Reacties voor: Video vergelijkt filmkwaliteit iPhone 4S met Canon 5D MK II

Robino Films heeft de videofuncties van de iPhone 4S tegenover de Canon EOS 5D Mark II gezet. Het resultaat verwerkten ze in een video, die je in HD kunt bekijken om zelf een oordeel te vellen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 47 reacties

  1. dan is de canon toch wel iets beter, maar t scheelt niet meer veel. Iphone camera kwaliteit komt al steeds dichter bij fotocamera kwaliteit, en ik ben nog steeds dik tevreden over iphone4 camera hoor.

  2. Voordat ik ht filmpje ging bekijken wist ikmal dat de 1700 euro kostende camera beter was, de iPhone doet het toch wel erg goed voor een telefooncamera!

  3. Dat ziet er echt niet verkeerd uit!
    Zo nog eens even kijken boven op monitor, weet nl niet welke resolutie er precies doorgestuurd wordt naar mijn AppleTV van mijn iPhone vanaf dit filmpje
    Ben erg benieuwd of het gaat lukken mijn 4s deze week te hebben!

  4. Wat een kwaliteit levert die iPhone4S, vindt het toch wel heel erg bijzonder voor zo’n kleine camera.

  5. Yeah right. een cam van 2000 euro zonder lens net zogoed als een cam van een toestel van 800 euro.

    Beetje lens kost al gauw 1200 euro. Dus je bent 3200 euro kwijt om te filmen of fotos te maken.

    kort om zware bull shit.

    die gast moet stoppen met drinken :d

  6. De 4S komt heel aardig in de buurt, maar als je zelf ziet zie je dat de camera gewoon duidelijk en scherper beeld vastlegt.

    Het is overduidelijk dat de camera wint qua beeldkwaliteit,
    maar voor een mobiel zoals een iPhone heb je die camera eigenlijk niet nodig!

  7. mss is de Canon wat meer gedetailleerd dan de 4S maar het blijft zeer goede kwaliteit

    wel moet ik zeggen dat de 4S moeite heeft met het opvangen van de elektrische billboards zo rond 1:00
    maar anders zeker super kan niet wachten om deze week mijn officiële Belgische iPhone 4S te krijgen 🙂

  8. Nu nog verwisselbare lenzen voor de iPhone. Geen scherptediepte, geen fatsoenlijke audio en nul instellingsmogelijkheden. Kortom, leuk voor het idee, maar een vergelijking van niks.

  9. Alleen bij fotografie zit je met het feit dat je nooit en te nimmer de zoom kwaliteit van een echte camera kan evenaren. Heb je toch echt optische zoom voor nodig.

  10. De Canon is toch wel beduidend beter dan de camera van de iPhone. Maargoed, dat mag ook wel voor dat geld. Neemt niet weg dat de iPhone een geweldige camera heeft.

  11. Voor YouTube video’s goed genoeg, maar dan houdt het wel op. Het verschil zal veel mensen niet opvallen. Uiteindelijk denkt men ook dat ze thuis Full HD naar TV kijken, terwijl geen een kabelaar of digitale TV boer dat kan uitzenden.

  12. Ik hoorde al reacties dat mensen het een stompzinnige vergelijking vonden maar in moet zeggen dat ik de prestaties van deze telefooncamera (zo noem ik het voor het gemak maar even) heel erg goed vindt. Ik ben benieuwd wat dat gaat betekenen voor de praktijk als ik dit zelf mag gaan proberen, maar tot nu toe vindt ik het toch knap van Apple dat ze dit in een telefoon gestopt krijgen.

    P.S. wanneer kunnen we een review verwachten op iphoneclub.nl?

  13. Verbluffend! Enige dat me opviel is het reclamebord dat niet goed doorkomt via de iPhone 4S (bewegende strepen over het bord).

  14. Als ik het goed zie, legt de 4S het toch af qua scherpte en qua kleur echtheid (zie bv de vuilnisbakken in scene #2).

