Reacties voor: Video keynote Let’s Talk iPhone nu beschikbaar

Apple heeft een video van de keynote op zijn Let's Talk iPhone-evenement online gezet. Hierin komen onder andere de iPhone 4S, Siri, iCloud en iOS 5 aan bod.
Lees het complete artikel → Video keynote Let’s Talk iPhone nu beschikbaar
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 85 reacties

  1. Dus euhmm… Geen Iphone 5? 🙁

  2. Wat een afknapper, alleen wat nieuwe hardware intern, verder niets. Zelfs niet een nieuwe iPod Touch

  3. Zal hij direct los verkrijgbaar zijn :O ?

  4. @Jair: Helaas alleen een iphone 4S

  5. Oke, nieuw uiterlijk was natuurlijk geweldig! Maar ik ben best tevreden,
    iPhone 4s icm iOS 5 gaat heel geweldig werken denk ik! En de prijzen vallen me ook mee, volgens mij heb ik ‘m 3GS 16gb voor meer gekocht dan de 4s nu kost!!

  6. Jammer hoor….. Weer een jaar wachten… Op de echte update!

  7. De updates die de iPhone nu heeft gekregen zijn allemaal niet echt shocking aangezien het allemaal al werd verwacht, dus nog maar een jaar met de 4 dan.. iOS 5 wordt wel gaaf! O ja en dat Siri ga je toch niet gebruiken, ik heb dat voice-over ook nog nooit gebruikt, je gaat toch niet zomaar tegen je telefoon zitten praten?

  8. Zelfs de fanboys kunnen het niet ontkennen: de aankondiging is een ware teleurstelling.

  9. Dit gaat um niet worden hoor . Dan maar nog een jaar wachten of toch een Samsung ,denk het laatste.

  10. hetzelfde design maar danmmet een 4″scherm, liefst met een hogere resolutie zou het kerstje op de 4s zijn geweest… jammer voor mensen die wachten en heel goed voor de huidige iphone 4 bezitters die nu nog een waardevast toestel bezitten, als je weet dan een “oude” iphone 4 8GB versie waarschijnlijk 519 euro gaat kosten …

  11. Op de witte iphone 4s zit een extra gleufje bij de speaker aan de bovenkant en dat heeft ze zwarte niet. Wat is daar de functie van??

  12. ik ben ZWAAR teleurgesteld in apple ze hadde zoiets moois en nu is dat helemaal om zeep geholpen.

    maarja dan tg maar een iphone 4s kope 😛

  13. Dag Apple. Hallo Samsung
    5% omlaag de aandelen.

    Betere processor en camera. Terwijl de concurrenten al veel dunner zijn mooier zijn en een groter beeldscherm. Snap ik ook gelijk waarom Steve jobs ermee gestopt is. Hij wilde geen daling tijdens zijn bewind meemaken.

  14. (Red.) Verwijderd: taalgebruik.

  15. Inderdaad een erge teleurstelling. Nog maar een jaartje met de 4 verder.
    Hopelijk vallen de verkoop cijfers flink tegen dan komen ze misschien sneller met de 5

  16. @Jeff: Wat een onzin zeg.
    Ik had ook een iphone 5 verwacht met een groter scherm.
    Maar om nou te zeggen dat de concurrent beter is dan 4s? Samsung is in niet beter, behalve de grotere scherm. Processor is even goed, OS van Samsung is veel slechter. Iphone 4/4s is even dun als Galaxy s2…
    dusja

  17. Jammer….. ik denk dat Apple hier een flinke fout heeft gemaakt…… Aandelen Apple zijn al gekelderd…….

  18. uhum, de concurrenten mooier? Vind de iPhone 4 de mooiste smartphone tot nu toe.

  19. Origineel geplaatst door Jeff
    Dag Apple. Hallo Samsung 5% omlaag de aandelen.Betere processor en camera. Terwijl de concurrenten al veel dunner zijn mooier zijn en een groter beeldscherm. Snap ik ook gelijk waarom Steve jobs ermee gestopt is. Hij wilde geen daling tijdens zijn bewind meemaken.

    Ik weet niet waar jij zit te kijken hoor, maar de aandelen van Apple zijn maar een half procent gedaald…dus ondanks de teleurstelling valt de aandelen koers van Apple nog wel mee…

  20. Het ziet er naar uit dat die video het aantal gebruikers niet kan hebben. Tja, misschien moesten ze maar eens kijken hoe youtube wel veel kijkers tegelijk kan bedienen. Met Flash dus.

  21. heel erg matig dit. Niks wat ik wilde wordt mooier (accu, uiterlijk!) en allemaal vrij onnodige toevoegingen> goed sneller is altijd beter, maar toch.

    ook OPVALLEND

    op de apple. com site op de shop

    IPHONE 4: Standby time: Up to 300 hours
    iphone 4s Standby time: Up to 200 hours

    ook daalt het aantal uren dat je de 4s kan gebruiken op wifi op de apple site.

    kan een fout zijn, maar dat zou toch wel grof zijn als dat echt waar is.

