Reacties voor: Videofilmen in resolutie 1280 x 720 (720p) gevonden in iPhone 4 SDK

In de iPhone 4 Beta SDK is de mogelijkheid gevonden om video's op een hogere resolutie dan gebruikelijk op te nemen. In plaats van VGA is het nu 720p.

Reacties: 52 reacties

  1. Op zicht natuurlijk een logische stap, Apple kan natuurlijk niet op de concurrentie achterblijven.

  2. De naam β€˜iPhone HD’ circuleert ook al een tijdje, al kun je bij 720p nog niet echt van Full HD spreken.

    HD is toch 720p en niet Full HD!

  3. Waarom kun je eingenlijk nog steeds niet filmen met de orginele camera app van apple op de iPhone 3g. ??

  4. Wow is mijn eerste reactie op dit nieuws. Met al dat goede nieuws wil je snel de nieuwe kopen.

  5. ik krijg steeds meer zin in die iPhone 4G of iPhone HD.
    Wat ik de laaste tijd allemaal hoor is echt gaaf een camera voor en HD camera beelden en natuurlijk de OS4 ben echt benieuwt wat het gaat brengen ik weet wel dat hoe hij er ook gaat uitzien ik hem zowieso ga kopen maakt niet uit wat en hoe die er uitgaat zien!

  6. Origineel geplaatst door xrdil
    Waarom kun je eingenlijk nog steeds niet filmen met de orginele camera app van apple op de iPhone 3g. ??

    Volgens mij omdat de camera die in de iphone 3g zit niet gemaakt is om mee te filmen. Er zijn wel apps waarmee je kunt filmen maar deze kunnen alleen filmen met een lage framerate filmen of op een hele lage resolutie.

  7. HD (High Definition) staat ook niet vast aan Full HD, 1080p, of 1920×1080.

    HD begint ook vanaf 720p. Lijkt me anders ook meer genoeg voor een mobieltje van deze tijd!

  8. 1280 x 720 heet progressive HD…

  9. Netjes, 720P is zeker niet verkeerd voor een telefooncamera. Laatstaan een Iphone camera πŸ˜›

  10. Origineel geplaatst door xrdil
    Waarom kun je eingenlijk nog steeds niet filmen met de orginele camera app van apple op de iPhone 3g. ??

    Het kan wel, maar dan moet hij gejailbreakt zijn en dan met je cycorder of cycam hoe dat heet erop zetten en daarmee kan je wel filmen vanaf een 3G bijvoorbeeld

  11. Origineel geplaatst door Anna
    1280 x 720 heet progressive HD…

    Volgens mij heet 1280 x 720 HD Ready

    progressief en interlaced is de P of de i achter het aantal pixels (1080p en 1080i) en dit is weer iets anders.

  12. Laat maar komen

  13. @xrdil: Dit kan eigenlijk prima werken, net als multitasking. Echter heeft Apple liever dat jij natuurlijk het nieuwe model haalt, en niet met je 3G blijft zitten..

  14. @ReBe: Onzin wat je daar roept. De 3G kan niet genoeg info per seconde vast leggen om vloeiend beeld weer te geven. Resultaat zijn filmpjes van max. 15 fps, niet erg leuk om terug te zien en zeker niet de kwaliteit die Apple nastreeft.
    De 3Gs kan in die zin ook wel HD of FullHD opnemen, maar dan krijg je weer hetzelfde, een slide-show.

  15. Dit soort functies zullen mij niet over doen laten stappen van 3GS naar die in juni gaat komen. Ik ben benieuwd wat die one more thing gaat zijn, wat bij de 3GS het kompas was.

  16. Origineel geplaatst door xrdil
    Waarom kun je eingenlijk nog steeds niet filmen met de orginele camera app van apple op de iPhone 3g. ??

    Omdat de kwaliteit van het resultaat bedroevend is. Apple spullen werken doorgaans goed doordat functies niet worden geimplementeerd voor ze goed werken.

  17. @Bram: JB hoeft niet, als je slechte video wilt schieten met je 3G kan dat ook met een appje uit de store tegenwoordig.

  18. @ReBe: Multitasking op een 3G werkt absoluut niet “prima”, het ding heeft simpelweg te weinig geheugen. En wat de camera betreft, als je de resultaten van cycorder en consorten acceptable vindt heb je iets lagere verwachtingen dan de meesten denk ik.

  19. Met de 3GS met zijn 3MP camera (2048 x 1536) zou dit dan toch ook moeten kunnen, of heeft het ook te maken met de chip/sensor voor de camera?

