Reacties voor: Vier nieuwe spotjes over iPhone 4 en FaceTime

Apple heeft vier nieuwe reclamespotjes voor de iPhone 4 uitgebracht. Ze gaan allemaal over FaceTime: videobellen omdat je groot nieuws of een nieuw kapsel hebt.
Lees het complete artikel → Vier nieuwe spotjes over iPhone 4 en FaceTime

Reacties: 42 reacties

  1. Mooi.

  2. Geniaal dat ze de nadruk op zoiets “vernieuwends” leggen 😛

  3. Leuk gedaan 🙂 Reclames van Apple vervelen nooit

  4. Cheesiest video’s EVER… Amerikanen trappen daar natuurlijk in…

  5. leuk bedacht, maar wil er nu echt iemand via de telefoon vernemen dat zijn vrouw zwanger is?
    Met video bellen of niet, het blijft een beetje vreemd om dat zo te vernemen :p

  6. beetje dubieus dat je dan een AT&T reclame er achter ziet terwijl je facetime niet over 3G kan gebruiken.

  7. Hé kijk!

    Ze hrbbrn de standaard lengte van hun reclame-spotjes verlengt van 30 seconden naar 31 seconden!

    Niet dat dat nuttig is ofzow… 😀 😀 😀

  8. Ach tja, zoals altijd blijven dit Amerikaanse reclames vandaar dat we ze hier niet echt kunnen waarderen, al zitten er soms wel leuke/mooie reclames tussen. Deze hadden mij echter gestolen mogen worden.

  9. @Laszlo er zijn genoeg mensen die in het buitenland werken en misschien pas 1 of 2x per jaar terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan vissen: een heel seizoen weg.

  10. wauw, geweldig, maar kan ik er ook normaal mee bellen?

    Uhm. Nee.

    OH jammer, dan ga ik toch maar andere telefoon kopen.

  11. Enkel moet je dan wel op voorhand vertellen dat je iets belangrijks te vertellen hebt aangezien ze moeten in de buurt zijn van een wifi-signaal 😀

  12. Ik snap het niet. Kunnen jullie het me uitleggen? Er is toch niets nieuw aan videobellen. Dat kon met andere merken toch al lang. Ook een secundaire camera hadden andere toestellen toch allang?
    En met een Iphone kan je toch alleen naar andere Iphone’s videobellen, of heb ik het fout.
    Beetje lullig als al mijn kennissen (op eentje na) met Nokia’s bellen.

    Wat ik zelf interessanter vindt…..kan ik gaan skypen en msnnen mét cambeeld? En dan bedoel ik niet via wifi maar gewoon via 3G !!!
    En wanneer kan ik XSPhone (van xs4all) eens via 3G gaan gebruiken.

    Zodra deze dingen kunnen….schaf ik me een Iphone aan.

    (ehhhhh de bleutoothfunctionaliteit mag natuurlijk ook op een normaal peil gebracht worden)

  13. Als zij ervoor gaan zorgen dat het nu WEL gebruikt gaat worden zijn ze ook zeker vernieuwend.
    Een technische component zoals de frontfacing camera is niets zonder goede integratie en ondersteuning door software.

    @Roy:

  14. Kun je ook zelf nadenken? Nee, jammer je loopt een hetze achterna waarvan je het fijne niet weet. @Benjamin:

  15. Het is idd een mooie toevoeging.
    MAAR, stel ik een iPhone 4 zou hebben, zou ik dan echt face callen ?? Met wie? Ik ken niemand die een gsm heeft waarmee dit ook kan. Dan moet die persoon ook al een iPhone 4 hebben. Laat staan dat ik er al een ga kopen. (ik heb nog veel aan de 3GS) Pas als vele gsm’s ook van andere merken dit gaan standaard krijgen zoals tegenwoordig elke gsm wel een camera heeft, en face callen ook kan tussen deze verschillende gsm merken dan pas zie ik echt een toekomst. Tzou wel leuk zijn om men vriendin dan te kunnen zien in plaats van enkel te horen. Nog een toepassing die ik recent tegenkwam. Men vrienden zaten iets te drinken in een bar, maar kende die bar niet, wist niet waar, enkel de straat. Dus zou leuk zijn dat zij konden tonen, kijk zo zitten we hier.