  22. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik weet niet waar jij zit te kijken hoor, maar de aandelen van Apple zijn maar een half procent gedaald…dus ondanks de teleurstelling valt de aandelen koers van Apple nog wel mee…

    Hier staat het. Maar gezien alle reacties heeft Apple toch een probleem. Ach, iig geen reden voor Samsung om ze aan te klagen

  23. @Jeroen: da’s wel een 1/2 procentje van ruim 200miljard. Dat is een afwaardering van 1 miljard in 1 dag. Apple is veel te bepalend geworden; een telefoontje dat wat teleurstelt en meteen kelderen de aandelenkoersen op de beurzen en krijgt het consumentenvertrouwen een deuk. Waar gaat het nou eigenlijk over?

  24. Ik als iPhone addict moet toegeven dat ik echt meer had verwacht. Eerlijk gezegd had ik ook op een nieuw design gehoopt.

  25. Jongens, jongens…

    Wat een onzin!

    De iPhone 4S is nu al de beste telefoon van het komende jaar. De telefoon valt alleen maar tegen omdat de geruchten zo bizar zijn opgeblazen. De vernieuwingen rechtvaardigen een nieuw model.

    Het feit dat Apple met een bijna 3 jaar oude 3GS nu nog steeds goede zaken doet geeft wel aan hoe sterk hun designs zijn. Daarbij houden ze zich keurig aan de ingeslagen weg: iPhone 3G, 3GS, 4, en dan…4S.

    De ‘tegenvaller!’ reacties waren er ook bij de iPad 2. De rest is geschiedenis.

    Valt het je toch zo tegen dat je voor je ‘plattere’ Samsung gaat? Be my guest. Ik denk inderdaad dat die ene millimeter opweegt tegen de ton aan voordelen/gebruiksgemak (of is gebruiksplezier een beter woord?) van de iPhone. Ik ben echt geen fanboy met oogkleppen op en mag graag spelen met de nieuwe telefoons van anderen. Sinds mijn eigen 3G ben ik echter nooit ook maar een 1/2 procent in de verleiding gekomen.

    Doe ff normaal man! 😉

  26. We kopen hem toch wel xD
    Tenminste ik zeker,
    Ik heb nu samsung galaxy s met een rot batterij en ben wel blij dat ik nu weer terug naar apple kan 😀
    Ik had idd ook wel op iPhone 5 gehoopt maar dat is het niet geworden.
    Maar toch is iPhone 4S stuk sneller en beter dan iPhone 4.
    ze hadden hem gewoon in een nieuw jasje moeten stoppen en iedereen was blij 😉

  27. Zeur toch niet zo! Als je Apple’s producten niet goed genoeg vindt dan heb je dikke pech! Ga lekker nar Samsung? Apple staat voor productiviteit, als ze dan wat langer wachten met een compleet niuwe telefoon: so be it. Kwantiteit is niet Apple’s motto. Bovendien is er ook een 8MP camera met geweldige beelden en een Siri spraakherkenningssysteem. Oh. En iOS5 komt eraan.

  28. Volgens mij hebben de reageerders hier nog niet helemaal door waar ze naar hebben zitten kijken. Siri is een doorbraak, misschien wel zo groot als de muis ooit was.

    Het verschil is tussen Siri en wat er verder aan spraakherkenning op de markt is, is dat Siri echt op basis van de context je instructies interpreteert en systeembreed verbanden legt.

    Bovendien bevat Siri API’s waarmee externe ontwikkelaars (Tom Tom bijvoorbeeld) hun apps ook via de Siri interpreter kunnen laten aansturen, volgens Siri’s contextuele logica.

    Deze systeembrede interpreteertechnologie maakt voor spraakherkenning een even groot verschil als, zeg maar, iTunes voor de iPod. Voordat de iPod er was, kreeg je bij een mp3-speler namelijk nog geen programma dat dient als muziekbibliotheek + cd-ripper + muziekwinkel.

    Dit is natuurlijk nog geen reden om nu naar de winkel te rennen voor de nieuwste iPhone want het duurt vast nog een jaar voor Siri uit de beta-fase is en lekker in het Nederlands werkt, maar de essentie van deze presentatie was zeker niet de verbeterde iPhone maar Siri.

  29. Oh trouwens…

    Kan iemand wellicht uitleggen waarom ik 199 dollar in de keynote zie en de Duitse prijzen de 600 euro overstijgen? Abonnement-dingetje of…? En als het inderdaad met het abonnement te maken heeft en dit de ‘bijbetalen’-bedragen zijn: die verschillen toch per abo/provider?

    Ik heb t gevoel dat ik iets over t hoofd zie…!

    @Gert: Respect 😉

  30. Oke, een kleine teleurstelling qua verwachtingen maar een grote update voor wat we al hebben met de iPhone 4. Weer het beste toestel op de markt. Zeker met die nieuwe upgrades aan de hardware.

    Overstappen naar Samsung? Ga je gang. Ik vind het nog steeds niet echt kwaliteit. (veel plastic, en voelt in veel toestellen echt goedkoop aan) En je krijgt gelijk Android erbij. Hoewel heel vrij in gebruik vind ik het qua look en feel nog steeds derderangs.

    Bovendien slecht management in stroomverbuik van in achtergrond draaiende apps, dus lage accu-capaciteit.

