Reacties voor: Vier op de tien iPhone-bezitters blijven toestel met gebarsten scherm gewoon gebruiken

Vier op de tien Britse iPhone-bezitters blijft de iPhone gewoon gebruiken als het scherm gebroken is. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1100 iPhone-gebruikers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Klopt, maar niet zoals op het afbeelding staat. Mijn iPod heeft een lichte barst. Merk er amper wat van. En werkt nog top.

  2. Belangrijker: je bent je toestel 6 weken kwijt als je hem meegeeft aan je verzekering. Ik heb meer dan een jaar er mee rond gelopen. Nu ligt hij dan eindelijk bij de verzekering 🙂

  3. Mijn oude iPhone 3G had een hoek van t scherm gebarsten, geen mute knop niet meer, de volume knoppen waren ook plots weg en de achterkant was gebarsten… en ja, toch heb ik hem meer dan een jaar zo gebruikt tot de 4S er was… 😀

  4. ikzelf heb ook een iphone4 met een barst aan de voorzijde. Als reparatie niet zo overdreven duur was had ik het wel laten vervangen, maar nu ik er toch geen last van hem laat ik het lekker zitten.

  5. Had mijn iPhone 3GS laten vallen toen ik uit de auto stapte. Ik hoorde KRAK….. pakte mijn iphone op, draaide ‘m om, en ja hoor, heel het glas gebroken. Voelde overal scherven als ik er met me vinger ove heen ging. Heb dan ook meteen op internet gespeurd voor een reparatie. Apple retailer gebeld en hun vertelde dat als Apple dat moest repareren, ik beter een nieuwe iphone kon kopen. Gelukkig verwijsden ze mij naar NodeFix.

    Gelijk een afspraak gemaakt. Duurde maar een halfuurtje voordat ik hem weer terug kreeg. Koste wel een smak geld voor alleen een nieuw schermpje, imao.

  6. Hoop dat de nieuwe iphone iets meer kan hebben… Glasplaatjes is mooi aan beide zijde….maar 1 keer vallen en KAPOT.. En een telefoon kan bij iedereen een keer vallen….dus wachten op iphone 5.( of wat anders als hij niet stevig is). Een goed apparaat is meer dan alleen een goed uiterlijk.

  7. Heb 7 maanden met een barst in mijn 3GS gelopen. Kwam er toen achter dat hij op 100m van mijn huis voor 40 euro kon worden gemaakt, klaar terwijl u wacht 😀

  8. Mijne heb ik vanaf juni 2011 en nog geen barst of krasje
    Ben op zich ook wel zuinig
    Maar heb ook hoesje (nie een van de duurste dan)

  9. @droptopper
    Ja, dat dacht ik ook. Leuk, totdat ik de bekende haarscheurtjes kreeg en je normaal een nieuw toestel krijgt.. Maar door de “ongeoorloofde reparatie” kon ik hier naar fluiten tenzij ik 300 euro zou betalen aan Apple/t-mobile.

  10. In england you have apple stores and within 1 hour your phone is repaired or replaced , this will also be the case if apple ever open a store in amsterdam , at the moment its too long , the phone is sent to a dutch repair company , who cant fix it and then send it on to apple , why the networks dont send the iphones directly to apple is the biggest question as it would take a week instead of 6 if that was done.

  11. Geen hoesje, geen screen protector niets!
    En heb al sinds mijn 3G (daarna 3Gs en nu een 4) geen enkele schade..Ongeluk zit in een klein hoekje, maar met wat voorzichtigheid kom je ook een eind;)

  12. Nooit een hoesje gebruikt, mn 3G gebruikt tot het scherm echt zo kapot was dat hij het niet meer deed, vond een 3GS toen te duur dus ff geen iphone gehad. Mn 4 prima 4 maanden gebruikt zonder hoesje, laat ik mn 4S de dag nadat ik mn 4 heb vallen… Zoek nog ff een plek waar ze hem direct binnen een uurtje fixen, kan niet langer zonder mn iphone!

