiel internet als gemiddelde consument)

  15. Ik vraag mij dus echt af waarom iedereen de telefoon duur vind??? Ga eens naar de nokia N reeks kijken?
    Of Blackberry of Htc of …

    Stuk voor stuk kosten deze eveveel of meer! Je kan dan zegge, ze zijn completer dit en dat, maar er is momenteel geneen Gsm of smartphone zo mooi als de Iphone! Alleen voor deze reden zou ik al 100€ meer willen betalen! Tenslotte wil je ook steeds iets dat mooi is! Je koopt ook geen paar schoenen die alleen goed zitten, neen ze moeten er ook mooi uitzien, en dat is idd bij iedereen anders maar ik vind de iphone toch het mooist!

  16. Als ik zo die vijf problemen en ‘oplossingen’ bekijk vraag ik ma eigenlijk af waarom je een iphone zou willen hebben? Er zijn toch al telefoond met een (betere) camera die ook muziek en filmpjes op een fatsoenlijk scherm weer kunnen geven? Of ontgaat my het concept van de Iphone, anders dan dat het een Apple hebbeding is net als de iPod

  17. @ Ed: ontken nou niet dat je gewoon interesse hebt in de iPhone, gezien het feit dat je op deze iPhone site je mening komt geven ….

  18. Waarom een iPhone? Er zijn vele mensen die nog steeds Windows gebruiken omdat ze er aan ‘gewend’ zijn. Maar als iets echt goed ontworpen is, heb je er niet aan te ‘wennen’. Mensen die Apple gebruiken weten wel beter, ze besparen veel tijd en irritatie en weten wat het is als iets werkt zoals het moet werken. Het computeren wordt weer een genot en geen brok van irritatie.

    Zo is het ook met de iPhone, een telefoon zoals een telefoon behoort te zijn.
    Jammer dat de verkrijgbaarheid alleen zo slecht is.

  19. Zit er nu ook tegen aan te hikken om er 1 te laten overvliegen uit US… Maar zat te denken: betalen jullie de abbonementskosten van ‘t abbo nog? En zo nee, hoe zit dat dan?

  20. Laat me duidelijk zijn… ik ben PRO Apple en haat tegen alles wat met Microsoft te maken heeft.
    Heb de Iphone een paar dagen getest.

    Maar 1 ding begrijp ik niet… HOE haalt Apple het in zijn hoofd om een 2 megapixel camera in de Iphone te proppen terwijl Nokia een 5 megapixel camera in de n95 heeft… Apple/Mac heeft altijd de top van de top op dat moment(nu niet dus)

    Typen op de Iphone een kwestie van wenning??… T9 in het Nederlands zou niet gek zijn :S

    Snap ook niet waarom windows gebruikers in godsnaam een iphone nemen… de enige reden waarom ik ‘m zou nemen is de Isync en voor je adresboek en mail die heel smooth sync loopt.

    Heil Apple… op een paar puntjes na 🙁

  21. Hey Av, heb jij dan ook een MacBook PRO en een Mac PRO als je zo PRO Apple bent?

    Over je punten kan ik je niet meer dan gelijk in geven.

  22. Ik krijg altijd de vraag wanner komt hij in nederlnad uit ?
    antwoord: uuhhhh geen idee eigeluk, volgens mij einf februari.

  23. Jerry, waar baseer jij het op dat de iPhone volgens jou eind februari komt?

  24. Ik krijg ‘m morgen, niks geimporteerd, met Vodaphone!!

  25. Marieke, mag ik je vragen hoe en wat je precies hebt gedaan? Dit omdat je alleen aangeeft dat je hem via Vodafone hebt verkregen?

  26. Alleen jammer dat als je je iphone nú uit de STATES haalt dat ie dan nog niet te unlocken is!
    Tenminste dat zeggen ze opt forum..
    Weet je er meer van en denkt je dat ie wel te unlocken is vertel me dan ff hoe t moet, ik weet t niet, zit hier straks met een iphone die ik alleen als ipod touch kan gebruiken!

