Reacties voor: Vernieuwd: iPhone 3G kopen in Nederland

De iPhone 3G is sinds kort ook weer los en met abonnementen van Vodafone, KPN en Telfort te koop. Wij maakten een nieuw overzicht van de koopmogelijkheden.
Lees het complete artikel → Vernieuwd: iPhone 3G kopen in Nederland
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. als ik er een de 3g zou kopen zou ik denk wel naar belgie gaan…

  2. Ik mis iets heel belangrijks in jullie verhaal: nazorg!!!

    Het is echt heel belangrijk dat iedereen die een iPhone koopt moet beseffen dat zowel T-Mobile als Apple geen iPhones ter reparatie innemen waar geen T-Mobile simkaart in zit. Verwacht geen enkele support bij T-Mobile en APR’s bij iPhones die gejailbraked zijn.
    Ook voor iPhones zonder sim die bijv. in Belgie zijn gekocht kunnen niet in Nederland worden ingeleverd voor reparatie. Je zal dus met je Belgische telefoon terug moeten naar Belgie.

    De reparatie van iPhones gaat niet via Apple en ook niet via T-Mobile. Dit wordt gedaan door een extern bedrijf.

  3. Is allemaal weer erg suggestief want de suggestie is dus dat de 3G gewoon met een willekeurig abonnement te koop zou zijn.

    Dat is dus niet waar want je krijgt te maken met een hardware oplossing die vele nadelen heeft (geen updates, niet altijd gegarandeerde werking, kans op fysieke beschadiging) maar ook nog eens extreem duur is.

    Je moet dan wel een erg grote TM hater zijn om dat er allemaal voor over te hebben.

    Het enige reële alternatief is om er eentje in België te gaan kopen.

  4. Volgens mij is er bij de 2 call weergave op de link een foutje

    Databundel: 213,75 euro alleen je hebt geen 3 maanden korting op je internet, maar 12 die drie zijn voor de blox (verdubbelaar sms) internet kosten komen dan neer op € 171,-

    Of geldt de actie van 22 euro per maand dan niet?

  5. Iphone 1g & 2g zijn en blijft een heel mooi smart phone.
    Alleen jammer dat het bereik van T-mobile op veel plekken binnenshuis zo slecht is.

  6. nazorg is wel een punt, maar volgens mij heb je bij apple een heel schraal 1 jarig garantie plan. Daarna neemt apple je iphone wel aan, maar moet je gewoon betalen.
    Daarnaast heb ik al verschillende verhalen gehoord over echt vrij slechte nazorg van T-mobile.
    Waar ik verder geen informatie over heb, want ik heb gewoon een simlockvrije Iphone uit het buitenland (simkaart erin en klaar).

    Er zijn inmiddels ook in NL een aantal prima reparatie shops, die je iphone kunnen maken als er iets mis iets. Dit kost wel geld natuurlijk, maar het beter dan niks.

  7. @Tjainie: Ik zal er nog even naar kijken. Wat het lastig maakt is dat aanbieders verschillende kortingsacties voor die databundel hanteren. De meeste aanbieders doen 12 maanden korting, sommige geven 2 of 3 maanden databundelkorting en dan nog wat extra toestelkorting (maar hoeveel dan?). Bij de ene aanbieder geldt de aanbieding tot de 28e september, bij anderen tot de 30e.

    Ik zie ook dat Bestelmaar de prijs van het losse toestel inmiddels heeft aangepast. Gelukkig had ik screenshots gemaakt… Er zit niets anders op dan dagelijks de prijzen langslopen.

    Bestelmaar heeft de prijs niet aangepast, maar als je op verschillende manieren de site binnenkomt kan de prijs anders zijn. Als je via het linkje in het artikel naar de website gaat, kom je bij de kortingsvariant terecht met 89 euro toestelkorting en 2 maanden korting op mobiel internet. Die kortingsactie is interessanter dan de andere kortingsactie die ze aanbieden, met 12 maanden korting op mobiel internet. Die krijg je te zien als je op de normale wijze (dus via het intikken van Bestelmaar.nl in je browserbalk) de website binnenkomt: de toestelprijs is dan 89 euro hoger, namelijk 218.

    Bij 2Call kun je ook uit twee databundel-aanbiedingen kiezen. Ik ga ze allemaal nog eens precies narekenen en bij aanbieders die meerdere kortingsacties aanbieden de prijzen van alle varianten apart vermelden.

  8. JP, weet je heel zeker dat de iPhones “simlockvrij” worden aangeboden? De sites geven namelijk geen informatie over de herkomst van hun toestellen. In het verleden hebben we ook gezien dat iPhones met een x-sim oplossing als “simlockvrij” werden verkocht door deze partijen.