  13. Tjah wat moet je anders als je geen verzekering hebt je iPhone weg gooien? Je betaald er alsnog voor

  14. Nou ja dat komt natuurlijk ook door het garantiebeleid van providers. Je bent 4 tot 6 weken je iPhone kwijt zonder leentoestel. Wie gaat er dan nog überhaupt van die garantie gebruik maken?

    En dan bedoel ik niet de situaties dat je scherm helemaal naar z’n gootje is zoals op de afbeelding.. Lijkt me sterk dat je dan nog met een garantieclaim wegkomt 😉

  15. Ik heb ook maanden met een barst rondgelopen. Ben toen eens op marktplaats gaan zoeken. Heb nu een heel betrouwbaar adres in mijn telefoon staan, waar ik goed geholpen ben: http://www.iphone-doctor.nl

  16. Een kras en zeker een scheurtje en hij gaat eruit
    gelukkig van de 3G tot 4S maar een keertje een krasje
    en die ging eruit

  17. Waarom ze dit doen? Reclame
    Ik laat men iPhone meteen herstellen

  18. Bij elk foutje m’n iPhone inleveren voor 6 weken? No way!

    Heb je m net terug, glipt ie weer uit je handen! Nee, het is gebruiksvoorwerp. Zolang de iPhone nog werkt, hou ik hem.

    Nb. Ik ben ook niet zo stom om de iPhone te verzekeren. Die 8 euro per maand leg ik liever zelf apart, dan heb ik 190,- euro voor reparaties. Een gemiddelde iPhone reparateur is zo gevonden en niet extreem duur meer. En klaar terwijl je wacht.

  19. Mijn dochter liet de 3G van mijn vrouw 2 maal vallen op een manier waarop het glas kapot ging. 1st keer laten maken voor 80 euro. 2de keer zelf gedaan voor 22 euro: http://www.dealextreme.com/p/designer-s-replacement-touch-screen-assembly-for-iphone-3g-40181 . Ben niet handig, maar was prima te doen.

  20. Laatst laten repareren voor 145 euro, klaar terwijl je wacht… En met nieuwe home knop (die was ook lam geworden)…
    Ik had trouwens gekozen voor een ombouw van zwart naar wit… Was goedkoper dan scherm en home los laten repareren… (IPhone 4)

  21. Ik had de mijne twee keer laten vallen: beide kanten gebarsten (iPhone 4). Onverzekerd zou dit geintje me bij T-Mobile 250 euro kosten. Uiteindelijk heb ik een hele goede reparateur gevonden die voor 100 precies hetzelfde heeft gedaan. Hij is gerepareerd alsof er nooit iets gebeurd is. Op 1ste kerstdag nog wel! Alles doet het perfect en ziet er heel goed uit. Tip: neem contact op via Twitter: @iPhone2fix. Hij heeft ook een website.

    Ik ben een tevreden klant!

  22. Ik moet ook altijd iedereen vertellen dat repareren niet zo’n ramp is..
    Toch is deze wel het ergste voorbeeld die ik ben tegengekomen:
    http://cl.ly/1o1c2q1N0N432A2I201L

  23. Ik ben ze al snel zelf gaan repareren. Scherm 3GS is nu 13 euro en van 4 iets van 40. Als je Laat repareren door expert krijg je het zelfde (bagger) OEM frontje wat al krast als je er naar kijkt.

  24. @frankhan: waar koop je de schermpjes voor die prijs?

  25. ‘Waarom MyVoucherCodes het onderzoek heeft laten uitvoeren is wat onduidelijk.’ het antwoord staat erna…

  26. iPhone 4 is reeds 2x gebarsten, 2x zelfs vervangen. Ach, een nieuw scherm kost tegenwoordig €35 🙂

  27. De achterkant van mijn 4s was gebarsten. dat was pas echt een simpele mod!

  28. @frankhan: Dank, ook namens iedereen die het zelf wil proberen te repareren :-).

