Reacties voor: Deze 11 verwachtingen kwamen niet uit op WWDC 2016

Apple heeft tijdens WWDC 2016 veel nieuwe functies aangekondigd, maar er waren ook dingen die Apple niet genoemd heeft. Wij hebben er 11 op een rijtje gezet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ben blij dat ik niet de enige ben die het nieuwe lettertype enorm bulky en omvangrijk vind. Ik ben precies met een uitvergrote nokia uit 1995 bezig, zo weinig info past er nog op het scherm. Afschuwelijk lelijk en enorm onhandig, meer heb ik er niet over te zeggen.

  2. Eigenlijk ben ik totaal niet teleurgesteld in WWDC 2016. Eigenlijk vind ik de nieuwe dingen wel cool.

  3. Het was een teleurstellende Keynote..had verwacht dat IOS10 en Siri boven Google zouden stijgen maar dat is helaas niet gebeurd. Het is dan maar afwachten met wat ze in september zullen brengen.

  4. Als je niet de artikelen hier en op andere site leest over de voorspelde nieuwigheden van Apple, dan was de keynote zeker niet teleurstellend 🙂

    Ik vraag me af of het alleen maar content opvulling is, met die voorspellingen, en dan kan er zelfs achteraf vele artikelen geplaatst worden, wat wel en niet uitgekomen is, en hoe goed of slecht de keynote was 🙂

    zou het geen idee zijn voor iCulture om een knop te maken dat je geen mockups en voorspellingen te zie krijgt op de front page ?
    (kans dat het een lege site wordt)

  5. Mooi overzicht @Gonny en dank voor een linkje naar mijn suggesties/wensen waarvan ik had gehoopt dat deze in iOS10 zouden komen. Het lijkt erop dat ik nog even wat langer geduld moet hebben, wie weet breng iOS 10.1/2/3 nog wat leuks. Toch blijf ik fan van iDevices en iOS vanwege de UI, stabiliteit en veiligheid.

    Ik vond trouwens nog ergens op Twitter dat je ook cache kunt legen per app in iOS10 ik las het echter nergens anders terug en de persoon in kwestie (iOS developer) heeft niet meer gereageerd op mijn bericht. Ik las wel dat Apple wel mogelijk maakt hoeveel ruimte je op je iDevice wilt gebruiken voor de Apple Music app. Weten jullie wellicht meer hierover? Ik weet dat er al bepaalde apps zijn die het ergens in hun app instellingen hebben staan, maar het zou fijn zijn dit in het OS makkelijker te kunnen regelen voor meerdere apps tegelijk legen of per app in iOS naast de apps zelf (als het al wordt aangeboden in de app).

  6. Ik zou een geruchtenfilter ook toejuichen, dat maakt de Keynote nog leuker en hoef ik verder niets te missen van al het andere interessante nieuws op ICulture

  7. Wat ook niet uitkwam was het nieuwe filesystem dat Apple gaat introduceren (APFS) en bestands beheer op iOS (wanneer kunnen we nu naast app centric ook file centric werken en bestanden op devices en iCloud drive beheren)

  8. Origineel geplaatst door Xeno

    zou het geen idee zijn voor iCulture om een knop te maken dat je geen mockups en voorspellingen te zie krijgt op de front page ?
    (kans dat het een lege site wordt)

    Haha, nee hoor, de site wordt niet leeg als we verwachtingen en mockups achterwege laten. We proberen altijd een zo gevarieerd mogelijk aanbod van nieuwtjes, appbesprekingen e.d. te doen, zodat iedereen aan z’n trekken komt.

    Geruchten zijn onvermijdelijk. We kunnen heel mooie verhalen maken over een blinde ontwikkelaar die ondanks zijn handicap toch een app heeft weten te ontwikkelen, of alle achtergronden uitzoeken over Apple’s nieuwe filesysteem, maar at the end of the day (zowel letterlijk als figuurlijk) blijkt dat mensen toch gewoon het liefst willen lezen/dromen over wat eraan komt. Wie zijn wij dan, om te zeggen: “Nee hoor, bij ons alleen elitaire analyses achteraf!”

    Maar we proberen er wel de balans in te houden: geruchten wisselen we af met uitlegartikelen, appbesprekingen en dingen die nog meer relevant zijn, zodat het ook leuk blijft voor mensen die niet zo op geruchten zitten te wachten (maar geloof me: het blijkt telkens uit de cijfers dat dat toch echt een minderheid is).

  9. @Gonny van der Zwaag: Maar het is wel naar mijn gevoel, dat alle geruchten en mockups klakkeloos overgenomen worden. (alhoewel jullie wel een kritische note bijplaatsen)
    wetend dat er nu al in opdracht (niet jullie) van sites mockups bedacht worden voor pagecliks, en dat is een beetje droevig.

    Het is waar dat je het niet hoeft te lezen, en ik browse er snel overheen zonder het artikel te lezen, maar naar aanloop van een Keynote is het soms teveel 🙂

  10. @Joren: apple had de huidige font moeten houden. Was enthoussiast bij de overstap van helvetica-neue maar deze is egt lelijk

  11. @Fabrice: Definieer ‘boven Google uitstijgen’.. Ik ben erg benieuwd wat je daar precies mee wil zeggen.

  12. Nog niet mogelijk om homescreem vrij in te delen

  13. Iedereen die zegt dat er tijdens de WWDC geen noemswaardigs updates zijn aangekondigd realiseert zich niet dat de WWDC een evenement van een week is waarbij het overgrote deel van de vernieuwingen niet wordt aangekondigd tijdens de Keynote maar tijdens de sessies erna. Vooral op het gebied van Swift 3.0 en XCode heeft Apple enorme stappen gemaakt.

    Het is een Developers conference. Geen consumentenpresentatie.

  14. App store abbonementen hebben ze het (vermomd) wel over gehad. Je kunt in de news app namelijk een abbo afsluiten en dat hebben ze wel verteld op het podium.

  15. Betalen via iMessage middels 3rd party apps is wel degelijk heel kort genoemd. Zie dit moment van de keynote.

  16. Ze stellen de laatste tijd echt teleur geen nieuwe Mac’s en echt geen vernieuwingen als je jalibreakt dan heb je de meeste dingen al jaren!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.