    Tevens zit er een verschil in de framerate als ik in de derde scene naar het electrische billboard kijk. De 4S geeft alleen scrollende strepen terwijl de Canon een mooi plaatje geeft.

    Toch, onder de streep, denk ik dat de 4S het heel erg goed goed: het blijft een telefoon met camera!!

  15. De canon is al 3 jaar oud en kost nu nog ongeveer 1900 en de lens ongeveer 350 euro. Al met al heel veel geld. Het is niet te vergelijken, maar zoals eerder gezegd: Het is indrukwekkend wat de iPhone doet.

  16. @Cmac0801: Euhm. Bedoel je niet volgende week? Deze vrijdag is het nog maar de 21ste, hé.

  17. Bijzonder. Die Canon heeft wel een dijk van een lens gemonteerd: 50/f1.4 – da’s een lensje dat ik ook wel op mijn Canon wil hebben. Dat de 4S zich zo staande weet te houden is heel bijzonder. Die Canon 5D heeft een revolutie ontketend in videoland, de 4S gaat dat dus weer doen.

    Contrast van de 4S is een stuk minder goed, het is allemaal wat grauw. Maar misschien komt dat door de auto-whitebalancing – kun je die overrulen? Idem voor de gevoeligheid?

  18. Echt geen vergelijking deze video, natuurlijk zal een DSLR altijd veel beter zijn.
    Persoonlijk vind ik dat dit filmpje de kwaliteit van de iphone 4s beter benadrukt.

  19. Die strepen op het scherm komt door de rolling shutter techniek van de Iphone. Verder vraag ik mij af hoe het komt dat bewegingen bij de iphone (zoals voorbij rijdende auto’s) soms haperen.

  20. Canon 5D MKII is veel beter natuurlijk
    zet een 50mm F/1.2L lens op die 5D MKII en witbalans goed instellen. Dan heb je een totaal ander resultaat dan dat van het filmpje!

  21. Letten jullie bij die scene met dat billboard ook ff op de kleuren van het asfalt en van de stoep… Daar zie je ook best nog wel wat verschil in hoor.
    Van de vergelijking tussen de 4 en de 4s zag je al veel verschil qua kleuren, grijs wat een beetje meer naar beige toeneigt en dat krijgen ze steeds beter naar werkelijke kleuren. Maar tussen een cam van 1700 euri en een foon-cam kun je ook moeilijk gaan vergelijken. 2 geheel verschillende segmenten en onderdelen.

    Maargoed, zoals iedereen al zegt, voor een foon -> Prima! En zeker leuk voor de huis tuin en keukenfilmpies om te vereeuwigen voor later 😉

  22. Heel erg netjes! Je ziet natuurlijk wel verschil (iets meer ruis en wat minder detail), maar héél knap voor zo’n mega kleine en platte lens/chip van de iPhone 4S. Ik kan niet wachten tot ik hem heb!

  23. waardeloos filmpje ,zowel de kwaliteit van de canon als iphone is bagger in dit filmpje. heb onlangs zelf een full hd cam aangeschaft in de wat hogere consumers klasse. Het beeld spettert in volle kleuren en gestoken van het scherm af .natuurlijk kan een telefoon nooit vergeleken worden met een klasse camera .

  24. Ben ook positief verrast, ver van slecht voor een mobieltje 🙂
    Maar natuurlijk komt de 35mm censor en het f1.4 glas van een 5Dmk2 pas echt tot z’n recht bij weinig licht. Daar waar je compleet niks meer hebt aan een cam als die van de nieuwe iPhone4S, je ziet zelfs al noise verschijnen in het eerste steeg shot.

    Hoe dan ook stap ik direct over van mijn 4 naar de 4S en dit vooral vanwege de betere cam, maar voor m’n werk blijf ik lekker bij de 5DII tot er een 5DIII komt.

