Reacties voor: ‘Identiteit gebruikers te herleiden via vertrouwelijke gegevens in Siri-opnames’

Apple-inhuurkrachten kregen vertrouwelijke info
Onlangs werd bekend dat inhuurkrachten van Apple regelmatig persoonlijke gesprekken horen waarin het gaat over drugshandel, medische details of mensen die seks hebben. Nu blijkt ook dat de identiteit van gebruikers te herleiden is dankzij allerlei persoonsgegevens. Dat zegt een klokkenluider.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Ik hoor ook regelmatig ‘vertrouwelijke’ info van de buurvrouw door de muur heen. Paniekerig gedoe. Mensen moeten eens gaan begrijpen dat als je met je smartphone gaat wapperen, de hele wereld kan meekijken. In wat voor privacygevoelige bochten we de aankomende jaren ook blijven kronkelen. Regels verzonnen door digibeten.

  2. En nu eens zien hoeveel mensen er nu gaan zeggen te willen stoppen met Apple. Kijken of ze nu nog net zo praten over amazone en Google als nu over Apple. Zei ik het niet in het stukje van Google?! Dat er ook een kans bestaat dat Apple mee zal luisteren. Nee hoor, ik was gek en dat doet Apple niet.

    Nouā€¦ die mensen gaan nu hun iPhone verbranden, horloge gelijk van hun pols en ook de afstandsbediening van de Apple TV, 4e generatie, gaat nu de deur uit. Oh wacht, het zit ook ook op je iPad, laptop en iMac. Mij benieuwen wat deze mensen nu gaan zeggen en doen šŸ™‚

    Oh ja, zo zie je maar weer. Apple is net zoals de rest en bij Apple ziet men wel de locatie?? Hmmm

    Dit was mijn tekst:
    De eerste die van Apple straks gaat melden dat ze dit ook doen met moeilijke vragen moet nog komen. En zal je zien dat dan iedereen hier ook gaat zeuren of gaat zeggen dat het bij Apple dan toch beter beveiligd is of zo.

    Als je thuis geen ruzie maakt, geen geheimen hebt, netjes bent met je woorden. Zie ik het probleem niet hoor! Elk apparaat dat een microfoon heeft kan met je mee luisteren, zelfs je laptop die op tafel ligt of je smart TV. Daar hoor je nooit iemand over!? Zou daar nooit iets mee zijn?

    Zeg niet dat ik ook wel ben geschrokken over dit bericht. Maar als je nu echt zo achterdochtig hebt, gooi dan alles wat een microfoon heeft de deur uit en neem vooral geen IoT in huis. Want iedereen en alles kan je controleren.

  3. @Jelle: Sjonge jonge, het is een beetje overdreven om te zeggen dat als je een smartphone hebt de hele wereld mee zit te kijken en luisteren.. Je wordt niet al te serieus genomen met dit soort opmerkingen.

    Is hier ‘bewijs’? Bij Google zijn er audiofragmenten gelekt, is dit hier ook het geval?

  4. Een ā€™contractorā€™ is iets anders dan een inleenkracht. De spraakanalyse wordt kennelijk door Apple uitbesteed en dat iets anders dan vorig jaar augustus gesteld werd in de brief.

  5. Huh? Siri maakt ongepaste grapjes ?!? Wat voor een druiloor wordt hier serieus genomen? Braver dan Siri kan ik me nauwelijks voorstellen, als je hier al aanstoot aan neemt is professionele hulp wellicht op zijn plaats.

  6. Dit is Apple dus minder erg blijkbaar. Toen het over Google ging stroomden de reacties binnen šŸ¤£

  7. Ik schrik hiervan. Ik neem niet voor niet Apple producten. Ook hiervan moet de onderste steen boven komen. Als we dit allemaal normaal gaan vinden is het echt de verkeerde kant op gegaan met deze wereld.

    Ik heb een Apple watch en verwacht niet dat iemand met mij meeluistert. Als Apple nu gaat beweren dit wel te doen, gaat de watch de deur uit.

  8. Zolang er smartphones en spraaksystemen zijn is er geen privacy… Het is altijd al bekent geweest. Altijd wordt er meegeluisterd!!

  9. Origineel geplaatst door Patrick
    Dit is Apple dus minder erg blijkbaar. Toen het over Google ging stroomden de reacties binnen šŸ¤£

    Precies wat ik dacht… Bij Google stond de wereld op zā€™n kop, nu gaat men snel over naar het volgende bericht…

  10. Origineel geplaatst door Patrick
    Dit is Apple dus minder erg blijkbaar. Toen het over Google ging stroomden de reacties binnen šŸ¤£

    Origineel geplaatst door Toine

    Precies wat ik dachtā€¦ Bij Google stond de wereld op zā€™n kop, nu gaat men snel over naar het volgende berichtā€¦

    Het verschil zit ‘m vooral in het verdienmodel van beide organisaties. Dat bepaalt voor een groot deel ook het waarom, wat en hoe. En dat maakt het verschil. Maar, zoals een groot filosoof ooit zei, je gaat het pas zien als je het door hebt. šŸ™‚

  11. Waarom moet dit Ć¼berhaupt live met klanten. Apple kan toch met 100.000 medewerkers wel een eigen testpanel oozetten ?