    Apple kan met deze upgrade haar toestel weer net een stuk efficienter maken wat resulteert in een slimmer energieplan. Top toch?

    Ik vind m’n iphone 4 echt dun zat. Jij niet? Bovendien is de dunste telefoon alleen op een bepaald stuk dunner toch?

    Een groter scherm? Alleen maar vervelend in je zak! Maar dat is persoonlijk. Wel heb ik nog geen ander scherm gezien met dezelfde scherpte. Kijk nou eens kritisch naar de scherpte van je Retina display. Daar kan echt niets aan tippen. Owh.. en je touchscreen werkt nu fijner dan dat ik zelf ooit heb gevoeld bij diverse Android toestellen.

    Ik ben stiekem blij. Gewoon weer even opgefrist. En als je echt kijkt naar het totaalpakket, usability, design (ook van software), look & feel en compleetheid is iOs de keuze.

    P.s. kijk eens naar dezelfde Apps op Android en iOs. Welke zijn vaak strakker vormgegeven en werken dus mee aan jouw gebruiksgemak en tevredenheid? iOs.

  31. Origineel geplaatst door Kevin
    Zeur toch niet zo! Als je Apple’s producten niet goed genoeg vindt dan heb je dikke pech! Ga lekker nar Samsung? Apple staat voor productiviteit, als ze dan wat langer wachten met een compleet niuwe telefoon: so be it. Kwantiteit is niet Apple’s motto. Bovendien is er ook een 8MP camera met geweldige beelden en een Siri spraakherkenningssysteem. Oh. En iOS5 komt eraan.

    we zullen het zien maar dit word geen verkoop topper.
    De markt zit niet te wachten op een opgewarmd broodje

  32. @Gert: Siri is zeker geen doorbraak. Al hoewel nog niet alles in Google Voice zit Google is al tijden hiermee bezig en niks van wat jij opnoemt is nieuw. Siri en Google Voice staan op hetzelfde speelbord maar op een andere startpositie. Meer niet.

    Naar mijn idee is het enige indrukwekkende aan de 4s dat de updates eens vergelijkbaar zijn met de rest van de markt en dat ze opgehouden zijn met basisfuncties korten die de rest wel al had. Alle updates waren nodig. En dat vind ik positief.

  33. halve internet bestaat uit Flash …….

    i rest my case

  34. Wie wil er nu Siri, kijkt toch een beetje vreemd als je tegen een apparaat praat.
    Het valt mij een beetje tegen wat Apple nu update aan de iphone. Okee het toestel is er beter op geworden maar dat mag ook wel na anderhalf jaar.
    En is het dan alleen kwantiteit waar Apple voor staat ? Dacht het niet.

  35. Beetje naïef misschien maar ik hoop dat ze morgen alsnog een konijn uit de hoge hoed toveren.

  36. Wel teleurstellend, stel aanschaf dus uit.
    Als ie nu zoveel sneller is, zou flash qua performance toch wel moeten kunnen.
    De Siri spraaksturing niet in nederlands, lijkt me daarmee vooralsnog een lege belofte.
    Ik ga echt geen engels of duits tegen m’n phone “spreken”.

    Wellicht maar kijken voor een Samsung of wachten op wat windows gaat doen, als er dan nog geen iphone 5 is.

    Wat mij betreft “backfires” de marketing strategie deze keer.

  37. Nu wordt het wel moeilijk voor mij. Kheb nu zo lang zitten wachten op een iPhone 5 die er nu uiteindelijk (nog) niet komt. En overstappen naar Samsung? Zoveel hoog-kwalitatieve apps vind je niet echt in de Android Market Place in vergelijking met de App Store van iOS..
    Pfff, het maakt het allemaal zo moeilijk :S

  38. het was best een teleurstellende keynote.
    Zelfs als k hem terugkijk kan Apple me niet overhalen dat het een goede keynote was. Er is eigenlijk niks veranderd in de iPod-lijn, behalve een aantal klokjes en een witte iPod Touch. Maar aangezien de prijzen zijn verlaagd heb k een iPod Touch besteld, ik was toch al van plan om mijn 2G te vervangen.
    Maar goed.. de foto van de sushi klopte dus wel! gefeliciteerd!

  39. @Gert: Als Apple een iPhone had uitgebracht met een compleet ander design was er niemand teleurgesteld en zou iedereen Siri ook top vinden. Het probleem is nu dat mensen hebben gelezen over het antennagate verhaal van de 4 en men gaat er bijna van uit dat het probleem in de 4S nog niet is verholpen. Als Apple een iPhone met een ander design had uitgebracht had er geen haan naar de antenne gekraaid.

    Ik ben zelf een behoorlijke fanboy en moet zeggen dat ik er meer van had verwacht, maar wie weet neem ik hem toch. 😀

  40. @Alexander: Zullen we eerst even de benchmarks afwachten voordat je allerlei dingen gaat verkondigen over het zogenaamde beste toestel van de markt. Een A5soc die MAAR geklokt is op 1 ghz zal naar mijn verwachting eruit gelopen worden door de 1.4 ghz soc’s van de concurrentie, met name de Galaxy SII.

