Reacties voor: iPad Pro 9,7 inch en 12,9 inch: dit zijn de verschillen

Wat zijn de exacte verschillen tussen de nieuwe kleine iPad Pro en de originele grote versie? We zetten alle verschillen voor je op een rijtje, van scherm tot sensoren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ik mis de sensoren die het scherm aanpassen op het omgevingslicht; deze zijn wel aanwezig bij de 9.7″, maar niet bij de 12″9

  2. Toch een beetje pijnlijk voor de early-adopters van de iPad Pro. Nog maar net vier maanden oud en nou al op een aantal punten zo achterhaald. Op dat punt had Apple toch wat meer vooruitzicht kunnen hebben?

    Overigens heeft een auteur van TechCrunch bevestigt dat de kleine iPad Pro 2 GB werkgeheugen heeft (net als de Air 2) en dat zijn A9X lager geklokt is dan die van zijn grote broer.

  3. Ik wil weten wanneer hij in nederland verkrijgbaar is. Ik wil hem hebben.

  4. Ze hadden die selfie camera beter in de iPhone SE kunnen hangen. Ik heb 3 iPads gehad maar nog nooit een foto mee gemaakt. Maar that’s just me natuurlijk. Voor FaceTime gebruik kan ik me wel een goede front camera voorstellen, mits die kwaliteit ook gestreamd wordt naar de ontvanger. Verder een leuk apparaatje maar als je een Air of Air 2 hebt kun je deze best overslaan.

  5. @Benjamin
    Je schrijft: “Maar ja, hoe vaak maak je nou met je iPad een foto?”

    Je zal ze de kost moeten geven die met een iPad of tablet een foto maken.
    Zie je het voor je… al die gigantische tablet in de lucht. Nou ik heb ze zien staan… tis geen gezicht kan ik je zeggen.

  6. Origineel geplaatst door Frank
    @Benjamin
    Je schrijft: “Maar ja, hoe vaak maak je nou met je iPad een foto?”
    Je zal ze de kost moeten geven die met een iPad of tablet een foto maken.
    Zie je het voor je… al die gigantische tablet in de lucht. Nou ik heb ze zien staan… tis geen gezicht kan ik je zeggen.

    Ja vreselijk inderdaad!

    Wel lullig dat de kleinere Pro meer functies heeft en de grote Pro die ook nog maar net uit is deze niet heeft.

  7. De iPad 12.9 heeft meer pixels dan de kleine iPad pro

  8. Vind hem te duur is gewoon een ipad air meer niet omdat die pro heet is die ineens duurder

  9. Komt er nog een handige vergelijking tussen de iPad Air2 en de kleine IPad pro ?

  10. Is de exacte datum al duidelijk wanneer deze in Nederland komt? En klopt het nou dat je hem op 31 maart al kan pre-orderen? Ik wil hem!!

  11. 3D touch?

  12. @patrick: Geloof je dit verhaal nou echt zelf? Jij hebt misschien net zo lief een iPad air 2, ik ook. Maar er zijn wel degelijk verschillen die dit tot een iPad pro maken, voor de doelgroep.

  13. Origineel geplaatst door Pieter
    @patrick:
    Geloof je dit verhaal nou echt zelf? Jij hebt misschien net zo lief een iPad air 2, ik ook. Maar er zijn wel degelijk verschillen die dit tot een iPad pro maken, voor de doelgroep.

    Klopt, maar de gemiddelde consument wilt een 9,7″ iPad vanwege het scherm en het liefst een up-to-date apparaat. Nu zitten ze, dan wel iets goedkoper, opgescheept met een 2014 apparaat en M8X processor. Niet verkeerd, maar ik had het gezien het gigantische prijsverschil (€289!) tussen de twee modellen niet verkeerd gevonden dat ze een tussenmodel hadden geïntroduceerd: iPad air 3. Betere soc, sommige specs wat beter en je had een normale en een echte pro versie. Genoeg verschil in mogelijkheden om zo kannibalisme te voorkomen.

