Reacties voor: Vier jaar geleden: Apple kondigt eerste iPad aan

Apple kondigde precies vier jaar geleden de eerste iPad aan. Sindsdien is de iPad gegroeid tot de autoriteit op de tabletmarkt.
Lees het complete artikel → Vier jaar geleden: Apple kondigt eerste iPad aan
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. De originele iPad is de enige die niet geïnfecteerd is door iOS 7, het is daarom de enige iPad die ik met plezier gebruik.

  2. Blijft mooi! Heb hem nog steeds sinds releasae in US. Ok loopt iets trager met safari of bepaalde apps maar doet nog wat ie moet doen voor mij en dat na 4 jaar. Mijn dochter v 4 gebruikt hem dagelijks voor filmpje(netflix/youtube) of spelletjes. Ik zelf voor sonos bediening en books.
    Volgend jaar een nieuwe dan gebruik mijn dochter hem alleen nog denk ik 😉

  3. Heb nog iPad 1 gebruik hem dagelijks zolang hij het doet koop ik geen nieuweEr zijn natuurlijk App’s die het niet doen Maar dat neem ik voor lief

  4. Is toch heel normaal dat een apparaat het na vier jaar nog doet? We beginnen het haast normaal te vinden dat goed functionerende electronica na een jaar wordt afgedankt! Zeker vd relatief kwaliteitsproducten van Apple mogen we een lange levensduur verwachten, mijn goedkope pc en laptop van een b-merk doen het na 8 en 6 jaar ook nog perfect en zijn nog steeds niet hopeloos verouderd. Dat moet ik vd ipad nog zien, zeker omdat de accu niet uitwisselbaar is, zal die zes jaar meegaan?

  5. Gebruik de iPad 1 nog dagelijks. Pulse en Goodreader gebruik ik veel.
    Nieuwe apps kunnen vaak niet meer geïnstalleerd worden, maar zouden waarschijnlijk ook vast gaan staan.
    Batterij is nog steeds OK!

  6. Op 2:38 Het enige waar ik de iPad beter vind dan een laptop is als je foto’s wilt bekijken of als je een boek wilt lezen. Al die andere dingen doet een laptop toch echt beter. Muziek is sowieso al niet nodig, omdat dat prima op je telefoon kan.

  7. Waar denkt Apple de hoeveelheid aan iPads aan te gaan verkopen? Dit product zit duidelijk in de neergangsfase. Kwartaal op kwartaal minder verkopen en de concurrentie biedt soortgelijke producten voor lagere prijzen.
    Of ze moeten met een plastic variant op de proppen komen die de strijd met China aangaat.

    Ik baal er zelf al een tijdje van dat ik na 1.5 jaar al geen updates meer op de iPad 1 kon krijgen.
    Bij welke leverancier is dit ook het geval? Dit zal wel de prijs zijn die je als early adopter moet betalen…

  8. @simpelziel:
    Je doet je naam er aan denk ik, want ik begrijp niet hoe jij de grafiek in het artikel leest.

  9. Origineel geplaatst door juppe
    @simpelziel:
    Je doet je naam er aan denk ik, want ik begrijp niet hoe jij de grafiek in het artikel leest.

    Deels heeft ie wel gelijk: sinds 2013 is de verkoop in aantallen alleen maar teruggelopen (Q1-’14 zijn nog geen aantallen van bekend; het aantal weergegeven is een schatting).

  10. Aub niet iedere concurrerend apparaat over 1 kam scheren, dat is niet correct. @Gonny van der Zwaag:

  11. Nou, de iPad 1 is snel erg langzaam geworden en wordt echt meestal niet meer ondersteund. Dat de introductie pas 4 jaar geleden was. En zie wat er veranderd is, vooral na het verscheiden van Jobs. Niet ten goede denk ik, de ziel is uit het bedrijf
    Ik heb een iPad 1, 2 en 3 (ja, de iPad die uit de geschiedenisboeken is geschrapt) en heb goed zicht op de verschillen daarmee en ik moet zeggen dat de doorontwikkeling wel razendsnel is gegaan. Maar nu de toekomst. Jobs bedacht een iPad, het beste waar ze nu mee komen is een iPad mini?
    En rollebollen met Samsung in de rechtszaal en Samsung is inmiddels volwassen, ik heb nog de s8000 telefoon ( 1 vd eerste touch screen telefoons van Samsung), vervolgens een S2 en ook twee Tab3, 8,0″ tabletten en ook in de evolutie van deze producten is technisch gezien een enorme sprong gemaakt.
    Is Apple nog bijzonder en vernieuwend genoeg ten opzichte van de concurrent?
    Prijs is geen issue en zelfs de valkuil. Ga mee met de prijsvechters en je toegevoegde waarde verdwijnt als sneeuw voor de zon.
    Voor mij geen goedkope tablet, goedkoop maar ergerlijk in het gebruik.

  12. Lol, Apple heeft geen nieuwe markt gemaakt. Tablets bestaan al jaren voordat ze met de iPad kwamen. Ze zijn alleen de eerste die ze verkocht kregen.

    Apple is geen uitvinder. Apple pakt bestaande ideeën die ze goed uitwerken. Maar nieuw is het niet.

    Osx -> gui gejat van xerox
    Muis -> gejat van xerox
    iPod -> mp3 speler
    iPhone -> er waren al wat jaartjes smartphones teverkrijgen
    iPad -> Microsoft probeerde het rond 2001 al
    iTunes -> legale Napster

    Apple is goed in marketing maar zeker niet vernieuwend.

  13. @simpelziel: Heb je gekeken naar updates van andere tabletfabrikanten? Ik kan me van Samsung, Acer, Sony, etc. alleen maar herinneren dat je vaak na één jaar al geen updates meer krijgt en er (zoals altijd bij Android) vele maanden op moet wachten voordat de fabrikant een update gereed heeft. HTC heeft wel eens uitgelegd wat er allemaal bij dat proces komt kijken en waarom het altijd een paar maanden duurt.

    Wat mij betreft is het updateproces bij Apple dan vrij transparant: als er een update is, weet je wanneer hij komt en voor welke apparaten het geschikt is. Mensen met andere tablets kunnen niet meer doen dan gissen en hopen. Die goedkope plastic tablets die je bij Kruidvat koopt zijn voor een heel andere doelgroep: mensen die alleen een beetje willen internetten en geen behoefte hebben aan updates. De fabrikanten zijn vaak zo klein en onbekend, dat ze ook uberhaupt de mankracht niet hebben om nog updates uit te brengen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.