Reacties voor: Video toont mogelijke achterkant nieuwe iPhone

Een video van Etrade Supply laat de mogelijke achterkant van de nieuwe iPhone zien. Het onderdeel komt overeen met eerder opgedoken iPhone-onderdelen.
Lees het complete artikel → Video toont mogelijke achterkant nieuwe iPhone
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. Headphone jack aan de onderkant? Ik weet het zo net nog niet hoor.

  2. Volgens de verkoper van m’n huidige abo komt de nieuwe iPhone in November/December in Nederland op de markt. Ik weet alleen niet of dat een aanname is, of gebaseerd op de gegevens die zij als verkoper wat eerder in handen zullen hebben dan het publiek.

  3. ik denk dat dit hem wordt!
    ziet er goed uit.. ik hoop echt dat ze op 11jun deze aankondigen!! moet mijn abo verlengen….

  4. Een grotere telefoon = achteruitgang
    Hopelijk is dat NIET een onderdeel van de iPhone5

  5. Oortjes aan de onderkant is zoveel logischer dan aan de bovenkant. Dan kan je hem met de onderkant naar boven in je broekzak stoppen zodat je hem in 1 beweging eruit kan halen zonder hem om te hoeven draaien als je je koptelefoon heb aangesloten, logisch toch?

  6. Origineel geplaatst door Abs
    Een grotere telefoon = achteruitgang Hopelijk is dat NIET een onderdeel van de nieuwe iPhone

    Ik vind het achteruitgang omdat hij groter wordt en achteruitgang qua design. Het ziet er zo plastic rommel van Samsung uit…

  7. Persoonlijk vind ik dit maar niks, maar de voorkant van de nieuwe iPhone kan me misschien nog van gedachte doen veranderen!

  8. @Alfred: Dat weet niemand buiten Apple. Zeker de telco medewerker niet. Hoogstwaarschijnlijk komt hij in oktober.
    November, december slaat nergens op. Enige reden om dat te zeggen is om het verder weg te laten lijken en je NU een abo te verkopen met een telefoon die over 4 maanden wordt opgevolgd door een nieuwere, snellere betere.
    Nu nog een 4S kopen is het domste wat je kunt doen. Er vanuit gaande dat je abo 2 jaar duurt kun je beter nu even 4 maanden geduld hebben. Wat is nu 4 maanden op 2 jaar?

    Gegarandeerd dat je er langer plezier van hebt als je een iPhone koopt rechtstreeks met een major iOS update.
    Dan weet je zeker dat hij over een jaar ook nog makkelijk de nieuwe update draait en bij de daarop volgende iOS update mag je alweer een andere iPhone uitkiezen.

  9. Weer die zogenaamde streep.. Dot ziet er zo nep uit..

    Die gast houd met zijn vingers een papiertje vast over een achterkant heen van wat niet eens van een iphone hoeft te zijn.

    Kom op zeg. 🙂

  10. Groter vind ik niet raar, nu word heel veel van de ruimte van de telefoon niet benut als je het mij vraagt.

    Verder ziet het material er heel vreemd uit.. heb het liever dat het maken als hetzelfde aluminum unibody als de macbooks

  11. @Nick: kijk is iemand die het begrijpt,
    het is idd stukke fijner als je hem rechtstreeks in je zak kan stoppn zonder hm eerste te draaien 🙂

  12. Origineel geplaatst door Alfred
    Volgens de verkoper van m’n huidige abo komt de nieuwe iPhone in November/December in Nederland op de markt. Ik weet alleen niet of dat een aanname is, of gebaseerd op de gegevens die zij als verkoper wat eerder in handen zullen hebben dan het publiek.

    Dat heeft hij je verteld, zodat je NU je abbo verlengt en niet gaat wachten tot de 5 uitkomt. Algemene verwachting is volgens mij dat we rond oktober in Nederland ‘the new iPhone’ mogen verwachten.

