Reacties voor: Vers geschoten foto’s live bekijken op een iPad met Eye-Fi

Eye-Fi komt met een nieuwe geheugenkaart voor de digitale camera met ingebouwde WiFi en een gloednieuwe app waarmee je vers geschoten foto's direct doorstuurt naar de iPad of iPhone en daar kan bewerken en publiceren.
Bart Breij -

Reacties: 24 reacties

  1. Heb een jaar geleden zo’n kaartje aangeschaft, werkt voor geen meter. RAW foto’s worden of niet naar de computer verzonden, of het duurt uren.
    Locatie bepaling werkt niet omdat Skyhook helemaal niet actief is in België… Het ziet er allemaal super uit maar ik koop nooit nog een nieuwe.

  2. @Jonas Smets: Heb zelf de Eye-Fi Pro X2 8GB kaart en ik ben er zeer over te spreken! Foto’s streamen vrijwel direct naar m’n MacBook Pro en onderweg naar m’n iPad/iPhone dmv de apps ShutterSnitch en MyWi (jailbreak vereist). Ik heb het ook getest met de Personal Hotspot en dat werkt ook! Wat betreft geotaggen geef ik je gelijk, omdat de Eye-Fi gebruik maakt van WiFi plaatsbepaling werkt het minder nauwkeurig. Ik geotag mijn foto’s later met behulp van de iPhone app Geotag Photos Pro… Werkt erg nauwkeurig! Ik zie dus geen reden om de aankoop af te raden zolang je maar weet wat je doet 😉

  3. Whaow Eindelijk, wordt een mooie icm Sony a55 en de 32GB iPhone, genoeg ruimte iig !

  4. Heb je er een ipad MET 3g voor nodig of kan het ook gewoon op een normale?

  5. Origineel geplaatst door Veyreanth
    de Personal Hotspot en dat werkt ook! Wat betreft geotaggen geef ik je gelijk, omdat de Eye-Fi gebruik maakt van WiFi plaatsbepaling werkt he

    Het gaat juist van wifi naar wifi. Dus geen 3G nodig.

  6. Hmmm,

    Ipad ondersteund toch geen adhoc wifi
    Dan gaat dus alles eerst naar een eye-fi server?
    Of toch via een macbook…

    ben benieuwd

  7. iPad verbindt prima met adhoc-wifi hoor, zelfde wijze als tethering… Het netwerk wordt gestart vanuit het kaartje, niet de iPad, begrijp ik uit de info op http://www.eye.fi

    Origineel geplaatst door EyeOne
    Hmmm,Ipad ondersteund toch geen adhoc wifi Dan gaat dus alles eerst naar een eye-fi server? Of toch via een macbook…ben benieuwd

  8. but is there WiFi in that chip?

  9. ohw, sorry, ik bedoel t in nl :$

  10. @EyeOne: Na de update genaamd ‘Direct Mode’ is de Eye-Fi kaart in staat een ad-hoc WiFi netwerk op te zetten waarmee de iPad (en iPhone) middels de Eye-Fi app verbinding kan maken…

    @Veyreanth: Yes!

  11. Dit vind ik een serieus interessant product voor mensen die met (enige) regelmaat op pad zijn met camera en iPad… Nu zit je altijd met het wisselen van geheugenkaart tussen camera en iPad waarop je dan ook nog eens alles (of selectie) moet importeren. Dit lijkt het een stuk makkelijker te maken!

  12. Begrijp ik uit het bovenstaande dat een en ander op de iPad alleen werkt met een jailbreak?

  13. Balen dat het in mijn Nikon D200 dus niet werkt, die gebruikt geen SDHC 🙁

  14. Betekent dit bericht dat er een nieuwe app komt, bahlve de ietwat dure Shuttersnitch?

  15. @Digilike: Nee, je hoeft je iPad niet te jailbreaken om de Eye-Fi te gebruiken. De reden dat ik ‘m heb gejailbreakt is omdat ik de iPad onderweg/op locatie wilde gebruiken en de app MyWi de enige manier was om een ad-hoc netwerk op te zetten. Met de aankomende ‘Direct Mode’ update en Eye-Fi app is dat dus niet meer nodig!

    @Lodeiro: De Eye-Fi app is idd gratis. Je hoeft dus niet de ShutterSnitch app aan te schaffen…

  16. Hallo

    Een vraagje ik heb al zo wifi kaartje van 4 gb
    Maar kan ik deze update met direct mode zal wel
    Makkelijk zijn zeg vooral als ik weer naar afganistan moet

  17. @Billy W: Dan is het dus een andere app dan de huidige Eye-fi app? Enig idee wanneer de update van de Eye-fi card verwacht wordt?

  18. @Lodeiro: De huidige Eye-Fi app wordt inderdaad geüpdatet of vervangen door een nieuwe app. Dit moet als het goed is tegelijkertijd gebeuren als wanneer de ‘Direct Mode’ firmware update beschikbaar wordt gesteld… Naar alle waarschijnlijkheid is dat rond 17 april!

  19. @ Billy: oké! Bedankt. Dan wacht ik nog even met kopen van shuttersnitch. Eye-fi Card heb ik al!:-)

  20. zou dit ook werken met film materiaal vanaf de 550D of bijv een gopro?

  21. Je kan inmiddels al x2 pro gebruiker je firmware updaten. Als dit niet lukt is het een kwestie van je kaart verwijderen uit je account en weer toevoegen.
    Dit kan sinds de 17e, hiermee ging de firmware van de kaart van versie 4.2172 naar 4.5021.
    Deze firmware werkte echter nog niet helemaal lekker dus inmiddels is ook firmware 4.5022 uit.
    Ook is de software voor de pc bijgewerkt naar versie 3.3.0 om voornamelijk het “direct mode” tabblad toe te voegen.
    Helaas is het voor de iPhone/iPad gebruikers nu even wachten op Apple die de nieuwe versie van de Eye-fi app moet goedkeuren.
    Als Apple gebruiker kan je ondertussen wel direct-mode gebruiken icm bijv. Shuttersnitch, dit werkt icm mijn 5d2+iPhone prima.

    edit: ik zie dat de Eye-fi 2.01 app inmiddels beschikbaar is in de app store. Helaas sluit deze zichzelf af zodra er een foto binnen komt.

    Helaas is direct-mode wel merkbaar trager in vergelijking met het gebruik via een router.
    @arno in de Eye-fi software kan je zelf aangeven of je jpg, raw en/of video wilt versturen.

  22. Helaas werkt ie bij niet. Geen idee wat ik fout doe.App geinstalleerd, verbonden met X2 card, in Eye-fi centre directmode aangezet. Geen idee helaas.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.