Reacties voor: Video’s in 360 graden binnenkort mogelijk op iPhone 4

Video's in 360 graden vanaf de iPhone 4. Het klinkt onwerkelijk, maar het staat te gebeuren door een start-up van Michael Rondinelli die het interactieve panorama filmen in mei gefinancierd wil hebben.
Bart Breij -

Reacties: 31 reacties

  1. Had even het filmpje nodig om het te begrijpen, maar dat ziet er wel goed uit! Maar persoonlijk zal ik het niet nodig hebben en zeker niet als je er zo’n apparaat eerst op moet zetten.

  2. Wat een supervet apparaat!

  3. Uh, of je koopt “360 panorama” voor 1,59. Heb ik ook, mooie foto’s. Alleen je moet zelf draaien, erg hè? (maar waarschijnlijk snap ik het verdere nut van de besproken app niet echt)

  4. Super gaaf maar in werkelijkheid zal het niet zo vaak gebruikt worden…
    Dit vereist wel een geniale samenwerking van hardware en software 🙂

  5. Vet! Maar enkel af te spelen op iPhone 4 wschl?

  6. Als je al hulpmiddel nodig hebt bij het maken van zulke bubbel foto’s dan is het eerder een zelf draaiende standaard dan zoiets waarmee je veel pixels weggooit. Met dit hulpstuk krijg je dan natuurlijk weer wel een échte foto en niet een blurrig samenraapsel met het autopano algoritme.

  7. Origineel geplaatst door KevinUh, of je koopt “360 panorama” voor 1,59. Heb ik ook, mooie foto’s. Alleen je moet zelf draaien, erg hè? (maar waarschijnlijk snap ik het verdere nut van de besproken app niet echt )

    Gaat om video, niet foto..

  8. Origineel geplaatst door Kevin
    Uh, of je koopt “360 panorama” voor 1,59. Heb ik ook, mooie foto’s. Alleen je moet zelf draaien, erg hè? (maar waarschijnlijk snap ik het verdere nut van de besproken app niet echt )

    Ik wist niet dat je met 360 Panorama ook 360° videos kon maken! 😉

  9. Wel met 7 mijlslaarzen. Slaan we 360 pano fotoos over? Of kan dat ook met deze lens? Of zijn daar al lensjes voor die ik gemist heb? Dan hoor ik het ook graag.

  10. Je zal het miss een keer gebruike.. Daarna toch niet meer…

  11. Origineel geplaatst door Kevin
    Uh, of je koopt “360 panorama” voor 1,59. Heb ik ook, mooie foto’s. Alleen je moet zelf draaien, erg hè? (maar waarschijnlijk snap ik het verdere nut van de besproken app niet echt )

    Het eerste woord van de titel van dit artikel is je antwoord!

  12. @michiel: Ik geloof dat er geen bewegende delen zijn, het is gewoon een 360 graden lens. De software bepaald welk deel van de lens jij op je scherm ziet geloof ik.

    Correct me if i’m wrong 😉

  13. @DarkMessiah – True!
    Echt super dit dacht vanmiddag nog zal ik 50dollar over maken.. maar wacht toch maar even af.

    Filmen en achteraf kun je zelf kiezen welke kant je bekijkt..

  14. Origineel geplaatst door DarkMessiah
    @michiel:Ik geloof dat er geen bewegende delen zijn, het is gewoon een 360 graden lens. De software bepaald welk deel van de lens jij op je scherm ziet geloof ik.Correct me if i’m wrong

    Er lijkt geen digitale connectie te zijn tussen de lens en de iphone alleen optisch. Dus ik denk dat je gelijk hebt en daarmee lijkt me dat de video kwaliteit enorm achteruit gaat .

  15. Als ze nou op YouTube een feature maken dat je zelf het beeld kan draaien, dan zou dit erg gaaf zijn voor vlogs.

  16. Super gaaf! Kan ik 360 graden filmpjes maken met snowboarden!

  17. Mooi begin van een techniek toch, laten ze maar beginnen en het telkens beter maken. Krijgen we straks allemaal leuke films waar je 360 kan kijken.. Zelf je beeld kiezen, moet je wel zorgen dat je de acties niet mist!

  18. Mooi begin van een techniek toch, laten ze maar beginnen en het telkens beter maken. Krijgen we straks allemaal leuke films waar je 360 kan kijken.. Zelf je beeld kiezen, moet je wel zorgen dat je de acties niet mist!!

  19. Wauw! Ziet er echt gaaf uit

  20. Heb er al een besteld lijkt me een leuke gadget. Als het goed is komt ie in mei binnen

  21. Erg enthousiast na het zien van het filmpje! twijfel alleen omdat ik een iPhone 3GS heb en het is voor iPhone 4. Ik ga wel de nieuwe iPhone halen dus als er eentje daarvoor komt heb ik zeker interesse.

  22. De Sony Bloggie heeft ook zo’n opzet-lensje, dat kun je vast voor ‘n paar euro ergens van marktplaats halen en er ook op gebruiken.

    Wél tof dat er ook zo’n app bijzit, laat me denken aan ‘BEP360’ van will.i.apps.

  23. Ik heb er meteen eentje besteld, lijkt mij fantastisch.

    Zoals ik het begrijp neemte de iPhone met dit opzetstukje (en app?) continu 360 graden op.

    Bij het terugkijken kun je kiezen welke kant je kijkt. (dus niet een kant kiezen tijdens het filmen)

    Lijkt me echt grappig.

  24. Dit is echt weggegooid geld. Heb ooit eens een voorzet lens voor mijn iPhone gekocht. Echt bagger foto’s. Dit wordt echt niks!! Niet aan meedoen.

  25. @Kevin: Lekker kortzichtig zijn we vandaag. Deze toepassing neemt straks constant 360 graden rondom jou op. Als je later terug kijkt kun je dan tijdens het afspelen zelf bepalen wat je wil zien… Het is dus niet hetzelfde als zelf ronddraaien. Dan kun je niet achteraf zelf bepalen welke kant je op wilt kijken in de video.

    Deze toepassing is hier mee te vergelijken. Echt totaal iets anders dan 360 panoramio rommel, dit is gewoon impressive.

  26. Ik heb een Sony Bloggie met 360° lens. Filmkwaliteit met normaal filmen is gelijk aan die van de iPhone 4 maar voor 360° filmen is de beeldkwaliteit niet toereikend. Het beeld wordt zodanig uitgerekt aan de bovenkant van de opname, dat de kwaliteit verloren gaat.

  27. wat is het muziekje wat je hoort?

  28. wat is het muziekje wat je hoort in het filmpje?

  29. Niets nieuws hier, er is al jaren een video op Youtube te vinden van iemand die dit apparaatje zelf maakt met een kookwekker van 2 euro…

  30. Origineel geplaatst door Wouter
    Niets nieuws hier, er is al jaren een video op Youtube te vinden van iemand die dit apparaatje zelf maakt met een kookwekker van 2 euro…

    Je snap het geloof ik niet, dit item filmt constant 360gr om je heen, je kan tijdens het afspelen op elk moment het beeld rond draaien. Met een kook wekker moet je een uur wachten tot je rond bent.

  31. Het zou pas vet zijn als dit in de iPhone 5 ingebouwd gaat worden… Een antennetje dat in en eruit gaat…. Damn ik moet bij Apple werken… Ik vraag me af ze hier wel op gekomen zijn…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.