  25. Niet zozeer hulde aan apple, maar aan Sony die de camera levert.

    Wacht maar tot de iphone inzoomt, mijn iphone 4 kan dat echt niet handelen…. 🙂

  26. ik heb zelf een mark2 en een 1200 euro lens ik wil het wel Es’ vergelijken op scherm van een meter, ik zie hier al enorme vertekening en ook hier geldt weer dat je met een lens ter grote van een knoop zelfs met 10000 megapixels nog steeds bagger vastlegt 8Mp is onnodig veel voor dit lensje

  27. Echt verbazingwekkende kwaliteit voor de iPhone 4S hoor!

  28. Leuk vergelijk, maar we gaan nu terug naar een formaat van circa 2MP. Dan is scherpte en ruis al gauw niet meer zo’n issue.

    Waar je het verschil in gaat zien is in dynamisch bereik en kleurechtheid. Ik geloof best dat de iPhone 4S voor huis, tuin en keukengebruik prima beelden geeft, maar daar is de video van de 5D II niet voor bedoeld (alleen al door de afwezigheid van autofocus).

    Met een 5D II heb je veel meer controle over scherptediepte, belichting, brandpuntsafstand, filters, …. Je ziet dan ook dat een 5D II veel gebruikt wordt voor wat creatievere dingen.

    Een beetje alsof je een Lada met een Ferrari vergelijkt. Met beide kun je prima naar de supermarkt, maar in wat uitdagende situaties zit er toch echt een verschil in.

    Desondanks is het mooi dat een iPhone 4S (en de 4) bruikbare foto’s en video’s kan maken. Toch handig voor de situaties waar je geen andere camera bij je hebt en toch een filmpje wil maken.

  29. Oortje ik verwacht eigenlijk dezelfde beelden. Het mooie van die 5D is natuurlijk dat je mooi met onscherpte kunt werken, vooral ook bij zwak licht. Ga maar eens portretten filmen, dan pas zie je de verschillen. Of onder lastige lichtomstandigheden
    Een videocamera zal dezelfde beelden opleveren met deze beeldkeuze.

  30. @Bordyl: Nee hoor. Een vriend van me heeft wat connecties met Apple retail verkopers en kan zo een iPhone 4S Belgische versie deze week al krijgen

  31. Helemaal met bugboy eens. Ik kan met de iPhone lang niet wat ik met mijn Canon kan.

    Overigens is in Lightroom (of Photoshop CS5) een foto van de iPhone te corrigeren door herkenning van de camera zodat bijvoorbeeld de neus weer in proportie lijkt.

    De Mark II is in mijn optiek niet te vergelijken met een iPhone camera maar dat iPhone fijne foto’s maakt is een feit.

  32. Toch jammer dat je op die Canon niet kunt bellen 😛
    Voor de rest camerafunctie van de iPhone is evenals de kwaliteit van het geluid onder de films briljant! Gewoon prima nummers kunnen filmen van een bandje en gewoon niet oversturen! TOP!

  33. Leuk vergelijk, slaat nergens op. Nu gaat canon al hun prof dslr’s producten wegdoen.. MegaPixels zeggen niet veel. Gaat om de hoeveelheid licht wat een lens binnenkrijgt en hoe daar mee omgaat. 1080p is voor filmen mooi, maar een foto heeft veel meer pixels. En hoe scherp die kunnen, ligt aan je lens. laat maar eens een 20×30 foto afdrukken. Dan is de iPhone nergens meer. Sluiter/diafragma/iso niet te regelen. Ik heb heel veel respect voor Apple maar laten we nou niet doen of ze fotografie hebben her uitgevonden. Zelfde geldt voor filmen. Contador rijdt ook niet op een vouwfiets de tour, zo van gaat kei goed hoor! Conclusie: Als smartphone doet hij het gewoon goed.

  34. @max: Gewoon niet moeilijk doen. Een iPhone 4s en een 5d MK III. ik ben verkocht.

  35. Midden in de film als je die auto`s ziet moet je maar bij die vrachtwagen even spatie drukken.. dan pauzeert hij.. dan zie je een enorm veschill dat de Iphone 4s beter is..
    die iso van die andere camera maakt het alleen beter.