    Bovendien is het ook fijn als je je aan de feiten houdt. Android heeft al sinds versie 2.2, begin 2010 geintroduceerd, een ingebouwd taakbeheer die overbodige apps sluit waardoor het geheugengebruik afneemt en de accuduur toeneemt. Wat hiermee samen hangt is dat de grotere schermen, die naar mijn mening fijner zijn om te browsen, meer energie gebruiken.
    Een 3.5″ scherm is echt niet meer van deze tijd voor een high-end smartphone.

    Dit voelt ook voor mij, als androidgebruiker, als een teleurstelling. Ik had verwacht dat Apple opnieuw met iets compleet nieuws zou komen waardoor de concurrentie, die nu al stukken voor ligt op snelheid en gebruiksgemak, even werd wakker geschud. Dit is echter helaas niet het geval.

    En je hebt het nu wel over apps, bij Android mag het uiterlijk vrij bepaald worden. Sommige mensen, waaronder ikzelf, vinden het grijs/blauw van iOS niet mooi. Bovendien wil ik hieraan toevoegen dat de grafische kracht van de Android topmodellen hoger ligt waardoor er een betere kwaliteit op het scherm kan worden weergegeven bij games.

    Oh en als je Samsung teveel plastic vind, ga dan eens kijken bij de Unibody’s van HTC, degelijker dan die vind je niet.

    Edit: Dat Siri is niet zo inventief als hier wordt verkondigt. Google heeft al sinds 2009 het Google Voice systeem dat gewoon goed werkt. Bovendien is er al sinds 2010 ondersteuning voor de Nederlandse taal.

  41. Origineel geplaatst door Roy
    Op de witte iphone 4s zit een extra gleufje bij de speaker aan de bovenkant en dat heeft ze zwarte niet. Wat is daar de functie van??

    Dat is de nabijheids sensor, oftewel proximity sensor. Schakelt het scherm uit wanneer je je telefoon tegen je hoofd houdt. Dit zit ook op de zwarte versie maar is door de kleur niet/nauwelijks te zien.

  42. @Gert: Grappig dat je zo enthousiast bent. Ik denk zelf eigenlijk dat Siri een mega flop wordt. Ik ben niet van plan om als ik op straat loop tegen m’n telefoon te praten. Ik ga ook niet als ik in de tram zit, waar allemaal andere mensen ook spreken, tegen m’n telefoon praten. Op mijn werk, ga ik ook niet tegen mijn telefoon praten, want dan stoor ik anderen. Tijdens het stappen ga ik het ook niet doen, omdat er te veel lawaai is.

    Ik weet natuurlijk niet hoe het met andere mensen zit, maar wat is er mis met op google maps gewoon te kijken wat voor restaurants en hotels er in de buurt zijn en vervolgens even te bellen?

    Het idee is grappig, maar dit gaat echt niet zoiets zijn als de uitvinding van de muis. Een muis kan je namelijk gebruiken zonder dat je afhankelijk bent van je omgeving.

  43. iPhone 4S vs. the smartphone elite: Galaxy S II, Bionic and Titan. Ouch. Dit naast de relatief terneergeslagen stemming over de 4S zal dit niet veel goeds doen voor de verkoopcijfers. Op meerdere tech websites overheersen toch de neutrale enigszins negatieve reacties.

    De hype train en de langere termijn deed mij verheugen op markt conforme top specificaties als de Samsung GS II verpakt in een strak gemodelleerd jasje. Wellicht mijn eigen schuld, maar toch.

    Siri vind ik persoonlijk een gimmick. Hedendaags heb ik nog nooit iemand de huidige spraak functie zien gebruiken dan wel zijn ervaring hierover gedeeld. Laat staan dat ze een ‘gesprek’ gaan voeren.
    Men kan Siri wel noemen als argument om de 4S wel te kopen, echter zal het nog wel even duren voordat deze in het Nederlands beschikbaar is. Voor mij een verwerpbaar argument.

    De speedbump doet mij ook weinig aangezien beter reeds beschikbaar is. Nu is het snelste van het snelste niet altijd belangrijk maar mijn 3Gs, welke nu exact 2 jaar oud is, heeft het bij verschillende apps toch redelijk moeilijk.
    In ogenschouw nemende dat apps steeds zwaarder zullen worden voorzie ik hier dus enige problemen dat de 4S relatief sneller, in vergelijking met de 3Gs welke top notch was bij lancering, zal verouderen.

    Het enige wat mijn positief doet stemmen is de vernieuwde camera welke waarschijnlijk één van de beste is, met diens software, op een mobiele telefoon. Echter is een camera geen deal maker/breaker voor mij.

    Apple heeft mij op dit moment zeker niet doen overtuigen mijn abonnement te verlengen met de 4S. Mocht ik de appstore niet willen/kunnen verlaten, wat op dit moment de enigste denkbare rede is een Apple telefoon te nemen, ben ik eerder geneigd de huidige 4 te nemen voor 1 jaar, in afwachting tot de 5, dan 2 jaar aan de 4S gebonden te zijn.