  13. Origineel geplaatst door elvin
    @Nick: kijk is iemand die het begrijpt, het is idd stukke fijner als je hem rechtstreeks in je zak kan stoppn zonder hm eerste te draaien

    Ben ik het ook mee eens. Ik zie trouwens ook dat ze dus niet meer de traditionele dock connector gebruiken maar mini-usb? Apple gezwicht voor de Europese regelgeving? Dat zou betekenen dat iedereen over moet gaan op andere apparaten om hun audio af te spelen, of over te gaan op AirPlay. Zou ik best een rigoureuze stap vinden..

  14. Origineel geplaatst door elvin
    het is idd stukke fijner als je hem rechtstreeks in je zak kan stoppn zonder hm eerste te draaien

    Heeft ook als voordeel dat het draadje van je koptelefoon niet voor je scherm kan hangen als je de telefoon vasthoudt. Maar tegelijk het nadeel dat de telefoon minder fijn vasthoudt in je hand, mijn pink zit meestal op de plek van de linkerspeaker om de telefoon op zijn plek te houden.

    Ik geloof wel dat dit het nieuwe model van de iPhone is.

  15. Origineel geplaatst door Oscar
    Groter vind ik niet raar, nu word heel veel van de ruimte van de telefoon niet benut als je het mij vraagt.

    Als nu al niet alle ruimte van de telefoon wordt benut, is het des te vreemder om de telefoon groter te maken.

    Een groter scherm zou ik niet beslist raar vinden, als het toestel maar niet groter wordt.

    Persoonlijk zie ik het liefst het huidige formaat scherm met een kleiner toestel eromheen. (Maar dat zal het wel niet worden..)

  16. geen noise reduction meer op basis van tweede (bovenaan) microfoon? Dat is technologische achteruitgang en niet echt Apple minded …

    Apple draagt zorg dat het eerste gevoel (nog voor je hun toestellen aan zet) kwaliteit uitstraalt. De iphone, ipods, Air, … allemaal geven een indruk van stevig, duurzaam, gestyleerd vanaf je ze ziet en aanraakt … of plastiek met een matte wrap erover die indruk geeft is nog af te wachten.
    Oordopje langs onder lijkt me logischer dan langs boven … een vooruitgang …
    Ik hoop dat dit gewoon een “goedkopere” iphone wordt en niet de nieuwe high-end …

  17. Origineel geplaatst door Abs
    Een grotere telefoon = achteruitgang

    Nu allemaal roepen maar wel braaf langs de kassa passeren als de grotere iphone er is.

  18. Ben ik nou de enige die deze achterkant echt lelijk vind?

  19. Origineel geplaatst door Oscar
    Groter vind ik niet raar, nu word heel veel van de ruimte van de telefoon niet benut als je het mij vraagt.Verder ziet het material er heel vreemd uit.. heb het liever dat het maken als hetzelfde aluminum unibody als de macbooks

    volgens mij is dit juist een alu unibody! En dan zwart geanodiseerd (of wit) Ik vind het er prima uitzien!

  20. Als dit hem gaat worden, dan is mijn 4s wel de laatste iPhone geweest.. Ziet er niet uit, maar die langere vorm, bah! Het grote voordeel van een groter scherm is het typen, maar dat is met dit model ook meteen om zeep geholpen…

  21. @v8x: De alternatieven (Samsung, HTC..) zijn nog weer de helft groter. Iemand die een klein toestel belangrijk vindt behoud dus zijn voorkeur voor apple.

    Ik ga overigens sowieso niet braaf langs de (apple) kassa, want ik hoef niet elke 2 jaar een nieuw toestel.

  22. I like it! Laat maar komen en snel een beetje graag, mag bijna verlengen 🙂

  23. Ik denk dat de vlakken of knoppen zijn of touchpads zoals bij de PSP Vita.

  24. Ik weet ‘t nog niet hoor.. Achterkant is sowieso erg lelijk. En vind ‘t wel een behoorlijk risico van Apple als ze hun ‘originele’ dock connector zullen vervangen. Kan ik een paar apparaten afschrijven op het moment dat ik deze telefoon aanschaf…

  25. Origineel geplaatst door v8x
    Nu allemaal roepen maar wel braaf langs de kassa passeren als de grotere iphone er is.