  20. Origineel geplaatst door Jurf
    Netjes, 720P is zeker niet verkeerd voor een telefooncamera. Laatstaan een Iphone camera

    Eh, mijn acht jaar oude Nokia kan ook wel op die resolutie filmen, het ziet er alleen belachelijk uit met de plastic lensjes in telefoons.

    Het gaat niet om het aantal pixels, dat heeft geen zak te maken met een mooi filmpje schieten.

  21. @sdfsdf: De ‘kwaliteit’ die Apple nastreeft, met de 2 MP camera in de 3G bedoel je? Foto’s zijn wel mooi, geef ik toe. Ook vind ik de filmpjes mooi die je kunt maken met de app ‘Qik Video Pro’. Het gaat er immers om dat ik ze kan terugkijken op m’n telefoon, en niet op 1 of ander HD scherm?

    @Larss: De multitasking op de 3G haal ik uit dit artikel: https://www.iculture.nl/67909/video-van-iphone-os-4-0-multitasking-op-de-iphone-3g-jailbreak/

    “De jonge ontwikkelaar DarkMalloc (verantwoordelijk voor Tweetast) meldt in de video dat de multitask-functie prima blijkt te werken op zijn iPhone 3G en doet een pleidooi in de richting van Apple om deze functie ook voor de iPhone 3G in te schakelen.”

    Als je het zo bekijkt lijkt het toch niet zo raar wat ik zeg? Natuurlijk wil Apple dat jij het nieuwe toestel ook haalt, het gaat immers om winst. Door een functie beschikbaar te maken op een nieuw toestel en niet op een verouderde is een manier van creΓ«ren van vraag naar het nieuwe product.

  22. Ik heb nog een sony camera gehad die 720p kon filmen en ik kan u zeggen dat al mooi beeld gaf hoor.

  23. Qik pro filmt in een best hoge kwaliteit @Martijn:

  24. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door MartijnOrigineel geplaatst door Anna1280 x 720 heet progressive HD…Volgens mij heet 1280 x 720 HD Readyprogressief en interlaced is de P of de i achter het aantal pixels (1080p en 1080i) en dit is weer iets anders.

    http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video

    je hebt gelijk πŸ™‚

  25. Ja! Dat was de doorslag!! Mijn iPhone 3gs is opeens aan vervanging toe!

  26. @xrdil: Je kan met qik video pro iigv filmen op 3g, en is verkrijgbaar via app store

  27. Met een 2MP cam (sensor) kun je ook al fullHD filmen aangezien 1920×1080 2,1Megapixel is. Maar goed tegenwoordig is 2mp niks meer voor fotografie.

  28. @ReBe:

    Eindelijk iemand die begrijpt hoe Apple in elkaar zit. Iphone 3gs was helemaal een lachertje. Met een kompas functie erbij? Alsof ik in de stad ga verdwalen en dan een kompas nodig heb om mijn weg terug te vinden.

    Ik vrees dat de Iphone 3g(s) spoedig geen support meer zullen krijgen. Enkel om voor te zorgen dat iedereen een 4g haalt..

  29. Dan wordt de verhouding van je scherm wel anders, zo is bij de 3gs de verhouding 1,33 (640/480) en bij de nieuwe 1,77 (1280/720).

  30. @max:

    Dat is dus onzin. Dat je 1 stilstaand plaatje kunt vastleggen betekent nog niet dat je 24-30 beeldjes per seconde vast kan leggen.

  31. Origineel geplaatst door Joris: Dan wordt de verhouding van je scherm wel anders, zo is bij de 3gs de verhouding 1,33 (640/480) en bij de nieuwe 1,77 (1280/720).

    Wat heeft de res van de camera te maken met de res van je scherm? De 3GS schiet ook plaatjes van 2048×1536. Dat hij HD-readyfilmpjes maakt zegt niets over de schermresolutie.

  32. @dhr. a:
    De 3G in ieder geval wel. De 3GS gaat nog mooi minimaal 2 jaar mee hoor. Vind je reactie maar raar, waar heb je deze info vandaan?

    De iPhone heeft een goede kwaliteit/prijs verhouding. Als je er zuinig mee omgaat dan is de iPohne 3 jaar na lanceering nog steeds een prima apparaat.

    Ok je hebt nu een 3GS die dit niet kan, (720p filmen). Maar om gelijk te zeggen dat het support binnen korte tijd ophoudt is onzin. Je zal het moeten hebben van de iPhone die in 2011 uitkomt niet komende maand.

  33. Ik loop nog steeds rond met een iPhone 2g van 3 jaar oud. Maar ik moet wel zeggen hij wordt traag. Maar op zich doet alles het nog prima. Maar ik ga wel de nieuwe iPone halen want hij is toch wel aan vervangin toe.

