Reacties voor: Videobewerken met oudere iPhones: het kan!

Een Italiaan is erin geslaagd om de interface voor videobewerking zichtbaar te maken op de eerste generatie iPhone. Ook op de iPhone 3G zou dit moeten werken. Video komt steeds dichterbij op de oudere iPhones...
Lees het complete artikel → Videobewerken met oudere iPhones: het kan!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. COOOL!
    Die mensen zijn echt slim!

  2. dus dan wordt het kiezen of foto’s of filmen en niet beide….

  3. hahaha ” één probleempje op: je kunt niet langer foto’s maken met de camera.” 😛 Nou nog even doorpuzzelen dan maar 😀

  4. geen een van beide ? toch? want het werkt niet, je kan alleen de interface zien als ik het goed begrijp 😛

  5. Interessant! Hopelijk heeft de 3G S geen extra video compress hardware of iets en is het dus volledig software matig werkend te krijgen.
    Is het niet makkelijker om een het Plist bestand van een echte 3G S te bemachtigen om vervolgens te zien hoe het ingesteld?

  6. Laten we hopen dat ze snel beide werkend hebben! Weer een reden minder om een 3GS te halen 😛

  7. slim bedacht;)

    ag ja wat zou je eigelijk liever willen met je iphone? fotos of video?.. dat wordt dan nog een beslissing;)

  8. Origineel geplaatst door flip
    Is het niet makkelijker om een het Plist bestand van een echte 3G S te bemachtigen om vervolgens te zien hoe het ingesteld?

    Is dat bestand niet heel makkelijk te extraheren uit de voor iedereen downloadbare firmware voor de 3GS? (Makkelijk voor mensen die er meer verstand van hebben dan ik welteverstaan..)

  9. Waarom kan apple dat dan niet vraag je je toch af?

    Zal toch wel marketing zijn 😉

  10. Is de titel van het onderwerp wel correct gekozen? Volgens mij wordt er niet echt uitgelegd dat videobewerking mogelijk is op oudere generaties iPhones.

  11. Respect voor dit soort gasten. Ik vraag me alleen wel af of ze niets anders te doen hebben…

  12. Het zou echt super zijn als ze de activatie kunnen verstoppen in een App in de App store. Net zoals bij Spell Numbers. Tik een code in en je hebt video, voice control en batterijpercentage. wow 🙂

  13. Origineel geplaatst door DutchDlite
    Waarom kan apple dat dan niet vraag je je toch af? Zal toch wel marketing zijn

    ik denk dat je gelijk hebt. anders kopen een stuk minder mensen de 3GS…

  14. hopelijk lukt het ! 🙂

  15. Hmm de titel maakte me helemaal enthousiast, maar dat blijkt helaas voor niks te zijn. De titel zegt dat het kan! Maar ondertussen zullen we wel nog moeten wachten. Het kan dus nog niet!

  16. Origineel geplaatst door flip
    Interessant! Hopelijk heeft de 3G S geen extra video compress hardware of iets en is het dus volledig software matig werkend te krijgen.
    Is het niet makkelijker om een het Plist bestand van een echte 3G S te bemachtigen om vervolgens te zien hoe het ingesteld?

    Daar dacht ik dus ook aan…

    Origineel geplaatst door Shorty007
    hahaha ” één probleempje op: je kunt niet langer foto’s maken met de camera.” Nou nog even doorpuzzelen dan maar

    Hoezo?, gewoon even originele plist bestand terug zetten en het werkt weer neem ik aan?

  17. Er staat in FW 3.0 onder settings, general, about ook ineens het kopje videos. Weet niet of dit bij iedereen zo is maar het viel me ineens op…

  18. Origineel geplaatst door Chris
    Er staat in FW 3.0 onder settings, general, about ook ineens het kopje videos. Weet niet of dit bij iedereen zo is maar het viel me ineens op…

    Chris, dat is gewoon het aantal video’s dat je op je iPhone hebt staan. Dat is hetzelfde als het aantal nummers dat je op de iPhone hebt staan en hoeveel applicaties je geinstalleerd hebt. Heeft dus niets te maken met video-opnames o.i.d.