    Mijn held <3, ik ga dit jaar voor de Galaxy denk ik, na 4 jaar Iphone even iets anders proberen

  26. Dat zwart er om heen vind ik echt lelijk. Een hele alu achterkant is gewoonweg veel mooier. Dit lijkt cheapass Samsung.

  27. Origineel geplaatst door vincefra
    geen noise reduction meer op basis van tweede (bovenaan) microfoon? Dat is technologische achteruitgang en niet echt Apple minded …

    Dat klein gaatje tussen de camera achteraan en de flitser gezien?

  28. Mja in principe maakt het niet veel uit.. 90% heeft toch een hoesje om zijn telefoon aangezien hem laten vallen de dood van je scherm betekend 😛

  29. Origineel geplaatst door Oscar
    Groter vind ik niet raar, nu word heel veel van de ruimte van de telefoon niet benut als je het mij vraagt.Verder ziet het material er heel vreemd uit.. heb het liever dat het maken als hetzelfde aluminum unibody als de macbooks

    Hélemaal mee eens! Het lijkt mij dat er altijd een aluminium onderdeel aan de iPhone zit, zodat deze in de lijn van alle Apple-producten valt. Wellicht is dit enkel een prototype en wordt het alsnog aluminium. Let’s hope so.

  30. Geen best nieuws wat uiterlijk betreft zeg…bah, kan me niet voostellen dat Apple de 5 zo lelijk gaat maken. Moet hem zo echt niet hebben!

  31. Iemand al bij stil gestaan dat de achterkant misschien van metaal is gemaakt om te kunnen opladen via inductie?

  32. @v8x: dan mag die achterkant net niet van metaal zijn. Daar heb je een spoel voor nodig.

  33. v8x denkt waarschijnlijk aan een inductiekookplaat! 😉

  34. Origineel geplaatst door hoi
    Ben ik nou de enige die deze achterkant echt lelijk vind?

    Nee, ik vind het ook een gedrocht !

  35. Is hem niet, zie Apple net zo snel afwijken van hun standaard connector. Daarbij komt nog dat de 3,5 jack aan de onderkant zit wat Apple bij nog geen één iPhone gedaan heeft. Ik verwacht eigenlijk een compleet ander design voor de iPhone 5. Ben er niet van overtuigd dat dit hem is.

  36. Zie door de bomen de “nieuwe” Iphone niet meer….kortom zie het wel wanneer die uitkomt/gepresenteerd wordt!!!

  37. Achterkant gamaakt van Liquid Metal? Dunner en sterker, misschien bevalt het ontwerp van de iPhone 3G en 3GS beter, omdat de IPhone dan uit twee lagen bestaat ipv drie. Wellicht makkelijker te produceren en te repareren omdat men de onderdelen in de achterkant geinstalleerd kan worden en vervolgens afgesloten worden doormiddel van het beeldscherm, en het mooie ontwerp van de 4/4s wordt dan behouden. Allleen die zwarte randen hoeft van mij niet.
    En de connector? Denk dat het een mini variant wordt, net zoals een mini hdmi. Hopelijk wordt het draadloos opladen, net zoals je een electrische tandenborstel oplaat. Maar hoe doe je dat in de auto? Toch via mini connector?
    Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat dit een onderdeel is van de nieuw IPhone.
    Ben benieuwd.

  38. Nog een ander punt: waar is de revolutionaire geintegreerde antenne? Stappen ze daar dan in ene na 2 modellen weer van af?

  39. Iedereen die hier zeurt dat het misschien later aluminium wordt moet eens goed kijken en luisteren naar het geluid wat het onderdeel maakt als hij hem op de tafel legt. Dit is al aluminium.

