Reacties voor: Vierde generatie iPad aangekondigd, betere performance en wereldwijde LTE

Apple heeft de vierde generatie iPad aangekondigd. Deze is tweemaal zo krachtig als z'n voorganger en is voorzien van de kleinere Lightning-connector.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 107 reacties

  1. NEU! heb nu net mijn nieuwe iPad 3 uitgepakt…

  2. @rick: Gauw inpakken dan en terug brengen 😉

  3. ik heb hem zojuist al aangesloten op de pc… ik neem aan dat ik hem nu niet meer terug kan doen toch?

  4. Net een nieuwe iPad 3. 799 afgetikt. Nu al achterhaald. Vroeger had je bij Apple op z’n minst een jaar het gevoel met het nieuwste van het nieuwste rond te lopen. Toch jammer. Wacht in het vervolg de Apple uitverkoop 2of 3 maanden na de introductie van iets nieuws wel af.
    December de iPhone 6?

  5. Hmm….4 dagen geleden 1 gekocht, ook 800 euro afgetikt.. Apparaat wat pas een half jaartje geleden is aangekondigd en nu alweer oud is. Verd***.

  6. Echt jammer dit van Apple, gewoon een ding uitbrengen dat twee keer zo snel is na 8 maanden. Vanaf April eigenaar, en ik zit nu al weer met verouderd spul.

  7. @rick: Je hebt 8 dagen “retentierecht”, dit betekend dat je ‘m binnen 8 dagen terug kan brengen en je geld terug kan vragen.
    Je moet wel al het verpakkingsmateriaal nog hebben en moet onbeschadigd zijn (op het folie om de doos heen uiteraard).
    De winkelier mag het NIET weigeren. (consumentenwet 2005)

  8. Origineel geplaatst door Macmeggelen
    Net een nieuwe iPad 3. 799 afgetikt. Nu al achterhaald. Vroeger had je bij Apple op z’n minst een jaar het gevoel met het nieuwste van het nieuwste rond te lopen. Toch jammer. Wacht in het vervolg de Apple uitverkoop 2of 3 maanden na de introductie van iets nieuws wel af. December de iPhone 6?

    Altijd eerst even wachten na een keynote. 😉

  9. Vanaf april heb ik de nieuwe iPad en sinds kort ook de iPhone 4s. Ik wacht nog wel ff 2 of 3 generaties voor een nieuwe aanschaf. Hetzelfde geldt voor de iMac, waarvan ook nieuwe modellen zijn aangekondigd.

  10. @rick: zoals mark zegt je hebt recht, TERUGBRENGEN dat ding. Ik zit hier ookmet een 4 maand oude ipad 3 en baal ook een beetje… Ookal is de voorsprong niet enorm.

  11. @Mark: Bedoel je dat de folie die om de doos heen zat, eraf mag zijn gehaald, net als de folie om de Ipad zelf? Apparaat is nadat het uit de doos is geweest toch gebruikt? Mag hij dan nog terug?

  12. Origineel geplaatst door Zomer
    Echt jammer dit van Apple, gewoon een ding uitbrengen dat twee keer zo snel is na 8 maanden. Vanaf April eigenaar, en ik zit nu al weer met verouderd spul.

    Hier baal ik ook van, sinds wanneer doen we zo snel updates. Verschil is vast marginaal, maar toch de ipad3 weer 100€ minder waard. K*t

  13. Dit was voor mij toch wel echt de grootste verrassing van het hele event. De rest was wel min of meer verwacht maar een update naar een A6X processor, geüpdate LTE en FaceTime camera naar 720p. Deze had ik echt niet zien aankomen. Waarschijnlijk wel veel klanten die enigszins teleurgesteld zijn als je twee weken terug net een iPad 3 had gehaald.

    De iPad mini was precies wat ik er van verwacht had. Niet meer en niet minder. Wel super mooie behuizing. Vraag me alleen af of deze net zo krasgevoelig zijn als de iPhone 5. Kek dingetje maar voor 329 dollar (ik gok dus ook zeker 299 euro of meer) zeker geen hebbedingetje.

  14. Origineel geplaatst door Macmeggelen
    Net een nieuwe iPad 3. 799 afgetikt. Nu al achterhaald. Vroeger had je bij Apple op z’n minst een jaar het gevoel met het nieuwste van het nieuwste rond te lopen. Toch jammer. Wacht in het vervolg de Apple uitverkoop 2of 3 maanden na de introductie van iets nieuws wel af. December de iPhone 6?

    Ja want er is maar 1 ding wat telt in je leven en dat is met de nieuwste Apple spullen lopen.

    Hou toch op man, iPad3 is een prachtig ding.

  15. Origineel geplaatst door Sjoerd@rick zoals mark zegt je hebt recht, TERUGBRENGEN dat ding. Ik zit hier ookmet een 4 maand oude ipad 3 en baal ook een beetje… Ookal is de voorsprong niet enorm.

    Nu is de iPad 3 echt wel een topper maar het verschil tussen de A5X en A6X gaat echt wel groot zijn. Het verschil tussen de iPhone 4s en 5 is echt wel merkbaar. Meer dan dat zelfs.

  16. Maar in grafisch opzicht minder, geen full HD videos maken en geen retina scherm!
    Dus The New iPad staat op zichzelf en hou ik dus mooi , ik ga hier niet voor naar de winkel hollen.
    Er is alleen maar wat meer keuze, das alles:)

  17. De Nederlandse prijzen al online in de Apple store

  18. Origineel geplaatst door Mark
    @rick: Je hebt 8 dagen “retentierecht”, dit betekend dat je ‘m binnen 8 dagen terug kan brengen en je geld terug kan vragen. Je moet wel al het verpakkingsmateriaal nog hebben en moet onbeschadigd zijn (op het folie om de doos heen uiteraard). De winkelier mag het NIET weigeren. (consumentenwet 2005)

    14 dagen zegt apple nu voorheen 90 dagen remorse periode. nu 90 dagen lang een nieuwe kosteloos. refurbished. apple noemt het remanufactured.

    service bij apple is echt zwaar k…e!!

