Reacties voor: Vijf functies voor de Apple TV 4: dit willen wij zien

Wat voor nieuwe functies krijgt de Apple TV 4? Wij zetten vijf mogelijkheden voor de Apple TV vierde generatie op een rij.
Lees het complete artikel → Vijf functies voor de Apple TV 4: dit willen wij zien
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Apps en televisiezenders staan bij mij hoog op het lijstje. En het is eigenlijk al mogelijk, er hoeft niet per definitie een nieuwe Apple TV te komen (natuurlijk maakt het voor de koper wel aantrekkelijker omdat er dan krachtigere apps kunnen worden gebruikt, dat wel). Zeker nu er regelmatig nieuwe apps bij komen. Enige verschil is dat met een App Store ineens véél meer apps kunnen worden toegevoegd en men kan kiezen welke hij/zij wil.

    Bij televisiezenders zou je moeten denken aan zenders die iedere tv heeft zonder extra kosten. Dus Nederland 1, 2 en 3 sowieso. Andere zenders zouden dan tegen een laag prijsje kunnen worden gebruikt. En apps als Uitzending Gemist en RTL XL maken het dan weer mogelijk om programma’s terug te kijken. Ideaal toch?

    Nu hopen dat Apple ook daadwerkelijk een App Store voor het apparaatje lanceert en dat deze zich niet alleen beperkt tot de volgende Apple TV. Want mijn 3e generatie ATV kan nog prima mee. 😛

  2. Wat het gaat kosten.

  3. Geen interesse in TV kijken op de Apple TV: ik heb al TV waar ik voor betaal en waar ik ook niet naar kijk. Reden: waardeloze programma’s + reclame. Ik heb wel wat beters te doen met mijn tijd dan als een bloemkool op de bank te hangen.

  4. Een iCulture Apple TV App 😉

  5. Aub geen honderden icoontjes (iedere tv zender 1) daar ligt in mijn opinie sowieso niet de kracht van Apple tv, ik heb de Apple tv al geruime tijd (nu een ATv 1 en een 3 in gebruik) ik wil alleen een verbeterde response, en “rond” kunnen sturen van content, van Apple tv naar iPhone of pad en vervolgens doorschakelen naar andere iPhone/iPad/ATv .. Goede bediening vanaf de iwatch.. En spellen ook verbeteren … En graag standaard ondersteuning van NAS en andere netwerkschijven (maar dat zal wel niet) dus blijven we daar afhankelijk van apps ..

  6. Ik vraag mij af of iCulture er ook over na zou denken, wanneer de mogelijkheid bestaat, om een Apple TV app te maken? Eventueel tegen betaling van de lezers. Ik zou hier wel voor open staan!

  7. Ondersteuning voor H.265 codec, DTS-HD MA 7.1, 2 hdmi uitgangen (gescheiden beeld en geluid), ondersteuning voor wifi ac., naadloze samenwerking met bestaand NAS systemen

  8. Tv-zenders zijn volstrekt overbodig. De zenders moeten maar zorgen voor goede apps, à la npo, waar live en via uitzending gemis kan worden gekeken. En met apps kan nog veel meer, interactiviteit bijvoorbeeld.
    Los daarvan hebben tv-zenders niet een wereldwijd formaat. Je kunt UPC al niet eens kijken met een Ziggo-settopbox. No way dat Apple zich hierin gaat mengen.

  9. Streamen direct van mijn NAS.
    De rest kan me gestolen worden.

    PLEX heb ik al maar wil zonder 3e streamen.

  10. Punt één is het grote struikelblok. Daar waar in Amerika de grote netwerkbazen bepalen wat men kijkt zitten wij hier met een omroep systeem uit het jaar nul. Dus straks kunnen wij alleen maar tandenkarsend toezien wat een succes de ATV4 word qua content, behalve bij ons. Want welke sukkel zit nu te wachten op een app voor elke tv zender!? Daar heb je gvd toch je tv voor!
    Wij kunnen dus alleen hopen dat een eventuele ATV app store ook snel bij ons uitgerold wordt.

  11. 4K is onzin in een normale woonkamer. Nederlandse TV is een blamage.

  12. Vind je het gek dat airplay sloom is? Airplay gebruikt geen eens internet. Je moet gewoon met het zelfde netwerk verbonden zijn ook als er geen eens internet uitgezonden word(draadloos). Je zult zien dat hij nog steeds je beeld streamt.

  13. Ik zie vooral graag 1 ding: alle apps toegankelijk, ook voor de eerdere versies!

  14. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    Ondersteuning voor H.265 codec, DTS-HD MA 7.1, 2 hdmi uitgangen (gescheiden beeld en geluid), ondersteuning voor wifi ac., naadloze samenwerking met bestaand NAS systemen

    waarom zou je in godsnaam 2 aparte hdmi uitgangen willen terwijl je er aan 1 genoeg hebt om beeld en geluid te versturen?

