Reacties voor: Gerucht: ‘Eerste 5G iPhone mogelijk pas in 2021 door vertraging bij Intel’

Apple's originele plan voor een 5G iPhone in 2020 staat op losse schroeven. Door problemen bij Intel komt het eerste toestel met ondersteuning voor 5G pas in 2021. Tegelijkertijd zet Apple vaart achter de ontwikkeling van eigen modems.

Reacties: 10 reacties

  1. Maakt voor NL niets uit. Er moeten eerst nog stralingsonderzoeken komen voor het 5G netwerk. Minister wil deze eerst zien voor dat de palen de grond in gaan. Tijd zat dus.

  2. Correct me if I’m wrong; Maar volgens mij gaat 5G nog een hele poos duren. Zeker nu de 2e kamer vragen stelt over de veiligheid van deze extra straling. En ik geloof dat de Nederlandse providers voorlopig nog de kat uit de boom kijken.

  3. Na het zien van deze lijkt me het idd handig om het nog maar eens te overwegen of we echt blij mogen gaan zijn met deze ontwikkeling.

  4. Lekker boeien. Als of 4G niet voldoende is. Zolang de 4G kwaliteit niet achter uit gaat hoef ik niet eens 5G op mijn toestel. Ja leuk om die 5G icoon te zien maar meer niet.

  5. @Dennis: ach dat soort geruchten zijn er altijd, vroeger bij de radio en tv al.

  6. Origineel geplaatst door Patrik
    Maakt voor NL niets uit. Er moeten eerst nog stralingsonderzoeken komen voor het 5G netwerk. Minister wil deze eerst zien voor dat de palen de grond in gaan. Tijd zat dus.

    Op papier maken ze zich er druk om. In de praktijk interesseert het ze geen reet, zolang het maar geld opbrengt.

  7. Eerst moet de AIVD haar antennes verplaatsen die op dezelfde frequentie zitten. Is daar overigens ook stralingsonderzoek voor gedaan? Dan kunnen ze dat rapport nu dan mooi hergebruiken.

  8. Ach mijn Iphone 8 plus gaat nog wel tot 2021 mee, en daarbij zit ik straks bij Simpel.
    Dus 5G gaat dan sowieso nog wel even duren haha

  9. Origineel geplaatst door Leo
    @Dennis: ach dat soort geruchten zijn er altijd, vroeger bij de radio en tv al.

    Dan ben je dus niet in staat onderscheid te maken tussen de verschillende delen van het spectrum – en snap je gewoon de hele video niet.

  10. @Robbert: Hou ook even in de gaten dat gebundelde golven extreem veel meer energie hebben, dan niet gebundelde. Vergelijk het met een hoge druk waterstraal versus regen. Of laser (gebundeld licht) vs gewoon licht.
    Zo hebben we geen last van radarsignalen, tenzij je pal voor de radarantenne/zender gaat staan zoals de Goalkeeper van de marine. Idem voor een 3G zender, het is gevaarlijk daar op zeer dichte afstand (bv als onderhoudsmonteur) pal voor te gaan staan.
    Wat mij nog niet duidelijk is, is of niet-gebundelde 4G of 5G in lage doses maar wel voor lange tijd (bv telefoon vlak bij je hoofdkussen hele nacht) op lange termijn effecten heeft. Uit voorzorg zet ik mn iPhone s nachts daarom op vliegtuigstand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.