  19. ik begrijp niet wat Apple wilt? ik heb in mei mijn iPad 3 gekocht. ik was heel blij tot vandaag. ik dacht ja er zal een iPad 4 komen in maart 2013. dan zal ik wel een iPad 4 aanschaffen. maar zo te zien komt er gewoon een nieuwe iPad uit na 6 maanden. en ja dat is niet de enige. en dan nog iPad 3 uit de markt halen. Maar iPad 2 laten zitten met €400. Man man,dat had ik echt niet verwacht van Apple. Wat ben ik nu met die iPad 3? ik denk dat iPad 3 zelfs geen iOS 7 zal krijgen. en nu heet de iPad 4. ‘iPad met Retina-display’. Mijn laatste woord is ‘FUCK’

  20. Buikpijn van de aanschaf van de ipad 3 3 weken geleden..
    Dit had ik écht niet zien aankomen. Van een A5 naar A6x processor scheelt toch aanzienlijk. Volgens mij had niemand dit zien aankomen.. Ipad 3 is van maart en nu 7 maanden later alweer de ipad 4..

    Waarom blijft de ipad 2 in productie? Waarom dan niet de ipad 3 en 4 blijven verkopen ipv de ipad 2 en 4??

  21. De iPad 3 is een fantastisch tablet. De enige wijziging is de chipset en camera. Dat vind ik geen nieuwe versie, maar een kleine upgrade. Ze konden natuurlijk niet alleen de connector vervangen. Dan maar wat kleine componenten vervangen om wss. de productiekosten op de hele linie te drukken.

    Geen problemen mee. Als je je bekocht voelt omdat je een iPad 3 aangeschaft heb, vind ik je een behoorlijke drama queen.

  22. Ik vind het gewoon schandalig wat Apple hier doet. The New iPad is er net 7 maanden en er wordt nu alweer een nieuwe uitgebracht. Waarschijnlijk is er niet veel vertrouwen in de huidige iPad, ondanks dat deze iPad een prestatie van formaat was om te ontwikkelen volgens Apple. Apple naait zijn early adopters hier wederom een oor aan. Het begint aardig te stinken bij Apple. Zeker gezien de line-up van de iPad family, namelijk iPad Mini-iPad2-iPad Retina (4generation bedoelen ze daarmee). De meest recente iPad komt er niet eens meer in voor. Jammer dat ik teveel fan ben en een iPad mini nodig heb voor de zaak, anders had ik Apple vaarwel gezegd.

  23. Als je een the new iPad hebt (derde generatie dus, jemig Apple geef gewoon weer een nummer aan die dingen. Verwarrende zooi zo) dan is een iPad 4 echt niet nodig om te upgraden. Aan de andere kant is het echt wel een significante update door de A6X processor. Die is echt wel stukken krachtiger. Apple moet toch de hete adem van android gevoeld hebben dat ze menen nu al te moeten updaten. Grote vraag wordt dan: komt er in maart weer een nieuw model?

    Ik weet niet of het slim is van Apple dit. In maart en februari zullen mensen alsnog weer gaan wachten op een nieuw model. Maar misschien is de update cycle nu dus wel verplaatst naar oktober. Tja….

  24. @WvB22: Dat klopt heb zelf ook de iphone 5, maar het is niet zo’n stap vooruit om mijn ipad 3 te gaan verkopen.

  25. Hoezo dat? Had die lightning connector dan volgend jaar maart gedaan bij de ipad 4 ipv nu een half jaar na de ipad 3 ineens met de 4 te komen

    En nu? Ik zou geen 4 kopen met de gedachte dat ze misschien in maart wel weer met een 5 aankomen..

    Origineel geplaatst door AlexTDe iPad 3 is een fantastisch tablet. De enige wijziging is de chipset en camera. Dat vind ik geen nieuwe versie, maar een kleine upgrade. Ze konden natuurlijk niet alleen de connector vervangen. Dan maar wat kleine componenten vervangen om wss. de productiekosten op de hele linie te drukken. Geen problemen mee. Als je je bekocht voelt omdat je een iPad 3 aangeschaft heb, vind ik je een behoorlijke drama queen.

  26. Is er iets bekend over gewicht en dikte van de ipad4??

  27. @E:bet: denk hetzelfde, wat componenten veranderd maar geen zware componenten dus zal misschien 2 gram schelen.

  28. @Sjoerd: gelijk heb je. Het is ook absoluut niet de moeite een iPad 3 voor een 4 te gaan inruilen. De iPad 3 is top maar de update verbaasd me wel. Voel me verder niet bekocht of zo, maar wel een stap die je niet vaak ziet bij Apple.

  29. Je moet op een gegeven moment ook te tevreden zijn met de iPad 3 die je hebt. Die is bevalt mij zeer goed.
    Zoveel verschillen zijn er ook weer niet.
    Je kan toch niet na 8 maanden weer voor een paar verbeteringen naar de winkel hollen ?
    Hoewel , iPad 3 verkopen 🙂

  30. @WvB22: Neej idd een vreemde zet, zit alleen wel in een dillema. Mijn ipad heeft een barst en wil die laten vervangen voor 305 euro door apple. Dan krijg je een nieuwe, maar als ik hier nu 1 -1,5 maand mee wacht zou ik dan die nieuwe krijgen? Ik hoop het natuurlijk maar de kans is klein.