  15. Dan mis ik toch echt een usb aansluiting zodat je een externe harddisk kunt aansluiten. Ik weet ook wel dat dat bij Apple vloeken in de kerk is en het er niet komt. Maar een grote wens is het wel.

  16. Content afspelen zonder iTunes. Via je airport extreme/time capsule. .m4v mag best, maar ATV mag best een stand alone device worden.

  17. Rechtstreeks vanaf mn nas mn films kunnen kijken en mn muziek luisteren, dan kan die popcorn eruit.

    En idd, de hele nl tv is een grote blamage, gelukkig hoef ik niet te kijken.

  18. Mooie Samsung LED tv op de foto….

  19. Het wordt dringend tijd dat Apple het MKV format gaat ondersteunen !

  20. Jailbreak natuurlijk

  21. Content afspelen zonder iTunes kan al. nl: PLEX. Ik ben heel tevreden van mijn ATV, mede dankzij plex, van mij moet er eig niets bij, heb alles wat ik wil 😀

  22. Video’s kunnen bekijken vanaf een externe NAS. Zodat je niet je hele pc vol hebt staan met films dat deze niet hoeft aan te staan voor het kijken!

  23. Een goeie Apple TV is een gejailbreakte zodat je met XBMC gewoon normaal alles kunt afspelen.. dan is het toegevoegde waarde..

  24. Gebruik mijn Apple tv om media te streamen naar mijn projector. Zou graag 3D technologie toevoegen aan de appletv. Dan kan ook de blu-Ray speler de deur uit.

  25. Ik zou graag een nieuwe versie van de Netflix app zien, deze is op bv de Playstation 3 en 4 veel uitgebreider.

    Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    DTS-HD MA

    DTS-HD MA gaat niet in M4v/Mp4 toch?

  26. Origineel geplaatst door Kay
    Video’s kunnen bekijken vanaf een externe NAS. Zodat je niet je hele pc vol hebt staan met films dat deze niet hoeft aan te staan voor het kijken!

    dit kan al met het gebruik van de juiste apps ..

  27. Origineel geplaatst door evad1st
    dit kan al met het gebruik van de juiste apps ..

    plex via de trailer app heeft geen ondertitels. Via iPhone, pad of Mac is omslachtig omdat je via 3e werkt.

    Gewoon ondersteuning zodat ik ook direct van de nas kan spelen. Net als de iPhone, pad en Mac. Geen gedoe gewoon zoals elke andere netwerk player.
    Apple is de enige op deze aardkloot die deze ondersteuning denk ik niet heeft.

  28. Stel dat al deze punten inderdaad worden toegepast op de nieuwe Apple TV, dan loopt het nog steeds ander met een heleboel andere mediaplayers die dat soort functionaliteiten al lang hebben. En Apple werkt natuurlijk alleen met haar eigen codes e.d. dus brede ondersteuning van vele video/audiobestanden zal er wel niet komen. Apple zou in mijn ogen met iets compleet vernieuwends moeten komen.

  29. Toch vreemd dat de meeste stemmen op “Apps” en “televisiezenders” zijn? Aan de reacties te zien, liggen de wensen ergens anders… Ikzelf zou graag een snelle airplay zien zonder vertraging.

  30. Ik snap de discussie over die AppStore niet. Ik kijk op de tv alleen video, lees er geen websites, dat laatste is ook niet de toekomst. Alle video op internet kan ik via apps op mijn iPhone of iPad openen en via airplay streamen. Niets nieuws dus.

  31. Zoals zovelen: toegang tot mijn NAS. Of dat dan via een app moet gaan lopen of niet vind ik niet eens zo spannend, ofschoon directe ondersteuning vanuit de ATV het meest ideaal zou zijn.
    Of dat je iTunes Match abo uitgebreid wordt met films, series etc. Dan ben ik ook al blij, dan kan alles gewoon gestreamd worden.
    En ja, als die App’s komen, dat dat dan ook de ATV3 kan.

  32. Wat er gaat veranderen met de Apple TV ben ik ook zeer benieuwd naar. Ik hoop alleen dat het allemaal niet te lang gaat duren, ik heb een tweede Apple TV nodig, maar om nu nog een ATV3 te kopen heb ik eigenlijk niet meer zo’n zin in. Mijn wens voor de ATV4 is dat ontwikkelaars meer vrijheid krijgen in de eventuele appstore zodat bijv Netflix nog mooier gaat worden dan nu al het geval is.

  33. Dat ik de AT4 met een 15 m. lange HDMI kabel kan verbinden met mijn TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.