  44. Mooi om te zien dat ik gelijk heb 😀

    Ik wist al zeker dat er geen iPhone 5 zou komen maar een iPhone 4S. En volgend jaar oktober/november komt de iPhone 4G.

    Mark my words 😀

  45. beetje een tegenvaller misschien voor veel mensen, maar als ik heel asociaal denk ben ik er niet ontevreden over.
    Apple zet de lijn gewoon door met compleet nieuw toestel(3G, 4)->update toestel (3GS, 4S)
    En voor de mensen (waaronder ik) die om de 2 jaar een nieuwe Iphone aanschaffen en zijn begonnen met een 3G komt dit erg goed uit. Ik zit dus steeds bij de lichting nieuwe toestellen. Dus volgend jaar heeft deze jongen een Iphone 5 en doe ik nog lekker een jaartje met mijn prima Iphone4 Ik loop zo eigenlijk nooit achter want de “nieuwe” Iphone is vaak maar een tikkeltje beter dan mijn ” oude”
    Hetzelfde geldt voor mijn Ipad.

  46. Ik vind de reacties een beetje krom hier..

    Ja het is jammer dat het geen nieuw design heeft, maar eerlijk is eerlijk, de iPhone4 had een super design, mijn mening althans, dus waarom veranderen.

    En stel er was wel een nieuw design, en de helft qua functies die hij nu erbij heeft gekregen (want ik vind de upgrade best flink, meer dan de 3g naar 3gs) dan vond iedereen het ineens wel super vet cool mega!

    Dus ja ik vind het ook wel jammer, maar aan de andere kant, ze hebben er nu ook niet iets van gemaakt wat ik lelijk vond, en heb nu weer een lekkere upgrade.

    En Siri, daar zit nu iedereen op te bitchen, straks slaat het wel aan en is het cool, net als de iPad, de eerste reacties: omg een grote iphone, wat moet ik er mee, kan het niet in mn broekzak stoppen etc. etc. en kijk nu eens?

    Wel jammer dat Steve niet voorbij is gekomen (niet eens in een stoel in het publiek).

  47. Wat siri betreft: Een heel mooi verhaal, maar ik denk wanneer je het in bezit hebt, dat je er praktisch geen gebruik van maakt.. En tevens nog niet beschikbaar in het Nederlands.

    Jammer dat hij uiterlijk identiek is, ik wacht op de 5 denk ik..

  48. Volgende week presenteert Google de Nexus Prime, een toestel met een 4,65″ 1280×720 HD scherm. Retina killer.
    Alleen op basis van het scherm alleen al wat mij betreft dé smartphone van 2011. De 4S gaat ‘m in ieder geval niet worden.

  49. @Brian: Waarom zou het niet vanzelfsprekend zijn om op al de plaatsen die je noemt tegen een telefoon te praten? Dat gebeurt toch al 20 jaar in de tram, op het werk en tijdens het stappen? Ik vind vooral op de fiets en in de auto juist het typen altijd traag en lastig. Reken maar dat de homeknop indrukken en “hoe kom ik bij Het Rembrandtplein” zeggen sneller gaat dan de maps-app openen en alle benodigde gegevens invoeren.

    Hoe je verder een ‘muis kan gebruiken zonder dat je afhankelijk bent van je omgeving’, en Sire niet, is me niet duidelijk. Volgens mij is het omgekeerde juist het geval.

    Voor het overige begrijp ik niet waarom mensen überhaupt een ander model hadden verwacht, tenzij op basis van geruchten uit China die de afgelopen dagen al ontkracht waren.
    iPhone 3 was er ook in de varianten 3, 3G en 3GS voordat iPhone 4 kwam.

    Voor de competitie is een heel nieuw model niet nodig: qua hardwarecapaciteit hoeft de iPhone zich alleen maar te conformeren aan de beste specificaties van de concurrentie (voor zover relevant) want het onderscheid zit hem toch vooral in de manier waarop hard- en software en ecosysteem zijn geïntegreerd.

  50. Ik wachtte eigenlijk gewoon op ios5 aangezien ik mijn iphone 4 nog anderhalf jaar moet gebruiken. Wat voor mij geen enkel probleem is. Maar ik ben ook wel eigenlijk blij want tot mijn abo afloopt komt de iphone 5 wel en geen iphone 5 s. Want ik wil liever een mobiel met met een volledig nieuwe uiterlijk.

    Verbeteringen zijn leuk bij de 4S maar voor mij is dat echt niet zo belangrijk omdat ik al een iphone 4 heb.

    Op naar de geruchten van iphone 5î„…

  51. Weet ook niet precies wat ik ervan moet vinden. Ik vind het design van mijn Iphone4 nog steeds heel erg vet! Maar waarom hebben ze de 4S niet iets meer kunnen pimpen? Iets dunner? Betere accu? Een 4S kan je nu visueel niet eens onderscheiden van een 4. Kan me voorstellen dat heel veel mensen dat behoorlijk KUDT vinden. Je wil natuurlijk wel dat andere mensen kunnen zien dat jij een nieuwe Iphone hebt ;). Dat kan je er nu niet echt van af zien.