  31. @E:bet: ga naar de website van Apple er staat alles.
    De dikte en gewicht zijn hetzelfde als die van iPad 3

  32. Als Apple fanboy voel ik me zwaar bekocht deze keer. Ik weet ook wel dat producten vernieuwen enzo maar om na een 7-tal maanden een nieuwe versie uit te brengen met betere specs aan DEZELFDE prijs, vind ik echt wel flauw. Bij vele andere producten (TV’s, auto’s, noem maar op) zal de dealer je ‘stilletjes’ zeggen: “Wacht nog even, er komt een nieuw modelleke uit”. Maar op deze manier Apple, vind ik NOT DONE ! Ik heb de ‘New iPad’ welgeteld 3 weken geleden aangekocht !!!

  33. Origineel geplaatst door Mark
    @rick: Je hebt 8 dagen “retentierecht”, dit betekend dat je ‘m binnen 8 dagen terug kan brengen en je geld terug kan vragen. Je moet wel al het verpakkingsmateriaal nog hebben en moet onbeschadigd zijn (op het folie om de doos heen uiteraard). De winkelier mag het NIET weigeren. (consumentenwet 2005)

    Ik weet niet waar jullie die informatie vandaan halen hoor maar ruilen is geen recht maar een gunst van de verkoper. tenzij je hem via internet heb gekocht. “wet koop op afstand” echter kunnen hier wel een paar voorwaarden aan zitten, en 1 is dat de iPad niet geactiveerd mag worden, want dat kan garantie problemen opleveren.

    Maar is wel klote van apple dat ze een half jaar later alweer een betere versie uitbrengen. Heb zelf de nieuwe ipad en als de iPad 4 de snelheid van de iPhone 5 heeft wil ik die eigenlijk ook wel. Maar ja waarde zal nu ook wel dalen van mijn nieuwe iPad.

  34. @E:bet: geen nieuwe behuizing dus zal grotendeels datzelfde zijn. Denk wel dat het warmte ‘probleem’ opgelost is. De A6X is wat dat betreft wel een fijnere CPU gok ik. Het zou mij ook niets verbazen als de batterij ook langer meegaat, ook al zeggen ze nog gewoon tien uur. De A6 is volgens mij een veel zuinigere processor. De iPhone 5 kreeg een groter scherm waardoor een deel van de winst ongedaan wordt gemaakt maar aangezien de iPad 4 verder hetzelfde is gebleven en ik toch wel erg benieuwd naar de batterij test straks. Ik gok op 30 minuten tot een uur meer.

    Ook niet onbelangrijk: waarschijnlijk wordt een LTE chipset toegevoegd die wel (in de toekomst) werkt voor de Nederlandse providers. Net als iPhone 5.

  35. Had ik maar een iPad4 ipv m’n iPad3. Dan kon ik m’n boeken en magazines NOG sneller lezen, m’n video’s nog sneller zien en m’n muziek nog sneller horen 🙂

  36. @Sjoerd: ik vrees dat er nog heel veel refurbished iPad 3’s in omloop zijn dus de kans dat ze een iPad 3 omruilen voor een iPad 4 is vrij klein. Aan de andere kant, de service van de Apple store in Amsterdam gaat best ver hoor. Ik zou brutaal zijn en er om vragen met een grote smile. Nee heb je en ja kun je krijgen toch?

  37. sommige mensen hier boven snappen het niet helemaal als je net een ipad 3 hebt gekocht. ten eerste je loopt inderdaad met een oudere model die nog maar 8 maanden oud is. als ik iets koop wat best prijzig is wil ik wel gelijk de nieuwste en zo best mogelijk hebben.

    maar wat nog erger is de ipad 3 zakt in waarde. en niemand zag het aankomen dat er een ipad 4 kwam. dus mensen die gisteren een ipad 3 kochten zijn best genaaid.

    dus ja logische keuze dat je het dan terug brengt.

  38. @Ron E.: hahahah goeie!!!

  39. Origineel geplaatst door Ron E.
    Had ik maar een iPad4 ipv m’n iPad3. Dan kon ik m’n boeken en magazines NOG sneller lezen, m’n video’s nog sneller zien en m’n muziek nog sneller horen

    Ja dan kan je je muziek op 78 toeren draaien in plaats van 45.

  40. Trekken ze dan de huidige iPad 3 met AX5 terug en komt er dan een New iPad met een A6X??? Ik zie de oude New iPad al niet meer staan…

  41. Snap niet dat mensen boos worden dat een fabrikant iets update. Anders kan je nooit wat kopen toch? Kijk twee weken is idd zuur. Maar enkele maanden is al enkele maanden plezier hebben van iets. Had je liever een paar maanden gewacht op een nieuwe? Dan kan je misschien nu beter 12 maanden wachten, of 24 of 36

  42. Hier ook iemand met een bijna nieuwe new iPad…
    Nu dus de nearly new iPad, na 8 maanden alweer vervangen door iets nieuwers…

    Toch baal ik niet zo heel erg, er is niet veel verschil met de 4th gen iPad. Ik hoef nu nog geen nieuwe kabels en verloopstekkertjes te kopen.
    Ik heb nog een iPhone 4, dus ik heb nog minimaal een jaar respijt.

    Ik hoop alleen niet dat Apple hetzelfde geintje uithaalt met iPad 3 als het deed met de 1e gen. IPad… Na nauwelijks twee jaar geen updates meer…

  43. Alle reacties hier ten spijt voel ik me toch aardig bekocht door Apple. Mijn iPad1 werd al kundig door Apple afgeschreven door IOS6 niet te ondersteunen. Met veel plezier toch maar een New iPad gekocht om nog geen twee maanden later alweer achter te lopen. Ik vind vernieuwing prima maar zo’n korte levenscyclus voor producten is absurd!