  27. Marieke krijgt hem met een vodaphone abonnementje waar ze twee jaar aan vast zit….. en dus veel meer gaat betalen voor de telefoon dan ze denkt.
    200 belminuten 2 jaar vast kost totaal: €773,- excl dataverkeer.

    Een gekraakte Iphone met een sim-only abonnement.
    even voor rekenen wat hij minimaal kost: (mij gelukt :-))
    Iphone US ($400) ex is €300,- incl.
    Sim only 300 € 8,95 p/m x 24 mnd = €215,-
    hacken €30,- (kan je ook zelf doen)
    totaal €545,- incl twee jaar abbonement 300 excl data (data in de stad heb je niet echt nodig)

    “BOlle”: de Iphone werkt prima met outlook
    “Martijn”: ja wij betalen allemaal het T&T abbonnement nog
    “Niek”: SuperSim of wachten

    Maar deze poll ging over misverstandjes, Ik vind het een misverstand dat de agenda 1 klein piepje en een triltje geeft als herinnering. Tja op de fiets of gewoon ergens naar onderweg hoor je daar niets van. Jammer, maar wie weet komt er een att of iets waarme je dit kunt aanpassen evenals handmatig de tijd van het alarm inschakelen.

  28. Ik snap niet dat mensen zo “geilen” op die megapixels… het is lauter de grootte van het bestand en de aantal pixels.. Je kunt er 5mljn + hebben, maar als je lens zuigt heb je een fletse foto van 5mljn pixels.. ik vind de 2 megapixels in de iphone meer dan zat, en de foto’s zijn (bij mij toch) heel scherp.. Ik denk dat ze de camera etc hebben afgesteld op het scherm van je iphone en de mogelijkheden voor internet”onzin”.. als ik echt foto’s wil maken haal ik me wel een digitale spiegelreflex camera, dan heb je tenminste ook iets aan je 8 megapixels.

    Die nieuwe telefoons wat vandaag de dag uitkomen van sony, lg etc.. hebben allemaal dezelfde functies als de voorgaande modellen en/of een bagger touchscreen dat nergens in de buurt komt en bieden niet de intuitiviteit.. En wat ik ook een leuk voordeel vind en wat misschien wat onderbelicht wordt is dat je meteen een gigantische community erbij “krijgt” die er echt voor je zijn. Ik heb dat hier gemerkt en durf te zeggen dat zo een positieve support en hulp je niet eens krijgt van de desbetreffende bedrijven zelf! (petje af hiervoor :D)

    Ook het feit dat er een geheugenkaartje in zou moeten kunnen vind ik persoonlijk wat ver gezocht, je moet rekening houden met de snelheid van overdracht van het kaartje.. je moet stukken snijden uit het strakke ontwerp en normaal gezien zou 8 gig genoeg moeten zijn voor een hybrid telefoon/internetdevice/mediaplayer… voor mij toch hehe.. maar ja, meer geheugen is altijd fijn.. zolang het geintegreerd is. (naar mijn mening).

    Ik persoonlijk heb maar 1 nadeel ondervonden, als je er 1x mee belt (bijvoorbeeld op school of op werk) dan heb je meteen 4 / 5 mensen die hem een keer willen ervaren/voelen hehe..

    Ik had laatst voor de grap eens een dagje mijn oude samsung E900 gepakt en gekeken hoe ik hem zou ervaren, geen onzin ik voelde me echt verminkt en had geen zin om iets te doen met dat apparaat buiten bellen, met de iphone is dat anders.. dat ding is gewoon leuk hehe..

    Go apple but stop hugging the iphone, you’re choking it!

  29. Mensen wat heb je aan meer geheugen dan 8 gig je kan het toch niet in 1 batterij alles bekijken en luisteren. Dus leeg opnieuw syncen en je hebt weer nieuwe bestanden makkelijk toch??

    8 gig meer dan genoeg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.