    Zie 0:54

  40. Spuuglelijk die zwarte randen. Hoop niet dat dit em wordt.

  41. Als dit hem is hoop ik dat dat vierkante blok aan de achterkant een touchscreen is. Zodat je kunt scrollen e.d. zonder dat je vinger op het scherm aan de voorkant is.

    Dit was ooit een gerucht die er (voorlopig) nooit is gekomen. Het lijkt mij echt ideaal!

  42. Ik hoor net zoveel negatieve geluiden als toen de 4 “ontdekt” werd. Vraag me af of iemand m toen NIET gekocht heeft. Ik vind dit ontwerp retecool, vooral de witte. Maar ik hoef blijkbaar niet in de rij te gaan liggen aangezien de meeste van jullie m toch niet gaan kopen. 😀

  43. @Bart Mudde: dat was een gerucht idd k hoop dat het geen gerucht blijft..

  44. Miss dat ik mijn abbo toch verleng! De achterkant zal in 5 dagen vol met kratsen zitten! De headphones ingnang onderin :s ik heb een pull sleeve dus moet ik overstappen naar een case. Wel irri dat je voor elke telefoon nu 2/3 hoesjes thuis hebt liggen. Met de nieuwe lader kan ik mijn radio wekker ook weggooien, want daar past ie zo niet op. Met zo’n kleine mini usb breekt dat ding trouwens gelijk af. Het handige van de iphone4s met wat kleiner scherm is dat je overal bij kan. Met de 5 moet je je andere hand erbij houden. Ik denk ook dat het gewicht zal afnemen waardoor het als Samsung (goedkoop gaat aanvoelen). Als dit hem wordt blijkt maar weer dat als steve jobs er niet meer is, dat alles in soep loopt. Dus ik hoop niet op dit model!

  45. @ting: thanks had het niet gezien. Noise reduction dus toch … en eigenlijk beter geplaatst want naar het geluid gericht als je de tel. tegen uw oor houdt … (wat nu naar de wolken gericht is …)

    @peer: @Hgoor: Een unibody in alu zou draadloze communicaties (GMS, Wifi, BT, … ) sterk verstoren …
    De 4 en 4S gebruiken de metalen case stukken juist als antenne, maar dan moet voor efficentie de verschillende soorten antennes hun eigen stukje metaal hebben (vandaar de opsplitsing van de metalen randen in 3 / 4 stukken … de zwarte strepen op die randen).
    Unibody in alulinium is het dus zeker niet (je ziet de zwarte streepjes op de film ook op deze body …).
    Nu achterkant uit een metaal (whatever) is mogelijk … maar dat zou nog steeds verstorend werken op draadloze communicatie … tenzij we hier nu drie stukken metaal zien en dus drie antennes gebruik maken van elk een stukje (boven, midden en onder) samen met de randen (boven, midden en onder), en een zeer goed afgeswerkte schijding tussen die sutkken ingewerkt is.

    Groter scherm is niet per definitie beter of slechter … dat is gewoon voorkeur. Als het scherm minder energie verbruikt, helderder is, nog vuilafstotender is, … dan spreken we over beter …
    Wat me vooral opvalt, is dat de tel. niet breder wordt, wat goed is om in zakken te passen … en dus enkel langer wordt …

    Als je alle geruchten mag horen, dan is achterkant dunner dan de glazen plaat, scherm een dunnere versie dan huidige, body langer (dus volume intern groter), minder chips door verdergevorderde integraties en miniaturisatie (kleiner sim, … ), … dus meer baterij … (joepie).

    @Mike: ikke heb geen 4 gekocht … dat was van een 3 niet genoeg vooruitgang voor me … maar ben wel op de 4S gesprongen … of de 5 voor mij een groot genoege sprong is om >600 € neer te tellen zullen we zien …

  46. Laat je niet gek maken, niemand buiten een selecte groep van Apple weet hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien!!!