  12. Hoezo ā€œvertrouwelijkā€…het is dat pas als je weet over WIE het gaat.

    Enne ik zou deze eikel geen klokkenluider noemen, meer een sensatiezoeker die ze moeten……..

  13. Net mijn HomePod verbrand šŸ˜œzal best wel mee vallen maar wel goed dat het openbaar is .. nu de keuze aan de verbruiker …

  14. The Guardian beweert dat Apple in de privacy-documentatie niet aangeeft dat een klein deel van de Siri-opnamen worden beluisterd door inhuurkrachten.

    Daarbij waren de locatie, contactdetails en appdata te zien.

    Met de informatie die medewerkers onder ogen krijgen is te achterhalen om wie het gaat, zeker als namen en adressen bekend zijn.

    [Start sarcasm mode]
    En ik die dacht dat Apple mijn intieme en erotische gesprekken met Siri niet aan andere mensen zou geven! Wat een shady bedrijf zeg! Ik dacht OK, ik koop een HomePod om mijn liefdesverhalen en geleden verdriet te vertellen, en nu blijkt dat mijn geliefde Siri onze vertrouwelijke gesprekken gewoon doorspeelt aan anderen! Bedrog noem ik het, bedrog!
    [Stop sarcasm mode]

    Ik denk dat ik in de toekomst toch 2x nadenk voor ik nog een duur product koop van Apple. Dat hun privacy-documentatie en gebruikersovereenkomsten niet transparant waren wist ik al, maar dat ze ook werkelijk geheime activiteiten gaan achterhouden door ze er gewoon niet eens in te zetten, dat gaat toch echt te ver voor een bedrijf dat zich zogezegd privacyvriendelijk opstelt! Mijn vertrouwen in Apple begint nu echt steeds minder en minder te worden. Ik moet plots denken aan de iCloud-notities die gewoon op hun servers bleven, ook al stond er: na 30 dagen automatisch verwijderd. Ben aan het twijfelen om de volgende ATV te kopen, maar als dit zo doorgaat dan kan ik beter de opkomende Nvidia Shield TV kopen.

  15. Is toch niet erg? Degene die dit openbaren daar zit de fout. Op mijn werk kan ik ook bij persoonlijke info, dat is niet erg zolang ik er niets mee doe. Zij gooien het online daar zit de fout. Medewerkers schaam je.

    Wat dacht je nou zelf dat Siri leert van zichzelf natuurlijk niet, eveneens Google die gene die de fragmenten online gooide die zijn strafbaar.

  16. @Walden: nja Siri heeft soms wel beledigende en/of racistische grappen hoor. Kan er nu even geen bedenken, maar heb al meermaals een antwoord gehad waarvan ik dacht: wel ja? Meen je dit?

    Verder boeit het mij zelf geen ene moer, maar kan me voorstellen dat mensen daar ongelukkig mee zijn.

  17. @Flieps: nou nou, je kunt siri ook gewoon uitschakelen ipv paranoia liggen doen.

  18. Ha ha ha, ik moet wel een beetje lachen om dit soort berichten.
    Ik gebruik siri en Google assistant, om deze te verbeteren is analyse nodig, dus dit leek mij vanaf het eerste begin logisch.
    Dat het nu als nieuws gebracht wordt komt mij dus een beetje naĆÆef over, omdat spraakassistenten alleen maar beter kunnen worden door machine learning en luisteren en analyseren, hoe moet het anders beter worden.
    Mijn eigen uitgangspunt is dat de meeste mensen best wel te vertrouwen zijn en geen kwade dingen zullen doen met de verworven data.
    Een kleine minderheid is helaas niet te vertrouwen en daar moeten we voor oppassen, maar dan heb ik het meer over mensen die data stelen, hacken, identiteiten en financiƫle data stelen om zelf geld van deze mensen afhandig te maken of door identiteits-fraude een ander moedwillig te beschadigen.
    Ik blijf Siri en google assistent gebruiken omdat het leuk en soms makkelijk is, maar ja, dat is voor ieder zelf te bepalen waar je je grens legt.
    Echte privacy is een illusie denk ik wel eens.
    Nu nog wachten tot hetzelfde bericht over alexa of cortana komt.
    Tip voor Apple Siri, google assistent, Amazon Alexa, Microsoft Cortana, ga een opt-in realiseren, zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze mee willen werken aan het verbeteren van de assistent.

