Reacties voor: Video van iPhone OS 4.0 multitasking op de iPhone 3G (jailbreak)

In een vandaag verschenen Youtube-video is Apple's implementatie van multitasking in iPhone OS 4.0 op een iPhone 3G te zien. Eerder kondigde Apple aan multitasking niet beschikbaar te stellen voor dit (oudere) model.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 76 reacties

  1. Goed nieuws natuurlijk en was te verwachten dat dit ging gebeuren. Alleen sneller dan gedacht.

    Nu nog op de 2g werkend krijgen, dan ben ik blij. Scheelt wat geld….. 😉

  2. Wat is dan de rede dat ze multitasking er niet opgooien bij de 3g?

  3. Dat is mooi nieuws.
    Goed werk van die mannen hoor!!

  4. Nice!
    Hoop dat Apple het zelf al gaat toevoegen voor de 3G anders is dit de oplossing, alleen ben ik bang dat Apple dit nu gaat veranderen zodat het niet zo makkelijk gaat met een .plst bestandje.

  5. Probleem is dat dit filmpje niet bewijst dat de processor het ook echt aankan. Het zijn niet bepaald de meest veeleisende apps die geopend worden.

  6. Origineel geplaatst door Bartos
    Wat is dan de rede dat ze multitasking er niet opgooien bij de 3g?

    Dat heeft dezelfde reden dat je met de 3G geen video’s kun opnemen vanuit de standaard foto-app.

    Nu heb je als consument meer redenen om voor de iPhone 4G te gaan, en dus meer geld uit te geven.

  7. @Riesj

    2G krijgt toch geen 4.0, dus dan zal dit wel niet werken
    op de 2g

  8. omdat de iphone 3g al traag is, en met multitasking alleen nog maar trager wordt. Ik heb 4.0 beta al geprobeerd op mijn 3g, maar ben weer terug naar 3.1.3. Door de animaties lijkt alles sneller, maar elke app start trager op dan in firmware 3.

  9. doe dat nog eens met 3 zware games en als dat nog vlot gaat geloof ik jullie

    dit zijn de 3 lichtste apps die je kunt draaien op een iphone

  10. @Bartos
    Omdat de hardware het volgens Apple niet aankan…

    Edit: is al een paar keer gezegd 😀

  11. Laat het nu maar eens zien met navigon op de achtergrond zien

  12. @Bartos: je te laten overschakelen naar de nieuwe iphone marketing heet zoiets apple zal dit echt niet toestaan was vorig jaar ook zo bv bluetooth en nog enkele dingen en de hardware natuurlijk

    edit: blijkbaar zijn er al een paar mij voor

  13. dit is een 3gs want bij 3g open je nooit zo snel de settings 🙂

  14. @Bartos: hopen dat mensen de ipone 3gs, iphone 4g (iphone hd??) gaan kopen denk ik ;).

  15. Jailbreaking a 3G is no big feat as they are perma-pwned. Lets see that happen on a 3GS with the new bootrom and that would be news worthy.

  16. De enige reden waarom Apple het niet toe kan laten op de 3G is denk ik dat er niet genoeg geheugen voor deze taak beschikbaar is.
    Dat de processor het niet aankan zal wel meevallen omdat de meeste functies stopgezet worden en weer geactiveerd worden bij het naar voren halen van het programma. Navigon bijvoorbeeld hoeft alleen nog de positie aan te geven en de opdrachten uit te spreken… het hele grafische gedeelte staat dan stil en kost geen processor snelheid….

  17. Origineel geplaatst door Musti
    dit is een 3gs want bij 3g open je nooit zo snel de settings

    Wel als hij al in de achtergrond draait 😀

  18. Multitasking in OS 4.0 beta 1 werkt überhaupt nog niet eens. Of elke app moet daarvoor aparte ondersteuning bieden, maar ik heb nog maar weinig aan deze optie gehad.

  19. Het is niet zozeer de processor maar het geheugen van de 3G dat te weinig is om meer tegelijk te draaien. Einde oefening. Navigon werkt er niet eens fatsoenlijk op zonder multitasking, laat staan met.