  44. Langs de eene kant vind ik het erg dat ze zo snel met de 4de generatie komen. Langs de andere kant… zoveel verschil is er niet. Apps zullen iets sneller laden. Dus ipv 1 sec moeten we maar 0,5 sec wachten. Daarvoor ga ik echt niet upgraden. Dus geniet allemaal van jullie ipad. Mijn iPhone 5 met A6 doet het maar een fractie beter dan mijn ipad 3. Dus zoveel verschil zal het niet maken denk ik.

  45. Gisteren mijn iPad 3 verkocht omdat de geruchten de 4 aankondigden. Het was een gok, maar goed gegokt. De iPads 3 zullen wel afgeprijsd gaan worden want Wehkamp zat al een 30-40 euro onder de Apple prijzen. Het is volgens mij de eerste keer dat Apple een product binnen zo’n korte tijd een update geeft.

  46. Origineel geplaatst door Bjorn
    Gisteren mijn iPad 3 verkocht omdat de geruchten de 4 aankondigden. Het was een gok, maar goed gegokt. De iPads 3 zullen wel afgeprijsd gaan worden want Wehkamp zat al een 30-40 euro onder de Apple prijzen. Het is volgens mij de eerste keer dat Apple een product binnen zo’n korte tijd een update geeft.

    You sir, are crazy.

  47. @WvB22: True ik ga over 1,5 maand gewoon een tripje naar amsterdam wagen.

  48. Ik ben blij met mijn iPad 3! Een betere processor zou wel een verschil uitmaken, maar ik merk er met mijn iPad 3 nu niks van. FaceTime camera gebruik ik nooit. Verder heeft de iPad 4 een groot (voorlopig) nadeel: nieuwe connector. Ik heb laders, accecuares, Docks, wekkerradio etc. allemaal met oude connector. Ik heb iPhone 5 in Applestore gezien. Ik vond connector nogal wiebelig. En iPhone 5 is stuk kleiner en lichter dan iPad. Het zal denk ik problematisch worden om een stabiele Dock voor iPad 4 te ontwikkelen. En om een bestande Dock met een verlengstukje te gebruiken, dat zie ik dus helemaal niet gebeuren.

  49. Origineel geplaatst door jaap
    Alle reacties hier ten spijt voel ik me toch aardig bekocht door Apple. Mijn iPad1 werd al kundig door Apple afgeschreven door IOS6 niet te ondersteunen. Met veel plezier toch maar een New iPad gekocht om nog geen twee maanden later alweer achter te lopen. Ik vind vernieuwing prima maar zo’n korte levenscyclus voor producten is absurd!

    Je doet net alsof je product het vanaf nu niet meer doet ofzo, alsof hij niet meer aangaat vanaf morgenochtend. Hij is even snel, mooi, scherp en functioneel als gisteren en zal dat over 2 jaar ook nog zijn. Ik snap dus werkelijk het probleem niet? Zeker niet met deze mini-update van de iPad.

  50. Nope jordy, dat is slim…
    Iemand heeft teveel betaald voor een 2e hands iPad3, dat is vervelend maar dat kan de verkoper niet kwalijk genomen worden.

    Want nu vallen die prijzen inderdaad…
    Zeker omdat er ook nog een keer een mini uitgebracht wordt die qua prijs gemakkelijker te behappen is…

    Als ik qua beurs moet kiezen tussen een 2e hands iPad3 of een nieuwe iPad mini, dan wordt het écht die iPad mini…

  51. Ook ik heb gemengde gevoelens over de iPad4.

    Ik kan het begrijpen dat zij de lightning connector introduceren zodat ze dan volledig over zijn.
    Ik probeer te bedenken waarom Apple zo handelt in de wetenschap dat vele trouwe en nieuwe klanten teleur zou stellen.

    Ik denk dat zij zich gedwongen voelde om de iPad3 uit te brengen, want anders zou het te lang duren.
    Maar het product was niet af, in ieder geval niet voor Europa (LTE). De A5X was een vingeroefening omdat de A6 (de eerste echte eigen chip) nog niet af was. Zo konden ze wel direct de A6X (noodzakelijk voor retina) introduceren.

    De iPad3 is dus gewoon een noodzakelijk tussenstapje geweest omdat dat vanuit de markt moest, de iPad4 was de echte nieuwe iPad.

    Dus ik kan het begrijpen, het verschil is niet overkomelijk groot (behalve LTE), maar voel me toch een beetje belazerd.

    Dat doet me dan wel denken wat de iPad5 moet worden en wanneer deze wordt gelanceerd.
    Iedereen wist dat je ieder jaar een nieuw model kreeg. Dat was vertrouwd. En zo kocht je om het model de nieuwste (vandaar dat ik de iPad3 dus heb). Nu dat is losgelaten geeft dat meer ‘onzekerheid’ en zal je koopgedrag beïnvloeden (minder dus). Tezamen met het feit dat de iPad1 niet naar iOS6 kan worden geupgrade zijn dat toch 2 vlekjes op hun blazoen.

    Maar laat onverlet dat zij weer geweldig nieuwe producten hebben aangekondigd. De 13″ pro retina is voor mij, hier heb ik lang op geacht. De nwe iMac is ook super.

    Maar een nachtje stilletjes uithuilen en dan groei ik er wel over heen.

  52. Origineel geplaatst door Mark
    @rick: Je hebt 8 dagen “retentierecht”, dit betekend dat je ‘m binnen 8 dagen terug kan brengen en je geld terug kan vragen. Je moet wel al het verpakkingsmateriaal nog hebben en moet onbeschadigd zijn (op het folie om de doos heen uiteraard). De winkelier mag het NIET weigeren. (consumentenwet 2005)

    Weer de reinste onzin hier.

    Alleen als je iets online koopt dan heb je recht om het binnen 14 dagen te retourneren.

    Als je in een fysieke winkel koopt is terugname uitsluitend coulance van de winkelier.