  36. Dit hoort niet eens te worden vergeleken iPhone is maar een mobieltje

  37. Met mooi weer schiet je altijd raak. Nu de zelfde test in regen. En een test met een hoge UV dan zie het verschil wel en wint de Canon overtuigend.

  38. Wow mensen gaan even vermelden dat de Canon beter is, like duh, ik vind het vet dat iets wat in je broekzak wat bedoeld is om mee te BELLEN zich goed staande weet te houden naast zo’n beest van een camera. Ik snap mensen echt niet soms, echt een stel captain obviouses hiero.

  39. Om een betere vergelijking te maken hadden ze beter de Canon EOS 600 D met kitlens gebruikt. Die is ook van dit jaar en komt qua prijs ook wat meer overeen. Maar voor een telefooncamera; petje af voor de 4s hoor!

  40. Uhm.. die camera staat helemaal ingesteld om precies het zelfde te doen als de iPhone.. vind je gek dat de resultaten vergelijkbaar zijn! Met DSLR lenzen kan je veel hogere depth of field halen.. ook presteren ze veel beter in het donker om maar een paar plus punten op te noemen. Én je kan natuurlijk de Lens naar wens aanpassen.. groothoek, portretlens zoomlens. En dan nog.. we hebben het hier over een FOTOcamera.. En doe eens een statiefloze test.. onmogelijk om de iPhone een beetje stil te houden, wat met een zwaar apparaat veel makkelijker gaat.. Sorry maar deze test slaat nergens op!

  41. Ik weet het niet maar als je goed kijkt naar de filmpjes hebben de bijde camera’s het zelfde stand punt. En als je goed kijkt filmen ze indenthiek de zelfde beelden.
    Wat ik hiermee wil zeggen dat het niet klopt we worden gefopt.

  42. Telefooncamera? Wat dachten jullie van de fotocamera dan? Het is een apparaat om foto’s te maken, geen video. Dus ze zijn ‘on par’, dus de kwaliteit is nog steeds benedenmaats. Alleen de 7D maakt opvallend goede video’s. In de 5D zit simpelweg een beter chip on video’s te schieten.

  43. Ik ben zowel Canon als ook Apple fan (heb alles van Apple). Een Canon camera (60d) met een goede lens kost plm 1000 euro. Daarmee maak je super filmpjes en geweldige foto’s. Uiteindelijk koop je zo’n camera voor de foto’s, want filmen met een dslr heeft zeker beperkingen.

    Een Iphone 4s zal rond de 600/700 euro gaan kosten. De functie filmen is een leuk verkoopargument maar uiteindelijk gaat niemand zijn hele vakantie vastleggen op zo’n ding. Blijft over dat het een geweldig apparaat is met ongekende mogelijkheden.

  44. Hehe… De Canon is een FOTOcamera en daar ligt de nadruk op. Video is van ondergeschikt belang. Natuurlijk ligt de kwaliteit van de videos relatief dicht bij elkaar. Straks de vergelijking van een Casio rekenmachine (15 euro) en de iPhone calculator. Conclusie: ze liggen ook heel dicht bij elkaar?

  45. Leuk voor een amateurfotograaf.

  46. Ja hoor, we gaan lekker op postzegelformaat een iPhone vergelijken met een 5D. Wat een onzin. Alsof de iPhone sensor op kan tegen een van de beste full frame sensors.
    Vergelijk het eens op een goeie TV. Ik denk dat van menigeen hier de mond wijd openvalt bij het zien de 5D beelden.

    @hcsjes: video van ondergeschikt belang bij de 5D? Dacht het toch niet. Google eens voor de grap. Er is zelfs een aflevering van House met alleen de 5D als camera gemaakt.

  47. Wie de omgeving het best weergeeft is alleen te beoordelen als je zelf in die omgeving bent. Dan pas kun je bepalen wie van de twee de werkelijkheid op dat moment en in die omgeving het best benaderd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.