  19. Volgens mij is dit een oud bericht. Toen soortgelijke berichten over Google en Amazon naar buiten kwamen, werd daarbij ook meteen Apple al genoemd. Weken geleden. Ook precies met die zogenaamde ā€˜ongepaste grappenā€™ van Siri. Nou…inderdaad als ā€˜iemandā€™ nooit een ongepaste grap maakt dan is het Siri wel! Verder dan een licht cynisch antwoord gaat Siri nooit.

    Als het waar zou zijn, zou Apple inderdaad een serieus probleem hebben, maar voorlopig geloof ik er helemaal niets van. Als Apple het nodig zou vinden om berichten af te luisteren, zouden ze dat inderdaad onder eigen medewerkers kunnen doen.

    Overigens heb ik zelf ā€˜Hey Siriā€™ al snel uitgezet, omdat hij te vaak onnodig aan ging. Ik gebruik Siri trouwens verder ook bijna nooit. Mā€™n zoon wel, die laat Siri de timer instellen en vraagt wat voor weer het wordt, enz.

    Het grootste probleem dat we met Siri hebben is dat – als mijn drie zonen allemaal thuis zijn en ik voor de grap ā€˜Hey Siriā€™ zeg, er meestal drie iPhones tegelijk beginnen te praten šŸ˜‚. Hij reageert op al onze stemmen!

  20. Gewoon he Siri uitzetten, het werkt toch niet naar behoren.

  21. Origineel geplaatst door macaanzee
    Als het waar zou zijn, zou Apple inderdaad een serieus probleem hebben, maar voorlopig geloof ik er helemaal niets van

    Inderdaad joh. Iedereen is er ingetrapt behalve jij.
    Dit kan gewoon niet waar wezen, dus dan is het niet zo.

  22. En de telecomdiensten? En de mailserverdiensten? En social media? Alles en iedereen waar je gebruik van maakt luistert mee. Dit is toch al heel lang zo en heel normaal.

  23. Apple pretendeert integer en eerlijk te zijn. geloof mij, na 2 jaar voor apple gewerkt te hebben, waaronder op Tier 2 als senior, kan ik melden dat apple alles behalve integer is. advisors dwingen te liegen tegen klanten. foutief informeren etc etc. Dus inderdaad dit past precies bij apple :-0

  24. Apple is hier altijd heel duidelijk over geweest, dus de suggestie dat Apple ā€˜transparanterā€™ moet zijn getuigt van weinig kennis van de ā€˜klokkenluiderā€™.
    Al sinds iOS in 2012 vermeldt Apple dit in zā€™n gebruikersinstructies: https://apple.co/2Ydsai9
    Zie blz. 52, onderdeel c.

    Verder lijken de meeste mensen niet te begrijpen dat, om een dienst intelligenter te maken, je er eerst intelligentie in moet stoppen. Je ontkomt dus niet aan menselijke interventie. Apple doet er alles aan om dit zo beschermd en geanonimiseerd mogelijk te doen.

    De mensen die het hardst schelden op Siri dat het zo slecht werkt, schreeuwen het hardst moord en brand als blijkt dat er hard aan gewerkt wordt het beter te maken. Getuigt van erg weinig technische knowhow. Prima, maar klaag pas ergens over als je er iets zinnigs over weet te zeggen.

  25. Slechte zaak apple zogenaamd privacy
    Gebruik siri gelukkig niet en nooit gedaan en komt er niet in ook

  26. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

  27. De nieuwe update geeft inzicht dat ze daadwerkelijk tegen de voorwaarden ingingen…..

  28. En lees nu na de aanvulling de reacties nog eens terug. Denken we er nog hetzelfde over? šŸ˜‰

  29. Als je onderscheid zou maken tussen klokkenluiders en wannabeā€™s lijkt mij hier toch meer sprake van de laatste.

    Ok, fragmenten van 30 sec geven een indruk van waar het over gaat. En onder hoge tijdsdruk kan je informatie over plaats, tijd en contacten checken. Daarmee is er nog geen Watergateschandaal onthuld.

    Het doel is Siri eindelijk eens te leren luisteren en gepast te leren reageren op de vraag. Voor alle belangrijke mensen die vrezen in 30 sec hun privacy prijs te geven volgt nu zonder mitsen en maren een knop om verder nooit meer afgeluisterd te worden… door Siri.

    Ik blijf echter verlangen naar het moment dat Siri me verrast met een zinvol antwoord op mijn vraag, want op dit moment wint de papegaai van de buurvrouw hier nog met vlag en wimpel van Siri.

  30. Ik vind Siri stom, niks toevoegend.. dus is het eerste wat uit gaat bij het instellen van een nieuwe iPhone!

  31. (Red.) Verwijderd. S.v.p. in verband met auteursrecht geen complete artikelen van andere websites hier plakken. Dit is in strijd met onze reactieregels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.