  19. Ik gebruik toch Snapture 😀 Dus maakt foto’s niet uit.
    Al is het wel handig video en photo in 1 app te hebben.

  20. Origineel geplaatst door ChrisEr staat in FW 3.0 onder settings, general, about ook ineens het kopje videos. Weet niet of dit bij iedereen zo is maar het viel me ineens op…

    heeft dat er niet mee te maken hoeveel films je in je iPod app hebt staan?

  21. Moet filmen weer via plist enabled worden?
    Of moet er meer gebeuren?

  22. Origineel geplaatst door iKnidreeg
    Is de titel van het onderwerp wel correct gekozen? Volgens mij wordt er niet echt uitgelegd dat videobewerking mogelijk is op oudere generaties iPhones.

    Voor zover mijn Italiaans strekt, zeggen ze dat wel. De bijknip-operatie is toch te zien op één van de screenshots? Dat is volgens mij ook het enige wat je op de iPhone 3GS kan. Geen uitgebreide videobewerking, alleen knippen. Er staat ook bij dat het artikel continu zal worden aangepast. Ik zie nog niet zoveel voortgang hoor, maar voor wat ik eruit opmaak hebben ze het wel werkend.

  23. Kan een techneut niet in de plist-file op de 3GS bekijken welke eigenschappen en properties je moet invullen om te kunnen filmen met de 3G? De 3.0 versie van de 3GS is toch ergens op internet te vinden?

  24. Huh, dit kon allang, gewoon een .MOV file naar de correcte directory plaatsen en je iphone ziet het als recorded video en dus je kunt het bewerken.

  25. dat je geen foto’s meer kan nemen ja dat is maar een KLEIN probleempje he !

  26. Cydia –> cycorder

  27. Ze zijn wel goed bezig die mensen.
    Ik hoop zelf dat ze eens dat “voice control” kunnen activeren op de standaard 3G.

    Lijkt me dat ze geen extra hardware daarvoor in de 3GS gebruiken, dus hopelijk kunnen ze het software matig activeren.

  28. @John: nog altijd jammer dat die video’s niet in de photoroll komen! 🙁

    zou wel gaaf zijn als dit gaat werken zonder bijeffecten

  29. kan dus alleen met een jailbreak, en dat wil ik dus niet.

  30. Met Cycorder (jailbreak) kun je filmen en daarnaast met Camera gewoon foto’s maken

  31. Origineel geplaatst door iBossHuh, dit kon allang, gewoon een .MOV file naar de correcte directory plaatsen en je iphone ziet het als recorded video en dus je kunt het bewerken.

    welk mapje is dat?

  32. Dit komt wel goed hoor. Nog even en we hebben foto én video in een op de 3G! Dan word een 3GS (voor mij) helemaal onaantrekkelijk 🙂

  33. Origineel geplaatst door Bas
    Ze zijn wel goed bezig die mensen.
    Ik hoop zelf dat ze eens dat “voice control” kunnen activeren op de standaard 3G.Lijkt me dat ze geen extra hardware daarvoor in de 3GS gebruiken, dus hopelijk kunnen ze het software matig activeren.