    Heb nog een algemeen vraagje (werk tot hier toe enkel op Wifi) ?? Wat wil dat zeggen, dat als je vb thuis zit met Wifi je kan facecallen gratis maar het gesprek ook moet betalen zoals gewone oproep. Stel het zou ook op 3G gaan werken. Moet je dan betalen voor je gesprek zoals elk standaard gesprek + nog is je kosten voor mobiel dataverbruik via 3G ??? OF is zoals nu je enkel via Wifi kunt, het gesprek volledig gratis omdat je puur via Wifi belt? Wat is correct?

    Heeft iemand hier een antwoord op?

    Conclusie: mooi stap van Apple, MAAR zolang het geen basisfunctie is in elke gsm (buiten de echt goedkope gsm’s) zie ik hier nog niet echt het nut ervan in.

  16. Videobellen heeft toch alleen maar zin als dat met ál mijn contacten kan, en niet alleen met die éne kennis die een Iphone heeft. En via wifi vind ik al helemaal niet interessant.

    Kan ik al msnnen en skypen mét beeld via 3G ??

  17. mooie reclames maar het lijkt wel of mensen nu nooit meer naar elkaar toe hoeven, voor het vertellen dat je zwanger bent, kleinkind zien, je dochter zien.. lijkt wel of ze mensen zonder leven aan het lokken zijn 😛

    antwoord op de vraag hierboven, op het moment dat je op facecall drukt hang je als het waren op, en dan neemt wifi het over, voice en video.
    dus je betaald daarna niet meer, ook niet voor de spraak.

    daarnaast als je 1 keer iemand gebelt hebt via facecall onthoud je iphone dat hij ook een iPhone4 heeft en kun je rechtstreeks een facetime call maken, dus zonder betaald een gesprek te voeren te voren.

    het is niet vernieuwend, maar van te voren werkte het amper en klote om in te stellen, nu werkt het goed (zover als ik kan zien in video’s) en het is 1 druk op de knop, dus waarom niet, en via wifi gratis.
    bedoel als ik iemand NIET wil zien, ga ik niet een facetime gesprek aan, maar als ik iemand WEL wil zien, waarom niet als het zo makkelijk kan.

  18. @Marnick:

    Zo dacht ik ooit over foto’s uitwisselen (via MMS, waar Email later een beter alternatief bleek, of what’s app).
    Wie heeft er een kleuren scherm? Wie kan nog meer foto’s maken?
    Inmiddels is er bijna geen telefoon te krijgen die geen foto’s kan maken en elke telefoon kan mms ontvangen, danwel email.

  19. @seminifeer:
    Leg a.u.b. eens uit wat je via bluetooth zou willen zien?
    Bluetooth wordt steeds meer een techniek om apparaten met elkaar te verbinden, niet een techniek om content uit te wisselen.
    Vrijwel alle meuk die ik vroeger uitwisselde via bluetooth is ook online te vinden. Content gaat steeds meer richting de cloud, dus bluetooth is in die zin overbodig aan het worden.
    Muziek uitwisselen via je iPhone zal sowieso nooit gebeuren i.v.m. iTunes. Voor hen die toch heel graag foto’s of contacten willen uitwisselen via bluetooth, there’s an app for that.
    Voor iedereen die wat vooruitstrevender is is er mail en de cloud.

  20. @bakman:
    Ik snap het ook niet helemaal, zeker niet omdat erbij staat: The nation’s largest wifi network :S
    verder moet ik nog zien of dit aan gaat slaan…

  21. Origineel geplaatst door sasf
    @Marnick:Zo dacht ik ooit over foto’s uitwisselen (via MMS, waar Email later een beter alternatief bleek, of what’s app). Wie heeft er een kleuren scherm? Wie kan nog meer foto’s maken? Inmiddels is er bijna geen telefoon te krijgen die geen foto’s kan maken en elke telefoon kan mms ontvangen, danwel email.