  53. Heerlijk dit. Hoop dat Apple dit vaker gaat doen. Op deze manier komt het verassingseffect weer terug, iets wat het ooit zo leuk maakte om keynotes te bekijken. Tegenwoordig lekken nieuwe producten veel te vroeg uit naar mijn mening waardoor mensen niks anders doen als zeiken omdat er bepaalde functies niet op zitten, welke ze in de comments vooraf geëist hadden.

    Echte ‘fanboys’ laten zich niet kennen en halen zowel de iPad 4 als Mini. Is goed voor de economie! 😉

    Just my two cents.

  54. Hier verliezen ze veel goodwill mee, ipad4, ernstige misser.
    Maar die nieuwe iMac , die oer volgend jaar wel naar binnen, ff meten of de deur 27inch kan hebben

  55. Ik voel mij toch redelijk belazerd. In mei iPad3 in de VS gekocht en nu zit ik al met een oud ding? Oké, hij doet het niet plotseling minder goed dan voor de aankondiging, maar de vervangingscyclus van Apple bevreemd mij toch. Dat komt voor mij bovenop de teleurstelling met de iPhone5 waar ik echt meer van had verwacht dan een iets snellere, grotere telefoon met een extra rij iconen. Ga toch straks eens verder kijken dan alleen Apple producten, hoe mooi ik ze ook vind. Het blijft geweldig spul.

  56. Wees blij met iPad 3! Zit niet zo te miepen! Ik bedoel maar, het verschil v/d iPad 3/4 is relatief klein! Het heeft geen ander model ofzo!

  57. Joh, ik ben nog helemaal blij met mijn iPad2…

  58. @Alex: Maar je begrijpt toch hopelijk wel dat dit soort verrassingen afbreuk doet aan de “apple ervaring”?
    Dus tenzij je nu mensen wilt stangen, ben je …….. Niet grappug.

    Als mij dit bij het volgende Apple product ook overkomt, vooral op deze manier, dan was het wel het laatste apple product.

    Waaruit moet blijken dat Apple vertrouwen heeft in een product als het een half jaar na release al niet meer gemaakt en verkocht wordt?

    Dat soort ongein verwacht ik van Android en low budget hardwarefabrikanten, niet van Apple dus.

  59. Ik ben pissed. Net een nieuwe 3! Komen ze zo snel met de 4!!

  60. Ook raar dat de ipad 3 helemaal niet meer word verkocht maar de ipad 2 wel?

    Ipad 3 staat niet meer op Apple.nl alsof hij nooit heeft bestaan…

  61. De wet van Moore geldt nog steeds: in plaats van twee keer zo snel na twee jaar is het een half keer zo snel na een half jaar.

    Ik snap dat je je bekocht voelt als je onlangs een iPad heb gekocht. Ik hou de volgende regel aan: Zolang ik mijn iPhone, iPad, Macbook of iMac nog kan updaten naar de laatste versie van het OS – en het performt nog – dan koop ik geen nieuwe. Dus heb ik een 2010 iMac, een iPad2, een iPhone4 en een 2011 Macbook en een iPod touch 1.

    Ik twijfel nog wel over de iPad mini ik vindt 329,- Eur een smak geld. Maar ik denk dat ik nog 6 maanden wacht, op de iPad mini2.

  62. Weer een nieuw speeltje.. iPad4 voor mezelf, de iPad3 die ik nu gebruik gaat naar m’n vrouw, en dochter de iPad2 die m’n vrouw nu gebruikt.

    Iedereen happy

  63. Ik ga morgen Apple eens bellen voor de gein…
    Ik wil graag ruilen… Blijkbaar vertrouwen jullie het product “new iPad” niet, want nu alweer vervangen voor de volgende generatie…

    Eens kijken hoe ze reageren…

    En idd, het is alsof de 3de generatie nooit bestaan heeft …

  64. Origineel geplaatst door AlexT
    Je doet net alsof je product het vanaf nu niet meer doet ofzo, alsof hij niet meer aangaat vanaf morgenochtend. Hij is even snel, mooi, scherp en functioneel als gisteren en zal dat over 2 jaar ook nog zijn. Ik snap dus werkelijk het probleem niet? Zeker niet met deze mini-update van de iPad.

    Ipad 3 of iPad 4 maakt mij niet zoveel uit. Waar ik me meer zorgen over maak is de korte periode waarover je een produkt up to date kunt houden bij Apple.

    Ik heb nu een IPad 1, 2 en 3 en ik vind de iPad 1 nog lang niet achterhaald, maar Apple blijkbaar wel. Daarmee maken ze naar mijn mening een product overdreven snel een incourant product.
    Hij is nog te gebruiken, maar veel dingen moet ik al op de iPad2 doen.

    Stel je voor dat je een nieuwe auto koopt en na 3 jaar is er geen brandstof meer te krijgen voor jouw model, waarmee je harder dan 50 km/h kan rijden. Hij rijdt nog wel, maar de snelweg kan je wel vergeten. Is toch raar?

  65. Origineel geplaatst door AlexT
    Je doet net alsof je product het vanaf nu niet meer doet ofzo, alsof hij niet meer aangaat vanaf morgenochtend. Hij is even snel, mooi, scherp en functioneel als gisteren en zal dat over 2 jaar ook nog zijn. Ik snap dus werkelijk het probleem niet? Zeker niet met deze mini-update van de iPad.

    Natuurlijk is mijn iPad 3 functioneel morgen nog hetzelfde als vandaag. Wat mij stoort is dat er binnen enkele maanden een nieuw model wordt geintroduceerd welke sneller is, een betere batterij duur heeft en wereldwijd 4G ondersteunt. Dat is geen normale lifecycle. Je kunt er vergif op innemen dat er in latere IOS versie nieuwe features komen die weer niet op de 3e generatie toegestaan worden. Net zo onzinnig als het gebrek aan Siri op de iPhone 4, IOS6 op de iPad 1 en navigatie op alles onder de 4S.