  20. De processor en het systeem zullen het wel aankunnen. Vraag me alleen af wat het met je batterij doet. Nu met JB en Backgrounder op m’n iPhone 3G heb ik weinig problemen, dus vingers gekruist… 🙂

  21. @Riesj:
    iPhone OS 4.0 komt niet naar de iPhone 2g

  22. @Musti: Idd; het settings menu start wel heel erg snel op…

  23. Ik ben echt een noob met iphones hoor (heb er zelf gelukkig 1). Maar als ik het goed begrijpt komt multitasking wel op de 3GS en niet op de 3G ? (ik heb de 3GS :P) of komt die alleen op de nieuwere iphone Iphone 4G ? *is de draad kwijt*
    HELP! :O

  24. Mensen die klagen over dat Navigon wel niet zal werken… Ik heb regelmatig Navigon in de achtergrond draaien met Backgrounder en hij start dan echt weer in een flits op als je terugkeert uit een gesprek of uit de iPod app. Navigon start normaal ook al traag op, dus dat zal met 4.0 inderdaad wel niet sneller worden, maar dat heeft geen effect op multitasking. Alle grote apps zullen snel uit een app-wissel komen, alleen zal de 3G door zijn kleinere geheugen minder apps open kunnen hebben en dat is mogelijk een reden om het niet te doen voor Apple. Navigon en NFSU open is dan een no-no. Voor kleine apps lijkt het me geen probleem. JB erbij en SBSettings om maximaal geheugen vrij te maken en gaan! 😀

  25. @jelle & Musti: Als ik Settings in m’n Background aanzet en daarna weer open is het ook zo snel. Mogelijk had hij hem nog aanstaan in de achtergrond. De Clock app gaat namelijk wel traag open. Just a thought.

  26. @Bartos: CPU is niet het probleem, het RAM geheugen wel. De 3G heeft 128mb, de 3GS 256mb…

  27. leuk! en ziet er SMOOTH uit!!! ik ga zoiezo nog een paar maandjes wachten met n update hehehe

  28. ik vind tog dat ‘t tijd wordt dat al die oude iphone/ipod gebruikers onder andere (3g,2g iphone) gewoon een nieuwe toestel halen ( 3GS, iPhone HD/4G) omdat deze processor veel meer aankan

  29. Kijk, dan is het dus toch misschien niet terecht dat Apple backgrounding op slot zet voor de 3G! Jammer, waarschijnlijk toch alleen voor sellingpoint geblokkeerd…

  30. Origineel geplaatst door Musti
    dit is een 3gs want bij 3g open je nooit zo snel de settings

    exact

  31. @Yash100: Ja, dat klopt, maar de rest gaat toch vrij langzaam

  32. Neeeejoh, settings.app ston waarsch al open….

    Origineel geplaatst door Yash100: exact

  33. Geweldig dat multitasking

  34. Origineel geplaatst door peter
    Neeeejoh, settings.app ston waarsch al open….

    Origineel geplaatst door peter
    Neeeejoh, settings.app ston waarsch al open….

    Exact 😉

  35. Ik ben zelf ook nog in de Firmware gedoken en heb even de icoontjes enzo er uit gehaald, dus als iemand nog de icoontjes en het dock uit de orginele iPhone OS 4 willen hebben voor winterboard laat me het maar weten op twitter

    @Rodey

  36. @Jeroen Adema:
    Jeroen, ik wil vragen van waar jullie die beta’s hebben voor OS 4.0 .. Ik wil ook graag ff proberen..

  37. @Bartos: Steve will dat je een nieuw koopt.

  38. Leuk zeg. En nu met de wat zwaardere apps

  39. Mooi dat dit kan.

    Dit zal ook wel met zwaardere apps werken, waarom niet? Het kan nu met jailbreak ook al met redelijk zware apps, en dan blijven ze helemaal open. Nu wordt de app als het ware gewoon voor 75% afgesloten.

    Kijk, GTA én TomTom én de app store bijvoorbeeld wordt wel te veel van het goede, maar rekenmachine, klok en tomtom moet makkelijk kunnen.