  52. Hmmm. Ik had wat meer verwacht van Apple. 1,5 jaar wachten op een nieuw model en dan een maken die “just as good camera as our competitors” en “Just as good processor as our competitors”. Of ze worden ondertussen ingehaald door de concurrenten of ze hebben even een tijdje stil gezeten.

    Siri is wel leuk. Wel een beetje een showoff feature. Een feature die waarschijnlijk voor de iPhone 5 was bedoeld. Maar door een vertraging er toch maar als Beta is ingezet. Anders hadden ze helemaal niets nieuws.

    Sorry, maar ik wacht nog even tot Juni. (Als dan de volgende iPhone uit komt).

  53. @Ruben: Denk dat Apple een langere leven gunt voor de iPhone 4S dan 7 maanden.

  54. Dom dom dom Apple. De iPhone 4S is een fantastisch toestel. Ze hadden er alleen even een andere case om moeten gooien en het scherm een beetje opblazen. Dan hadden ze alle domme reacties die je nu overal leest zo de wind uit de zeilen genomen. Nu kan de concurrentie een voorsprong nemen want Apple lijkt het te laten liggen.

    Niets is echter minder waar want met de combinatie van het complete iOS platform, iCloud en de iPhone 4S is de iPhone volgens mijn persoonlijke mening waarschijnlijk nog steeds de beste telefoon. Echter de impuls consument kijkt niet naar een compleet ecosysteem. Die denkt alleen “mmm precies dezelfde iPhone als vorig jaar, die Samsung heeft een veel groter scherm”. Ik hoor er goede dingen over, ik neem hem.

    Zo dom om er niet even een nieuw design om heen te gooien. Een iets groter scherm (de resolutie is al fantastisch) en een iets grotere mooie behuizing had bovendien de ruimte gegeven voor een behoorlijke verbetering van de batterij. Die is nu niet noemenswaardig verbeterd in een aantal gevallen verslechterd (wifi, standby tijd).

    Bovendien droeg Tim Cook nou niet echt bij tot een hosanna stemming. Die man is wel erg bleu in zijn verhaal. Het enthousiasme van de VP’s van Apple komt gemeend en oprecht over ook al lijkt het soms erg overdreven. Tim Cook is echt te saai op het podium. Laat de presentaties voortaan maar over aan Scott en Phil, die weten toch meer over te brengen op het podium dan Tim.

  55. Ik denk dat als Apple de nieuwe upgrades over de 4 in een iets ander jasje had gestopt en het vervolgens de iPhone 5 had genoemd, er weinig mensen zouden hebben geklaagd. Het design van de iPhone is nog steeds erg fijn en waarom zou je dat zo nodig moeten veranderen? De upgrades zijn zo’n beetje wat iedere nieuwe telefoon heeft (betere batterij, sneller, etc.). Ik snap alle negativiteit niet echt eigenlijk.

    Kan iemand mij alleen wel even uitleggen waar de prijsverschillen vandaan komen? Zoals ook te zien op het plaatje bij dit topic en het vorige bericht over de 4s, komt deze beschikbaar vanaf 199 dollar. Waarom moeten wij er dan meer dan 600 euro voor neerleggen? :S

  56. Heb de video net gekeken vanaf het punt dat ze het over de 4S hebben:

    Ik heb een 3GS die ik eigenlijk wil upgraden vanwege batterij issues..

    Heb 3 maanden afgewacht op de nieuwe iphone..
    Ben geen fanboy, want Iphone is het enige wat ik heb van Apple, maar ik denk dat ik binnenkort gewoon voor de 4 ga via m’n werk..

    Leuk die nieuwe processor, maar mijn 3GS doet het qua performance ook nog redelijk..

    Maar op nieuwe camera/video/spellen improvement zit ik niet te wachten, aangezien ik dat nooit gebruik..

    Ik vind het design/uiterlijk van de 4 prima, maar heb gewacht op een evt groter scherm enzo..

    Dat komt helaas niet, maar geen ramp

    Battery life die ze aangeven overtuigd me ook niet echt t.o.v de 4

    Dus het gezeik rond de nieuwe 4s (prijs/levertijd) niet afwachten, en toch maar gewoon voor de 4..

    Die imo nog steeds, al is het maar voor iOS, nog steeds boven de rest staat!

  57. Alexander: Iemand die het snapt.
    geen verdere uitleg meer nodig! Amen.

  58. Ik vind het teleurstellend. De design upgrade is weggevallen, maar dat gat is door niets gevuld. Stel ze hadden er een batterij ingezet dat 2400 mAh sterk was en dus 60% langer meeging, dan had ik dat iets fantastisch gevonden. Geen vervanging voor een nieuw uiterlijk, maar wel een aardige upgrade.

    Helaas hebben we niets van dat soort snoepgoed om van te genieten. Was er een 5 geweest, dan had ik mijn 4 verkocht en een 5 gehaald. Dat ga ik nu echter niet meer doen.

    Origineel geplaatst door Ruben
    Sorry, maar ik wacht nog even tot Juni. (Als dan de volgende iPhone uit komt).

    Origineel geplaatst door Sezgin
    @Ruben: Denk dat Apple een langere leven gunt voor de iPhone 4S dan 7 maanden.

