Reacties voor: Vervangende batterij iPhone 3GS leidt tot update-problemen

Volgens batterijleverancier Milliamp levert de update naar iOS 4 bij sommige mensen problemen op, als ze de batterij hebben laten vervangen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Zit er in de batterij dan speciale hardware? *denkend aan psp pandora accu*

  2. Volgens Milliamp doet het probleem zich niet voor bij de iPhone 3G en de eerste generatie iPhone

    mmh, lijkt me logisch

  3. … Natuuelijk heb je geen update problemen met de eerste gen iphone, want die kan niet eens update!!!!

  4. Klanten die de update naar iOS 4 al hebben uitgevoerd en met een niet meer functionerende iPhone zitten, kunnen van Milliamp instructies krijgen om te downgraden naar 3.1.3.

    Is dat mogelijk zonder de nodige bestanden die door Cydia opgeslagen worden? Of kan Apple handmatig toestellen toevoegen aan een lijst om een downgrade te kunnen uitvoeren via iTunes?

  5. Ik heb recent mij batterij vervangen voor een nieuwe. Heb de batterij gekocht op eBay en deze zelf geinstalleerd. Na installatie inderdaad de error 29!!!!
    Na lang zoeken de oplossing gevonden in iRecovery. D.m.v. dit dos(?) programmaatje de recoverymodus doorbroken en kunnen upgraden naar iOS4. iPhone werkt weer naar behoren.
    Conclusie: Apple is het Noord-Korea van de wereld aan het worden…

  6. had idd hetzelfde probleem…
    nieuwe originele batterij erin gezet en in een keer kunnen updaten naar 4.0

  7. @ bboyspy

    apple is nog niet gestopt met het signeren van 3.1.3 dacht ik

  8. sinds ik IOS 4 heb geinstalleerd is mijn iphone echt een stroomvreter geworden en ik heb een Iphone 3G.

  9. Origineel geplaatst door Rick
    sinds ik IOS 4 heb geinstalleerd is mijn iphone echt een stroomvreter geworden en ik heb een Iphone 3G.

    multitasking enz.. aangezet?

  10. Een oplossing is er nog niet. Volgens Milliamp doet het probleem zich niet voor bij de iPhone 3G en de eerste generatie iPhone.

    Goh, misschien omdat daar geen ios 4 voor is…?

  11. Ik blijf nog steeds gelukkig 4.0 niet geinstalleerd te hebben. Wat een complicaties allemaal.

  12. Ik heb een niet originele iphone dockinstation gekocht. Voor ik had geüpdate naar IOS 4, geen enkel probleem. De dag na ik geüpdate heb, werkt de dockingstation soms wel en soms niet. Toeval of niet?

  13. @Gekke Barrie

    Downgrade is bij mij in ieder geval niet gelukt.
    Mocht het kunnen, ik gooi er onmiddellijk 3.1.3 JB op, zodat ik terug aan mijn CalDAV server kan.

  14. Tuurlijk MoDo….gewoon typisch gevalletje van niet herkennen van de hardware, heb ik bij meerdere merken hoor thuis…bv Canon en Windows! Herinner je je Vista nog?

    Maar praat jij maar lekker mee met de massa over Apple….lekker makkelijk en inhoudelijk!

  15. Origineel geplaatst door Daan
    Tuurlijk MoDo….gewoon typisch gevalletje van niet herkennen van de hardware, heb ik bij meerdere merken hoor thuis…bv Canon en Windows! Herinner je je Vista nog?Maar praat jij maar lekker mee met de massa over Apple….lekker makkelijk en inhoudelijk!

    Wat een dorpsklets.
    Haal wat bagger bij elkaar die zijn eigen hardware niet herkent en dan is het wel prima dat Apple dat ook niet meer doet.
    Bij welke helpdesk ben jij in dienst ?

  16. Origineel geplaatst door MoDo
    Conclusie: Apple is het Noord-Korea van de wereld aan het worden…

    Haha, wtf?