    Idd, al gebruik ik MMS eigenlijk nooit. Als ik een foto moet doorsturen is het via mail. Toch ben ik blij dat men iPhone echt MMS kan ontvangen. Mijn vorige gsm was een Samsung E900. Kon ook MMS ontvangen. MAAR als je een MMS kreeg was dat gewoon een berichtje dat ik moest gaan kijken op de site van uw operator om daar je MMS te kunnen zien. Wat dan wel niet echt nuttig is. Ik weet nog goed men eerste gsm: Nokia 3310. En ik zag andere dan met een kleurenscherm en een polyfon ringtone of zoiets. En heb lang met die gsm gedaan. Want toen kwamen de gsm’s met camera uit. Wow, 1.3 MP. Als je dat nu ziet, dat stelt niets voor. Men huidige iPhone met 3.2 MP is wel een verschil. Kan je echt spreken van een volwaardige foto en misschien in de toekomst komen we ooit aan 12 MP ofzo. Maar dan nog zal je kunnen zeggen die 3.2 MP toen, het is toch een duidelijke foto wat je van 1.3MP echt niet kunt zeggen.

  22. het gaat ‘m niet om de megapixels..

    dat is ook het verschil tussen de N95 die 3 jaar geleden, mensen met kritiek op de iPhone4, ja de N95 had ook al 5MP camera, maar niet de zelfde chip die het beeldje ontvangt en dus de foto’s er ook werkelijk goed uit ziet, de megapixels zijn alleen van belang voor de afmeting, wat er toch niet to doet op een telfoonschermpje, zelfs niet op je PC..

    natuurlijk doet het er wel wat toe, maar niet zo erg als de chip

  23. Beetje matige filmpjes als je het mij vraagt. Maar ze vergeten helemaal de rede dat ik en vele andere een iPhone hebben gekocht. De apps! Video bellen kunnen zoveel mobiels ..

  24. Origineel geplaatst door sasf
    @seminifeer: Leg a.u.b. eens uit wat je via bluetooth zou willen zien? Bluetooth wordt steeds meer een techniek om apparaten met elkaar te verbinden, niet een techniek om content uit te wisselen. Vrijwel alle meuk die ik vroeger uitwisselde via bluetooth is ook online te vinden. Content gaat steeds meer richting de cloud, dus bluetooth is in die zin overbodig aan het worden. Muziek uitwisselen via je iPhone zal sowieso nooit gebeuren i.v.m. iTunes. Voor hen die toch heel graag foto’s of contacten willen uitwisselen via bluetooth, there’s an app for that. Voor iedereen die wat vooruitstrevender is is er mail en de cloud.

    Ik zal wel wat ouderwets zijn, ik wissel regelmatig bestanden, foto’s, muziek en visitekaartjes uit via bleutooth. Ook kan ik op mijn videoscherm in de auto mijn binnenkomende smsjes lezen enz.enz.
    Maar ach….als een apparaat tekort schiet zeg je toch gewoon dat het ook via de cloud kan….

  25. Origineel geplaatst door Kevin
    Beetje matige filmpjes als je het mij vraagt. Maar ze vergeten helemaal de rede dat ik en vele andere een iPhone hebben gekocht. De apps! Video bellen kunnen zoveel mobiels ..

    Kijk…jij bent gewoon eerlijk.
    Ik vind de Iphone helemaal niet zo’n super toestel. Maar ik kijk wel verlekkerd naar de app’s.
    Daar is de Iphone groot door geworden.

