Reacties voor: Apple’s vernieuwde Apple Maps later dit jaar onderweg naar Europa

Zit Nederland erbij?
Als je binnenkort een bezoekje brengt aan de Verenigde Staten, dan kun je daar extra gedetailleerd navigeren met Apple Kaarten. Het nieuwe kaartmateriaal komt nu overal in de VS beschikbaar en Apple start de komende maanden met de uitrol in Europa. Maar of Nederland al snel aan de beurt is, is nog maar de vraag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Een keertje routebeschrijvingen voor fietsers zou wel fijn zijn

  2. Jammer dat je een developers account moet hebben a €99 per jaar om van de api gebruik te kunnen maken. Kaarten is een mooi alternatief voor google bij integratie in eigen domotica hobbyprojecten

  3. @Peter: helemaal mee eens

  4. Origineel geplaatst door Peter
    Een keertje routebeschrijvingen voor fietsers zou wel fijn zijn

    ja inderdaad ik hoop dat ze deze toevoegen bij IOS 14.

  5. Integratie met ov zou fijn zijn en routebeschrijving voor fietsers. Ik blijf voorlopig met Google maps

  6. google maps is gebruiksvriendelijk als apple maps

  7. @Syl: OV is al aanwezig is Kaarten

  8. Fietsroutes is onzin. Als ik ga fietsen weet ik waar ik naar toe moet dus laat maar zitten. Je mag tegenwoordig ook niet meer appen op de fiets dus wat heb je er aan? En anders pak je de wandelroute, kom je ook op je bestemming aan met je fiets.

  9. @JK: Je gebruikt Apple Maps niet voor het “appen” he, het is een navigatie app. Jij fietst dus alleen maar routes die je kent, een ander misschien niet.

  10. Origineel geplaatst door JK
    Fietsroutes is onzin. Als ik ga fietsen weet ik waar ik naar toe moet dus laat maar zitten. Je mag tegenwoordig ook niet meer appen op de fiets dus wat heb je er aan? En anders pak je de wandelroute, kom je ook op je bestemming aan met je fiets.

    Jij vindt fietsroutes onzin, dat wil niet zeggen dat iedereen dat vindt. En er bestaan fraaie houders voor op de fiets, of dacht jij dat mensen de hele tijd hun iPhone in de hand houden? 🤔

  11. @JK: Met de zelfde logica zijn autoroutes onzin. Als ik auto ga rijden weet ik waar ik naartoe moet.
    Denk dat er genoeg mensen zijn, vooral in grotere steden, die vaak navigatie op de fiets gebruiken. Kan gewoon met oortjes.

    Wandelroutes zijn het altijd net niet met de fiets, zeker in drukkere gebieden

  12. Fiets route is misschien wel of niet interessant. Dat is persoonlijk. Wat veel interessanter is dat je combinaties kan maken in je reis die plant. Dus fiets – trein -fiets/lopen bijvoorbeeld. Als Siri je dan waarschuwt dat je op tijd moet vertrekken vanwege drukte bij de treinen (ja standaard :-)) wordt het ineens wel handig. De reis is van deur tot deur maar ik kan niet combineren alleen maar het OV of alleen de auto.. Gezien de veranderende mobiliteit zou dat wel beter mogen zeker bij een bedrijf zoals Apple. Dat moeten we ze wel vertellen want bij hun zijn de afstanden anders en dus is het OV of auto en hier zijn meer combinaties….

    Daarnaast tussenstops zouden ook handiger in te richten moeten zijn in de route zoals via een plaats. Makkelijk met bijvoorbeeld route naar je wintersport locatie met een overnachting of tanken of eten onderweg. Natuurlijk kan je dat tijdens je rit ook doen maar vooraf plannen kan ook handig zijn.

  13. Mis 1 item, zowel in Apple kaarten als in Google maps, je actuele snelheid. Waze heeft dit gelukkig wel en daarom veruit de gebruiksvriendelijkste tm heden. Ook de meldingen op waze zijn goed & je kunt zelf ook meldingen maken. Maar met name de snelheidsmeter is een verademing….niet iedere auto, stoel en stuurinstelling geeft goed zicht op je kilometerteller.

  14. Origineel geplaatst door JK
    Fietsroutes is onzin. Als ik ga fietsen weet ik waar ik naar toe moet dus laat maar zitten. Je mag tegenwoordig ook niet meer appen op de fiets dus wat heb je er aan? En anders pak je de wandelroute, kom je ook op je bestemming aan met je fiets.

    Met de auto weet ik ook waar ik naar toe moet🤨en mag je ook de telefoon niet vasthouden. Maar dan vind je het wel praktisch. En ja met wandelroute kom je ook plaats van bestemming. Via wandelroutes. Zandpaden e.o. Beetje rare stelling van je.

  15. Het zou ook fijn zijn als grote voertuigen eens ondersteund zouden gaan worden. Geldt ook voor Google Maps en Waze.

  16. Weergave van maximum snelheid. Dat zou handig zijn

  17. Fiets routes is helemaal geen onzin. Appen en navigeren heeft niks met elkaar te maken. Voor de twee weleens zijn er degelijke klemmen op de markt waar je, je telefoon in kan klemmen.

    Navigeren op de fiets is toegestaan, alleen als je de route onderweg om wat voor reden dan ook zou moeten wijzigen moet je even stoppen.

  18. Tip voor fietsroutes: uitstippelen op de desktop op routeplanner.fietsersbond.nl (meerdere soorten routes mogelijk), vervolgens opslaan als gpx of kml en inladen in je favoriete kaarten-app op de iPhone. De mijne is TopoGPS, een app met altijd de laatste officiële topografische kaarten van NL (dus niet openstreet) voor een krankzinnig laag bedrag. Geeft geen actieve aanwijzingen op je scherm, maar de routeweergave is op kaart zo duidelijk dat je niet verkeerd rijdt.
    Zo hou je controle over je eigen route. Google Maps of Apple kaarten stuurt je nog te vaak langs drukke wegen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.