  47. haha zo grappig dit allemaal weer klagen ziet er niet uit dit dat. Staan ze straks toch weer met hangende pootjes in de rij. Hij zal wel gewoon augustus of september komen aangezien de vorige ook allemaal rond die tijd kwamen afgezien van de s versies dan. Ik kan in iedergeval bijna niet wachten zal weer een toppertje worden.

  48. Origineel geplaatst door Mike
    Ik hoor net zoveel negatieve geluiden als toen de 4 “ontdekt” werd. Vraag me af of iemand m toen NIET gekocht heeft. Ik vind dit ontwerp retecool, vooral de witte. Maar ik hoef blijkbaar niet in de rij te gaan liggen aangezien de meeste van jullie m toch niet gaan kopen.

    idd mike! ziet er super uit! je staat dan samen met mij in de rij 😉

    Origineel geplaatst door stacey
    Miss dat ik mijn abbo toch verleng! De achterkant zal in 5 dagen vol met kratsen zitten! De headphones ingnang onderin :s ik heb een pull sleeve dus moet ik overstappen naar een case. Wel irri dat je voor elke telefoon nu 2/3 hoesjes thuis hebt liggen. Met de nieuwe lader kan ik mijn radio wekker ook weggooien, want daar past ie zo niet op. Met zo’n kleine mini usb breekt dat ding trouwens gelijk af. Het handige van de iphone4s met wat kleiner scherm is dat je overal bij kan. Met de 5 moet je je andere hand erbij houden. Ik denk ook dat het gewicht zal afnemen waardoor het als Samsung (goedkoop gaat aanvoelen). Als dit hem wordt blijkt maar weer dat als steve jobs er niet meer is, dat alles in soep loopt. Dus ik hoop niet op dit model!

    met een pull sleve kan je je telefoon ook op zn kop erin doen…

  49. @Ryoma: Dat kun je pas zeggen als je ook weet hoe Liquid Metal klinkt… 😉
    Als dit de nieuwe achterkant is wordt de ‘5’ ook lichter. En ik las onlangs ook nieuws(geruchten) over een kleinere connector…

  50. ****** sommige hier lijken net COD fans. Eerst helemaal afkraken maar als ie eenmaal uit is staan ze als eerst bij de telefoon zaken. 4,3 inch is perfect past net in je hand is niet tegroot net als de SIII. Je kan met je duim alle hoeken aanraken gewoon perfect. Ik hoop dan ook echt dat ze met 4 inch komen

  51. @Rogier: En je raakt ze aan de straatstenen niet meer kwijt!

  52. Zwaar lelijk, lekker langwerpig ook. bah bah

  53. @knallos: iPhone 4 werd vandaag precies 2 jaar geleden aangekondigd en enkele dagen later was ie al te koop! De eerste iPhone werd aangekondigd op 29 juni.

  54. Onzin denk ik.
    Is gewoon een sticker opgeplakt.

    Ik ben benieuwd naar de nieuwe iphone.
    Als deze geen flash ondersteund en geen files kan delen met andere toestellen (bluetooth) ga ik na 6 jaar toch overstappen op de Galaxy S3.
    Ben er een beetje klaar mee met het applenisme…

  55. @elvin: Ik stop m’n telefoon als vanzelf onderste boven in m’n broekzak. Echt vanzelf, aangezien ik er pas achter kwam toen ik er op lette, na het lezen over deze aanpassingen aan de headsetjack.
    Met de onderkant naar boven kan ik eenvoudig bepalen hoe m’n telefoon is georiënteerd. Ik pak hem vervolgens automatisch met m’n duim op de homeknop weer uit m’n zak en draai dan m’n hand vanzelf zo dat de bovenkant naar boven wijst. En dat alles is gaat als vanzelf, ergonomisch.