  26. Origineel geplaatst door Mark
    het gaat ‘m niet om de megapixels..dat is ook het verschil tussen de N95 die 3 jaar geleden, mensen met kritiek op de iPhone4, ja de N95 had ook al 5MP camera, maar niet de zelfde chip die het beeldje ontvangt en dus de foto’s er ook werkelijk goed uit ziet, de megapixels zijn alleen van belang voor de afmeting, wat er toch niet to doet op een telfoonschermpje, zelfs niet op je PC..natuurlijk doet het er wel wat toe, maar niet zo erg als de chip

    right….meer megapixels zorgen meestal alleen maar voor meer ruis. Los van die sensor en de chip hebben we ook nog de lens!! En die is zo piepklein dat je geen kwaliteit moet verwachten.
    Overigens zijn er gsm’s die op fotogebied vele malen beter presteren als de iphone.

  27. @seminifeer:
    Ik heb je net uitgelegd dat je foto’s en contact personen gewoon kan uitwisselen via bluetooth. Over de connectiviteit met de auto, dat weet ik zo niet.
    Muziek is een no-go en diep van binnen begrijp je ook wel waarom.

  28. Ik vond die met die opa het beste
    Toch zou ik wel een iPhone 4 willen, maarja, geen geld dus het wordt iPod touch 4g

  29. @seminifeer

    ik begrijp totaal niet wat je hier zoekt op deze site…lekker tegen de iPhone aanschoppen en nostalgische gevoelens oproepen met Bluetooth functies die echt al jaren achterhaald zijn! Wees nu eerlijk, wie wisselt er nog contactgegevens uit via Bluetooth? Dat jij en je vrienden/collega’s dat nog wel doen zegt meer over jou dan over de wereld van vandaag. Overigens werkt BT prima in al onze auto’s met alle verschillende handfreesets.

    Volgens mij heb je nog nooit langer dan 5 minuten een iPhone in je handen gehad want iedereen die ik ken die hem heeft kan hem niet meer wegdenken…..en dat heeft alles te maken met de gebruiksvriendelijkheid, die bij geavanceerde toestellen van Nokia gewoonweg niet bestaat…..ze kunnen dat gewoon niet. Ondanks al zijn functies kan iedere mongool een iPhone bedienen.

    Wij hebben als bedrijf zakelijk gekozen voor de iPhone en samen met de Exchange server mogelijkheden zijn ze echt een aanvulling (in tegenstelling tot de HTC windows mobile monsters die we voorheen gebruikten). We doen er echt alles mee, een laptop is vaak niet meer nodig als we onderweg zijn. Enige minpunt is soms de batterijduur, maar je doet dan ook alles over 3G en zit dus een hele dag op internet via allerlei applicaties.

    Zoals Gonny al zegt over Facetime….het is niet nieuw maar het is hoe je er mee kan werken en hoe je het brengt. Als je zoals jou blijft denken dan heeft iedereen over 10 jaar nog een gare nokia en zijn we nog niet aan het videobellen…..want het kan best handig zijn!

    Als je wilt videobellen over 3G….volgens mij heeft Fring zoiets al gelanceerd…was vorige week in het nieuws.

  30. Aardige clips, maar het is steeds dezelfde persoon (let op de hand) die de iPhone vasthoud volgens mij.. aardig gemonteerd dus..