  40. Lache dat dit kan natuurlijk, maar ik zou er nooit gebruik van willen maken. Ik word nu soms al gek van hoe sloom mn 3G werkt 🙂

  41. Settings.app start gewoon zo snel op door de save-states van OS4. Iedere applicatie die met de SDK voor OS4 is gebouwd heeft die savestates, dus ook Settings.app 😉

  42. Omdat je een nieuwe iPhone moet kopen in plaats van jaren op je 3G blijven teren 😉

    Origineel geplaatst door Bartos
    Wat is dan de rede dat ze multitasking er niet opgooien bij de 3g?

  43. @Yash100: Is geen 3GS waar zie je het compas? 😉

  44. Wat Apple doet (tenminste als je het zo beschrijft) is GEEN multitasking maar multiprogramming. En daarvoor heb je (met het geavanceerde geheugen mgt van Unix) niet veel extra RAMgeheugen nodig als je genoegen neemt met (tijdrovender) caching.
    Kortom dit kan idd. prima op een 3G met zijn beperkt geheugen.
    Apple moet dan ook niet zaniken, dit hooguit afraden, maar aan de user laten of hij dit wil activeren of niet.
    Nu lijkt het een ordinaire truck om de 3G snel uit te faseren en de 3GS uit te verkopen voordat de volgende generatie er is.

  45. Lijkt me inderdaad ook gewoon dat de keuze hier aan de user moet gelaten worden. Apple wil gewoon voorkomen dat er slechte mond op mond reclame komt door traagheid van een 3g met multitasking. Achja jailbreaken die handel!

  46. Jens, ik denk dat Apple zelf mag bepalen wat ze willen. Het is hun product en op een bepaalde manier aangeboden. Ben je daar niet tevreden over? Koop een Nexus One… (lachertje)

  47. Origineel geplaatst door PeterTe
    Is geen 3GS waar zie je het compas?

    Dit argument is al 3x beantwoord….

  48. Dit is echt niet voor niks gedaan

    1) De 3G batterij is minder
    2) Het werkgeheugen is de helft op de 3G t.o.v. de 3Gs
    3) Hetzelfde verhaal voor de processor

    Als je een 3G gebruiker bent zal ik geen multitasken gaan gebruiken (heb zelf 2G, 3G voor handen & 3Gs, dus kan het goed vergelijken), je zult je 3G al moeten jailbreaken, wat hem tergend langzaam maakt i.c.m. multitasken.. In het begin zal het nog wel meevallen, maar na een paar weekjes/maandjes…

  49. Simpele vraag:
    Hoe sluit je een applicatie nu “echt” af? Als je nu in een app zit en je drukt op de home button is hij afgesloten. Straks met multitasking blijft hij dus draaien op de achtergrond. Maar hoe sluit je de app volledig af?!

  50. Ik vind het terecht dat Apple dit tegenhoudt op de 3G. Settings, klok en calculator zal allemaal best kunnen maar open tap tap revenge eens en dan de ipod en dan tweetie en dan dailymotion… Byebye werkende iPhone.

    Apple wil voorkomen dat mensen constant crashende 3G’s hebben omdat ze niet in de gaten hebben wat er allemaal open staat. Ik kan me dat goed voorstellen.

  51. Dus moet alle 3g iphones jailbroken 🙂

  52. Is multitasking nodig?? Een programma opent toch “redelijk” snel, ook op de 3G?

  53. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Wat Apple doet (tenminste als je het zo beschrijft) is GEEN multitasking maar multiprogramming

    Dat is niet waar, maar lekker boeiend zeg. Alsof je 2 vensters naast elkaar in je kleine iPhone schermpje open kan hebben.
    En het is dus gewoon multitasking aangezien je programma’s in de background door kan laten lopen dmv de Task Completion-api. En de 100% multitasking die in iedere iPhone al zit is natuurlijk bijv, muziek luisteren terwijl je met Safari surft 🙂

  54. Ik gebruik het toch niet dat hele multi tasking. Ik heb via cydia backgrounder maar bij multitasking gaat de batterij zo ongelooflijk snel leeg. En komt bij hoevaak gebruik je meerdere dingen tegelijk op je phone?