    Niet alleen heb ik wat moeite met de vergelijking tussen de engineering van een batterij voor je luxespeeltje en een van de meest meedogenloze regimes van deze tijd, maar volgens mij ligt NK ook gewoon in deze wereld 🙂

  17. Je kan wel lekker MoDo hier afzeiken naar hij heeft wel een punt natuurlijk. Ten eerste is het voor de leek al bijna niet mogelijk om de batterij te vervangen (wat al discutabel is) maar nu worden mensen ook nog eens gedwongen om een originele Apple batterij te kopen (terwijl je misschien al een andere batterij had laten plaatsen). Lekker milieu vriendelijk allemaal weer als je misschien een prima batterij moet laten vervangen door een originele batterij omdat Apple overal het onderste uit de kan wil hebben. En ga nu niet lopen verkondigen dat alleen Apple batterijen goed zijn want die batterijen lopen gewoon vanaf dezelfde fabrieksband alleen gaat er bij Apple misschien nog een mooi chipje erin voor herkenning en een Apple logotje erop).

  18. Origineel geplaatst door WvB22
    Je kan wel lekker MoDo hier afzeiken naar hij heeft wel een punt natuurlijk. Ten eerste is het voor de leek al bijna niet mogelijk om de batterij te vervangen (wat al discutabel is) maar nu worden mensen ook nog eens gedwongen om een originele Apple batterij te kopen (terwijl je misschien al een andere batterij had laten plaatsen). Lekker milieu vriendelijk allemaal weer als je misschien een prima batterij moet laten vervangen door een originele batterij omdat Apple overal het onderste uit de kan wil hebben. En ga nu niet lopen verkondigen dat alleen Apple batterijen goed zijn want die batterijen lopen gewoon vanaf dezelfde fabrieksband alleen gaat er bij Apple misschien nog een mooi chipje erin voor herkenning en een Apple logotje erop).

    Couldn’t agree more.

  19. @WvB22:

    lol.. milieuvriendelijk.. ik kreeg vanmiddag mijn nieuwe accu’s binnen dus alle oude weggeflikkerd.. schat dat je er zo’n 150 iPhones mee had kunnen voeden. Denk dat elke accu zo’n 100 ladingen gehad heeft.. oftewel ~10 uur gebruik per stuk. Dus milieuonvriendelijk.. tja..

    Denk ook niet dat apple dit expres gedaan heeft.. Waarschijnlijk heeft de authentieke batterij toch meer te bieden dan de nepperds.

  20. Je kan bijvoorbeeld RecBoot gebruiken om de iPhone uit de Recovery te halen? Of is dit ook geen oplossing?

  21. Origineel geplaatst door Jasper
    Zit er in de batterij dan speciale hardware? *denkend aan psp pandora accu*

    😀 Daar moest ik ook meteen aan denken. Probleem zal nu helaas waarschijnlijk niet op te lossen zijn door een baantje op de printplaat te onderbreken. 😛

  22. Tjonge zeg, Apple had er toch niet meteen voor hoeven zorgen dat je iPhone meteen onbruikbaar wordt. Laat iTunes dan een foutmelding geven vantevoren, voordat de update wordt uitgevoerd. Zit je iig niet met een iBrick.

  23. @Veld:
    Ja, ik dacht ook meteen aan RecBoot. Een eenvoudig programma met een UI, geen DOS-ding of zo. Laatst nog gebruikt op mijn Mac toen ik mijn 3GS met iOS4 jailbreakte. Bestaat geloof ik ook voor Win.

  24. Ik heb vorige week donderdag net een nieuwe accu binnen gekregen…uhm…

    Opzich wel logisch dat er HW controles in de FW zitten. Een accu is altijd een batterij cellen achter elkaar, maar dient wel binnen de door Apple opgegeven specs te functioneren. Of beter gezegd de overige hardware mag niet over- en onderbelast worden, piekspanningen en dergelijke.

    De enige controle of de accu voldoet is een hardware check (chip o.i.d.). Zodra de controle niet succesvol is stopt de FW upload. Want de iphone/software is geen batterij tester, maar controleerd de specs van de accu aan de hand van de chip, met daarin eventueel nog gegevens van laadvermogen etc…

    Ik ben het er mee eens dat iedere andere accu, welke zeer waarschijnlijk van dezelfde fabrieksband af komt, zou moeten voldoen. Maar hoe controleerd de iphone dat? Stel je voor dat op een cruciaal moment tijdens het laden de $15 accu net niet de specs haalt en de iphone crasht volledig. Dan worden de rollen omgedraaid en zegt iedereen “tja, je verwacht toch dat de iphone/software dat controleerd voordat je daadwerkelijk tot het laden van de FW overgaat. Dat Apple dat niet doet?”