    Origineel geplaatst door BSRuben
    De upgrades zijn zo’n beetje wat iedere nieuwe telefoon heeft (betere batterij, sneller, etc.). Ik snap alle negativiteit niet echt eigenlijk.Kan iemand mij alleen wel even uitleggen waar de prijsverschillen vandaan komen? Zoals ook te zien op het plaatje bij dit topic en het vorige bericht over de 4s, komt deze beschikbaar vanaf 199 dollar. Waarom moeten wij er dan meer dan 600 euro voor neerleggen? :S

    1. Batterij is niet beter. Bellen op 3G gaat langer mee, internet op wi-fi korter. Bovendien is de stand-by tijd met 100 uur afgenomen!
    2. Prijsverschillen, tja het dollartekentje wordt vervangen door een euro-teken en voilà.
    3. De prijzen die er staan, zijn in het geval van een abonnement 😉

  59. Wat een aanfluiting zeg! Dit gaat m gewoon echt niet worden!! Ze hadden echt met een groter scherm moeten komen net zoals de concurrentie! De rest van de updates boeit me niet echt om me over te halen.. Een half jaar hypen en dan met dit aankomen.. Te triest!

  60. Origineel geplaatst door Marcel
    Wat een aanfluiting zeg! Dit gaat m gewoon echt niet worden!! Ze hadden echt met een groter scherm moeten komen net zoals de concurrentie! De rest van de updates boeit me niet echt om me over te halen.. Een half jaar hypen en dan met dit aankomen.. Te triest!

    Mee eens. Alleen een groter scherm (4 inch) zou op zichzelf al een mega update zijn voor een telefoon als de iPhone. Wel jammer.

  61. Triest, bagger, rommel siri, zelfde uiterlijk… Och och jongens… En toch zullen ze meer dan 100 miljoen stuks van die rommel 4s kunnen verkopen. Leer relativeren – en nadenken jongens!

  62. Ok een nieuw model was mooi geweest. Begrijp alleen niks van al die dreigingen/eisen van veel mensen. Apple heeft wel gewoon een veel betere iphone gemaakt en nog goedkpper ook. En dat is ook waar de kracht zal liggen van de 4s. Pas nog gelezen dat de iphone het niet goed doet in china en india vanwege de prijs. Dat zou nu wel anders kunnen worden, goede zet dus op dit moment. En dan ook nog het feit dat apple helemaal niks heeft veranderd aan het uiterlijk betekend denk ik ook dat samsung de verkoop in europa niet tegen kan houden maar dat is gissen voor mij. Al met al heb ik binnenkort een 4s 😉

  63. Ik begrijp nu wel waarom Apple al die Samsung modellen van de markt wil hebben.

    Als je het kwa specs niet meer kan winnen moet je wel op deze manier werken.

  64. Zo , dit gaat Apple iig geen winst geven , wie stapt er nou over naar een iets betere iPhone 4s ??? Ik sla deze over 🙂

  65. Origineel geplaatst door Mikio
    Zelfs de fanboys kunnen het niet ontkennen: de aankondiging is een ware teleurstelling.

    Ehm nee hoor niet echt een teleurstelling, in de hele geruchtenmolen ging het al langer rond dat het een 4S zou gaan worden…
    Dus mij stelt dit niet teleur in de zin dat ik dit helemaal niet had verwacht.

  66. @Maus: Sluit ik me volledig bij aan, als je het mij vraagt is Apple al langer bezig om over de volle breedte van haar producten pallet de belevingservaring op een heel hoog niveau te brengen.

    Gister weer zo’n typisch Apple moment beleefd nadat ik een Apple TV had aangeschaft. Je (ik althans wel) raakt er helemaal overdonderd van als je dan ontdekt wat er allemaal weer meer mogelijk is met je nieuwe aankoop en de bestaande Apple spulletjes die je al hebt.

    Zeker is de iPone een winstgenerator maar onderschat het hele aanbod van content in de iTunes store niet! Ik krijg steeds meer de indruk dat de mobile devices een heel andere rol voor Apple vervullen dan wij met z’n allen mogelijk denken.

  67. Tot wat is de A5 ondergeclockt?
    De A4 was 1ghz ondergeclockt 750 MHz

  68. Weet iemand of siri ook voor de ipad2 beschikbaar komt? Daar is verder toch niets over gezegd.

  69. Voordeel is wel dat de mensen die een iPhone 4 hebben en nog niet van plan waren iets anders te nemen niet het idee hebben dat ze nu mijlenver achter lopen. Dat is wel het voordeel. Je hoeft bij Apple niet bang te zijn dat je na een jaar een achterhaald (softwarematig, hardwarematig of kwa ondersteuning) product hebt. Dat is bij veel fabrikanten wel anders.

  70. @Roy: Dit zit eigenlijk ook op de zwarte iPhone maar omdat deze zwart is zie je het niet. Dit wordt gebruikt voor lichtmeting.

  71. Aan allen die de teleurstelling verdedigen.
    Doe je ogen open. de Iphone 4 was al een teleurstelling.
    Daar blijf je dan toch niet op verder breien?

    Nu kan je dus een gepimpte kreupele telefoon kopen. HAVE FUN!