  56. @Econz: Kerel, Flash gaat iOS nooit ondersteunen. Het is een uitstervende techniek. Zelfs Adobe zelf heeft de ondersteuning voor Flash op mobiel en tablet opgezegd. Zegt dat nog niet genoeg?
    En wat voor files wil je delen met andere telefoons? Ik kan vrijwel alles delen via de mail en veel van die grappige rommel die men vroeger deelde via bluetooth is nu gewoon te vinden op internet. Deel je een linkje, net zo makkelijk.

    Van alle argumenten die je op kunt noemen kies je nu echt de meest waardeloze argumenten van alles.

  57. Dit is nep. Laat je niet vangen.

  58. Laat ons hopen dat dit nep is en die achterkant ook want dit ziet er gewoon niet uit. Ziet er goedkoop uit, dan is de huidige achterkant van de iPhone 4S vele malen mooier.

  59. ik denk zelf dat dit hem niet is… zou dom zijn van apple om hem groter te maken. audio output onder te zetten. en soort van alenium als achterkant deels te doen…. en denk zelf dat dit de handen zijn van een chinees of japaner ( = super techno nerd) duss denk het niet

  60. Is die mooi, is die niet mooi… Lijkt weer op de discussie die er gevoerd werd toen de iPhone 4 was gevonden in het Cafe. Heel veel reacties van mensen dat het een lelijk ding was en dat ze deze zouden overslaan… Nu is het 2 jaar later en zie je op iedere hoek van de straat de iPhone 4(s)… Klaarblijkelijk weet Apple wat de behoeften van klanten zijn zonder dat de klanten dit zelf weten!

    Ik ben weer benieuwd hoe de nieuwe iPhone er dan afgemonteerd uitziet. Dan kan iedereen zijn mening geven.

    Ik ben er iig van overtuigd dat Sir Jonathan Ive er iets moois van heeft gemaakt 😉

  61. Cool! Dat midden lijkt hetzelfde materiaal/afwerking die de apple tv heeft. Hoop dat dit ‘m wordt!

  62. Ja dit moet hem gewoon worden !!! Wat mooi 🙂
    Groter is op dit moment juist vooruitgang vind ik ipv achteruitgang.

    Wel leuk om al die reacties te lezen dat dit niks is en dat de 4 / 4s hun laatste iPhone is haha, jullie staan allemaal (net als ik zelf) gewoon in de rij om hem wel te halen :p en anders haal je toch lekker de Galaxy SIII (geen slechte keuze moet ik wel eerlijk zeggen)

  63. @deepfunky: ik heb nergens gezegd dat dit liquidmetal is -_-. Ik vertelde de bovenste comments die dachten dat het plastic was, dat dit van aluminium is..

  64. Kan aan mij liggen maar toen de iPhone 4 gelekt was met dat prototype moest Engadget alles offline halen. Nu met deze achterkant onderneemt Apple geen stappen, aangezien het nog steeds online staat.

    I wonder of het marketing is of omdat het toch niet het goede onderdeel is.

  65. Oh oh oh wat maken ze de mensen toch gek, het idee om er bijna 5 minuten aan te spenderen is waanzin.

  66. Ik blijf voor de grap is op iedereen letten die hier zo loopt te zeuren over het uiterlijk en domme dreigementen geven van dan stap ik over op een ander merk of ik wacht nog een jaar..
    Wedden dat jullie binnenkort ineens bekeerd zijn en allemaal met de nieuwe iphone rond lopen en dan met smoesjes komen van ow ja hij was in het echt veel mooier als op de foto enz. 😉

  67. Niemand op het idee gekomen dat het mogelijk een marketingtruuk is van het Aziatische bedrijf wat je overal op de logo’s ziet? Wellicht een prototype uit hun eigen fabriek, puur om views te genereren. Of ben ik nu heel erg achterdochtig?

  68. Zou het jammer vinden als ze weer terug gaan naar plastic. Ik hoop dat ze een minder schade gevoelig materiaal kiezen, bv waarvan de iPads ook van gemaakt zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.