  66. Misschien wordt de iPad 3 juist veel geld waard! In deze korte periode zijn er nog niet veel verkocht, dussss een collectors item?

  67. Origineel geplaatst door B.Stuurder
    Ipad 3 of iPad 4 maakt mij niet zoveel uit. Waar ik me meer zorgen over maak is de korte periode waarover je een produkt up to date kunt houden bij Apple.Ik heb nu een IPad 1, 2 en 3 en ik vind de iPad 1 nog lang niet achterhaald, maar Apple blijkbaar wel. Daarmee maken ze naar mijn mening een product overdreven snel een incourant product.

    Een product updatecyclus van een jaar is uniek in vergelijking met de concurrenten. De iPad 1 is nog prima te gebruiken, alleen is jouw gewenning verandert, door snellere ervaringen te hebben. De iPad 3.4 komt snel, maar ik vind het een hele kleine update, echt spreken van een nieuw model kan je niet.

    Apple heeft nu de lightning adapter over de hele range iOS-producten. Dat is handig voor het fabricage-proces, voor accessoire-makers etc.

    Ik vind het een logisch gevolg van het uitbrengen van een nieuwe connector. De iPad 3 zal nog wel een goede 2 jaar volledig ondersteund worden en met het retina-display, A5X chip en 1080p camera een top-tablet zijn.

    Als je jezelf daadwerkelijk bekocht voelt, moet je bij jezelf te raden gaan wat ie écht belangrijker vindt; het hebben van een fantastisch product met de beste gebruikservaring, of hebberig altijd het laatste van het laatste moeten hebben.

  68. Advies nodig!

    Interessant bovenstaande discussies, maar dan vraag ik mij toch iets af…

    Ik stond net op het punt om als mijn eerste Apple apparaat een iPad 3 32 GB wifi aan te schaffen en heb dus ook al wat accessoires laten komen van Amazon; maar dan is daar de iPad 4. Zal ik nu voor de iPad 4 gaan of toch gewoon voor de iPad 3?
    (Achtergrond: soort van laptop vervanging, apps, e-mail, evt werk, geen interesse in mini, prijs maakt niet uit.
    Bedankt!

  69. Alle apparaatfreaks: doen jullie ook wat met je iPad?

  70. @Lies: Zeker weten de vier, nieuwe aansluiting dus als apple bevalt kan je veel accesoires behouden en veel sneller. Jammer van de dingen die je nu al hebt, maar het is niet anders

  71. Origineel geplaatst door Michel
    Ik ga morgen Apple eens bellen voor de gein… Ik wil graag ruilen… Blijkbaar vertrouwen jullie het product “new iPad” niet, want nu alweer vervangen voor de volgende generatie…Eens kijken hoe ze reageren…En idd, het is alsof de 3de generatie nooit bestaan heeft …

    Ben benieuwd naar je ervaring!

    En (mini)iPad 4, 5, 6, en verder: t maakt toch iet uit: ik heb altijd ‘the new iPad´ (`3`) 😉

  72. Is er een keer een “one more thing”, iets wat men niet ziet aankomen, is het weer niet goed. Er komt altijd weer wat nieuws uit. Apparaten volgen elkaar steeds sneller op, dat is de trend. Geniet gewoon lekker een paar jaar van je iPad 3. Het gaat om wat je hebt, niet om wat je niet hebt.

  73. @Lies: Ligt eraan hoe lang je met de iPad te gaan doen. Als je het niet erg vindt om 2 jaar met de iPad te doen, kan je gerust de amazon bestelling laten staan. Kan je nu mooi voordelig (nieuw of tweedehands) een iPad 3 op te de kop tikken.

    Denk je over een jaar alweer de nieuwste iPad te willen, dan kan je beter met het oog op de accessoires alvast voor de nieuwste iPad gaan met lightning accessoires. Anders mag je die volgend jaar ook alweer vervangen.

    Zelf ben ik nog steeds erg tevreden over de iPad 2 en zie zo snel de noodzaak niet om deze te vervangen. Ik kan me voorstellen dat een aantal mensen zich bekocht voelen als ze recentelijk de iPad 3 hebben gekocht, maar mensen die het hebben over dat ze dachten nog 4 maanden lang de nieuwste iPad in handen hadden, stellen zich behoorlijk aan 😀

    Ik vond het erg leuk om tijdens de keynote te zien dat ze de iPad 4 bekend maakten. Eindelijk weer eens een nieuwtje dat niet uitgelekt was en waar ik totaal niet op gerekend had!

  74. Blijf het vreemd vinden dat de 3 uit de handel is, en de 2 niet. Verschil tissen 3 en 4 is zeer klein, dus kan natuurlijk wel. Beetje doomdenken… Maar ik heb wel even gedacht dat Apple de 3 snel vervangen heeft met een reden. Andere leverancier van de onderdelen wellicht? Of een nog niet gevonden probleem. Blijft toch merkwaardig. De 2 instand houden lijkt me duurder dan de 3 blijven leveren,

  75. Hoewel velen het niet leuk vinden is deze (kleine) update logisch vanwege de kerstperiode. Dat is de reden dat Apple de update cyclus aangepast heeft. Als je updates doet kort na eindejaar verlies je veel potentiële verkopen als kerstcadeautjes In maart 2013 komt er dus quasi zeker GEEN 5e generatie iPad

  76. Ik heb voor de zomervakantie een ipad gekocht.
    Maar als alleen de snelheid is verandert…

  77. Het lijkt mij logisch dat Apple de iPad 3 eruit haalt en niet de 2. Dat maakt de vraag naar de nieuwe iPad nog sterker.

