Reacties voor: Vicepresident iTunes: “Nog genoeg te verbeteren aan Apple Music”

De baas van iTunes International doet een boekje open over Apple Music, en daarin is hij verrassend eerlijk. Er valt nog genoeg te doen, maar er is ook goed nieuws. Onder meer over Apple Music Connect.
Lars Paymans -

Reacties: 21 reacties

  1. Sterkte ermee! Over 26 dagen ga ik naar Spotify.

  2. Om nog maar te zwijgen over gewoon NIET afspelende muziek in iOS 8.4.1, wat sowieso een drama van een update is, want zowel Music, Safari als de instellingen-app van deze applicaties blijven met zeer grote regelmaat hangen en “bevriezen”. Enige optie is een restart, dat het probleem slechts tijdelijk oplost.

    Het is een hoogst irritante dienst met een UI waar je je als UI-designer kapot voor moet schamen. Ik studeer zelf visual en interaction design.

    Overigens is er in iOS 9 beta aandacht besteedt aan de problemen qua UI, maar er is nog een zee van ruimte voor verbetering. Ik vind het een hel om mee te werken, maar het is dat Disclosure enkel hun nieuwe tracks van het nieuwe album post op Apple Music Connect, anders kapte ik er z.s.m. mee.

  3. @Veder: Wat is er dan zo goed aan spotify? Toegegeven: het is op dit moment stabieler dan Apple music in het begin was. Maar Apple music is vele malen beter begonnen dan spotify. Ook zijn er veel meer gebruikers waardoor het misschien in het begin minder werkte.

    Verder ziet Apple music er vele malen beter, is het goed te integreren met je eigen muziek, wat toch wel echt een grote pre is ten opzichte van spotify. Ook is de kwaliteit van de muziek gewoon beter.

    Ik ga over 26 dagen dus met plezier voor Apple music betalen.

  4. Ik ben nu alweer terug bij Spotify. Apple Music is een ondoorgrondelijke nachtmerrie. Veel te ingewikkeld. iTunes wordt ook steeds onbegrijpelijker. En het was ooit zo mooi en duidelijk.

  5. Ik heb circa 3000 nummers op iTunes gekocht waarvan nu 1400 nummers zijn verdwenen op iCloud sinds Apple music de lucht is in gegaan.

  6. ik ben vooral érg te spreken over de “voor jou” functie bij apple music. luister vrijwel altijd daarnaar, super lijsten. Voor mijn vakantie ben ik wel bezig geweest met offline afspeellijsten, dit wilde toen niet werken, maar naar het schijnt zijn deze bugs nu weg.

    Ik kan gratis op spotify-premium (via een werk-account) maar zit er wel aan te denken om evt. een apple music betaald er langs te laten lopen.

  7. Ik miss de optie om een nieuwe afspeellijst aan te maken wanneer je een nummer/ album wil toevoegen aan afspeellijst

  8. Ik blijf bij Apple Music, iTunes vind ik nog steeds een van de mooiste muziek applicaties en de equalizers zijn heerlijk!

  9. De toegenomen openheid bij apple is echt opvallend: dit interview, eddy cue die op twitter concrete antwoorden op vragen geeft, jony die op allerlei locaties verschijnt en commentaar geeft…
    Was een jaar of 3 wel anders.

  10. Ik ga met plezier blijven als betalende klant want Apple music is na de moeilijke start enorm positief geëvolueerd en als je de slotsom bekijkt overtreft het alle andere diensten . Apple music moet zich zeker niet laten leiden door de commentaren van hen die nooit tevreden zullen zijn. Feit is dat wanneer je op zoek gaat naar de meest uiteenlopende genres Apple het ruimste aanbod heeft en de bediening enorm simpel is want bij mijn muziek gewoon toon offline muziek aanvinken en je kan overal luisteren naar je gedownloade muziek . Bij spotify, deezer enz moest je altijd de hele app switchen tussen offline en online. Nu download ik lekker via WiFi uit Apple music automatisch naar mijn muziek offline en hoef ik nooit bang zijn dat instellingen aangepast dienen te worden. In ieder geval doorbreek ik de massale negativiteit van velen en krijgt Apple music alle kansen van mij om verder te groeien naar iets wat ondanks dat het nu al super mooi is alleen nog maar sterker kan worden.