  14. Waarom hebben ze niet de touchID versie 2 toegepast, vind ik heel vreemd. Daarnaast heb je bijna 1,5 jaar moeten wachten op een vervanger van de iPad Air 2 en dan krijg je dit als upgrade. Een mooi ding met veel opties, maar veel te duur en dan skippen ze ook nog eens de 64GB versie wat ik echt super jammer vind. Ik wilde graag deze kopen maar nu twijfel ik heel erg. Dan zeggen ze neem dan die iPad Air 2, ja sorry hoor, maar die hoef ik niet meer na 1,5 jaar oud met al zijn issues met het vervormen van het geluid, warm worden en het scherm.

  15. Dus in feite is het gewoon dezelfde camera als die in de iPhone 6S zit

    Wel echt zonde dat de camera uitsteekt overigens. Zoveel foto’s zal ik niet maken met dat ding, maar nu zit ik wel continu met een instabiel apparaat opgescheept als ie op tafel ligt.

  16. Voor deze prijs en dan niet eens 4gb werkgeheugen,pffff, dit is een tegenvaller voor mij.

  17. De kleine versie heeft blijkbaar de Apple Sim-kaart.
    Wil dat zeggen dat je er geen andere simkaart meer kan instoppen?

  18. blijft raar dat men besloten heeft om er maar 2gb in te doen, wat niet heel future proof is…zelfs de se krijgt al 2gb.
    Zeker gezien het feit dat werkgeheugen niets kost, en het altijd je performance verbetert, al is het maar als je meerdere tabs in je browser open hebt, laat staan bij multi tasking.

    Erg teleurstellend wat mij betreft.

  19. De grootste verandering vind ik nog wel de iSight camera, het is de eerste iPad die een camera heeft met 30 bps (beats per second)
    Althans, dat staat hier in de specs 🙂
    @Redactie, jullie mogen dit bericht weghalen als jullie het aangepast hebben.

  20. En tekenen/bedienen met de ApplePencil? Mis ik dit nou of kan dat niet op de nieuwe kleine ‘Pro’?!

  21. 1200,- en 1430,- voor een tablet. Ze zijn de weg kwijt.

  22. “Het formaat zal dus in heel veel gevallen de doorslaggevende factor zijn”

    Wat dacht je van prijs? Ik was eigenlijk van plan mijn 64 GB iPad Air te gaan inruilen voor het nieuwe model, maar mijn huidige iPad heb ik nieuw gekocht voor € 600,-. Aangezien ik die 64 GB ook wel nodig heb, zou ik nu dus aangewezen zijn op een iPad Pro die zelfs in de kleine WiFi-uitvoering € 869,- gaat kosten. Slik. En de grote uitvoering is dan nog eens een smak duurder…

  23. Dit is echt de consument misleiden.

    De 9.7″ ipad pro is eigenlijk gewoon de volgende in lijn van de 9.7″ ipads.
    ipad 1 – 2 – 3 – 4 – AIR- AIR2- PRO.

    De upgrades die de PRO krijgt t.o.v. de AIR2 is helemaal vergelijkbaar met de upgrades die vorige generaties gekregen hebben:
    – beter cpu/gpu (vorige modellen hebben ook de X versie van de cpu gekregen, niks nieuws hier)
    – meer RAM (512mb -> 1Gb -> 2gb, niks nieuws hier)
    – beter camera (niks nieuws hier)
    – …

    Het enige verschil hier is dat nu de upgrade naar de PRO ineens een paar 100€ duurder is terwijl vroeger het nieuwe model de prijs kreeg van het vorige model en het vorige model in prijs zakte.

    Pure ripoff. Ik doe wel verder met mijn Ipad AIR
    Vanwege een apple fan.

  24. Apple SIM?

  25. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, kan je de ApplePencil ook op de nieuwe kleine gebruiken als invoer of tekenpen?

  26. @Jean-Paul Horn: Ik heb net mijn iPad 1 air 32gb verkocht en koop de iPad Pro (32gb, pfft wat is 128gb veel duurder), met de apple pencil.

    Ik wil serieus een eerste poging wagen om paperless te gaan werken (schrijf nogal wat kladblokken per jaar vol).

    Kunnen jullie een vergelijkingstest doen over apps die writing to tekst ondersteunen. Ik denk dat meerdere trouwe iCulture fans hier belangstelling voor hebben.

    Thanx!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.