  78. Origineel geplaatst door Michel
    Maar je begrijpt toch hopelijk wel dat dit soort verrassingen afbreuk doet aan de “apple ervaring”?
    Dus tenzij je nu mensen wilt stangen, ben je …….. Niet grappug.Als mij dit bij het volgende Apple product ook overkomt, vooral op deze manier, dan was het wel het laatste apple product.Waaruit moet blijken dat Apple vertrouwen heeft in een product als het een half jaar na release al niet meer gemaakt en verkocht wordt?Dat soort ongein verwacht ik van Android en low budget hardwarefabrikanten, niet van Apple dus.

    Jullie altijd mrt jullie “dan is dit het laatste Apple product” echt please, geloof je het zelf zeg? Jammer is het inderdaad maar als je dingen niet bevallen kom dan is met wat anders dan “als zoiets nog een keer gebeurd is dit het laatste Apple product” want jij weet net zo goed als ik dat dat niet zo is 😉 dus stop met stoer doen.

  79. Al dat gezeur hier, ik snap best dat je je een beetje belazerd voelt maar doe eens normaal? Ik zit hier nog met mijn ipad2, en hij doet het nog steeds goed genoeg? Wat is er nu wat je met een iPad4 kunt wat je niet met een 3 kunt?
    Grow up please! Als je het graag wilt, koop het dan? Niemand houdt je tegen hoor! 🙂

  80. Origineel geplaatst door Mark
    Je hebt 8 dagen “retentierecht”, dit betekend dat je ‘m binnen 8 dagen terug kan brengen en je geld terug kan vragen.
    Je moet wel al het verpakkingsmateriaal nog hebben en moet onbeschadigd zijn (op het folie om de doos heen uiteraard).
    De winkelier mag het NIET weigeren. (consumentenwet 2005)

    Geldt dit ook voor een iPad die reeds is geconfigureerd en aangemeld bij Apple middels een Apple ID?

    Wij hebben de onze gisteren uitgepakt en eergisteren van het bedrijf van mn vriendin als jubileumcadeau gekregen. Ik kan je melden dat het best zuur is dat 2 dagen na ontvangst van die iPad 3 nu ineens een 4 wordt gereleased…. Enige voordeel is dat het folie om de iPad zelf nog wel eromheenzit…. vraag me niet waarom, maar het is zo.

  81. Het commentaar van velen op het verdwijnen van de Ipad 3 is absoluut geen gezeur en/of onzin!

    Na het overlijden van Steve Jobs is er helaas ook een hoop veranderd bij het bedrijf Apple, ten nadele!
    Ik noem:
    * binnen no time geen software-update meer voor Ipad 1
    * compleet mislukte kaarten-applicatie ipv veel betere Google maps
    * het invoeren van een onzinnig nieuw stekkertje dat niet (aanmerkelijk) beter is, behalve voor de portemonnee van Apple zelf en de accessoire-makers…
    * de Iphone 5-kwaliteitsproblemen, zoals het krassen van de zwarte variant
    Last but not least:
    * het uit de handel nemen van Ipad 3, waarbij het, mijns inziens, van tevoren al duidelijk is geweest voor Apple dat deze slechts kort op de markt zou zijn. Dat is waarschijnlijk ook de reden om hem niet Ipad 3 te noemen, maar “new Ipad” en de (newer) Ipad Retina nu geen Ipad 4. Met nummers was het immers nog opvallender en ongeloofwaardiger geweest om een product na 6 maanden al te vervangen!

  82. Weer duurder? grmbl… Ik ben fan van Apple producten, maar er zijn grenzen, terwijl de concurent ook beter en juist goedkoper wordt. Toch blijf ik liever bij m’n ipad, maar iedere 8 maanden € 500 of meer aftikken gaat niet gebeuren…

  83. Origineel geplaatst door alex
    Weer duurder? grmbl… Ik ben fan van Apple producten, maar er zijn grenzen, terwijl de concurent ook beter en juist goedkoper wordt. Toch blijf ik liever bij m’n ipad, maar iedere 8 maanden € 500 of meer aftikken gaat niet gebeuren…

    Sinds wanneer is het een verplichting om, om de 8 maanden een nieuwe iPad te kopen?!

  84. Voor de mensen die de afgelopoen 30 dagen een 3th Gen iPad hebben gekocht en zich “belazerd”voelen.
    Link naar 9to5mac over omruilen iPad 3th gen voor 4th gen

  85. Net 6 maanden de ipad3 in mij bezit en nu alweer een ipad4 met grote verbeteringen, hier ben ik echt niet blij mee! Ik was van plan om een iPad mini voor mijn vriendin te kopen, maar uit pure boosheid gaat dat niet gebeuren.
    Ook de iPhone 5 die in de planning stond ga ik voorlopig niet meer aanschaffen.
    Kennelijk was de nieuwe iPad (3) zo nieuw nog niet als hij na 7 maanden alweer een grote hardware update krijgt…
    Ik wacht wel ff op de iPad mini 2 en de iPhone 6 welke in april wel aangekondigd zullen worden…

  86. stomme vraag misschien maar de iPad 3 had toch ook een Retina scherm?

    dan verandert daar toch niets in ? Gaat het alleen nog om de lightning connector en de snellere processor?

    ik ben erg blij met mijn iPad 3 ook al is die net 3 maanden oud. Als ik iedere keer moet wachten op een nieuwere versie dan koop ik er nooit meer een denk ik maar.

  87. Origineel geplaatst door tijnemans
    stomme vraag misschien maar de iPad 3 had toch ook een Retina scherm?dan verandert daar toch niets in ? Gaat het alleen nog om de lightning connector en de snellere processor?ik ben erg blij met mijn iPad 3 ook al is die net 3 maanden oud. Als ik iedere keer moet wachten op een nieuwere versie dan koop ik er nooit meer een denk ik maar.