    Nogmaals: TE KLEIN scherm , Home knop die niet werkt , niet uitgebalanceerd om te typen, zwaar, dik…

    enz…

    Dus hou aub op met te denken dat het enkel fanboys zijn die teleurgesteld zijn. Dit is gewoon de domste zet ooit van apple.

    Laat de concurrentie maar bijbenen / inhalen. (FACEPALM)

  72. @Coen: Dat kun je ook van de andere kant bekijken. Apple is minder innovatief dan andere fabrikanten.

  73. In het licht van de wereldproblematieken is dit dus niets.
    Maar toch wel teleurgesteld.
    Had gehoopt op een groter scherm en flash ondersteuning. Als iPhone 4 gebruiker zie ik geen enkele reden om de 4s aan te schaffen.
    Zeker niet met die exorbitante (zonder abonnement) bedragen in het vooruitzicht. Dat kun je toch bijna niet goedpraten.
    Misschien moeten we met beide benen op de grond gaan staan en tevreden zijn met wat we hebben. Er zijn belangrijker zaken in het leven. (en ik probeer echt niet alle wijsheid in pacht te hebben)

  74. Gebruiker zegt tegen Siri: wat voor weer wordt het?
    Siri zegt| had je daar niet een goede app voor?

    Al dat nieuws van analisten, gevonden hoesjes, verloren toestellen, gebogen glas, virals…
    Internetjournalistiek moet zich achter de oren krabbelen 😎

  75. Nog een kleine aanvulling:

    Ik zal wel kijken wat iOS5 voor ons in petto heeft. Kunnen we nog een tijd mee vooruit, denk ik zo.

  76. Origineel geplaatst door Kostja
    @Jeff: Wat een onzin zeg. Ik had ook een iphone 5 verwacht met een groter scherm. Maar om nou te zeggen dat de concurrent beter is dan 4s? Samsung is in niet beter, behalve de grotere scherm. Processor is even goed, OS van Samsung is veel slechter. Iphone 4/4s is even dun als Galaxy s2… dusja

    Maar weetje, achter de iPhone is er ook een heel ecosysteem, denk maar bijvoorbeeld aan iCloud, dat maakt t ook weer zo uniek.

  77. @Roy: dat heeft de zwarte ook alleen zie je dat niet door het zwarte glas

  78. @Marcel: Helemaal mee eens. Erg jammer van Apple dit keer.

  79. Wat moet je met een A5 processor als de providers het niet ondersteunen?

  80. En hoe zit het met de antenne? Lees niets over een harfwarematige oplossing.

  81. @Stealth: De iPhone heeft nu een dubbele antenne waarbij de iPhone automatisch de beste antenne kiest.

    De keynote komt op mij ook wat tegenvallend over, als je tenminste naar de hardware kijkt. De stap die Apple zet met iCloud en Siri is echt enorm. Met name de iCloud is een strategische stap die nog jaren effect heeft. Je gaat echt anders met je iPhone, Mac en iPad om als alles automatisch gesynchroniseerd wordt.

    Daarnaast maken we elkaar ook altijd gek met nieuw design. Maar als je Apple een beetje volgt, weet je dat zij helemaal niet van de snelle designupdates zijn: zie de iPhone 3G/3GS, zie de Macbook Pro, zie de iMac, zie eigenlijk ook wel de iPad en iPad2 (alleen wat dunner). Apple heeft nog nooit binnen een jaar het design van een product omgegooid maar toch zijn we teleurgesteld dat ze dat nu ook niet doet. Beetje raar, niet?
    En waarom zouden ze ook? De jaarcijfers bewijzen hun gelijk, maar een designupdate is toch eigenlijk het bewijs dat je hardware- of softwarematig niks verbeterd hebt. Het is een ander jasje, meer niet.

  82. Ik ga vanmiddag voor 1 jaar de samsung galaxy s2 kopen.Dan zie ik volgend jaar wel weer verder wat ik ga doen.

  83. ach ik maak me niet druk mijn abbonement met iphone 4 loopt nog tot augustus 2012.
    laat die iphone 5 dan maar komen.
    en de iphone blijft voor mij toch altijd nog de beste telefoon.

  84. IK WIL EEN IPHONE 5 :'(

  85. Origineel geplaatst door WvB22 Bovendien droeg Tim Cook nou niet echt bij tot een hosanna stemming. Die man is wel erg bleu in zijn verhaal. Het enthousiasme van de VP’s van Apple komt gemeend en oprecht over ook al lijkt het soms erg overdreven. Tim Cook is echt te saai op het podium. Laat de presentaties voortaan maar over aan Scott en Phil, die weten toch meer over te brengen op het podium dan Tim.

    Wilde toch dit stukje even rechtzetten. Het viel mij op dat de keynote niet sprankelde als voorheen. Nu, met Steve’s dood snap ik ingetogen sfeer op het podium. Het team moet geweten hebben dat Steve elk moment kon overlijden. Deze keynote komt daarmee in een heel ander licht te staan. Wat me in het filmpje al opviel was de lege stoel met ‘reserved’ erop. Ik weet het niet 100% zeker maar volgens mij was dit de stoel voor Steve.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.