  34. Vraag mij wel af of het beeldscherm ook HD wordt, de Nokia N900 heeft al 800 pixels in de breedte, stel je eens voor, een iPhone met een beeldscherm van 1280×720, als je je neus op het beeldscherm drukt, is het nog steeds scherp dan. πŸ˜€ (Wat bij de N900 al bijna zo is, dat scherm is al verdraaid scherp.)

  35. Origineel geplaatst door indra
    Ik loop nog steeds rond met een iPhone 2g van 3 jaar oud. Maar ik moet wel zeggen hij wordt traag. Maar op zich doet alles het nog prima. Maar ik ga wel de nieuwe iPone halen want hij is toch wel aan vervangin toe.

    Ik vind m’n 3G anders ook al best traag worden. Als ik bijvoorbeeld een adres om naar toe te navigeren in de TomTom app wil invoeren reageert mijn iPhone traag. Nu is de TomTom app natuurlijk zeer zwaar maar ik vraag me af of 3Gs gebruikers hetzelfde probleem hebben.

  36. Ik blijf er bij dat het 4GN word…
    Met een betere en snellere wifi dus wat ook weer leuke apps kan opleveren πŸ˜‰

  37. Over HD en Full HD.

    HD is voor mij altijd al 1080p geweest! Dat is de HD standaard, de oorspronkelijke toch.

    Alleen zijn veel bedrijven 720p als “HD ready” of zelfs “HD” te gaan beginnen omschrijven, waardoor echte HD nu dikwijls omschreven wordt als “Full HD”.

    Kwestie van marketing, denk ik. In ieder geval is voor mij HD 1080p!

  38. @zwanneman:
    het is natuurlijk wel zo dat de 3gs krachtiger en dus sneller is dan de 3G.
    Ik gebruik navigon op mijn 3gs en op de 3G van mijn vriendin heb ik deze app ook geinstalleerd. Alles wat betreft laden e.d. gaat bij mij een stuk sneller als op de 3G
    maar dat is normaal…die “s” stond voor “speed”,weet je nog πŸ˜€ .Ik heb me vorig jaar ook laten beetnemen door een amper 7 maand oude mobiel van 575 euro te vervangen door het “nieuwe modelletje”.
    En al weet ik nu al dat het moeilijk zal zijn… ik ga toch tot de dood vechten tegen die onbezonnen kooplust want elk jaar een toestel in nieuwstaat ( ben nl heeeeel zorgzaam met m’n kindje,euh….iPhone πŸ˜‰ ) gaan vervangen om de “nieuwe” te hebben vind ik eigenlijk aan de decadente kant en kan me een tijd herinneren dat ik niet zo’n persoon was…
    En waarom dan nog… uiteraard weer een tikje sneller en een betere camera(alsof ik ‘m nu zo vaak gebruik…)
    Ik ga passen dit jaar (be strong,you can do it!)

  39. mja, lekker dan… net een Flip gekocht haha,
    maar het is wel te hopen dat ze er dan ook meteen imovie bij doen, dat zou uber chill zijn

  40. @Bram:

    Misschien is het al wel eerder geroepen, maar je kunt al filmen met de 3G zonder jailbreak hoor. Zijn genoeg apps voor te vinden!

  41. Origineel geplaatst door dhr. a
    @ReBe:Eindelijk iemand die begrijpt hoe Apple in elkaar zit. Iphone 3gs was helemaal een lachertje. Met een kompas functie erbij? Alsof ik in de stad ga verdwalen en dan een kompas nodig heb om mijn weg terug te vinden.Ik vrees dat de Iphone 3g(s) spoedig geen support meer zullen krijgen. Enkel om voor te zorgen dat iedereen een 4g haalt..

    Beetje rare reactie..tuurlijk hoopt Apple dat iedereen een 4G neemt, maar ze ondersteunen de oudere modellen nog steeds hoor..kijk maar naar OS 4.0, ook weer beschikbaar ,voor het grootste gedeelte dan, voor de 3G modellen.

    3GS heb je een kompas ja, maar daar maakt TomTom bijvoorbeeld ook weer gebruiken van, zodat TomTom weet waar je naar kijkt, dus niet na 20 meter erachter komt dat je een andere kant op rijdt.
    Verder is de 3GS natuurlijk een stuk sneller en zijn de foto’s mooier. Maar klopt, het was geen revolutie, maar gewoon een update

  42. @Jeroen: HD Ready is een officieel kwaliteitslabel en dus niet iets wat “veel bedrijven” zo zijn gaan noemen. 720p is één van de HD signalen die onder HD Ready vallen, dus zeggen dat 720p geen HD is gaat nergens over.

  43. @crazyceesy:

    Tjah dit ligt ook in de lijn der verwachtingen, dus je hoeft jezelf nu niet achter te oren te krabben terwijl je toch een Flip hebt gekocht.