    Ik heb dit bij andere hardware ook gezien. Hierbij werd door de leverancier een industrial standard CF card geleverd. Ja, die kosten zo rond de 250,- Euro en “dezelfde” CF card kost bij de fotozaak om de hoek toendertijd 50,-. Maar de non industrial, welke er aan de buitenkant identiek uitziet, klapt er met een FW update uit tgv het niet voldoen aan de specs (dual access ofzo). Het gevolg was een FW crash tijdens het laden. Apparaat (waarde zo rond de 25.000,-) plat. Moet vervolgens ter reparatie aangeboden worden etc. etc…

    Ja, en toch heb ik ook een accu (non Apple vermoed ik) uit America laten overkomen……

  25. Origineel geplaatst door Dries
    Ik heb een niet originele iphone dockinstation gekocht. Voor ik had geüpdate naar IOS 4, geen enkel probleem. De dag na ik geüpdate heb, werkt de dockingstation soms wel en soms niet. Toeval of niet?

    Herkenbaar. Mijn carkit wil ook niet meer muziek afspelen via de dock connector. Maar hier is een update voor beschikbaar. Hopelijk gaat dat werken.

  26. Origineel geplaatst door MoDo
    Ik heb recent mij batterij vervangen voor een nieuwe. Heb de batterij gekocht op eBay en deze zelf geinstalleerd. Na installatie inderdaad de error 29!!!!Na lang zoeken de oplossing gevonden in iRecovery. D.m.v. dit dos(?) programmaatje de recoverymodus doorbroken en kunnen upgraden naar iOS4. iPhone werkt weer naar behoren.Conclusie: Apple is het Noord-Korea van de wereld aan het worden…

    Kan nog makkelijker. Gewoon uit de recovery-mode halen met RecBoot 🙂

  27. Iphone 3g dmv een full restore geupgrade van 3.0.1 naar 4.0 en multi tasking aangezet. Werkt als een trein en batterij houdt het langer vol!

    Ik snap niet dat zoveel 3g users klagen over traagheid?

  28. Dit is trouwens niet alleen een probleem met vervangen batterijen, mijn collega’s 3GS (nooit jailbroken, nooit opengemaakt) heeft constante reboots en consistent een Error 29 bij restores. Maakt niet uit of je in normale modus, restore mode, of DFU mode zit.

    De crashlogs, iRecovery logs en Apple Forums ( http://ow.ly/25qhv ) wijzen allemaal op een incompatibility met de batterij. Er komen foutieve waarden terug als de spanning, vermogen etc worden opgevraagd. Daardoor crasht het OS (resulterend in reboots, om de paar minuten) en het niet kunnen herstellen naar een blanco firmware.

    Het geheel is naar mijn idee ontstaan, doordat mijn collega haar backup met instellingen terugzette, nadat de update was doorgevoerd.

    We discussieren nou al een week met t-mobile, via winkels, telefoon en webcare op twitter, en worden van het kastje naar de muur gestuurd als we vragen waar hij ter reparatie aangeboden kan worden. De tweets zijn ook totaal tegenstrijdig (begon met “Software valt altijd onder de garantie”) maar in de T-Mobile stores zelf kijken ze m’n collega aan alsof ze knettergek is, wanneer ze haar niet functionerende 3GS wil laten repareren of omruilen. Het ding is 5 maanden oud, heeft dus nog garantie en ze is verzekerd.

    Ik vind het echt te schandalig voor woorden hoe T-Mobile klanten behandelt. Niet alleen wordt er al 2 jaar niet geluisterd naar de geluiden over het slechte netwerk, maar ook naar de garantie en verzekering kun je fluiten.

  29. Sinds de update van mijn 3GS loopt mijn accu heel snel leeg. Heeft iemand hier een oplossing voor.

  30. @ProGunNL: Multitasking wordt op de iPhone 3G niet ondersteund. Alleen de iPhone 3GS en iPhone 4 ondersteunen multitasking.

    @Ben: Ik heb geen problemen. Mijn iPhone 3G kan de dag net doorkomen als ik 3G aan laat staan en hem niet veel gebruik. 3G afzetten als je het niet nodig hebt helpt veel, en ook gebruik via WiFi als dat mogelijk is. Kijk ook een kritisch naar je sync / Push instellingen. Mogelijk dat je iPhone druk is met pollen naar nieuwe informatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.