  11. Gewoon Studio Brussel opzetten . Heel de dag goeie muziek en je kan er ook muziek leren kennen. 😀

  12. Origineel geplaatst door Gabor
    De toegenomen openheid bij apple is echt opvallend: dit interview, eddy cue die op twitter concrete antwoorden op vragen geeft, jony die op allerlei locaties verschijnt en commentaar geeft…
    Was een jaar of 3 wel anders.

    Klopt, maar we wachten wel nog steeds erop dat ze eindelijk toegeven met iOS8 en Yosemite echt de mist ingegaan te zijn, en de gebruikers daar excuses voor aanbieden. Blijf het hypocriet vinden dat ze dat van Scott Forstall eisten voor één enkele (verre van onmisbare) app, waarbij hij maar ten dele verantwoordelijk was voor de ontstane problemen, en dat het nog steeds niet gebeurd is voor twéé volledige besturingssystemen die langdurig op cruciale onderdelen tot ver beneden hun gewone niveau van betrouwbaarheid en stabiliteit onderuit zijn gehaald 😕

    Misschien als iOS9 en El Capitan officieel gereleased zijn zodat ze in één adem kunnen zeggen van hun fouten geleerd te hebben … ???

    Maar qua Apple Music vind ik de suggestie van @hansie zo gek nog niet, en er zijn nog veel meer ‘ouderwetse’ ether- èn internet-radiostations waar je prima je muzikale dorst mee kunt lessen (of honger stillen?😏) zonder nòg een duur maandabonnement erbij te nemen.

  13. Streamen vanuit Music op Mac, iPhone en iPad via Apple TV of Airport Express is ook een ramp. Om de haverklap valt de verbinding weg als ergens op het netwerk Safari of Facebook wordt opgestart (automatisch afspelen video’s staat op uit). Echt een aanfluiting. Vanuit Spotify streamen gaat veel stabieler. Ook niet 100 procent goed en ook dit is Apple aan te rekenen.

  14. @ronny1967: Vertel me niet dat het doorbreken van de vermeende “massale negativiteit” een reden is Apple Music te gebruiken?

  15. Prima service, maar blijf het wel alleen gebruiken als ze iDeal gaan accepteren.

  16. @Pieter: De software van Spotify zit erg goed in elkaar en werkt probleemloos. Een stuk overzichtelijker dan Apple Music. Apple had gewoon Spotify moeten kopen!

  17. Origineel geplaatst door Pieter
    @Veder: Wat is er dan zo goed aan spotify? Toegegeven: het is op dit moment stabieler dan Apple music in het begin was. Maar Apple music is vele malen beter begonnen dan spotify. Ook zijn er veel meer gebruikers waardoor het misschien in het begin minder werkte.

    Verder ziet Apple music er vele malen beter, is het goed te integreren met je eigen muziek, wat toch wel echt een grote pre is ten opzichte van spotify. Ook is de kwaliteit van de muziek gewoon beter.

    Ik ga over 26 dagen dus met plezier voor Apple music betalen.

    1 simpel voorbeeld. Binnen spotify krijg je wel alle muziek. Binnen Apple music kies je voor een album met 24 nummers, maar krijgt er maar 6. De rest moet je kopen. Binnen spotify krijg je ze 99% ,alle 24…

  18. Bij mij klapt de app er telkens uit of loopt vast. Meer die dit probleem hebben?

  19. Ik twijfel omdat ik enorm veel albums (1150, niet allemaal volledig) gekocht heb, heb ik deze nu voor niets gekocht? Natuurlijk niet echt. Want elke album heb ik meestal verschillende keren beluisterd. Waaronder heel veel via Itunes aangekocht. Ik kocht altijd veel Itunes kaarten met 20 % korting. En zo vond ik de prijs heel redelijk.

    Maar heb nu al Apple Music 2 maanden uitgetest. En tevreden. Ging niet allemaal vlot. Maar is gebeterd. Maar wat ik belangrijk vind is dat je ook je abonnement kan betalen met je Itunes tegoed (dus gekocht via Itunes kaarten-en deze in mijn geval met korting). Dus nu zou ik in oktober maar 12 euro betalen voor een gezinsabonnement. Ik hoop dat dit klopt.