  29. ik gebruik hem al van 2007 en sinds de 3GS gebruik ik hem voor zowel werk als prive een iphone4 zijn bijden verzekerd maar naar mijn weten nog nooit (ik durf het zeggen) gevallen eveneens als mijn moeder nu 3 a 4 jaar oude 3g en de 3GS van mijn pa hebben nog nooit de grond gezien.erstaat zelf geen kras op de achterkant al ze tog dagelijks gebruikt worden..gewoon een goed hoesje en screenprotectors doen wonderen en natuurlijk opassen :p

  30. 57% van ruim 1100 gebruiker had hun iPhone al kapot. ?
    Ik geloof niks van die cijfers.

  31. Afgelopen najaar was ik in New York, en wat mij het meest verbaasde was het aantal mensen met een iPhone met een gebarsten scherm. Op een gegeven moment stond ik in de metro naast een jongen die onwijs aan het twitteren, muziek afspelen (met ‘n dr. Dre op zijn hoofd) was op zijn iphone met een scherm waar je bijna niets meer doorheen zag van alle barsten.
    Maar gewoon doorgaan met die iPhone, op een manier die je niet voor mogelijk houdt.
    Geweldig. Op de een of andere manier blijft zo’n scherm gewoon werken. Het ziet er niet uit, maar het werkt wel 🙂

  32. Elke iPhone heb ik tot nu toe beschermd met screenptotectors en hoesjes van het merk Belkin… Die zijn de beste
    Momenteel heb ik de duo shock voor mijn 4S

  33. Mijn iPod 2g valt ongeveer 2 keer per week, maar nog nooit een barst gehad. Ik gebruik hem met screenprotector en hard case van 4 euro. Een hardcase beschermt echt goed tegen valschade. Tip: koop een hardcase

  34. iPhone neem je omdat hij er goed uit ziet. Ik wil daar geen hoesje omheen. Als het gorilla glas was geweest had het een stuk sterker geweest. Mijn vrouw heeft een Xperia Arc die regelmatig op de straat valt. Butsen in behuizing maar niet op scherm. Zou leuk zijn als iPhone dat ook had.

  35. Ik heb mijn 3GS nu 1,5 jaar en nog nooit laten vallen…
    Ik denk echter dat het grote verschil is dat ik in belgie woon en m’n iPhone niet gratis krijg bij een abonnement. Als je er in een keer 400 euro voor moet neerleggen ben je er wel wat zuiniger op.

  36. Ik heb mijn 3gs ongev 2/2,5 jaar, nog steeds geen problemen, paar krasjes op de achterkant, maar dat kwam door een hoesje.. Heb hem gewoon los moeten kopen bij de mediamarkt omdat k geen abbo mag, werkt dus nog prima, maar zit te wachten op de 5.

  37. Heb sinds maart 2011 een Iphone 4. Ben er erg zuinig op, heb er vrijwel altijd een (raad ik iedereen aan) Sena hoesje omheen. Je zult zien, heb 1x mijn hoesje thuis laten liggen en dat ding glijd uit mijn jaszak. een valletje van nog geen halve meter! pats! achterzijde kapot. Reparatiekosten € 100,-. bij de Apple Repaircenter. Reparatie was een fluitje van een cent. Binnen 10 minuten stond ik dus € 100,- lichter weer buiten… Is wel ff klote, maar ja, om nou door te gaan lopen met een kapotte Iphone schiet ook niet op…
    Wat ik iedereen adviseer is een gsm verzekering bij Anwb. Heb hier geen aandelen in, maar de prijs is idioot laag (iets van € 30,- per jaar) met een eigen risico van € 20,- en een All Risk dekking! De kleine lettertjes vallen 100% mee.. Ik heb de gsm laten repareren, de nota met fotos en een schadeformulier toegezonden naar verzekeraar en een week of 2/3 later werd er € 80,- overgemaakt! Goeie deal. Wat nou telefoon 6 weken kwijt?!!!! De Iphone is gewoonweg te kostbaar om deze niet te verzekeren. Laat je overigens niet naaien bij KPN/Belcompany etc. met duurdere gsm verzekeringen van tig euro per maand! Je zit er en lang aan vast en het zijn qua voorwaarden echt drama aanbieders. Doe er je voordeel mee!!!

  38. Zo duur is de reparatie meestal niet eens, maar aan de andere kant zullen de mensen die hem niet willen missen de iphone gewoon gebruiken omdat dit ook prima gaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.