  31. Origineel geplaatst door daan
    @seminifeerik begrijp totaal niet wat je hier zoekt op deze site…lekker tegen de iPhone aanschoppen en nostalgische gevoelens oproepen met Bluetooth functies die echt al jaren achterhaald zijn! Wees nu eerlijk, wie wisselt er nog contactgegevens uit via Bluetooth? Dat jij en je vrienden/collega’s dat nog wel doen zegt meer over jou dan over de wereld van vandaag. Overigens werkt BT prima in al onze auto’s met alle verschillende handfreesets.Volgens mij heb je nog nooit langer dan 5 minuten een iPhone in je handen gehad want iedereen die ik ken die hem heeft kan hem niet meer wegdenken…..en dat heeft alles te maken met de gebruiksvriendelijkheid, die bij geavanceerde toestellen van Nokia gewoonweg niet bestaat…..ze kunnen dat gewoon niet. Ondanks al zijn functies kan iedere mongool een iPhone bedienen.Wij hebben als bedrijf zakelijk gekozen voor de iPhone en samen met de Exchange server mogelijkheden zijn ze echt een aanvulling (in tegenstelling tot de HTC windows mobile monsters die we voorheen gebruikten). We doen er echt alles mee, een laptop is vaak niet meer nodig als we onderweg zijn. Enige minpunt is soms de batterijduur, maar je doet dan ook alles over 3G en zit dus een hele dag op internet via allerlei applicaties.Zoals Gonny al zegt over Facetime….het is niet nieuw maar het is hoe je er mee kan werken en hoe je het brengt. Als je zoals jou blijft denken dan heeft iedereen over 10 jaar nog een gare nokia en zijn we nog niet aan het videobellen…..want het kan best handig zijn!Als je wilt videobellen over 3G….volgens mij heeft Fring zoiets al gelanceerd…was vorige week in het nieuws.

    tsja…..ik heb toen de 3Gs uitkwam een Iphone van een vriendin een dag getest. Was iets langer dan 5 minuten dus. De belangrijkste reden dat ik hem toen niet nam was dat de ontvangst van de nokia’s waar ik hem mee vergeleek vele malen beter was (allen tmobile)
    Het feit dat jij je afvraagt wat ik hier dan doen geeft dus aan dat als iemand een kritische noot laat vallen hij hier dus niet te zoeken heeft.
    Let wel, ik vind de Iphone een fascinerend toestel, maar ik ben geen fanboy met een blinde vlek.
    Daarom bezoek ik ook meerdere sites..zoals gsmarena.com.

    Misschien interessant voor je. http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-review-490.php

    Key features
    Quad-band GSM and quad-band 3G support with 7.2 Mbps HSDPA and 5.76 Mbps HSUPA
    3.5″ 16M-color LED-backlit TFT capacitive touchscreen of 640 x 960 px resolution
    Scratch-resistant glass front and rear, with fingerprint-resistant coating
    1GHz Apple A4 SoC; 512MB of RAM
    5 MP autofocus camera with LED flash and touch focus
    720p video recording at 30fps
    Wi-Fi 802.11b/g/n
    GPS with A-GPS connectivity; digital compass
    16/32GB storage options
    Accelerometer, proximity sensor and three-axis gyro sensor
    Active noise cancellation with a dedicated secondary microphone
    Standard 3.5 mm audio jack, stereo Bluetooth v2.1
    Excellent audio output quality
    Slim waistline at only 9.3mm
    Secondary front-facing camera
    Some degree of multitasking
    Rich AppStore

    Main disadvantages
    Hardware design is prone to reception issues
    MicroSIM card support only
    No Flash support in the web browser
    No true multitasking for all applications
    FaceTime video calls work only over Wi-Fi
    No file transfer over Bluetooth or USB Mass Storage mode
    No hardware shutter key for the camera
    No FM radio
    No stereo speakers
    No microSD card slot
    No smart dialing
    Too dependent on iTunes for loading multimedia content
    Poor loudspeaker performance

    Laat ik in één ding duidelijk zijn. Ik wil de Iphone niet afzeiken. Het is gewoon een toestel met voor en nádelen. Net zoals elk ander toestel.
    De gebruiker moet voor zichzelf beoordelen wat hij of zij belangrijk vindt.

    The iPhone 4 is not the perfect smartphone but you’ll be inclined to believe it’s the perfect product. It can’t be just how they market it, or can it? Apple is great at giving people what they want, but even better at telling them what they get is the best for them. The iPhone still has very important features missing, some software and multimedia limitations and an annoying iTunes dependency.

    Overigens, in december ga ik voor een nieuw toestel en neem de Iphone 4 gewoon me ein de beoordeling. Maar eerst moet ik dan in mijn kennissenkring iemand zoeken die hem een dagje uitleent om de ontvangstkwaliteit te vergelijken. En de kennis die de 3Gs heeft genomen is niet van plan voor de 4 te gaan.
    En tegen die tijd kijken we weer wat er op de markt is.