    inderdaad… vind ik veel interessanter 🙂

  34. @rocksnor: Ik weet niet mer waar ik het had gelezen :s

  35. Zijn ze ook bezig met ‘voice control’ voor de gewone iPhone 3G?

  36. @DutchDlite:
    Inderdaad!
    Ik heb laatst zitten bekvechten met een aantal betweters in een van de topics op deze site waar ik m’n gelijk wou verdedigen en meteen ook mijn misnoeging naar apple toe over het “flauw excuus van een nieuwe(pfff) iphone” die ze nu op de markt brengen, neertypte.
    Ik kreeg dan zo van die lauwe zeik als “je weet wat je koopt” en “de 3G heeft de hardware niet (net alsof ze de betekenis van dat woord kennen…).
    Maar ik herinner mij nog heel goed dat het ondersteunen van stereo-bluetooth ooit ook een groot onderwerp van gesprek was.
    Net zoals nu moest ik het gelul aanhoren dat de 3g de “hardware” niet had (er worden toch wat mensen hier bloedgeil van dat woord heb ik de indruk) of dingen als “dan had je maar een ander mobieltje moeten kiezen’want je weet wat je koopt” en wat hebben we plots na de 3.0 update? INDERDAAD… stereo bluetooth!!!! Nu hangt mijn Sony headset weer rond m’n nek ipv in de kast al moet ik wel toegeven dat de bediening niet 100% naar behoren werkt maar dat zal enkel mogelijk zijn met degene die apple uiteraard binnenkort op de markt zal brengen 🙂

    De 3G S kan geen mallemoer meer dan de 3G,hij is gewoon sneller.
    Maar IK vind dat mijn 3G snel genoeg is en zie geen ENKELE reden om een toestel van amper 8 maanden in optimale staat met een prijskaartje van 615euro te vervangen door een nieuwe.
    En al die nieuwtjes op de 3G S….daar hebben wij gewoon recht op!

    En oke,er is ons door apple niks concreets beloofd indertijd maar wat ze wel deden was ons door de strot rammen dat de iphone geen gewoon mobieltje is maar een heuse kleine mac.
    Gaat men mij hier dan even vertellen (vooral met de slogan “JE WEET WAT JE KOOPT”…) dat een heuse pocketmac 😉 niet in staat is om te doen wat een mobieltje van gemiddeld 150euro kan?
    Larie allemaal! De iphone is sneller dan elke GSM of smartphone die ik ooit gehad heb en toch waren sommige van deze ( met een simpel OS en VEEEEL minder werkgeheugen) tot meer in staat.
    Zo kon mijn Sony Ericsson S700i van 4 jaar terug al met spraak bestuurd worden,en perfect werkend ook!
    En de iphone zou het niet kunnen dan…hmmm… vreemd!

    Vorig jaar Was de 3G “HET” ultieme toestel,en nu al gepasseerd? De technologie gaat wel snel, maar onze beste vriend Steve wil ons toch oren aannaaien!

    IK ga nu ff Kappe want ik druk steeds harder op de toesten van mijn “Macbook” ( je ziet.. ik ben geen apple hater) en straks maak ik brokken.

    Als laatst wil ik die zwartkijkers hier even in de oren gillen : OOK DE 3G KAN FILMEN,WERKEN MET VOICECONTROL EN AL DE REST VAN INNOVATIES DIE DE 3G S OP ZAK HEEFT!!!!!!!!!
    En de volhouders zie ik op dit forum wel terug binnen een aantal maanden,wanneer de nieuwe update van de 3G plots een 3G S tevoorschijn tovert.

    Dan kunnen we verder lullen over de dingen die de 4e generatie iphone kan welke de 3G S “nooit” zal kunnen:-D

  37. @Kevin: Zo, frustraties moeten eruit 😛 Maar ik ben het met je eens. Ik geloof ook niet dat de hardware het niet aankan. Het lijkt me sterk dat de 3G niet kan filmen en voice commands geven, terwijl ik het met mijn 3 jaar oude SE W800i het wel kon…
    PS: Het is natuurlijk 3GS en niet 3G S 😛

  38. kan ook gewoon een iphone 3G S zijn want in italië is hij al uit, sorry iphone 3GS

  39. Maareuh… die verbetering van jou klopt dan ook weer niet helemaal… het is 3G(S ) 😉

    En het artikel hier op de site over de sms die Mobistar rondstuurt heeft een foto waarop je kan zien dat ook zij een foutieve spelling hanteren 😀

  40. Het artikel bij iSpazio is inmiddels wat meer bewerkt en bevat nu ook instructies.

  41. Wat een onzin-bericht weer. Video kan, maar ook weer niet. Maar ook weer wel, maar dan geen foto’s. Hoe krijg ik weer een nieuwspagina vol. Heeft de redactie niks beters te doen? Wat een arrogante minachting voor de lezers. Ik ga maar eens kijken naar het groeien van gras, is veel boeiender.