  44. Origineel geplaatst door Thaan
    Eh, mijn acht jaar oude Nokia kan ook wel op die resolutie filmen, het ziet er alleen belachelijk uit met de plastic lensjes in telefoons.Het gaat niet om het aantal pixels, dat heeft geen zak te maken met een mooi filmpje schieten.

    Gefeliciteerd met je Nokia man, in 2002 liep ik nog rond met m’n 3310 (Maar dat dan maar terzijde, overdrijven is ook een vak.)
    Ik bedoel gewoon te zeggen dat als Iphone in HD kwaliteit kan filmen. Dat het dan ook echt High Definition kwaliteit zal zijn, oftewel gewoon goeie kleuren kwaliteit en scherpte. Boeit mij die pixels nou.

  45. @xrdil: πŸ™‚ je kan wel filmen πŸ™‚
    heb zelf een 3G en je moet gewoon een iCamrecorder downloaden van de AppStore :). Je hebt een free App en een betalende, met de free kan je 15 sec filmen, met de betalende onbeperkt πŸ™‚
    voila πŸ˜€ have funn πŸ™‚

  46. @xrdil: Lijkt me omdat Apple anders meerwaarde voor nieuwere modellen wegneemt, hetzelfde zie je met multitask e.d. Anders stappen mensen nooit over.

  47. volgens mij is het niet anders dan de meeste met hun pc doen of met hun mac.Namelijk het hele toestel vol zetten met zoveel mogenlijk nieuwe Apps en progamma’s.En ook de de ontwikkelaars staan natuurlijk niet stil die blijven steeds nieuwere progamma’s ontwikkelen maar die vragen steeds meer van het desbetreffende apperaat natuurlijk.En als wij nou niet allemaal zo hebberig zouden zijn en alles tegelijk zouden willen hebben was het waarschijnlijk geen probleem.Maar de meeste van ons willen het liefst nog voordat het uit is het al op onze IPhone hebben staan en het liefst allemaal tegelijk proppen tot dat die helemaal vol is en ondertussen zo traag is als dikke str’nt.Dus wat voor een IPhone er in de toekomst ook uit komt.Een 4HD,4HDS,5SS,of de 6SDKHDS het zal nooit genoeg zijn.
    Omdat we waarschijnlijk toch nooit tevreden zijn met hetgene wat we op dat moment hebben en alleen maar meer en zwaarder en sneller willen.Oftewel A NEVER ENDING STORY!!!

  48. volgend jaar Iphone 3D?

  49. Origineel geplaatst door Bram
    Origineel geplaatst door xrdilWaarom kun je eingenlijk nog steeds niet filmen met de orginele camera app van apple op de iPhone 3g. ??Het kan wel, maar dan moet hij gejailbreakt zijn en dan met je cycorder of cycam hoe dat heet erop zetten en daarmee kan je wel filmen vanaf een 3G bijvoorbeeld

    Ook zonder een jailbreak kan je met Qik Video Pro filmen met de 3G

  50. In principe zijn alle iPhones in staat HD-video op te nemen. De 2MP-camera van de eerste iPhone heeft al genoeg pixels.

    Het ‘probleem’ zit ‘m echter in het verwerken van het beeld met een daarvoor bestemde chip. Die zitten niet in de 2G, 3G en 3GS. De volgende iPhone heeft die chip(set) blijkbaar wel en zal dus in staat zijn HD(-ready) video’s op te nemen. Alle iPhones hebben dus een camera die HD zou kunnen opnemen, alleen het verwerken en dus opnemen ervan kan pas met de nieuwe generatie πŸ˜‰

    Nouja dat mocht ook wel, gezien het feit dat de meeste high-end smartphones dit onderhand ook kunnen. We zullen zien…

  51. @maten,makkers,MAC’s:

    Dat is nog eens een verstandige opmerking. Ik zie ook geen reden om alsmaar ‘t nieuwste van het nieuwste te hebben. Werkt trouwens toch niet, want je loopt steeds achter de feiten aan. En een betere camera is voor al zeker geen reden mijn 3GS in te ruilen. Als ik goeie kwaliteit foto’s wil maken, gebruik ik mijn spiegelreflex wel.

  52. Meer Megapixels is slechts een marketingstechniek. De iPhone filmt in slechte kwaliteit en als er dan een HD camera opkomt filmt ie nog steeds in slechte kwaliteit maar dan in een hogere resolutie. Dat betekent dus eigenlijk dat je meer vierkantjes gebruikt om je slechte beeld te tonen maar de kwaliteit van de filmpjes wordt er weinig beter van. Je kan geen echt mooi beeld krijgen met zo’n lensje.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.