  32. Origineel geplaatst door Laszlo
    leuk bedacht, maar wil er nu echt iemand via de telefoon vernemen dat zijn vrouw zwanger is? Met video bellen of niet, het blijft een beetje vreemd om dat zo te vernemen :p

    Waarschijnlijk is de man een militair zit hij in het leger, en is hij dus niet vaak thuis.
    En dan is video bellen in hoge kwaliteit een heel erg fijn middel om te communiceren.
    Dit denk ik omdat ik eerder zon clip van apple heb gezien.

  33. Hoi ik ben een fanboy met een blinde vlek. Nee gast, het heet tevredenheid, 2 jaar plezier van de iphone gehad, dus dat wordt de nieuwe. Voorheen gooide ik elk mobieltje maar ergens in een hoek.

  34. @seminifeer

    Sorry, ik heb echt geen tijd (en zin) om dit te gaan lezen…..ik ben zeer tevreden over mijn iPhones en ik heb alle telefoons al gehad in het verleden…ik ben geen fanboy, gewoon een tevreden gebruiker!

    Dat je zoveel bezig bent met een telefoon en drie jaar reviews leest en dan alsnog met een Nokia (ouwe lullen telefoon) rondloopt geeft toch wel aan dat een relatie goed voor je zou zijn!

  35. lol hoe cheesy!
    Hierdoor ga ik echt niet sneller een iPhone willen kopen…

  36. ja apple, we weten het al, we kunnen videobellen :@ pffff! gaan ze daar reclame over blijven maken? ik vind dat nu niet zo interessant hoor!

  37. Origineel geplaatst door Dennis
    Origineel geplaatst door :pWaarschijnlijk is de man een militair zit hij in het leger, en is hij dus niet vaak thuis.En dan is video bellen in hoge kwaliteit een heel erg fijn middel om te communiceren.Dit denk ik omdat ik eerder zon clip van apple heb gezien.

    HET IS EEN RECLAME!

  38. Ik denk dat dit wel goede voorbeelden zijn die laten zien wat de meerwaarde is van videobellen. In dat opzicht wel goede reclames. Ze naderen alleen af en toe wel het uncanny valley-gebied, maar over het algemeen zijn ze wel oké.

  39. Videobellen bestaat inderdaad al lang, maar als FaceTime een beetje aanslaat en meer grote bedrijven gaan het gebruiken, hebben we binnenkort een universele manier voor videobellen! Dan wordt het pas handig..

    Verder vind ik het een beetje flauw om de iPhone af te keuren op wat ie wel en niet heeft. Het gaat volgens mij om de totale ervaring.. Bovendien is de iPhone 3GS sneller dan sommige andere mobiele telefoons met betere prossesor, dus zoveel zegt het ook weer niet…

  40. Sowieso, er zullen altijd contra’s en pro’s zijn. Dat is normaal want niemand is perfect. En of je nu de iPhone wilt kopen of niet, dat is ieder zijn/haar eigen keuze. Een gsm kiezen/kopen is persoonlijk en je koopt hem als je je bij de gsm prima voelt en geen twijfels hebt over de aankoop. Waar of niet ? :p

  41. @seminifeer:

    > No hardware shutter key for the camera

    Niet helemaal waar. Het knopje aan de koptelefoon kan als sluiter gebruikt worden.

  42. Origineel geplaatst door seminifeer
    Ik snap het niet. Kunnen jullie het me uitleggen? Er is toch niets nieuw aan videobellen.

    Videobellen kan al sinds 2002: toen UMTS in Nederland werd gelanceerd deden operators als Vodafone en KPN erg veel moeite om uit te leggen dat videobellen leuk is. Maar het sloeg niet aan. Het is net als met apps installeren: dat kon ook al sinds de vorige eeuw, maar bij veel mensen viel het kwartje pas toen Apple zich er tegenaan ging bemoeien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.