    Aah! Het was al stil rond Rob en onze jailbreak-rubriek. Verplaats je even in ons: hoe irritant zou jij het vinden als wij de hele tijd dat soort opmerkingen plaatsten op jouw plantkunde-blog? Maar maak je verder geen zorgen Rob, vanaf nu hoef je jezelf nooit meer aan onze verslaggeving te ergeren!

    Vervolgreacties op Rob zijn voor het overzicht verwijderd. Bedankt voor jullie begrip.

  42. Camera lenses did not open 🙁

  43. Ik kan toch echt niet filmen met mijn 3G hoor? Of mis ik iets?

  44. @Kyhd:
    Ik koop hem nu al niet: ben blij zat met 3.0 op mijn 3G. Volgend jaar een echte upgrade.

    @kevin:
    Lol, wil je een koekje?

    @RoB:
    Cycorder is geen filmen: gewoon 5 foto’s per seconde maken met veel artefacten erin en geen auto witbalans…

  45. @Schef: Lees het artikel en niet alleen de kop ervan… 🙁

  46. Woehooo kzie enkel voortgang:d nog een goeie week of 2 en ik kan met mijn 3G en foto’s trekken en filmen :d kga echt geen 600 euro uitgeven aan een 3G[S] terwijl mijn 3G zo goed als alles kan wat die 3G[S] kan.ok tis wel leuker die snelheid enzo maarjah het leven is hard en binnen een jaar nieuwe iPhone die nog sneller zal zijn en hopelijk veel meer features zal bezitten en tegen dan zal ik mijn 3G al ongeveer 2 jaar hebben en zal ik het niet erg vinden om die te vervangen:d

  47. @Whatevahh:
    Vooral stug vol blijven houden! En een Week of 2? Weet je zeker dat het niet eerder is? Vooral ook tegen al je vrienden vertellen. Ben jij de iPhone fabulant.

  48. @Snaak: ik hoop dat het geen 2 weken meer zal duren,hehe!

  49. @Jonas W.:
    Bedoelde eigenlijk meer dat dit nooit gaat gebeuren… Maar goed: gewoon vol blijven houden!

  50. Zou wel mooi zijn als we straks gewoon kunnen filmen en fotograferen 😉

    Je kan toch die lijst van 3G en 3GS naast elkaar leggen en dan zien welke veranderingen er gemaakt zijn voor de camera/film functie??

    Ik weet het, het is al een keer gezegd maar ik herhaal het voor meerdere mensen met de zelfde vraag 😛

  51. @Snaak:

    Ik ben van Belgie dus vergeef me als ik zeg niet te snappen wat u bedoeld met “wil je een koekje?” .
    We zitten nl met een enorme kloof tussen onze culturen dus maak het niet te moeilijk,he!

  52. @Snaak:
    Het paard van Christus zit in jouw buik misschien?
    Ik heb al door dat u net het soort persoon bent waarover ik in mijn reactie van gisteren beklag deed.
    Heb ook geen zin om opnieuw te beginnen want snaakje weet het allemaal zoals geen ander…
    Er zijn BTW nog andere videoapps buiten cycorder en die werken behoorlijk.
    Het wordt tijd dat de redactie jouw I.P. blokkeert want het enige dat U lijkt te doen is mensen het licht uit de ogen nemen.
    Ben jij dan een “iphonefabulant” misschien?!

    Wat had jij als genie zijnde een paar maanden geleden over stereo-bluetooth te vertellen?
    Ik denk dat ik het al raden kan maar het is ondertussen WEL mogelijk!

    Ach,ik kan beter mijn energie in andere dingen steken en jij zou misschien op een andere site de mesias gaan uithangen.
    Forums genoeg,Kerel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.