    Zullen deze mensen ook zo omgaan met hun TV? Dan moet je een heel treurig en verongelijkt bestaan hebben zeg. 😉

  88. @AlexT: Grappig, ik had hetzelfde voorbeeld gisteren bij een collega in een discussie over mobiele telefoons en de “noodzaak” om iedere twee jaar een compleet nieuwe en meest recente mobiel te hebben.

    maar ben het met je eens. Ik heb ook nog steeds een iPad 1 waar ik heel blij mee ben. Sommige zwaardere grafische spellen draait ie niet meer, maar dat boeit me niet zo. Er is nog altijd meer dat ie wél kan dan niet.

  89. Volgens mij ben ik een ongelooflijke dinosaurus. Ik heb nog steeds m’n iPad 1 (nu toch al meer dan 2 jaar) en doe nog steeds wat ik wil op iOS 5.1 (krantjes en boekjes lezen, surfen, spelletje spelen, youtube’je kijken, route uitstippelen, …).

    Ik denk dat er hoop en al een tiental spellen zijn die ik niet kan draaien, maar die interesseren me meestal niet, dus ik doe nog lekker even verder.

  90. je mag de ipad 3 die je binnen de afgelopen 30 dagen nog hebt gekocht ruilen he volgens apple kosteloos.

  91. Ik heb zojuist Apple gebeld op 0900 0400899 en aangezien op 18.10.2012 de iPad 3 is besteld en er een retourrecht geldt van 2 weken (zo meldde de Apple medewerker mij) is een retournering geen probleem.
    Zelfs al heb ik hem gebruikt en issie geregistreerd onder mijn Apple ID. Alles wordt gereset in de fabriek bij retournering dus no problemo.

    BAM! TOP SERVICE APPLE!

    iPad 3 retour en iPad 4 straks bestellen… LIKE!

  92. @Mark: apple heeft aangegeven als je de ipad 3 binnen de afgelopen 30 dagen hebt gekocht kosteloos mag ruilen voor de ipad 4.

  93. vindt het zelf vies van apple. Ik heb mijn ipad 3 weken geleden gekocht en zit nu al met een oude.

  94. Origineel geplaatst door Timothy
    @Mark: apple heeft aangegeven als je de ipad 3 binnen de afgelopen 30 dagen hebt gekocht kosteloos mag ruilen voor de ipad 4.

    niet alle apple store, ik heb gelezen dat het per store anders is.

  95. Ik kan me zo voorstellen, dat iPad3-eigenaren zich behoorlijk bekocht voelen sinds de intrucuctie van de iPad4. Een goede raad: “Wacht een jaartje of wat voordat je weer een “nieuw” apparaat van Apple aanschaft!”

  96. Wereldwijde LTE,dat dacht ik van de IPad 3 ook,en heb deze aangeschaft met oog op de toekomst,maar blijkt dus voor Europa(Nederland)niet te gaan werken,valse informatie dus.

    Zou de 3 graag omruilen voor de nieuwe met wel LTe voor de toekomst.

    Ben niet iemand die elk jaar of om de paar jaar een andere koopt,maar wel kijkt naar de mogelijkheden die in de toekomst liggen.

    Weet iemand wat de rechten zijn in deze,Er werd toen echt met Lte geadverteerd.

  97. Origineel geplaatst door Evert
    Alle apparaatfreaks: doen jullie ook wat met je iPad?

    Ja hoor, heel handig als dienblad 😉

  98. Ik vind dat voor mij persoonlijk een tablet van 500/600 euro een gebruiks levensduur mag hebben van 2 á 3 jaar voor ik een upgrade overweeg. Daarom ook geen problemen met updates tussendoor van Apple.

    Wilde echt iedereen die nu zeurt op het vervroegd uitbrengen van de iPad 4 dan in maart alweer een nieuwe aanschaffen?

  99. Ik heb vorige maand mijn iPad verkocht aan een aardige enthousiaste Mac fan omdat ik en toch niet gebruik nu (net moeder geworden, niet handig met een baby).
    Maar wat zal de koper nu balen.

  100. Ik hoor net ook van de Apple Customer Rep dat het binnen 30 dagen na aankoop gratis omruilen van een iPad 3 voor een iPad 4 kan, MITS de aankoop direct bij Apple is gedaan. Dus OF in de Apple store in A’dam OF Online.

    Als je hem bij een reseller hebt gekocht gaat die periode van 30 dagen wellicht niet op, want dat is afhankelijk van de service/verkoopvoorwaarden van de desbetreffende reseller.

  101. Ik heb afgelopen zaterdag 2 iPad gekocht.
    Vandaag contact gehad met dixons en ik kan ze gewoon terug brengen en dan voor de iPad 4 gaan.
    Dus mooie service van Dixons, mag ook gezegd worden.

  102. Wat is mijn iPad 3, 64Gb, 5 maand nog waard?

  103. Hey, ik wil graag een ipad kopen, en dacht aan een ipad 2, ivm de kosten. Maar nu lees ik dit bericht, en dus vraag ik mij af wanneer de prijzen van de ipad 3 ongeveer omlaag zullen gaan, want als dat over 2 weken al is ofzo, dan kan ik wel 2 weken wachten en koop dan een ipad 3….

    Groeten, marrette

  104. Ik wil graag een Ipad2 kopen, maar nu lees ik dit bericht, en vraag ik me af: hoelang denken jullie dat het ongeveer duurt voordat de Ipad3 in prijs daalt? Want dan wacht ik anders wel een paar weken en koop de Ipad3…

  105. @donstil: @Laurens: Mij hoor je niet miepen hoor;):)

  106. Ik heb de iPad 3 ben blij mee

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.