    Ik heb eerder begrepen in een artikel, hier op Iculture dat dit niet mogelijk zou zijn, toch niet voor gezinsabonnementen.(misschien had ik dit verkeerd begrepen). Maar na vraag via apple support itunes : “Het is gelukkig mogelijk om met uw Store-tegoed uw Apple Music abonnement te betalen.” Zo kunnen we nu met ons vieren thuis genieten van deze dienst, voor toch een redelijke prijs.

    Mijn zoon is nog niet echt overtuigd. Zijn gratis Spotify account – en dan speciaal de afspeellijsten zijn volgens hem beter dan apple music. Maar ik denk dat hij niet goed weet wat de mogelijkheden zijn om bepaalde afspeellijsten te maken bij Itunes, Apple Music. Maar ik op mijn beurt kent niet deze van Spotify…

    Ik merk dat ik muziek anders beluister. Ik luister meestal albums in zijn geheel. Vroeger kocht ik alleen muziek wanneer ik dacht dat het heel goed was. Nu kan ik volledige albums beluisteren die ik anders nooit zou gekocht hebben… hier ben ik blij om.

    We hopen dat er heel snel een oplossing komt met Sonos. Want het werkt niet erg goed. Muziek met drm bescherming wilt hij niet streamen, enz… het kan enkel wanneer ik een kabeltje mijn iphone met sonos verbindt.

    Het zou mooi zijn mocht je bv. met je abonnement van Apple Music een aantal punten zou kunnen sparen waarmee je toch een aantal “uitstekende” albums kan kopen.

    Diit is zo mijn gedacht…

  20. Zie hier weer vele reacties die hun beklag doen over hoe ingewikkeld Apple Music is en hoe afgrijselijk de UI is. Heb dat in mijn IRL sociale kring ook al vaker gehoord, dus ik probeer niet te trollen en vraag me oprecht af:

    Wat is er dan zo ingewikkeld aan?

    Vind het juist verassend goed geintegreerd in iOS en hoe de Muziek app al werkte. Vond alles ook zeer intuïtief, heb me geen moment afgevraagd hoe ik iets moest doen, alles wees direct zichzelf.

    Dat wil niet zeggen dat er niet genoeg verbeterpunten zijn. Een album naar je iPhone downloaden dat je al in je bibliotheek hebt staan resulteert in dubbele nummers als je niet eerst naar je eigen bibliotheek ipv naar Apple Music navigeert, dat is erg raar. Ook het downloaden van albums die je al voor de release aan je bibliotheek had toegevoegd vanwege ‘preview-tracks’ laat te wensen over, je moet allerlei toeren uithalen om niet enkel die preview tracks te krijgen. En ook de synchronisatie met iCloud werkt niet altijd zo scherp als je zou willen. Upload een album (dat niet in Apple Music staat) via iTunes en het zou direct toegankelijk moeten zijn op je iPhone, wat in mijn ervaring helaas niet altijd zo is.

    Allemaal punten die ik graag verbeterd zou zien. Maar dat ingewikkelde of lelijke? Ik zie ‘t niet. De afgelopen maanden hebben ondanks de eerdergenoemde knelpunten toch zeker een overwegend positieve indruk bij me achter gelaten.

  21. Ik ben ook zeer onder de indruk van het Voor Jou selectie. Het klopt aardig.
    Onder iOS 9 is Apple Music stukken beter. Wat gegroeid, maar nog niet volwassen.

    Maar wat ik belangrijk vind is dat je ook je abonnement kan betalen met je Itunes tegoed (dus gekocht via Itunes kaarten-en deze in mijn geval met korting). Dus nu zou ik in oktober maar 12 euro betalen voor een gezinsabonnement. Ik hoop dat dit klopt.

    Nee, een gezingsabonnement kun je alleen afsluiten met een creditcard.

    Ik heb circa 3000 nummers op iTunes gekocht waarvan nu 1400 nummers zijn verdwenen op iCloud sinds Apple music de lucht is in gegaan.

    Dit lijkt me haast onmogelijk! Je hebt het toch aangeschaft en opgeslagen op je harde schijf?
    Apple Music overruled aangeschafte onderdelen door deze toe te voegen aan je iCloud muziekbibliotheek. Oftewel de gekochte onderdelen kun je benaderen in de cloud en eventueel offline opslaag op je iOS device.
    Zodra je Apple Music opzegt dan kun je deze onderdelen gewoon (opnieuw)downloaden aangezien ze toch echt met jou eigen iTunes account gekocht zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.