  55. @erwin roossien:
    Idd Erwin. Een iPhone is een iPhone en het scherm is gewoon te klein om multitasking te doen zoals op een PC, en eigenlijk niet nodig…

  56. Origineel geplaatst door
    Jens, ik denk dat Apple zelf mag bepalen wat ze willen. Het is hun product en op een bepaalde manier aangeboden. Ben je daar niet tevreden over? Koop een Nexus One… (lachertje)

    Née, op het moment dat ik het gekocht heb is het mijn eigendom.
    Vergelijk bv. het kopen van een fiets.
    Als daar een bagagedrager op zit, mag Batavus het best afraden om daar iemand op te vervoeren, maar de eindbeslissing is aan de eigenaar (en de Nexus voor je moeder)

  57. Origineel geplaatst door Rob
    Ik vind het terecht dat Apple dit tegenhoudt op de 3G. Settings, klok en calculator zal allemaal best kunnen maar open tap tap revenge eens en dan de ipod en dan tweetie en dan dailymotion… Byebye werkende iPhone.Apple wil voorkomen dat mensen constant crashende 3G’s hebben omdat ze niet in de gaten hebben wat er allemaal open staat. Ik kan me dat goed voorstellen.

    Dat kan je toch ook van de 3gs zeggen als je veel apps open hebt staan dan loopt ook die 256MB geheugen vol.

    De 3gs kan mischien meer programma’s tegelijk draaien als de 3g, maar dat is simpel op te lossen om een limiet in te stellen op de 3g. Waarschijnlijk heeft de 3gs ook een limiet dus dan hadden ze dit alleen hoeven verlagen naar een aanvaardbaar getal voor de 3g.

    Het is alleen gedaan om de verkopen te stimuleren, want ze willen dat je het liefst ieder jaar een nieuwe iPhone koopt.

  58. @Jens Kortmeijer: Niemand verbied je het toch ook om te jailbreaken, dus op het moment dat je dat wil dan mag dat ook, omdat het jouw eigendom is.
    Vind het trouwens een beetje kinderachtig om zo “het is hun product” te inpreteren. Fsgsaa bedoeld natuurlijk dat het hun productlijn is, dus hun strategische keus, niet die van jou. Ben je daar niet tevreden over, koop idd een Nexus One, of jailbreak hem dus 🙂

  59. Apple eist van zichzelf dat hun producten snel en efficiënt werken. Zij schatten in dat dat niet het geval zal zijn op de 3G met multitasking. Het gaat hen hier vooral om gebruikerservaring. Een slome 3G is niet wat de doorsnee gebruiker wil.

  60. Maar als apple het zo makkelijk heeft gemaakt om het wel te kunnen doen,heb ik er geen probleem mee.

  61. Apologetic bullcrap. Apple maakt zich geen seconde zorgen om gebruikers van reeds verkochte iPhones. Het is onderdeel van een uitgekiende marketingstrategie om een aantrekkelijk upgrade-pad te maken.

    De eindgebruiker bepaalt zelf wel wat hij als (te) sloom accepteert, maar de conclusie zou wel eens kunnen zijn dat het prima te doen is. Zo krijg je geen nieuwe 3Gs of opvolgers verkocht. Je moet hebberigheid creëren.

    Hoe dan ook, ik zou zelf al tevreden zijn als ze enkel de audio-categorie op oudere telefoons voor multitasken zouden vrijgeven. De iPod-toepassing bewijst dat dat prima gaat met de beschikbare hardware. Het zou die irritante truc via Safari meteen ook overbodig maken.

  62. Wat ik me afvraag;

    Waarom gaat elke app of oplossing zoals het “instellingen menu” in de multitask mode na het indrukken van de homeknop?

    Bij Backgrounder (jailbreak) kun je per app instellen welke wel en welke niet op de achtergrond mag draaien. Is dit in OS4.0 ook in te stellen?
    Als elke app die ik gebruik in de multitask mode gaat draaien na opstarten kan ik me voorstellen dat m’n batterij niet lang meegaat.

    Is er iemand die hier antwoord op kan geven?

  63. @: omdat de functie die nu in os4.0 zit nog maar HEEL weinig van multitasking weg heeft.

