Reacties voor: Verslag 212 Amsterdam: T-Mobile over iPhone en G1

Peter Haug, directeur consumentenmarketing van T-Mobile in Nederland, hield gisteren een presentatie bij 212 Amsterdam. De lancering van de iPhone en de G1 stonden op het programma.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. BRAVO, goed geschreven artikel. Met onderbouwingen zelfs. Chapeau!

  2. Prachtig artikel, goed geschreven!

  3. Inderdaad, een leuk artikel!

    Ben nu een dag met de G1 aan het spelen en kan het “mwoah” verhaal van harte onderschrijven.

    Maakt het bezitten van een G1 mij nu een geek? Één van de betekenissen: Het woord is afkomstig van het Oudengelse geck en is dus cognaat met het Nederlandse gek. Een niet erg lovende kwalificatie: had gehoopt dat iets als Android-Early-Adopter (jawel; een AEA) meer in de richting kwam….
    Maar inderdaad, “just another HTC” dekt wel de lading, wat mij betreft nog een licht krakende en slecht afgewerkte ook. Haug stapt naar mijn mening wel wat eenvoudig over de slechte kwaliteit van de G1 heen, hij kraakt in feite zijn “eigen” product geheel af. Nou ja….wel eerlijk in ieder geval. Ik heb al een tijd geen telefoon meer gehad die plastic op plastic kraakt op het moment dat je ‘m openschuift (ok, op een N95 met brakke sliders na dan….).

    Het OS on the other hand; tsja, dat belooft best wel wat voor de toekomst. Ik ben er van overtuigd dat dit OS in een strak stuk hardware het gaat maken.

    Algemeen geldt dat de iPhone en G1 een tijdperk van andersoortig internetgebruik inluiden, leuk om mee te maken.

  4. Het artikel is voor iphoneclub begrippen misschien wat aan de lange kant, maar erg leuk om te lezen.

    Wat ik niet eerder wist, is dat apple eigenaar wordt van de broncode van de apps in appstore.. Ik kan me heel goed voorstellen dat sommige bedrijven daar geen zin in hebben.

    Zelf ben ik nu ook bezig met onderzoeken naar marketing strategieën voor het internet. Misschien ben ik ook wel aanwezig bij het volgende 212amsterdam event.

  5. Dat apple eigenaar wordt van de broncode van de apps in appstore

    Daar gaat je competititve edge en dus dat kan je als developer niet accepteren.
    Fijne partner – andersom mochten developers niet eens over de Apple SDK praten.
    Ik hoop dat dit veel mensen naar Cydia drijft en dat Apple zich ooit eens normaal gaat gedragen.

  6. @Eduo en @East: Dat is wat de man van T-Mobile zei (dat Apple eigenaar wordt van de broncode; we hebben zelf geen ontwikkelaarsovereenkomst). Ik vraag me alleen af of dat waar is. Ik kreeg namelijk de indruk dat TomTom best wil, maar dat juist Apple het tegenhoudt.

  7. …en Apple wordt eigenaar van de broncode van de de applicatie.

    Apple krijgt de broncode van een applicatie niet eens te zien, want als ontwikkelaar stuur je alleen de gecompileerde applicatie op. Verder spreekt de overeenkomst met Apple alleen over distributie, en staat er nergens iets over overdracht van broncode.

  8. Origineel geplaatst door Dennis Stevense
    …en Apple wordt eigenaar van de broncode van de de applicatie.Apple krijgt de broncode van een applicatie niet eens te zien, want als ontwikkelaar stuur je alleen de gecompileerde applicatie op. Verder spreekt de overeenkomst met Apple alleen over distributie, en staat er nergens iets over overdracht van broncode.

    Ik ken de overeenkomst niet, maar dat je de broncode niet op hoeft te sturen naar apple, zegt weinig over wie de eigenaar van de broncode is…

    Het is wel raar dat de peter haug dat zegt als hij er niet zeker van is..

  9. Origineel geplaatst door East
    Ik ken de overeenkomst niet, maar dat je de broncode niet op hoeft te sturen naar apple, zegt weinig over wie de eigenaar van de broncode is…Het is wel raar dat de peter haug dat zegt als hij er niet zeker van is..

    Heb nog eens verder gekeken en er staat expliciet in de overeenkomst dat eigendom, controle, verantwoordelijkheid en risico allemaal volledig bij de ontwikkelaar blijft.

  10. Er doen veel geruchten de ronde waarom TomTom niet in de appstore staat/wil. Nog een variant:

    De ontwikkelkosten van een iPhone versie liggen vele malen hoger dan de opbrengsten ooit zouden kunnen zijn. Voordat TomTom zijn R&D kan dekken moet de app een euro of 30 per stuk gaan kosten, inclusief Apple’s deel is dat bijna 40 euro.

    Ze zouden het misschien kostendekkend kunnen krijgen maar winstgevend wordt het de komende jaren niet.

    Persoonlijk weet ik niet of dit waar is maar ik zou het plausable willen classificeren.

  11. Die avond zijn er ook “elevator pitches” geweest van een aantal bedrijven die voor de IPhone ontwikkelen. De slides van de TTY presentatie staan op Slideshare.

  12. Leuk artikel!

    2 Dirk-Jan: 40 euro is toch best schappelijk, stukken goedkoper dan een losse tomtom aanschaffen iig. Ik zou het ervoor doen!

  13. Ik had graag ook een kort overzicht gezien van de iphone apps pitches die na het verhaal van T-mobile volgden. Heeft iemand hier een overzicht van?

  14. Super reportage, dankjewel!
    Erg interessant om iemand van T-Mobile eens te horen hierover.

    Misschien een keer een groot interview houden namens de iPhoneClub?

  15. In tijden hier niet zo’n leuk artikel gelezen wat zo goed geschreven is. Lesje artikel-schrijven gekregen?

  16. Een van de pitches was radarradar: de user generated speedcam app.

    Deze is nu live. http://www.itunes.com/app/radarradar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.