  9. @Fresh: We zullen het navragen maar van 2 partijen weten we het al zeker: bij Teletools/Teleworld en Iphone Service Point gaat het om toestellen die van origine simlockvrij zijn en afkomstig zijn uit landen waar ze zonder simlock worden aangeboden. Bij de andere aanbieders zullen we zoals gezegd navraag doen (de e-mails zijn al verstuurd).

    Dit soort aandachtspunten (simlockvrij? reparaties mogelijk?) komen ook al aan de orde in de checklist die in het artikel staat.

  10. Netjes hoor, die disclaimer. Keurig. Jammer voor jullie dat ik al een iPhone heb…

  11. Prijzen van laag naar hoog bij losse aanschaf iPhone 3G:

    winkel / 8GB / 16GB zwart / 16GB wit

    iPhone Service Point / 699 / 799 / 799
    GSMtrack / 739 / 849 / 849
    2call / 792 / 942 / 922
    GSMeasy / 799 / – / –
    GSM.nl / 799 / – / –
    Bestelmaar / 799 / – / –
    Teletools / 889 / 1049 / 1049

  12. Bij TeleTools en TeleWorld worden ze inderdaad orgineel simlockvrij verkocht!
    Heb er al meerdere gekocht.
    Ben ook heel blij met de after sale service bij deze winkels…ze weten wat ze verkopen en hebben een goede kennis van de iPhone.
    Ik weet ook dat ze gesimlockte iPhones verkopen met een xsim die zijn wel 50 – 70 euro goedkoper dan de simlockvrije iPhones.

  13. Belgische iPone 8 gig (simlockvrij, 2 jaar garantie) met Vodafone Supersim = 525 + (24*13,5) = 849 Euries. Werkt ook met KPN, Hi etc. en ook nog met TM.
    Overigens sindsdien stabiele en 4-5 vol 3G met Vodafone tov geen service of 1-2 3G met TM.

  14. wat is dan het nadeel van die xsim tov simlockvrij?

  15. Dan mag het op 1 oktober weer worden aangepast. Groot aantal winkels mag hem dan ook verkopen, zoals enkele Telecombinatie winkels.

  16. Waarom vermeldt iPhoneclub het grootste nadeel van het niet bij TM kopen niet? Deze telefoons komen allemaal uit het buitenland, dus je hebt GEEN garantie van Apple NL. Als je telefoon stuk is ben je dus overgeleverd aan wat de winkel met je voor heeft. Komt je iPhone bijvoorbeeld uit Italië, dan moeten zij hem daar naartoe sturen. Er zitten ook US telefoons bij, dan ben je dus maanden de lul want zo’n webstore heeft maling aan je rechtswinkel briefjes en zal je echt geen vervangende iPhone geven. Zit jij maanden lekker met je oude Postbank Siemens te bellen. Ik vind het niet vermelden van dit toch wel een omissie.

    T-Mobile werkt prima, dus waarom je überhaupt onvoordeliger bij zo’n webwinkel uit wilt zijn is mij een raadsel.

  17. Voor mij is T-Mobile wel degelijk het probleem. In het gebied waar ik meestal ben is er geen 3G dekking volgens de T-Mobile website, dus T-Mobile werkt niet zo prima voor mij. (ik heb het nog gevraagd in de lokale T-mobile winkel, en daar vertelden ze dat er binnen een jaar wel dekking zou zijn……..
    Vodafone en KPN hebben daar wel volledige dekking, dus is zo’n webwinkel of een iPhone uit België halen, zo gek nog niet.

  18. ik vind het wel mooi dat ze het doen. Maar in Belgie verkopen ze hem toch ook simlockvrij

  19. Ik heb een berekeningsfout gemaakt bij GSM.nl en 2Call, waardoor de prijzen gunstiger leken dan ze zijn. Ik ging er vanuit, dat als je de databundel erbij afsloot (de variant met 2 of 3 maanden korting en daarna een toestelkorting van 89 euro) dat de toestelkorting nog moest worden berekend. Die korting bleek echter al verrekend in de prijs die de aanbieders groot op hun website vermelden. Die 129 of 189 euro die ze groot op de website hebben staan is dan ook de laagst mogelijke toestelprijs, daar gaat geen 89 euro korting meer vanaf. Dat is pas te zien als je daadwerkelijk met het bestelproces bezig gaat.

    Ik heb de berekeningen daarom aangepast en nu vallen ze wel behoorlijk hoger uit.

    @Gekkie: op 1 oktober moet het inderdaad aangepast worden, want dan vervallen die acties van Vodafone. Als er dan nog meer aanbieders bijkomen is dat alleen maar mooi meegenomen!

  20. Nu bij Intertoys.nl, iPhone 3G 8GB voor 599 euro SIMLOCKVRIJ, nu bestellen op 21 oktober in huis.

    Heb hier de link:

    http://www.intertoys.nl/epages/intertoys.storefront/EN/Product/555500

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.