    Apps die “draaien in de achtergrond” moeten gewoon weed opgestart worden. Dit zal waarschijnlijk zo blijven tot die apps een update krijgen (ik draai os4,0b1 op een 3GS)

  64. @erwin roossien:

    Ik niet heel vaak,, soms wel handig,, draai ik en me mail en IPC.. verder soms wat andere dingen maar dat “vreet” ook echt stroom.. dus meestal niet.. vind het al erg jammer dat me batterij de dag soms niet eens vol houd..:S

  65. Dit IS een iphone 3Gs want op 1:15 zie je onderaan de iphone dat hij het witte kleur heeft, niet beschikbaar bij 3G

  66. 3g 16gb was ook wit leverbaar..
    Heb nu de 3GS met backgrounder en proswitcher maar zels nu moet je niet teveel tegelijk draaien.. Blijft lastig 🙂

  67. Origineel geplaatst door Brecht
    Is multitasking nodig?? Een programma opent toch “redelijk” snel, ook op de 3G?

    Ja, wel als ik naar de 3 voor 12 luisterpaal luister, en tegelijk m’n mail wil lezen. Dat is mij wel een JB waard.

    En je accu gaat daar niet merkbaar sneller leeg van, ik lees ook niet continue m’n mail of nu.nl oid. Ik ga natuurlijk niet tegelijk Navigon oid draaien (3G).

  68. Echt gigantisch nep dit. Het is geen 3G, daarvoor gaat alles te snel(apps starten, pagina swiping). Als hij echt een 3G had had hij dit wel kunnen laten zien door even de achterkant te laten zien.

  69. @Juppe:
    Met Skype in de achtergrond kon ik het anders goed merken op mijn 3G. Batterijduur 8 uur max, als je verder vrijwel niets doet. Dat is uitermate triest. Als ik vrijwel niets doe met m’n iPhone kan ik er makkelijk 2-3 dagen mee.
    Wil niet zeggen dat Apple geen betere implementatie heeft bedacht natuurlijk.

  70. Origineel geplaatst door Martijn.
    Simpele vraag: Hoe sluit je een applicatie nu “echt” af? Als je nu in een app zit en je drukt op de home button is hij afgesloten. Straks met multitasking blijft hij dus draaien op de achtergrond. Maar hoe sluit je de app volledig af?!

    Binnen de multitask kan je als je je vinger op een icon houd (net zoals bij het verwijderen van apps) de apps afsluiten

  71. Zal dan ook niet lang duren voordat 4.0 ook onofficieel voor de 2G beschikbaar gaat zijn, want de 2G hardware is zowat identiek aan de 3G hardware (cpu, ram, etc).

  72. Volgens mij zit de nieuwswaarde van dit artikel meer in het feit dat 4.0 gejailbreaked is.
    Doe eens releasen!

  73. Origineel geplaatst door sdfsdf
    @Juppe: Met Skype in de achtergrond kon ik het anders goed merken op mijn 3G. Batterijduur 8 uur max, als je verder vrijwel niets doet. Dat is uitermate triest. Als ik vrijwel niets doe met m’n iPhone kan ik er makkelijk 2-3 dagen mee. Wil niet zeggen dat Apple geen betere implementatie heeft bedacht natuurlijk.

    Ja, nu heb je het over het verschil tussen wel of niet een programma draaien.
    Als ik de luisterpaal laat streamen zal de accu sneller leeg gaan dan wanneer er niets draait. Maar het maakt niet zoveel uit of ik dan af en toe tegelijk met de luisterpaal mail oid lees of niet. Dus in dat geval is het niet multitasken wat je accu leeg zuigt.

  74. Jezus komt het door multitasking dat die apps zo snel te voorschijn komen of is mijn iPod nou gewoon ultra traag?

  75. Origineel geplaatst door Ouz
    Jezus komt het door multitasking dat die apps zo snel te voorschijn komen of is mijn iPod nou gewoon ultra traag?

    Dan is je iPod traag denk ik. Bij mij duurt het opstarten van de instellingen wel iets langer (1 a 2 sec. max.), maar de wekker en calculator apps starten instant op.
    Ik heb een 3G, JB en extra dingen die ‘m zogenaamd traag moeten maken zoals background, scrobble, sbsettings etc. En al een tijd niet gerestored en behoorlijk vol met apps, muziek, podcasts etc.
    Zelfs Navigon loopt redelijk vlot sinds de 1.5.0 update.

  76. Ik vind ‘m iets te snel voor een 3G eerlijk gezegt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.